What I've Done

Sista dagen i mars och vintern har kommit tillbaka. Snön ligger återigen på marken och egentligen borde man ju inte vara ett dugg förvånad. Det är ju samma visa varje år men ändå kan man inte låta bli att hoppas att marken nu ska få vara snöfri och våren faktiskt på ingång...

Har haft fullt upp idag. Åkte till Malin sent igår efter att vi båda slutat jobba och sen idag så var det full fart. Först åkte vi till Birsta tidigt i morse. Hittade ett par jeans, en topp jag tittat på tidigare och äntligen ett par solglasögon. Sen tog vi oss vidare mot Nordichallen och Sundsvall Cup där vi tittade på ett par matcher innan det var dags att åka hem igen. Jag skulle jobba klockan fyra så vi hade inget val. Tog bussen hem och sen var det bara att direkt åka upp på jobbet. Slutade vid nio och har käkat lite och sett på MTV World Stage med Linkin Park. Har nästan glömt bort hur jäkla bra dom är! Lyssnade massvis på dom förr och dom är verkligen grymma. Det är få röster som passar så bra ihop som Chesters och Mikes. Jag MÅSTE se dom live någon gång för då är dom helt otroliga.


Inte klippet jag såg men nästan lika bra.

Nu sitter jag vid datorn men ska snart kika på tv igen. Jersey Shore är ju tillbaka! Yeah buddy!

Jobb imorgon igen och på måndag och sen väntar förhoppningsvis ett par dagars ledighet.

Godnatt!

Onsdagsbestyr

Efter att knappt ha fått sovit några dom senaste nätterna så sovde jag stenhårt i över tolv timmar i natt. Så himla skönt.

Sitter hemma hos mamma igen efter att ha varit barnvakt. Jag och Ida har ägnat eftermiddagen och kvällen till att baka, fixat med våra påskägg som vi tillverkat, tittat på finalen av Sveriges Mästerkock och dessutom hejat fram Guif till slutspelets första seger. En seger som dock satt jävligt långt inne. Det behövdes förlägning för att man skulle slå Malmö i första kvartsfinalen.

Ska ta och titta på lite BB nu, har flera avsnitt som jag inte kikat på så ligger alltså lite efter. Sedan blir det jobb imorgon bitti så det blir ingen sovmorgon.

Dreams of paradise


Sunshine

Godkväll! Har precis tittat klart på senaste avsnittet av den nya serien "Missing", riktigt bra är den! Idag har det äntligen varit så fint väder att man har kunnat sitta ute en längre stund också. Antingen har det varit varmt och mulet eller varmt och stormigt så idag när det var både soligt och vindstilla så passade jag och Ida på att fika utomhus. Älskar att det äntligen börjar bli vår!

Jag har varit hos mamma dom senaste dagarna och planerar att stanna här i alla fall tills imorgon. Ska bland annat hjälpa mamma att baka rullrån för första gången.


Every teardrop is a waterfall

Fy vad trött jag är... Var tvungen att ta en powernapp men det blev snarare värre. Fick jobba idag och det var en rätt tung dag för både huvud och kropp. Men det hör till det här jobbet. Människor runt omkring en påverkar en mer än vad man ibland tror.

......................................................................................................................

Ett STORT grattis till min käre bror som fyller hela 18 år idag! Känns illa att inte kunna vara där och fira hans stora dag men det tar vi igen när han väl kommer hem om ett par veckor. Lovade i alla fall att jag skulle bjuda på dagens middag så jag hoppas han köpte nåt gott.

Igår var jag med Malin hela dagen. Vi gjorde lite allt möjligt men framför allt var vi så jäkla sötsugna så vi tog och gjorde oss en marängtårta med daimgrädde och vindruvor, och smällade i oss nästan hela. Vi kikade på Big Brother, tog en runda på stan som innebar att jag fick med mig tre böcker hem, middag på Mini och sedan en spännande kväll med "Södra vägen"... (Internt).

Nu ska jag snart ta och sätta mig framför tv:n och kika på handboll. Sista matchomgången ikväll av årets Elitserie och SVT visar matchen mellan Skövde och Drott. Tyvärr då inte Guif men eftersom dom redan vunnit serien så är jag glad ändå. Ännu gladare är jag att även Tholin skrivit på för ytterligare två år och därmed stannar ännu en spelare som ryktet sa skulle lämna laget. Därmed är kanske inte detta ändå "sista chansen" för att kamma hem guldet till Guif.




En dag på stan

Godkväll allihopa! Då var det fredag igen då. Jag har spenderat hela dagen med Malin. Vi började i Härnösand och avslutade i Kramfors och där emellan var vi i Birsta. Började med att göra några ärenden i stan innan vi styrde kosan söderut för lite shopping. Kom hem med ett par skor, en topp, lite doftljus, en film och lite annat smått och gott. Hämtade även mitt paket från H&M som kommit. Bilder kanske kommer upp. Efter Birsta så åkte vi till Kramfors där Malin skulle hämta ut smycken på Guldfynd. En tur på Dollarstore och Kvantum och sen var vi hemma. Känns lite dumt att ha vandrat runt inomhus hela dagen då det verkar ha varit världens kanonväder ute. Riktig vårvärme. Ska jobba hela helgen lång så blir nog ingen sol under de kommande dagarna heller. Jag får hålla tummarna att det fina vädret håller i sig till veckan också.

Har precis tittat klart på gårdagens BB-avsnitt samtidigt som jag njutit av en underbart god sallad som jag blandade ihop. Färska räkor, en massa fetaost, avokado, bulgur och en massa grönsaker. Hade jag inte varit så glupsk så hade jag kanske kunnat visa en bild men sådan tur hade ni inte. Ska ta och kika på lite tv nu innan det blir dusch och sedan säng. Upp klockan sex imorgon och sedan iväg och knega.

Dagens glädje är ju förresten att Zacke tydligen skrivit på för ytterligare två år med Guif! Alla dessa rykten som omgivit honom om en flytt utomlands var tydligen inte sanna och vi får behålla honom. Lycka!

Serieseger!


Bild från guif.nu

Wohooo! Serieseger efter kvällens vinst mot Drott och nu ett steg närmare SM-guld!

Sitter hemma hos mamma och har idag: passat lillasyster och haft lill-lördag med ost och kex och "Mästerkockarna", bränt chokladmuffins och fått slänga allihop, tittat på handbollen och jublat åt Guifs seger, insett att våren nog är längre bort än vad jag tror. Det snöar nämligen.

Godnatt!


Mello, bål och skidskytte

God afton. Ska snart krypa till sängs men tänkte först skriva några rader här. Har haft en trevlig helg som först innebar Melodifestival hemma hos Malin i lördags tillsammans med Viktoria. Loreen vann inte helt överraskande och hela Sverige skrek av lycka. Planerna var först att vi skulle ta det lugnt på lördagen men så blandade Malin en bål med jag vet inte vad i, och det blev en impulsiv kväll som slutade på dansgolvet. Dagen därpå ska vi inte tala om men vi kan säga så mycket som att den inte var så produktiv. Vi låg mest i soffan och åt glass och tittade på skidskyttet. VM:s sista dag och jäklar vilket lopp det blev. Fantastiske Martin Fourcade faställde att han var VM:s kung och tog ännu ett guld. Men två svenskar på pallen var nästan ännu mer fantastiskt! Vilken tävling av både Ferry och Lindström och Bergman var inte långt bak han heller. Glädje i hjärtat mitt.


Måndag idag och en ny vecka har tagit fart. Har inte så mycket planerat så får se vad som händer. 

TGIF

God kväll. Har nyligen haft lite fredagasmys med Marabou och Guifs match mot Aranäs. En himla målfest som grabbarna enkelt vann med 42-31. Två matcher kvar av serien och sen är det dags för slutspel. Spännande!

Något som inte var lika spännande var ju dagens skidskyttestafett. Åtminstone inte för svensk del. Tycker faktiskt synd om killen som missade hela nio skott. I en mästerskapstävling där Sverige har stor chans att hamna på pallen. Aja, masstarten kvar så där hoppas vi väl på ännu en medalj av Bergman.

Blev inte att jag åkte till stan i onsdags, det blir imorgon istället. Melodifestivalen med Malin och Viktoria. En fråga bara: Är jag den enda personen som inte är så jävla impad av Loreens låt? Alla i Sverige tycks helt plötsligt ha blivit frälsta av den före detta idoldeltagarna men jag fattar faktiskt inte riktigt varför. Visst, låten är helt okej men inte så där jäkla over-the-top som ALLA verkar tycka. Vinsten lär väl hursomhelst stå mellan henne och Danny och jag hoppas väl lite extra på kille här. Eller så kommer Ranelid och snor åt sig segern...

Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen. Har fått jobba dom senaste två dagarna, vilket har varit skönt. Men det resulterar såklart i trötthet, och sängen lockar faktiskt redan nu. Men ska försöka hålla tillbaka lusten att slockna en stund till. Får spela lite death metal eller nåt på spottan.

Höres!

Dagens idrottslektion

* HOCKEY: Hockeydramatik på hög nivå ikväll. Modo till slutspel efter en jäkla spännande match. Norrlandsderby nu mellan Övik och Skellefteå.

* HANDBOLL: Sur förlust för Guif idag mot Ystad. Nu bara serieledning med ett ynka poäng.

* SKIDSKYTTE 1: När svenskarna sprack och lillebror Fourcade bommade så höll jag verkligen tummarna för storebror Fourcade i dagens skidskytte. Såg länge ut att äntligen bli vinst för den evige tvåan men så kom slovenen och petade ner honom till ännu en silverplats.

* SKIDSKYTTE 2: Bergman åkte hem till Sverige och nyfödda dottern med återvänder till VM i tid för stafetten. Han behövs!

* SKIDSKYTTE 3: Björn Ferry summerar klockrent dagens dåliga lopp: "Min form är som inlandsisen. Den drar sig sakta tillbaka.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tar en tur till stan imorgon och hälsar på Malin. Det ryktas om bakning av cupcakes. Duktiga som vi är så kompenserar vi sedan detta med simning.

Nu ett avsnitt av VD och sen sängen. Godnatt!


Ett vinnande koncept

Dessa helger fullmatade med sport på tv:n är verkligen inte bra för min hälsa. För själen, ja. Men för kondisen, nej. Idag har det varit Vasaloppet (kul för Brinken!), herrarnas jaktstart i VM där C J Bergman än en gång imponerade och kammade hem ytterligare en medalj, silver denna gång, damernas skidskytte där Helena inte verkar vara i klass med de andra, trots bra skytte. Och såklart handbollen. Äntligen lite Guif på tv:n igen. Matchen mot Lugi var svajig men eskilstuna laget visade varför dom leder Elitserien. En säker seger och en fenomenal match av främst Tholin.

Känner att klockan är lite väl mycket nu för att väga upp denna slappardag med fysisk aktivitet så nu ska jag ta och fixa lite dip och morotsstavar och sen titta på några avsnitt av Vampire Diaries.

Glorious

Satt och tittade på Melodifestivalen och Andra Chansen. Var inte så intressant. Funderade mest över vad som skulle hända om Andreas Johnson höggravida bakgrundssångerska skulle få värkar mitt under uppträdandet...

Läslus

Ensam hemma i det stora huset i helgen och hoppas nästan på att dom ska ringa från jobbet så jag har något att göra. Klättrar snart på väggarna. Uttråkad är ordet.

Jag är inne i en riktig läsperiod nu där jag avverkar några böcker i månaden. Håller för tillfället på med En Nästan Vanlig Man som är riktigt rå och grym. Säger hon som läst tusentals deckare typ. Bra är den i alla fall! Bokrean är ju i full gång också och har sett massvis med böcker jag vill köpa på mig. Men vill samtidigt hålla hårt i pengarna och har bara gjort fyra köp hittills. Alla är dessutom köpta via nätet.



Älskar Mons Kallentoft och hans serie om Malin Forss så Den Femte Årstiden var ett självklart köp då jag länge velat läst den. De andra tre var bara väldigt billiga och verkar rätt bra också. Återkommer eventuellt med recensioner.


The Buried Life

Jag har blivit helt förälskad i ett program jag aldrig förut hört talas om. "The Buried Life" heter det och kan väl närmaste jämföras med Erik och Mackans "99 Saker Att Göra Innan Man Dör". Detta är dock MYCKET bättre på alla sätt och vis.

Fyra kompisar, Dave, Duncan, Jonnie och Ben ska beta av sin bucket list, samtidigt som de hjälper andra att uppfylla sina. Helt underbart karimatiska killar och programmet är så jäkla upplyftande! Och det är inte direkt en "vanlig" bucket list dom ska pricka av heller, eller vad sägs om:

*Learn to fly
*Open the six o'clock news
*Attend a party at the Playboy Mansion
*Get on the cover of Rolling Stone
*Become a licensed minister
*Kiss the Stanley Cup
*Kiss Rachel McAdams
*Help deliver a baby
*Host Saturday Night Live
och kanske den bästa av dom alla: "Tell a judge: "You want the truth? You can't handle the truth!"

Sen finns det förstås "vanliga" måsten som att tatuera sig, gifta sig och lära sig spela ett instrument. Nyligen så skulle dom tjäna ihop en miljon dollar. De blev sponsrade av Pizza Hut med 20 000 var i början och vi kan väl säga såhär, det blev ingen miljon... Ben spelade bort alla sina pengar på hästar, Dave skulle försöka sälja onepieces men gick back, Jonnie sparade sina och Duncan var den enda som lyckades få sina pengar att växa genom att köpa aktier. Med hans pengar åkte dom sedan till Vegas och gjorde den största satsningen i Las Vegas historia på roulette, och förlorade ALLT... Men dom har inte gett upp utan kommer fortsätta försöka klara av den punkten på listan. Programmet har nu avslutat säsong två och killarna har hunnit avverka förvånandsvärt många punkter på sin lista, och många av de mer extrema.


Hur som helst, fantasisk serie med underbara grabbar som man inte kan sluta skratta åt. Längtar tills nästa säsong!








Första mars

Hemma hos pappa igen efter att ha varit hos mamma det senaste dygnet och agerat barnvakt och liknande. Hittade ett gammal spel i ett skåp som jag och Ida spelade under gårdagskvällen. Efter att ha varit en klar ledare under hela spelets gång så vann Ida på knockout i slutsekunden. 1-0 till lillasyster.

Har suttit och tittat på en av vinters höjdpunkter, skidskytte-VM, som startade idag. Konstig början på mästerskapet då Norge som kom tvåa i mixedstaffetten ändå vann guld. Under staffettens tredje sträcka så slog inte "luckan" igen och O-E Björndalen åkte en straffrunda eftersom han trodde att han missat skottet. När så inte var fallet så fick norska laget 30 sekunders avdrag och vann tävlingen då deras tid slog Slovenien som tog sig i mål först. Sverige då? Usel start av Anna-Maria Nilsson men bättre åkt av de resterande tre och Sverige slutade fyra.

Mer sport blir det ikväll då det är hockey. Börjar lukta slutspel för Modo.

Apropå sport. Känner lite sorg i hjärtat. Ryktet säger att både Zacke och Aren är påväg bort från Guif. Zacke till Ademar Leon i Spanien och Aren till Bundesliga. Inget som är konstaterat av laget men ändå. Självklart är dom så bra att dom ska ut i proffslivet utanför Elitserien, men det känns ändå himla jobbigt att Guif förlorar två av sina viktigaste spelare. Under gårdagens match mot Tumba till exempel så var dom överlägsna och var stor del till att Guif vann med 30-23. Aja, ännu en anledning till att det blir eskilstunalagets tur att ta SM-guld i år!

RSS 2.0