Dagens plus och minus

Plus:

+ Har äntligen hittat en klänning att ha på bröllopet
+ Kenza & Tyra Show var riktigt bra
+ Åker till Stockholm imorgon
+ Har nu varit strålande sol i flera dagar
+Olles uppträdanden på Idol ikväll


Minus:

- Klänningen är inte speciellt fin
- Modo förlorade mot Timrå på straffar i kvällen derby. Modo ledde med 3-2 med 40 sekunder kvar av matchen.
- Har massvis att göra inför morgondagens resa men är sjukt trött
- Mår illa
- Min hotmail och msn har inte fungerat på en vecka

Comhem Commercial

Alltså hur klockrena är inte Comhems reklamer med Judith och Judith?!


Älskar hockeyn och Maria Montazami!


Collection

Under min säng kan man hitta det mesta, det är där jag förvarar allt jag inte vet vart jag annars ska lägga. Idag när jag städade lite där hittade jag bland annat ett par snygga stövlar som jag helt glömt bort att dom låg där. Sen hittade jag även min gamla nyckelringsamling. Under mina yngre år samlade jag frenetiskt på nyckelringar och kom upp i drygt 150 stycken innan jag tyckte att det var töntigt och slutade. Tog ner varenda en från väggen där dom hängde och stoppade undan dom i en låda. Den lådan hittade jag idag. Lite kul faktiskt, många av dom hör ju faktiskt till ett speciellt minne.

Här är ett axplock av dom drygt 150:




Nu när jag läser igenom texten låter det typ som om att jag aldrig någonsin städar under min säng och att det är någon typ av undre värld som pågår där. Detta är inte riktigt sant, det är bara det att jag nästan aldrig öppnar de lådor och väskor som är där under!

 


Metangaser

Hade tänkt ha en skön stund ute på balkongen. Sitta i solskenet och mysa med en bra bok. Hinner knappt sätta mig innan jag doftar den härliga doften av koavföring. Nyutspritt på lägdorna. Det finns verkligen nackdelar med att bo ute på "landet"...


Dreaming out loud

Imorse vaknade jag och började gapskratta. Jag drömde verkligen en jätterolig dröm! Min mamma hade fött en liten bebis, en flicka. När jag väl fick träffa henne, något som konstigt nog tog ett par veckor så var hon lika stor som en tremånaders bebis. Men det var inte det mest konstiga. Jag frågade mamma vad min nya lillasyster skulle heta och svaret jaga fick var Fill och det stavades F-I-L-L, alltså som Phil fast "försvenskat". "Men mamma, det är ju ett pojknamn!", sa jag, "som Dr. Phil du vet". "Jaha, då var den ungen dömd för resten av livet", sa mamma då. Jag kände paniken komma krypande för inte kunde väl den lilla flickan heta Fill! Och inte gick det att ändra namnet heller för mamma hade redan betalat namnavgiften som man skulle betala för att få ge barnet ett namn. Och det var ju egentligen inte hennes fel heller eftersom det var mammas syster, min moster Jeanette som hade kommit på namnet...

Kanske inte låter så himla roligt men jag tyckte det var skitkul när jag vaknade upp. Fatta vilken sjuk fantasi jag har ibland...

The official video

Nu är den här! GC's video till nya singeln Like It's Her Birthday. Känns underbart att killarna är tillbaka även om detta är väldigt annorlunda jämfört med den gamla goda tiden.

Videon är väl helt okej, hade inte förväntat mig någon annan typ av video med tanke på låten. Tvillingarna blir bara snyggare ju äldre de blir och för några år sedan hade jag kapat av mig benen för att få vara i den där tjejens kläder. Fast om jag tänker efter som skulle jag nog göra det idag med... Att kyssa Benji Madden vore bra häftigt!

Enjoy!



Nu längtar jag till albumet Cardiology kommer ut så jag får se vad mer mina pojkar har att bjuda på!

En tur till Linde

Återigen hemma ifrån min tripp till Lindesberg och lillebror i helgen. Kul att se hur ungen hade det där nere och visst var det fint och själva Lindesberg är en riktigt mysig stad men med en massa jäkla knepiga vägar! Vi kom ner dit ganska sent på fredagen och då gjorde vi inte så mycket mer än att käka pizza och installera oss. På lördagen åkte vi till Marieberg för att inhandla lite bänkar och sånt på IKEA. Resten av dagen ägnades åt att skruva ihop möbler och fixa i lägenheten. Efter ett tag smet Magnus, Jag och pappa iväg en stund för att åka till det supersnygga nya sportcentret som finns i Lindesberg för att kika på John då han spelade match. Söndagen såg ut på ungefär samma vis med inredning och handbollsmatcher. Inte helt fel. Efter Johns sista match igår åkte vi hemmåt vid halv fem-tiden och var väl hemma i Ramvik vid elva. Här i norr var det nästan minusgrader och jag ville bara dö.

Idag har jag återigen varit på klänningsjakt, den här gången i Härnösand. Hittade en som jag får köpa i nödfall men jag hoppas jag hittar någon bättre på torsdag då jag åker en sväng till Birsta.

Nu är det käk!


Fail

Misslyckades ordentligt på min klänningsjakt idag. Hittade verkligen inte en enda jag kunde tänka mig att ha på bröllopet. Om det beror på att jag tycker att de klänningar som finns är för "höstiga" eller om jag bara är kräsen vet jag inte. Fanns ingen i alla fall. Jakten fortsätter...

Blev åtminstone en kofta, dock inte någon av dom jag helst ville ha för dom fanns inte i Sundsvall men det blev den här, dock inte i brunt som jag ville ha den utan i svart:



Köpte även lite smink eftersom det var halva priset på precis allt smink på Cubus.

Imorgon måste jag först till arbetsförmedlingen en stund och sedan blir det en lång bilresa ner till Lindesberg och lillebror där jag, pappa och farmor ska spendera helgen. Se hur skitungen har det.

Dags att packa väskan nu med andra ord!


Mysiga koftor

Gina Tricot har så många fina koftor nu som man bara vill mysa ner sig fullständigt i. Helst vill jag ha allihopa och förmodligen kommer i alla fall en av dom följa med mig hem imorgon fast det egentligen är klänningsjakt.



Ryttarkakor

Har idag bakat dom godaste kakorna, något vi alltid får hemma hos Persson när det är kalas - ryttarkakor. Så sjukt goda! Typ kladdkaka med kolakokosöverdrag. Mumsfilibabba säger jag bara. För er som är intresserade får ni här receptet:

Ryttarkakor

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g margarin

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Rör sist ner margarinet. Bred ut den smeten i en smord långpanna och grädda i ugn 200 grader 15 minuter.

För kokostäcket
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Blanda alltihop och låt sjuda i ca 5 minuter. Ta ut kakan, bred på kokossmeten och grädda ca 10 minuter till.

 
Sämst bilder jag vet men bättre än ingenting...

Har faktiskt varit och simmat lite ikväll så att jag kan äta ett par utan att få dåligt samvete.
Imorgon åker jag en sväng till Sundsvall. Det vankas ju bröllop om drygt en vecka och jag har ännu inte hittat nån bra klänning, så imorgon blir det klänningsjakt!

Just The Way You Are

Tänk om man hade en pojke som var lika gullig som Bruno Mars och sjöng såhär fina låtar för en...


Slowmotion

Just nu känns det som om allt går i slowmotion. Under dagarna gör jag inte mycket mer än att klurar på hur jag ska skaffa mig pengar för att kunna lämna detta ställe. Fryser eftersom hösten är här och drömmer mig bort till Bondi Beach och liknande platser. Har funderat på att råna en bank alt. ICA men känner att det blir för mycket extra kostnader för flykbil och liknande. Slutar väl med att jag måste skaffa mig ett jobb.

Ska faktiskt på nån jobbsökarkursgruppsaktigt på fredag innan jag åker ner till Lindesberg och tänkte då passa på att lämna in mitt CV lite här och var i stan. Hoppas på att få napp kan man ju alltid göra.

Har inte hänt mycket roligt idag, har börjat sett på sjätte säsongen av 24 igen för att kunna börja med sjunde. Har sett på Superstars. Tränat en aning.

Nu är planen att antingen se kvällens Idol på TV4Play eller vänta tills reprisen visas på tv senare ikväll/natt. Sover så länge på morgonen att jag ändå inte kan sova förrän sena natten.

Känner att detta inlägg var en aning deprimerande för både mig och er som läser det så nu avslutar jag innan nån hänger sig.

Godnatt.

Gratis presentkort!

I väntan på att den nya säsongen av "Superstars" ska börja så tänkte jag tipsa er om något väldigt bra. Jag är medlem på ett flertal sidor där man kan samla på sig poäng som man senare gratis växlar in mot presentkort och liknande. Den allra bästa måste nog ändå vara Gratisbio.

Här kan du enkelt samla ihop poäng som du sen kan växla in mot biobiljetter, tidningsprenumerationer och presentkort hos t.ex. H&M, Gina Tricot, BikBok, Stadium, CDON, Ving, DinSko och McDonalds.

Poäng samlar du enkelt genom att vara aktiv på hemsidan, värvar vänner, deltar gratis i undersökningar och tävlingar och shoppar på nätet. Superlätt!

Blir du medlem genom mig får du genast 75 poäng och redan vid 200 poäng kan du växla in poängen mot ditt första presentkort! Smidigt, enkelt och alldeles gratis!
Klicka bara på bannern! :)


"Det finns bara en ras och det är människan"

Detta är sagt av Kd:s partiledare Göran Hägglund. Och visst är det så? Vi är alla människor och vi bör alla bli behandlade likadant, som människor. Invandrarna är en del av Sverige och tillför otroligt mycket åt vårt land och självklart ska de behandlas som vilka människor som helst.

Gårdagens val visar att det finns de som inte anser det, att vi alla är lika mycket värda. Jag kan inte säga att jag är chockad över att SD tog sig in i riksdagen men jag hade hoppats in i det sista att folk skulle ta sig i kragen och välja bort dom. Men motsatsen skedde. Fler än väntat röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen. Med 5,7 procent klev de enkelt över gränsen på fyra procent och partiet är nu större än både Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna har absolut ingenting att göra i Sveriges riksdag år 2010. Deras syn på människan får mig att vilja kräkas.

Utdrag ur en artikel från Aftonbladet med sverigedemokraten och nu ledamoten Kent Ekeroth:

"– Vi ser med oro på den framväxt islam har i Sverige precis som vi såg med oro på den framväxt nazismen och kommunism hade. Vi vill ha ett västerländskt fritt samhälle. Därför blir det första att stoppa invandringen och göra om en politik som går ut på integration, säger Kenth Ekeroth.

Han vill stoppa 90 procent av all invandring till Sverige. De invandrare som redan bor i landet, i synnerhet muslimer, ser han helst att de återvänder till sina ursprungsländer."

Det fortsätter även med att han tror att invandringen till Sverige så småning om kommer leda till inbördeskrig...

Nu hoppas jag för allt i världen att Fredrik Reinfeldt håller vad han lovat och under inga omständigheter alls samarbetar med SD. Med tjugo mandat i riksdagen kan de påverka resultat och fastän de är invalda av svenska folket borde de inte få så mycket som en förfrågan om kaffe på mötena...


Den hemlösa bagaren

Idol är inne på slutaudition nu och det är bara dom bra kvar. Min favorit är fortfarande Olle - den hemlösa bagaren. Klockren!


Hemvändarfest

Igår var det party. Ordentligt med party. Började lite smått hemma hos Madde tillsammans med tjejerna innan vi åkte vidare till Pontus som var hemma på besök från lumpen. En hel del folk blev det och det var jättekul att träffa gamla klasskamrater. Jag saknar absolut inte skolan men oj vad jag saknar min klass! Vi var ett härligt gäng och det är hemskt att inte kunna träffas varje dag. Men när vi väl träffas nu så blir det storslaget.

När klockan passerat midnatt var vi några som åkte ner på stan för att entra Svenssons. Där var det väldigt fullt men tyvärr bara med människor man aldrig sett förut, tro det eller ej men det kan faktiskt hända i lilla Härnösand. Lite dans blev det i alla fall innan hemgång och väl hemma hann jag knappt lägga mig i sängen innan jag somnat. Däckad med andra ord.

Idag är jag inte på topp men kämpade mig ändå upp för att göra Madde sällskap på Öbacka där det var ungdoms-SM för tjejerna i handboll. Tog sedan bussen hem och hamnade här. Trött som jag vet inte vad men ska ta och äta lite middag som sedan följs upp av att åka och lägga en röst i valet. Blir förmodligen ett par timmars sömn sen innan det är dags för lite valvaka hos farmor.

200-årskalas

Igår blev det stor fest då min farmor, hennes syster och deras svåger tillsammans fyllde 200 år. Vår granne har ett eget kafé/bilmuseum som vi fick låna som lokal att ha festen i. Massivis med släkt och vänner kom och det blev faktiskt en väldigt lyckad kväll med otroligt mycket god mat, dricka, lekar och skratt, även fast regnet öste ner i stort sett hela dagen och hela kvällen. Jag måste säga att vissa av mina släktingar är sjukt sköna! Så himla kul också att vi har så bra sammanhållning inom släkten som vi faktiskt har.
Det blev faktiskt en ganska tidig kväll för gamlingarna började spela musik från jag vet inte vilket årtionde och försökte få mig att inse vilken bra musik det var på deras tid. Kände på mig att det var dags att lämna sällskapet vid den tidpunkten.



Exotisk planka med kött, skaldjur, ostar och en massa grönsaker och frukter. Mumma!


En del av bilkafét, igårkväll festlokal.

Idag har regnet fortsatt ösa ner och jag är så extremt trött. Har hjälpt till med all städning i festlokalen och tänker ägna resten av kvällen till fredagsmys framför Idol och lite anant smått och gott. Imorgon blir det party igen men den här gången inte i 200-årstema!


Val 2010

Om bara ett par dagar så är det val till riksdag, landsting och kommun i Sverige. Jag tycker inte att det är en självklarhet att rösta utan snarare en plikt. Alla de som har åldern inne borde ta sitt ansvar och lägga en röst. Politik kanske inte är det allra roligaste men oftast beror det på att man inte har så mycket kunskap om det. Att titta på olika debatter och utfrågningsprogram på tv och läsa om partierna på nätet är ett väldigt bra sätt att sätta sig in mer i politikvärlden.

Jag har följt TV4:as utfrågningar både i förrgår och igår och allt blev väldigt mycket tydligare efter dem även om jag innan nog var ganska säker ändå. Jag har i alla fall bestämt mig för vad jag ska rösta på men ser ingen andledning till att skriva det här. Vad man röstar på är personligt och inget som man behöver skylta med om man inte vill.

Vad du än röstar på så spelar det ingen roll så länge du gör din röst hörd! (Men ni får helst låta bli att rösta på SD, dom har absolut ingenting att göra i en svensk riksdag enligt mig.)


Nja...

I förrgår började äntligen Elitserien i handboll. Idag spelade Guif säsongens första riktiga match men resultatet var väl knappast det man hoppats på. Även om det fjolårets vinnare stod för motståndet borde inte siffrorna ha blivit så stora som de blev. Matchen slutade 29-38.

Då gick det bättre för lillebrors lag Lindesberg som kom ikapp Skövde och fick till ett likaresultat.

Sen undrar jag när tv-bolagen ska inse att folk gärna vill se elitseriehandboll på tv:n mer än några gånger om året...

En lista

1. Det första du tvättar i duschen? Håret. Alltid håret först.
2. Gillar du kaffe? Nej. Fast känner mer och mer att jag måste börja, känner mig så liten när alla andra dricker det medan jag sitter där med mitt saftglas...
3. Hur mår du just nu? Fryser! Och godissugen. Annars är det okej.
4. Vart skulle du vilja befinna dig just nu? På Bondi Beach.
5. Berätta om din senaste dröm? Jag var tillbaka i skolan och vi hade fått Ahlgrens bilar till lunch. Till det fick man, om man ville, pannkakor. Vi blev väldigt förbryllade över denna lunch, för hur skulle den kunna hålla oss mätta hela dagen?
6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en månad utan att tröttna? Inga problem
7. Vad vill du ha just nu? Pengar i massor som jag sedan kan spendera på resor.
8. Har du räknat till 1000 någon gång? Det har jag säkert.
9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? Både och.

10. Använder du smileys? Ja, i sms och på facebook och liknande men inte så ofta i bloggen.
11. Har du träffat någon kändis? Inte direkt. Har dock fått flera autografer av spelare i handbollslandslaget. Och just ja! har ju fan träffat Pierre Bouvier! Sångaren i Simple Plan.
12. Gillar du keso? Japp.
13. Vilken låt hade du sist i huvudet? Love The Way You Lie - Eminem och Rihanna
14. Vilka länder har du besökt? Sverige, Norge, Lettland, Skottland, Spanien (Gran Canaria)
15. Är dina föräldrar stränga? Dom tror att dom är stränga.
16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? JAA! 
17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? Nope
18. Brukar du hyra film? Ja, ibland så. 
19. Var kommer du vara på lördag? Har inga planer än så än så länge kommer jag nog vara här hemma.

20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? Ja, kom ihåg att när jag kom på skolan dagen efter hade någon med sig Aftonbladet där det var bilder på människor som hoppade ut från husen.
21. När grät du senast? I lördags när jag tittade på nåt program om terrordådet i NY där dom visade inspelade samtal från människor som befann sig i World Trade Center medans dom brann.
22. Vad åt du till lunch? Pasta Carbonara
23. Har du lockigt hår? Ja, väldigt konstigt lockigt hår. Lockar sig typ vid öronen så att allt står rakt ut.
24. När grät du senast? När jag tittade på Extreme Home Makeover... Pinsamt att jag ALLTID ska grina när det visas på tv:n...
25. Har du gått in i en vägg någon gång? Jaghjärtaglasdörrar
26. Favoritårstid? Sommar
27. Vem höll du senast i handen? Lillasyster
28. Sover du med TVn på? Nej, omöjligt att sova om det låter i rummet. 
29. Tycker du att du är gammal? Fick lite panik i somras när jag insåg att det bara är 11 år tills jag är 30...!

30. Är du mörkrädd? Liiite
31. Gillar du ditt liv just nu? Om jag hade befunnit mig på andra sidan jordklotet, ja.
32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? Jadå, mysigt med bad.
33. Har du bra syn? Har haft glasögon sen jag var tre år så uppenbarligen inte.
34. Var är dina föräldrar just nu? Pappsen sitter i köket och mamma är väl hemma hos sig antar jag.
35. Vad har du på dig just nu? Leggings, långt blommigt linne och vit kofta. Plus mina skitfula men grymt sköna ulltofflor.
37. Hatar du mer än 3 personer? Tror icke det.
38. Använder du sushipinnar? Nä

40. Äger du ett vapen? Har faktiskt en kniv, man vet aldrig vad som kan hända här i skogen...
41. Vad var det senaste du köpte? Ny ansiktsrengöring.
42. Gillar du ditt hår? Näe. Det är som sagt konstigt lockigt, slitet och växer ALDRIG. Fast färgen är helt okej.
42. Gillar du dig själv? Jag är väl helt okej om jag får säga det själv.
43. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? Det går ju inte att svara på. Båda!
44. Hur ofta använder du MSN? Ganska ofta men det var mer förut.
45. Vad gör du nu förutom att fylla i denna lista? Lyssnar på Spotifyreklam och käkar vindruvor.

Väntan

Sitter här och väntar på mina härliga släktingar som strax borde kliva in genom dörren. De är på besök för att delta i vårt 200-årskalas som ska hållas på torsdag. 200, det ni! Det är min famor, hennes syster och deras svåger som tillsammans fyller 200 år och då slår dom till med fest. Blir nog trevligt.

Vänta är annars något jag har gjort större delen av dagen. Var återigen på arbetsförmedlingen. Skulle vara där till klocka två men fick inte komma in förrän vid tre. Lite lagomt drygt. Fixade i alla fall en ny planering och sånt så nu blir det att gå på jobbjakt på riktigt.

Annars då? Jo då, det stormar och spöregnar utomhus och jag vill bara ta flyget till närmaste varma ställe och stanna där tills vintern är över. Alternativet är att gå i ide i min säng.


Jared Leto

Jared Leto är inte bara omänskligt snygg. Han är även en oerhört duktig skådespelare. Men främst av allt är han en fantastisk sångare. Så bra att det nästan är svårt att förstå. Han får mig att rysa av välbehag.











Blev så arg när inte VMA ville fungera så jag stängde av tv:n. Får se det på MTV's hemsida imorgon i stället.
Godnatt!


All These Things I've Done

Gårdagen bjöd på regn och rusk och det passade därför alldeles utmärkt med att bara slappa hela dagen framför några avsnitt av Glee, läsa ut Midvinterblot och lyssna på mysig musik á la Oskar Linnros.

Idag har jag varit en sväng in till stan för ett besök på arbetsförmedlingen. Men innan det hann jag med att ta en fika med min härliga vän Malin. Wienerbröd med choklad, riktigt mumsigt. Trånade lite i affärerna och hittade världens mysigaste kofta på H&M men plånboken ekade tomt så det blev tyvärr inget av med det köpet. Träffade på Madde också och fixade planer inför helgen.

Resterande del av den här dagen tänker jag ta en promenad, kanske baka lite och sen ladda upp inför Mtv Music Awards på MTV. Galan var ju i natt men visas inte förrän idag på MTV.

Sen imorgon måste jag på arbetsförmedlingen igen och senare på dagen kommer lite gäster från söder.

Obeskrivlig ondska

Idag är det nio år sedan terrorattacken i New York. Nio år sedan World Trade Center rasade. Ikväll har det visats en massa olika dokumentärer och filmer om händelsen och jag har bläddrat fram och tillbaka mellan kanalerna. Och fastän det har gått nio och och bilderna på de rasande tornen har visats många gånger förr så mår jag fortfarande fysiskt illa varje gång jag ser det. Att se dessa bilder och samtidigt inse att så många människor dör i de ögonblicket. Jag vill blunda och slå över till en kanal med något mer glatt och lättsamt men samtidigt går det inte att undvika att titta. Försöka förstå vad som verkligen hände även om allt ser ut som en häftig actionfilm. Men det är ingen film utan ren verklighet. Och hur mycket jag än vill blunda för den verkligheten går det inte.

Det är helt omöjligt att förstå den ondska som dessa mördare måste besitta för att kunna göra något sådant. Vad rör sig i dessa människors huvuden som får dem att utföra något så förskräckligt? Förmodligen något som ingen av oss någonsin kommer att förstå.

Lördagschill

Är nu hemkommen efter att ha varit och tittat på Ramviks sista hemmamatch för i år. Domsjö stod för motståndet och det visade sig bli en riktigt spännande match. Tyvärr kom jag och Jessica dit lite sent så vi missade första målet men vi hade knappt hunnit slå ner våra rumpor på bänken innan Ramvik kvitterat. 1-1 efter endast några minuter spelade och målen fortsatte rulla in under resten av matchen och med Ramvik i ledningen med ett mål före hela tiden. Dom flesta trodde nog på hemmavinst när det stod 4-3 till Ramvik med inte alltför lång tid kvar att spela men det var ju såklart att Domsjö skulle få in en jäkla boll till och kvittera till 4-4. Slutminuterna blev på så sätt väldigt spännande men inget av lagen lyckades få in en avgöra boll och matchen slutade därmed oavgjort. Surt såklart med tanke på att Ramvik legat i ledningen i stort sett hela matchen igenom.

Resten av kvällen tänker jag bara lata mig och se ett par filmer hade jag tänkt. Kanske slå en pling till lillebror också och höra vad han har för sig.

Vi ses! 


Charmiga Channing

Både mitt, Annas och Jessicas hjärta slår lite extra för megasnygga, superhunkiga, jättecharmiga skådespelaren Channing Tatum. Så självkalrt kunde vi inte låta bli att titta på "G.I. Joe" som visades på tv:n ikväll där Channning har en av huvudrollerna. Filmen var knappast något att hurra för men vad gör man inte för att få vila ögonen på denna godbit ett par timmar...


Dregel...


Fredag

Åh så ont jag har i fötterna! Har i stort sett städat hela dagen i dag också med undantag för en paus framför Tv-pucken och matchen mellan Ångermanland och Stockholm där det tyvärr ble vförlust för norrlandsgrabbarna men samtidigt kul att få se lite hockey igen. Men som sagt, har fruktansvärt ont i fötterna efter att ha hållt på hela dagen och det är faktiskt underbart att få sätta sig ner och pusta ut. Sitter här och väntar på att kusinerna ska dyka upp för lite fredagsmys. Bli väl Idol och förmodligen nån film. Och en massa prat om allt mellan himmel och jord såklart.

Städmani

Jösses vad fort den här dagen har gått! 

Nu när inte pappa är hemma på en vecka så hade jag funderingar på att storstäda lite här hemma och det är i stort sett det enda jag sysslat med idag. Upptäckte i förmiddags att vädret inte var speciellt bra så då var det lika bra att ta tag i det. Och när jag väl börjar städa är det svårt att sluta, det är faktiskt inte så himla tråkigt om man samtidigt har riktigt bra musik på högsta volym. Sen blir man ju faktiskt jäkligt nöjd när man ser hur rent det blir. Fan, jag tror ISS gick på en jäkla nit alltså som inte gav mig den där anställningen... Hur som helst, jag är verkligen inte färdig på långa vägar så imorgon blir det samma visa. Fast på kvällen blir det lite tjejkväll med Anna och Jessica för lite roligt måste man ju ha också.

Tillät mig även en paus för att kika på Idol, fast tycker inte att det var nån som var speciellt bra ikväll om jag ska vara ärlig. Men den hemlösa bagaren som var igår! Mums! Både för öron och ögon. Jisses...

Funderingar angående Idol

Efter två avsnitt av nya Idolsäsongen så kan jag inte låta bli att undra:

♣ Det är nu sjunde säsongen av programmet och det finns FORTFARANDE bra sångare och sångerskor som söker till programmet. I Sverige. Har vi liksom inte tömt hela landet på talang snart. Det är ju faktiskt sjunde säsongen...

♣ Hur kan man söka till Idol när man är så fruktansvärt dålig? Har man aldrig hört sig själv sjunga? Har ingen annan insett hur dålig man är? Har man inte själv insett hur dålig man är? Helt jävla ofattbart.

♣ Alla de som juryn hittar på sin "resa genom Sverige" och överraskar. De blir så himla lyckliga då de får en guldbiljett och säger att det är en dröm, men om man nu blir så glad, varför har man då inte sökt till Idol?!

♣ Peter Jihde. Jag kan inte bestämma mig om människan är en jävligt irriterande lite insekt eller om han är en jävligt bra programledare.

♣ Varför kan inte någon ge Anders Bagge ett eget program? Mannen är i en klass för sig.


Bild från tv4.se


Gamla godingar

Jag är en riktig musiknörd och det är inte ofta det är tyst här hemma hos mig. Antingen är det Spotify, radion, stereon eller mp3:n. Jag älskar att hitta nya, bra band eller låtar att lyssna på. Men oftast är det som allra bäst att bara sitta och njuta av gamla godingar som dessa som jag lyssnat på i åratal:






Fit

Har för en lite stund sedan kommit hem från simhallen. I en timme har jag simmat fram och tillbaka där med Anna. Visst blev det ganska mycket snack därimellan längderna men jag vet redan nu att jag imorgon kommer ha en grym träningsvärk i både ben och armar. Var länge sedan jag simmade så mycket faktiskt.
Kom på vägen hem från Anna på att jag fan utfört ett triatlon idag. Promenerade till Anna, cyklade till hallen, simmade. Kanske inte i rätt ordning men i alla fall alla tre grenarna. Fan vad fit jag kommer bli!

I och med simningen missade jag även idag Idol på dess normala tid men eftersom jag är en nattuggla så kommer jag se reprisen i natt istället. Nu ska jag slänga mig i soffan och se vad Kungarna Av Tylösand är för knas samtidigt som jag inväntar träningsvärken. Känner på mig att jag kommer sova gott i natt.


Målfest

Ja, att Sverige skulle vinna kvällens match mot San Marino var det ju inget snack om. 6-0 blev slutresultatet. Två mål av Zlarre, ett av Granqvist, ett av Markus Berg och två självmål av San Marinerna. Eftersom motståndet inte var alltför bra blev det en match som Sverige kontrollerade från början till slut och det bjöds på ganska många delikatesser av de svenska spelarna. Tyvärr var Olof Mellberg lite dumdristig och drog på sig ett rött kort vilket betyder att han missar nästa kvalmatch mot det betydligt tuffare motståndet Holland.

I och med att jag tittade på fotbollen så missade jag ju premiären av Idol, men jag hade faktiskt tänkt titta på reprisen som går redan tio över tolv i natt. Spännande att se vad det bjuds på i år. Har hört att det ska vara mycket rock så det hoppas jag stämmer. Måste dock säga att det verkar vara en riktigt dålig taktik att försöka vinna skiten. Daniel Lindström? Marie Picasso? Markus Fagervall? Kevin Borg? Nån som vet vad dom sysslar med nu för tiden...?

Fotbollstajm

Nytränad och nyduschad. Myskläder på och jag är redo för att krypa ner i soffan och bänka mig framför Sveriges nästa kvalmatch, ikväll mot San Marino. Frågan är inte om svenskarna kommer vinna utan snarare hur många bollar dom kommer sätta i mål. Jag hoppas i alla fall att Pontus Wernbloom får glänsa idag också.
Trodde först att jag skulle få höra på matchen på radio eftersom nån konstig människa bestämt sig för att visa matchen på Tv10 av alla kanaler. Men imorse visade det sig att vi fått just TV10 så allt är frid och fröjd. Men jag förstår fortfarande varför man ska visa en Sverigematch i fotboll på en sån udda kanal. SVT eller TV4 borde väl vara lite mer uppenbara.

Fresh and fruity

Solen skiner idag också och jag ska strax gå ut och steka lite på balkongen. Tänkte först bara fresta er med den underbart goda fruksalladen jag gjorde igårkväll. Hur gott?! Och perfekt tv-godis.



Ursäkta dom förskräckligt dåliga bilderna men den bra kameran är på älgjakt.

Sensommarvärme

Sådana här dagar tycker jag att det är väldigt skönt att jag inte längre går i skolan. Att vara arbetslös sådana här dagar är inte heller så farligt. Solen skiner, det är klarblå himmel och temperaturen ligger på drygt tjugo grader celsius. Startade dagen med en god frukost för att sen placera min bak i en solstol på altanen med boken Midvinterblod i handen. Inte helt fel med andra ord. Bra mycket bättre än att sitta instängd i ett klassrum eller kontor i alla fall.

Senare ikväll ska jag tillbaka till pappa för att tillbringa veckan ensam i huset tillsammans med vovven min medans pappsen är på älgjakt. Förhoppningsvis blir det lite mer motion då eftersom jag inte behöver oroa mig lika mycket för att stöta ihop med en björn på hundpromenaden i "byn".


Söndagsbestyr

Denna dag har jag liksom gårdagen ägnat åt min lillasyster. Vi har pysslat i flera timmar och jag passade på att göra ett riktigt fint födelsedagskort åt farmor. Sen har vi bakat rosa hjärtmaränger igen och varit alltmänt barnsliga.

För att kompensera min barnsliga sida så har jag även skickat iväg en jobbansöka och dammsugat. Riktigt vuxet med andra ord.

Hade planer på att ge mig ut på en riktigt lång promenad idag också men efter att ha hört att det vandrat omkring en björn bara ett par kilometer från vårt hus så avstod jag det. Vore ju onödigt att skrämma iväg den liksom.

Nu ska jag ta och spendera resterande del av kvällen framför tv:n. Först med de sjuka grabbarna i The Dudesons in America och sen ett par avsnitt av Glee.

Vi hörs imorgon!

SYTYCD-Final

Tänkte att jag  skulle kunna ta och skriva lite om finalen i So You Think You Can Dance som var nu i veckan.

Finalen kom alltså att stå mellan Kent, Lauren och Robert, tre fantastiska dansare som alla förtjänade att vinna men jag höll ändå lite extra på Kent för han är helt otrolig. Efter att Robert blivit tilldelad tredje plats stod det alltså mellan Kent och Lauren och dom sista programmen har det bara skiljt någon enstaka procent mellan dom i röstningen så att det var jämt var det inget snack om. Till slut blev det ändå Lauren som tog hem segern och även om jag som sagt höll på Kent så var det helt okej att Lauren vann. Hon har kämpat genom flera program som ensam tjej och varit riktigt grym.

Som vanligt framfördes det fantastiska nummer i programmet men jag tror att årets säsong gett oss några extra bra nummer. Idén med att använda all-stars visade sig vara väldigt bra då dansarna verkar ha utvecklats mer än vanligt och det har resulterat i underbara nummer.

Här kommer några av mina absoluta favoritnummer (många med Kent) från säsong sju och som ni förmodligen vet vid det här slaget så går det inte att lägga in videor från Youtube på numrena så ni får klicka på länkarna istället om ni är intresserade.

Kent & Lauren - Contemporary

Kent & Anya - Cha Cha

Alex & Twitch - Hip Hop 

Kent & Twitch - Tapping

Robert & Allison - Contemporary

Billy & Ade - Contemporary

Adéchiké & Comfort - Lyrical Hip Hop

Kent & Neil - Contemporary


Vinnaren Lauren!

En sak är säker - det har varit sjukt hög nivå på denna säsongs dansare! Ser redan fram emot säsong åtta!


Lördagsmys

Sitter just nu hemma hos mor min och käkar kexchoklad. Har innan dess ätit grillat tills magen var i bristningsgränsen. Förmodligen sista grillningen för i år så jag var ju tvungen att passa på.

Dagen har annars bestått av lite firande av farmor som fyller 70. Vi ska slå till med stor fest om drygt en vecka så det blev endast lite förfest idag. Dock fick jag träffa lite släkt jag inte sett på några år så det var väldigt trevligt.
Sen jag kom hem till mamma så har jag hängt med min lillasyster. Vi har lagt pussel, spelat Geni och sett på Pippi Långstrump.

Nu blir det lördagsmys framför tv:n.


Mysig kväll med brudsen

Dålig uppdatering på sistone. Sorry för det.

Igårkväll träffades jag, Johanna, Madde och Petra i Petras berömda källare för en massa gotta, tjejsnack och lite spel. Med en stor godispåse, TP och härliga kompisar blev kvällen väldigt lyckad och mysig. Kan ju inte säga att jag briljerade på geografi-TP men jag var helt okej om jag får säga det själv.

Ikväll är det dags för Sverige-Ungern och allt annat än en vinst är inte att tala om.


1:a september

Första september och hösten är här på riktigt nu. Dock var det faktiskt ganska varmt och soligt idag men allteftersom klockan närmar sig kvällstid blir det bara kallare och kallare. Men så länge regnet och blåsten håller sig borta och solen istället skiner är jag faktiskt relativt nöjd. Då går det åtminstone att inbilla sig att vintern är långt borta.

Har tillbringat dagen med att suga åt mig det sista av solen, städat, gått långpromenad och sett på tv. Hur grymt var det inte att Handbollslaget vann Fångarna På Fortet då?! Fortets Mästare blev ordentligt ägda där på slutet. Gött gubbar!

Sen har det även varit final av säsongens So You Think You Can Dance och vinnaren blev Lauren. Skriver mer om det imorgon för nu ska jag ta och sova. Trött som fan.

RSS 2.0