Tidig helg

Då vår engelskalärare inte bafann sig på skolan idag och inte heller kommer göra så imorgon så har jag därmed fått en tidig helg med en ledig dag imorgon. Skönt! Det behövs verkligen för att göra undan lite skolarbete...

Hade bara en lektion idag och gick sen och kikade lite på stan, lapade även sol i solariet. Har också hunnit med att färga håret, dock blev det ingen större skillnad men fräschare. Sitter för tillfället och tittar på fjärde semifinalmatchen mellan Drott och Ystad, en riktigt spännande match!

Imorgon ser planerna ut att bli en trevlig kväll med mina härliga klasskompisar och lite annat folk. Tyvärr ser vädret ut att bli dåligt men vi får väl hålla oss inomhus då.

Då var det över

Säsongen är slut för i år för Guifs del. Efter 2-0 i matcher så var de tvungna att vinna ikväll. Laget spelade riktigt bra under större delen av matchen men tyvärr var Säfvehof och då speciellt målvakten Tomas Forsberg för bra idag, och även för bra under de andra två matcherna. Det blir därmed ingen ny finalplats för de rödklädda och det käns väldigt tomt just nu. En riktigt bra säsong har killarna i alla fall gjort. Efter en riktigt dålig start så spelade man efter juluppehållet upp sig och slutade trea i grundserien. En andra plats i en av kvartsfinalgrupperna och nu alltså förlust mot seriesegrarna Säfvehof i semifinalen. Nu är det bara att försöka ta nya tag inför nästa säsong, även om det självklart känns riktigt pissigt just nu...


                                                                     Bra kämpat killar!


Bild från guif.nu


Dangerously Hot

Just nu är det farligt att vistas i stan. På flera ställen sitter det affischer där Joel Kinnaman gör reklam för MQ. Risken att svimma och falla till marken när man bevittnar dessa posters är HÖG. Han är nämligen så grymt snygg.




Bilderna från MQ.se


I'm working on a dream

Ja, då var tålamodet slut.

Jag drömmer istället om vita, milslånga stränder. Solen i ansiktet och vinden som blåser igenom håret. Nya platser. Intressanta människor att lära känna. Bra människor. Spännande dagar. Lata dagar. Annorlunda dagar. Äventyr och upplevelser. Friheten att göra vad jag vill. Vakna upp utan några planer alls. Möjligheten att göra vad jag vill. Låta fantasi och kreativitet flöda. Låta tankar dyka upp utan att veta vart de tar mig. Stå längst fram vid en scen och känna basen i hjärtat. Sitta på ett plan och låta det flyga tvärs över jorden. Känna rysningar längs med kroppen. Titta på solnedgången. Titta på soluppgången. Känna lugn. Förväntningar. Bekymmerslös.
Jag drömmer om lycka.


Det finns roligare sätt att spendera en söndagkväll på

...än med att akutskriva en projektrapport på tjugo sidor. Den ska vara inlämnad imorgon och tidsoptimist som jag är börjar jag såklart med den dagen innan deadline. Dock har jag haft ursäkter till att vara så sent ute. För det första så har jag haft annat att oroa mig för än rapporter. För det andra så är mitt huvud så fullt av andra tankar än ett barnhem i Lettland för tillfället. Känner på mig att jag kommer få sitta här med datorn i knät tills sent i natt och förmodligen kommer det dyka upp fler inlägg här i bloggen då koncentrationen avtar framåt midnatt eller så...


Solaris

På nåt konstigt sätt har jag helt missat att det underbara bandet Elliot Minor har släppt ett nytt album! Och att det var flera månader sedan! Hur i h-vete kan jag ha missat det?!

Av vad jag har hört så låter det lika fantastiskt som deras tidigare musik och jag ska nog ta och beställa hem albumet Solaris så fort jag får lite mer pengar i plånboken. Nu önskar jag att dom kunde ta sitt pick och pack och komma hit till Sverige så jag får se dom live ännu en gång, förra gången var ju grym! :D




Bilder från bandets myspace.


Koncentrationssvårigheter

Och så var det helg igen. Detta veckoslut hade jag tänkt spenderar framför datorn med skolplugg och då främst projektarbetsrapport. Tyvärr är inte koncentrationen på topp, förmodligen är det förståeligt då ett flertal ur familj och släkt legat/ligger inlagd på sjukhus den senaste tiden... Det finns liksom viktigare saker än skolan för tillfället. Förhoppningsvis löser det sig och jag kan lägga all energi på skolan de sista veckorna istället för att gå runt oc oroa mig.

Men åååh!

Näe! Det blev ytterligare en förlust mot Säfvehof för Guif idag! =( Eftersom dom inte visade matchen på tv:n fick jag sitta framför datorn och min vän ClientWare och försöka följa matchen på det viset. Det blev dock en bra mycket jämnare match idag jämfört med i tisdags och med bara en minut kvar av matchen var ställningen 28-29, fördel Säfvehof och bollen fanns i Guifs händer. Tyvärr missade Zacke med trettio sekunder kvar och istället för 29-29 kunde Säfvehof göra 28-30. Tungt. Av det jag har läst efter matchen verkar dock domarna ha varit riktigt dålig och det är alltid förjävligt om det är sånt som ska avgöra. 

Nu väntar en tredje och helt avgörande match på måndag. Förlorar Guif den är dom tyvärr ute från slutspelet och det blir ingen final. Vinner dom i Partillebohallen så är dom fortfarande med och krigar. Får hoppas på att dom spelar upp sig ytterligare och gör en riktigt bra match nästa gång!


Suck

Igår spelade Guif sin första av fem semifinaler mot Säfvehof. Det blev bara en enda stor... suck av alltihop. Tyvärr. Säfvehof är ett jäkla bra lag men Guif var verkligen inget bra motstånd igår. Första kvarten var helt okej och laget var med men sen så... gick luften bara ur laget. Ingenting fungerade, försvaret, anfallet och främst så hade Danne ingen vidare bra dag i målet. Det fanns ingen glöd i laget. Som tränare Kristjan sa i timeouten: dom vill vinna, vi har inte den viljan. Det blev till slut en förlust med tio bollar, 23-33. Nu får laget bara glömma detta och visa hur jävla bra dom egentligen är imorgon då det är dags för revansch hemma i Eskilstuna. Faktiskt så förlorade Guif stort i första semifinalmatchen mot Säfvehof ifjol också, och som alla vet blev det en finalplats för laget til slut ändå. Man kan ju alltid hoppas på samma scenario nu...

Annars då? Jo, jag pluggar och står i. Dom där femton uppgifterna blir inte färre, snarare fler. Imorgon är det dags för redovisning av PA och jag ber till gud att jag slipper stå där framme i klassrummet och skämmas...

Solen sken idag också, även om det inte var lika starkt som dagarna innan. Jag och Anna tog i alla fall en promenad upp till Handlarn där det bleb godisinköp och jag fick prata av mig lite.

Nu tror jag att det får vara nog med studier för idag, ska nog slänga mig i soffan och kolla på hockey istället, inte lika bra som handboll men man får väl ta det som erbjuds.

Drowning

Just nu drunknar jag i skolarbete. Har räknat ut att jag har 13 skoluppgifter som ska lämnas in inom de närmaste veckorna. Det numret kommer förmodligen växa med fler uppgifter. Hur ska jag överleva till studenten?! Tur att vi treor får ett par veckor att ladda batterierna inför den stora dagen...

Orättvist

Varför ska allt det hemska alltid drabba de som förtjänar det allra minst?

Disneydags

Igår var det den fjärde studentfesten och sista chansen till att kamma hem poäng i utklädningstävlingen. Eftersom våra kära kamrater SpSp är fast i Prag var det bara vi språkare som gick. Vi började kvällen i Elins oerhört fina hus tillsammans med några från ekonomi. Hur trevligt som helst med pizzabak, lekar, Singstar, dans och musik. Disneyfigurererna som partade var då jag Tingeling, Mimmi Mus, Quasimodo, Nasse, Sebastian från Lilla Sjöjungfrun, Hercules, Pongo, medlem från Björnligan och Tiger. Vi elvatiden åkte vi till Svenssons där det tyvärr var ganska lite folk. Det var ändå ganska fullt då det var dags för resultatet i tävlingen. Konstigt nog fick vi inga poäng den här gången heller... Visst var det många som var bra men den här gången trodde jag verkrligen att vi skulle ta nåt poäng med Johanna som Quasimodo, men icke. Nu satsar vi fyllebrännbollen istället, känns som om det kan vara vår grej! ;p
Efter resultatvisningen försvann precis varenda en från Svenssons, vilket sög! Varför betala en massa pengar och sen sticka på en gång...? I alla fall så gick vi vidare men hittade inget roligt så det blev en ganska tidig kväll. Väldigt synd då jag kände för att festa hela natten.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag har inte kunnat tagit några bilder den här gången. Lyckligtvis var det andra som hade med sig så allt blev ändå dokumenterat. :)

Resten av helgen, eller rättare sagt imorgon, ska jag försöka plugga lite, har ett jobbigt spanskaprov på måndag som ska skrivas så har inget val.

Ikväll blir det mys med familljen och Millenium.

Ses!

Skönaste bloggen just nu

Måste tipsa om bästa bloggen för tillfället. Ana Gina från Sundsvall är så skön, smart och framför allt sjukt jäkla rolig!


Ljuvliga ljud

Lovade er lite musiktips igår och här kommer det därför några låtar som går på repeat här hemma:

Train - Hey Soul Sister


Midnight Oil - Beds are Burning


OneRepublic - All the Right Moves


Yellowcard - Dear Bobbie


Hinder - Up All Night

Nattjobb

Nu är våren verkligen här! Typ fjärde dagen det är strålande sol och VÄRME! Helt otroligt. Hade en mysig eftermiddag i stan, ska jag vara ärlig blev det inte så jättemycket arbete med projektarbetet, vi var alltför upptagna med att käka hamburgare på donken och snacka skit. Vi lyckades i alla fall bestämma på ett ungefär hur redovisningen m.m ska se ut.

Har nyss skrivit klart en spanskauppsats om mina framtidsplaner och ska nu krypa i säng. Jag måste ha någon typ av sömnsjukdom, det spelar ingen roll hur mycket jag sover på en natt/förmiddag/dag, lyckas ändå ALLTID somna så fort huvudet nuddat kudden... 

Imorgon tänkte jag tipsa om lite grym musik, tills dess, godnatt!


Ledig

Har en ledig dag idag då de två lektionerna jag brukar ha på tisdagar varv inställda. Tog därför en skön sovmorgon och nu sitter jag här framför datorn och tittar på lite bloggar och sånt medans jag äter clementiner. Trots att jag är ledig ska jag ändå åka in till stan om ett par timmar för att jobba lite med projektarbetet med resten av min grupp. Vi har vår redovisning nästa tisdag och innan dess är det mycket som ska göras, dessutom ska rapporten vara klar nästa fredag också så det är lika bra att få allt gjort nu. Särsklit med tanke på att jag har massor av annat som ska göras. Herregud! Man behöver ju en veckas lov efter att man haft lov, för att vila upp sig från lovet som varit! :p

Förresten, Guif förlorade tyvärr mot Alingsås i söndags efter en riktigt dålig andra halvlek, faktiskt. Så eftersom laget nu hamnade på en andra plats i tabellen istället för en första så blir det så att dom kommer få möta Sävehof i semifinalen. Kommer bli riktigt tufft då Sävehof visat sig vara riktigt bra i år igen. Men Guif lyckades slå dom i semifinalen ifjol så det är verkligen inte omöjligt, tvärtom, Guif är ett lag att frukta nu och jag tror nog att Sävehof kommer darra lite då de ställs framför laget och Röda Havet i Eskilstuna!

Söndagsplaner

Sista dagen på lovet och jag tog mig en rejäl sovmorgon. När jag vaknade såg jag att det återigen var strålande sol utomhus. Sitter nu och laddar upp med lunch medans jag väntar på att solen ska komma fram till balkongen så att jag kan gå ut och njuta av den. Hade tänkt plugga lite idag också men det får i så fall bli ikväll. Har ingen lust att sitta inne vid datorn när det är sånt vackert väder ute. Plus att Guif spelar mot Alingsås klockan fyra och det kan jag ju inte missa. Det är sista matchen i slutspelsgruppen innan semifinalerna börjar, vilket Guif redan är klara för.

Nu ska jag käka upp mina makaroner för solen ser ut att ha nått fram till min solstol nu! :)

Årets första bränna

...har jag lyckats skaffa mig idag. På vår balkong var det dryga 25 grader i solen så självklart har jag suttit där medans solen varit framme. Höll på att svettas ihjäl i linne! Kanske är våren verkligen vara på väg? På tiden i så fall!

Nygamla shorts

Idag har jag bland annat fixat de gamla jeansen jag köpte på Myrorna igår. Ett par längre shorts, lite pösigare i typ "boyfriend-modell" blev det. Precis som jag ville ha dom! Funderar dock på att "rugga" till dom ytterligare med sandpapper.

 

Grattis Robin!

Ett stort grattis vill jag ge till Guif:s Robin Andersson som blivit uttagen till landslaget och fyranationsturneringen som startar på måndag i Norge! Han är verkligen värd det! Kör hårt nu! :D 


Sundsvallsshopping

Har spenderat denna regniga och ruskiga torsdag i Sundsvall tillsammans med Jessica. Där blev det shopping av alla dess slag. Här är ett par av grejerna jag köpte:

 Svart tröja med spets på armarna. 79:- på H&M.

 Rosarutig skjorta. 149:- på Gina Tricot.

 Vita Converse. Äntligen! Var sjukt sugen på att köpa korallröda och ljusblå men det blev till slut vita då det är lättast att bära till alla sorters plagg. Dom andra skoparen får vänta tills jag har mer pengar i börsen.

 Jeansjacka. 45:- på Myrorna. Passar kanske inte perfekt, men vafan 45:-! Det är väl bara att rulla upp armarna!

Handlade även lite mer, men orkar inte visa det. Bl.a. så köpte jag på Myrorna ett par gräsliga jeans som förhoppningsvis ska kunna sys om till ett par snygga shorts. Även en grön sjal som jag ska försöka sy om till en klänning á la Tingeling. Och så lite småsaker som hårpännen och sånt.

En lyckad dag blev det i alla fall! :)


Filmer i flertal

Jag måste erkänna att idag har jag haft en riktig slappardag. Med andra ord har jag legat i sängen och tittat på film, tre stycken.

Började med The Break-Up med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. En helt okej filmsom handlar om ett par som separerar och då båda vägrar lämna den gemensamma lägenheten blir det problem! 3/5

Nästa film var He's Just Not That Into You eller den konstiga svenska titeln Dumpa Honom! En film späckad med välkända skådespelare som Jennifer Aniston (igen), Ben Afflec, Bradley Cooper, Drew Barrymore, Justin Long, Scarlett Johansson m.f. En bra film som mycket handlar om hur vi, speciellt tjejer, beter oss när det handlar om förhållanden. Rolig och samtidigt lite tänkvärd. Insåg när jag tittade på denna att jag ska gifta mig med Bradley Cooper. 4/5

Sista filmen för dagen var P.S. I Love You. Gud vilken fantastisk film! Den berörde mig verkligen och det var skratt blandat med många tårar. Den handlar om hur det är att förlora någon och hur man hittar tillbaka till verkligeheten igen. Holly och Gerry är ett ungt par, lyckligt par med hela framtiden framför sig. Men då Gerry dör så rasar världen samman för Holly. På sin 30-årsdag får hon reda på att Gerry skrivit tio brev till henne medans han fortfarande levde och dessa blev får hon nu, på detta sätt hjälper han henne igenom sorgen. Så otroligt vacker film och den berörde mig väldigt mycket som sagt. Bra skådespelare och när jag såg denna insåg jag att jag borde byta ut Bradley Cooper mot Gerard Butler istället! Om han nu tackar nej till mitt frieri så kommer kravet på min framtida man ialla fall vara att han ska vara som Gerry i filmen... 5/5!!!

                                                          



Måste ses!!!


Påskpaus

Då var påsken slut och jag tänker så smått gå tillbaka till bloggandet. Varken orkade eller hade riktigt med tid till att skriva nåt under påskhelgen. Här hemma har vi som oftast under högtider haft fullt upp med besök av olika släktingar. Alltid roligt då vi bor långt ifrån varandra och inte hinner ses så ofta.

Nu väntar en veckas lov och det är så härligt! Ska ändå ta nån dag till att plugga lite så man slipper drunkna i arbete då man kommer tillbaka till skolan. Skulle också behöva åka till Sundsvall, känner mig lite shoppingsugen! Skulle behöva en ny vår jacka och nya skor. Fastän våren verkar vara ganska långt borta, tyvärr har vi ju inte haft samma varma och soliga väder här som i resten av landet utan återigen ligger det ett tjockt snötäcke på marken...
Om det blir tröstshopping i Sundsvall ska jag även försöka hitta lite kläder till nästa studentfest där temat är Disney. Kändes sådär i början men har nu bestämt mig för att vara Tingeling.
Förutom plugg och shopping blir det förmodligen lite handboll också (vad annars) då det är dags för årets upplaga av Sundsvalls Cup till helgen.

Det har faktiskt varit ganska mycket handboll sen jag sist skrev. Damerna har spelat EM-kval mot Ungern där det blev förlust i båda matcherna. Sen har det såklart varit massor med slutspelsmatcher! Senast igår och jag önskar verkligen att jag hade varit i Eskilstuna för fan vilken bra match Guif gjorde! Motståndet var Drott och det var en grymt bra match från Guifs sida och särskilt från Mathias Zachrisson som gjorde hela 13 mål! Älskar att se Guif spela som dom gjort dom senaste matcherna, grymt försvar, grym målvakt och ett sånt snabbt spel framåt så man nästan inte hinner med, Matte och Matte är det inte många som hänger med då dom sätter fart! Ljuvligt. Förutom en härlig match betyder det också att Guifarna nu är klara för semifinal! Suuuper! :D

Vi hörs senare! 


RSS 2.0