Tröttis

Så otroligt trött jag är. Funderar allvarligt på att gå och sova efter att jag skrivit detta inlägg, vore skönt med riktigt många timmars sömn för en gångs skull...

Idag har det varit en helt vanlig tråkig tisdag med enbart två lektioner och flera timmars väntan i skolan. Drygt.
Känns lite meningslös att gå till skolan sådana dagar måste jag säga.
I eftermiddag blev det lite roligare i alla fall efterseom jag fick hjälpa Anna med småkillarnas hanbollsträning. Lite svårt att få dom att lyssna men annars var det jättekul och jag hoppas jag får hjälpa henne fler gånger.

Har nyss tittat på Idol, det är ju kval den här veckan. Gissa hur glad jag blev igår då mina absoluta favoriter Jon och Calle gick vidare?! Dom är verkligen bäst och är ju hur sköna som helst. Av tjejerna tycker jag att Mariette är grym och jag hoppas även hon går vidare, men jag tror som sagt inte jag orkar vara vaken många minuter till så det blir att få reda på det imorgon i stället för senare ikväll.

Nä, nu tänker jag krypa ner under mitt tjocka duntäcke och sova tills det är dags att kliva upp igen.
Godnatt :)

Slutkörd men glad

Hemma igen efter en väldigt rolig gårdag. Vi hade "klassfest" med världens bästa klass hemma hos en kille i klassen och där hade vi det jättekul med Singstar och en massa sjuka danser på dansgolvet. När klockan närmade sig midnatt drog vi ner på stan och tillbringade nåra timmar på  Genny's. Där blev det såklart ännu mer dans och vi var verkligen på g. När jag vaknade tidigare idag kände jag att jag fått en ordentlig träningsvärk i låren, så gårnatten gjorde mig tydligen lite nytta också. Fast just nu känner jag mig inte allt för fräsch, huvudet dunkar en aning och då jag jobbigt nog vaknade astidigt imorse utan att kunna somna om så är jag även sjukt trött. Hur kul som helst var det i alla fall med massor av skratt och superhärliga vänner. :D

Lördagsparty

Lördag förmiddag och jag ska snart åka ner på Hälledal för att ta bussen till stan. Ikväll ska vi ha klassfest hos en kille i klassen, ska bli riktigt roligt. Känner mig fortfarande lite dålig i halsen och borde kanske ta det lite lugnt egentligen men jag känner också att jag verkligen behöver göra nåt annat än att sitta hemma just nu. Och vem vet, goda vänners sällskap kanske får mig att blir frisk! :)

Musiktips

Tänkte också passa på att tipsa om tre grymt bra låtar som spelas om och om igen här hemma.


 My Favourite Highway - Steel City

 
Biffy Clyro - Machines

 
Hinder - Without You

Hope you like it!


Thursday I don't care about you, it's Friday I'm in love!

Dålig uppdatering på sistone men den här gången har jag en giltig ursäkt: jag har varit sjuk ett par dagar och har därför inte orkat blogga. Hemma från skolan har jag varit men just nu känns det lite bättre i halsen och jag har även varit på skolan idag.

Den här veckan har ju annars varit lagomt konstig med bara fem lektioner på tre dagar... Skönt är det i alla fall att det är helg nu!
Det blir en lugn hemmakväll ikväll med idol, måste ju se hur det går för Jon. Det gick ju inte så bra under veckans slutaudition men förhoppningsvis ser juryn vilken enorm begåvning killen är och ger honom en ny chans att visa upp sig. :)

Friday I'm in love - The Cure

Genrep

Just nu är allt så himla onödigt. I två dagar har jag åkt in till stan för att bara ha en endaste lektion. Visst är det skönt att få sova längre på morgonen och inte göra så mycket under dagarna, men samtidigt är det väldigt tröttsamt att sitta på bussen i en halvtimme för att nästan på en gång åka hem igen...
Sen att jag har en hals som känns som sandpapper gör inte saken bättre. Förhoppningsvis blir det snart helg igen om vi fortsätter i samma tempo som varit dessa två första dagar.

Efter att jag kommit hem idag från min svenskalektion så blev det lite plugg innan det var dags för hanboll på tv:n. Sverige mötte Ryssland i World Cup. Matchen började väl inte alltför bra med ett dåligt Sverige som inte gjorde mycket framåt. Resultatet var 10-13 till Ryssland i halvlek. Men efter pausen hände något med svenskorna och det var ett helt nytt lag som klev ut på planen. Gabriella Kain storspelade i målet och överraskande vann Sverige med 25-23 och gjorde därmed en riktigt bra match. 
Worl Cup är ju ett bra genrep inför VM i Kina i december. Det ser ju lite dystert ut för Sverige med tanke på att tre av våra största stjärnor är skadade, Madde Grundström, Therese Islas Helgeson och Johanna Wiberg. Sen har ju Sverige även hamnat i mardrömsgruppen med bla  Danmark och Tyskland. Enligt förbundskapten Per Johansson är målet inte längre att komma mins sexa, utan att ta sig vidare från gruppen. Men Sverige har ett riktigt bra lag och kan nog vinna över alla om dom har en bra dag. Hur det går får vi alltså se i december. :)

Nu måste jag fortsätta plugga till filosofiprovet jag har på torsdag. Kommer nog gå riktigt dåligt med tanke på att jag inte fattar ett dugg!

Seriepremiär

Tänkte bara skriva ett kort inlägg innan det är dags att krypa ner i sängen.
Idag var det seripremiär för herrarnas handboll! Tyävrr förlorade Guif mot Drott med 18-25 men förhoppningsvis går det bättre nästa söndag, då mot H43. Guldet tillhör Guif i år, så det så! :D

I morgon är jag ledig ända fram till kl. 12:45 men när man bor mitt ute i ingemansland måste man anpassa sig efter bussar och liknande och därför måste jag ändå åka in till stan klockan elva. Skönt är det i alla fall med endast två lektioner. En riktig mjukstart på en ny vecka med andra ord.

Nu ska jag föröska sova!
Godnatt


Slappardag

Idag har jag haft en riktig slappardag i soffan. Kände imorse att jag hade ont i halsen och var hes så jag fick en riktigt bra anledning att bara lata mig framför tv:n. Passade då på att se alla repriserna av Idol som jag missade under veckan som gick. Känns bra att juryn är ute efter mer unika sångare och sångerskor i år, blir därmed lite roligare. Det finns många bra i årets upplaga av programmet men Jon från det allra första avnittet är nog ändå min favorit så här långt. Grym kille!

Senare på eftermiddagen åkte jag upp till mamma och passade då också på att övningsköra lite. Det går bättre och bättre och jag börjar få ganska bra kläm på det nu. :)

 


Flickan som lekte med elden

Igår var det bio och filmen jag såg var såklart Flickan som lekte med elden. Premiär och allt. Filmen var riktigt jäkla bra även om man som alltid annars aldrig riktigt kan jämför den med boken. Det var lite mer action den här gången och Lisbeth använde båda pistoler och spadar för att förgöra motståndarna. Filmen i sig fokuserar ju mer på just Lisbeth Salander och hennes historia, vilket jag tyckte dom fick med bra, även för den som inte läst boken. Noomi Rapace äger verkligen filmerna trots stora motskådespelare som Mikael Nyqvist och Lena Endre. Hon inte bara spelar en roll, hon ÄR Lisbeth.

Filmen får betyget fem av fem och jag är glad att det bara är ett par månader kvar till tredje filmen kommer upp på bio. :D


Inköp

Här är det jag köpte i Birsta i onsdags:
Rosa oversized kofta
Grå kjol
Lilarutig scarf
Lite baskläder i form av vit tröja och svart långt linne





Biokväll

Äntligen helg! Jag är hemma en lite stund men ska snart springa till bussen och åka tillbaka till stan. Premiär för Flickan som lekte med elden ikväll och jag ser verkligen fram emot det. Spännande spännande! :)

Hörs!

Det går som en dans

Onsdagkväll och jag har nyss kommit hem efter en lång men väldigt trevlig dag.
Dagen började med lite dans imorse. Jag har valt det på estetiskt verksamhet och det verkar bli en rolig kurs. Idag gjorde vi bara lite tai chi och yoga och lärde oss lite om balettens historia, men så småning om ska det bli både mordern dans, jazz och Michael Jackson. So you think you can dance nästa kanske? :P
Resten av skoldagen bestod enbart av tråkiga lektioner men då vi äntligen slutat åkte jag, Johanna och Marina ner till Birsta. Marina har ju tagit körkort nu och det firade vi med en liten biltur söderut. Och vilken biltur det blev! Johanna och Marina tyckte det var jätteskoj att lyssna på världens mest hemskaste låt - "Ox'n" - på högsta volym och med rutorna nervevade. Jag gömde mig under jackan i baksätet och hoppades för guds skull att ingen skulle lägga märka till oss, något som var omöjligt under rusningstrafiken och just DEN låten.

Nere i Birsta blev det en kjol, en kofta, en halsduk och ett par mjukisbyxor köpta. Jag lyckades hålla mig ifrån skor faktiskt! Bilder kommer imorgon om jag orkar.
När klockan var åtta och affärerna stängde åkte vi till Donken och medans vi väntade i Drive In på vår mat så tvingades jag återigen lyssna till mina kära vänners vackra röster och "Ox'n"...
På vägen hem kom vi på att vi skulle missa Idol så vi bestämde oss för att ha ett eget Idol i bilen. Det blev allt från rap till indisk musik. Vi sjöng så att de andra bilisterna förmodligen hörde oss inne i deras egna bilar.
I Härnösand förföljde vi lite bilar och körde runt tills dess att det blev tråkigt och då skjutsade Marinisen hem oss till Ramvik igen.

En ovanligt rolig onsdag blev det men jag är så otroligt trött just nu och vill bara sova, men måste tyvärr göra spanskaläxan innan jag stupar i sängen.

Ses!

Höstmys

Hösten är en hemsk årstid med en massa regn och rusk och man blir plötsligt medveten om hur långt bort nästa sommar är. Men vissa dagar, som idag, kan den ändå vara en gnutta mysig. Att sitta uppkrupen i soffan, insvept i en tjock filt, med en bra bok i handen och en massa tända ljus och en skål godis, samtidigt som man hör regnet smattra mot fönsterrutan, är ju faktiskt inte helt fel.


Filmkväll nr 103275...

Tänkte att jag och tjejerna förtjänar en mysig filmkväll idag efter en lagomt jobbig skolvecka. Vi tänker bunkra upp med snacks och sen se Män som hatar kvinnor, en film jag redan sett men som tåls att ses fler gånger!
Stieg Larsson-triologin är verkligen grymt bra och om en vecka är det premiärdags för film nummer två i serien och jag har lyckats skaffa mig en biljett till första visningen. Spännande med tanke på att Flickan som lekte med elden är ännu bättre än föregångaren i bokform och tydligen i filmformat också.



Nu tänker jag ta och städa undan lite så inte tjejerna möts av ett alltför hemskt kaos. :P

Niondeiniondenollnio

Ett tag sen jag bloggade nu. Bloggen blir lite lidande då skolan nu är igång men jag orkar verkligen inte sitta framför datorn under veckodagarna. Jag är helt slut då jag kommer hem och somnar genast i sängen/framför soffan tills det är dags för middag. Har funderat på om jag kanske lider av nån brist av nåt, typ järn. Får väl ta och köpa en pillerburk och se om jag blir lite piggare.

Just nu är dagarna enormt sega men oändligt långa håltimmar som gör att det känns så onödigt att gå i skolan. Jag kliver upp så tidigt för att sedan ha en timmes lektion på morgonen och sedan får jag vänta i tre fyra timmar på nästa lektion. Inte roligt. Tror jag börjar bli förkyld också. Drabbades helt plötsligt idag av värsta irritationen i halsen och sitter här och snorar som en galning. Inte roligt alls.

Förutom skolan händer det ingenting alls. Såg nyss på en bajsmatch av Sverige som dom turligt nog vann med 1-0 med hjälp av en maltes fot. Tänker snart fortsätta titta på Idol som började igår. Såg ni Jon? Killen med glasögon och gura? Snacka om grymt bra kille! Jag har nog redan hittat min favorit. =)

Det här var nog det mest meningslösa inlägg jag skrivet men det ska väl finnas ett sånt också antar jag.

Det var verkligen i sista sekunden

Snacka om sista sekunden! I 93:e minuten avgjorde såklart Zlatan kvällens match med sitt 2-1 mål. Självklart att det var Zlatan, vem annars? Ganska skrattretande.
Sverige hade matchen i sin hand efter Mellbergs 1-0 mål och hade sen flera andra målchanser, men då Ungern fick straff stod det plötsligt 1-1 med tio minuter kvar att spela. Återigen är det om Zlatan det kommer stå om i tidningarna i morgon och det är hans ansikte som kommer pryda löpsedlarna. Men kanske man förtjänar det när man gör mål i den nittiotredje minuten. Men jag hoppas att det står ett par rader om matchens lirare Elmander och Källström också...

Sicken Zlatanhysteri

Snart dags för en viktig fotbollsmatch, Sverige - Ungern. Hur ska det gå?
Är det bara jag som tycker att det är en sån överdriven diskussion om Zlatan och hur han typ ska frälsa Sverige just nu? Klart jag fattar att det blir mycket snack kring en av världens bästa fotbollspelare men någon måtta får det väl ändå vara? Det är ju faktiskt tio spelare till ute på planen i svenska laget och snacket går bara om hur han, Zlatan, ska ge oss vinsten inte de andra. Aja, en vinst får vi väl hoppas få i alla fall och förmodligen kommer jag väl få se "Ibra" bomba in mål efter mål ikväll bara för att jag skrivit detta! ;)

Finalen av SYTYCD

Igårkväll var det final i mitt favoritprogram So You Think You Can Dance. Tyvärr hade jag redan skymtat i nån Msn-video vem vinnaren var men det var ändå ett riktigt bra program med en massa nummer från säsongen som varit. Och vilken säsong det varit! Alla dansarna har verkligen varit jättebra och det har varit så svårt att utse nån favorit, vilket jag i vanliga fall redan gjort efter ett par program. Det blev i alla fall Jeanine som vann till slut, jag kanske tyckte att Brandon är en aning bättre men alla fyra som var i finalen var värdiga att vinna. Nu längtar jag till säsong sex!

Tänkte visa någar av mina favoridanser den här säsongen:


Melissa & Ade - Contemporary by Tyce Dioro



Jason & Jeanine - Contemporary by Travis Wall



Jason & Kayla - Hiphop by Shane Sparks



Kayla & Kupono - Contemporary by Mia Michaels



Top 8 Group - Jazz by Travis Wall

Och sen en riktigt klassiker från säsong två förstås! Den dansades i programmets 100:ade avsnitt. Nu med koreografen Wade Robson som själv medverkar i sitt egna nummer.
RAMALAMA!


En otroligt filosofisk rubrik

Torsdag kväll. Nästan hela veckan har gått, och det snabbt! Har haft en hel del nya ämnen som filosofi, psykologi och textkommunikation. Filosofin och psykologin är väl sådär lagomt småtråkiga men vi har i alla fall en riktigt bra lärare i filosofin, S. Humlebo, artisten Moto Boys pappa. Han verkar vara en riktigt rolig typ så förhoppningsvis kommer det bli okej ändå. Textkommunikation är däremot en kurs i helt min stil, att få skriva är något jag tycker är roligt och under kursen ska vi jobba med många olika delar inom journalistik. Det blir kul!

I morgon är det dags för nollningen av ettorna som går samhälle. Hoppas vi lyckas med våra planer och att regnet inte öser ner över Psykparken. Då kan det nog bli ganska lyckat! :) Får se om det blir utgång senare på kvällen.

Nu ska jag plugga lite spanska, känner att mina kunskaper är en aning rostiga efter sommarlovet. :p

RSS 2.0