100 meter och lättklädda spartaner

Har haft en lugn tv-kväll med lillebror. Pappa var hemma ett par dagar men var tvungen att åka tillbaka till Dalarna så vi har huset för oss själva igen. På tv:n visades det både simning, DN-galan och filmen Meet the Spartans. Otroligt ful film men skrattade gjorde jag i alla fall. I sportväg var vi mest intresserade av att se i vilken form Tyson Gay var i och 9:79 var inte dåligt. Ser verkligen fram emot friidrotts-VM och duellen mellan han och Usain Bolt. Jäklar vilken fight det kommer bli! Jag sätter mina pengar på att Bolt vinner, han är ju faktisk snabb som blixten. ;)

Nåt som verkligen inte får någon uppmärksamhet i sportväg är JVM i handboll. Sverige har faktiskt vunnit brons och inte en enda liten rad har det stått om det någonstans! Dålig stil! Bronsmedaljer blev det i alla fall och Guif´s superstjärna Mattias "Zacke" Zachrisson gjorde hela 13 mål i bronsmatchen mot Tunisien som Sverige då vann med 30-27.

I morgon blir det grillkväll hemma hos Mattias (inte Zachrisson då utan Norberg :p). Ska bli kul! Förhoppningsvis blir det bra väder under dagen också så att man kan vara ute och försöka bevara den bränna man fått, allt försvinner i en himla fart nu eftersom solen är så frånvarande.

Vi hörs!

Gratis godis

Har en ordentlig bloggtorka just nu. Inget speciellt händer alls och mitt liv är inte det mest intressanta. Tänkte att jag kunde passa på att tipsa om en sån där sida där man samlar poäng och sen får något när man kommit upp i en viss poängsumma. På Gratisgodis är det lite annorlunda för här samlar man ihop godisbitar. Man kan även samla ihop poäng som man senare växlar in mot godis. Redan då man fått ihop elva godisbitar kan man få allt hemskickat helt gratis! Najs va? :)
Så är du en riktig godisgris som jag så passa på att bli medlem här och börja samla godis. :)




Nu ska jag kika lite på Kyle XY.
Ses!

Två år...

Två år. Ibland känns det som om det var en evighet sen. Ibland känns det som om det var igår. Det enda som är säkert är att smärtan och sorgen inte har förändrats ett dugg. Att tiden läker alla sår är bara skitsnack. Under dessa två år har såren snarare blivit djupare...

Are you smiling down?
Are you still singing?
Everyday that passes by,
We celebrate your life,
Can you hear us now?
For you we're singing,
Every song thats in our lives,
I know we'll never be apart.

You're Gone - Good Charlotte

Regnig stadsfest

Igår var det stadsfest i Härnösand. Regnigt var det. Minst sagt. Jag skulle egentligen gå med Marina men då hon blev sjuk gick jag dit med Malin, Line och Caro istället. Vi möttes hos Line och fixade till oss lite innan vi vandrade ner mot Mellanholmen. Eftersom vi var lite sena missade vi Markus Fagerwall men när Smalare Än Thord spelade var vi där. Då hade vi också träffat Christoffer, Anton, Jens, John, Tobbe och Magnus. Efter spelningen med Thord var det typ en timmes paus innan H.E.A.T. skulle spela och eftersom regnet öste ner vid den tidpunkten så  sökte vi skydd inne på Big Boy. Till slut trotsade vi ändå regnet och ställde oss och lyssnade till H.E.A.T. När dom också spelat klar mötte vi några av Malins kompisar och vi drog då till Minikrogen och käkade pizza. Jag och Line gick sedan den långa vägen hemmåt, som tur var bor hon inte så jättelångt ifrån min släkting där jag sovit i natt så vi slapp gå ensamma genom stan.

Tyvärr kan jag inte säga att det var en superrolig stadsfest. Om det beror mest på att det var ett hemskt väder eller på att det inte var så jättemycket folk vet jag inte. Förmodligen så bidrog dom båda till att det inte var det där "öset" som det brukar vara. Men det var kul att träffa lite folk i alla fall. Ikväll fortsätter stadsfesten men jag tror att jag struntar i det då. Förvisso så ser det ut att bli bättre väder, solen skiner faktiskt idag, men det är riktigt dåliga artister (Charlotte Perelli och BWO) och jag vet inte om jag har sån lust att betala 150 spänn för att enbart se Smalare Än Thord igen. Nej, jag satsar nog på att gå på Broöppningen om ett par veckor istället. =)

Just nu sitter jag bara och tar det lugnt här hemma hos Lillan, ska gå ner på stan sen och kolla om jag kan hitta en hatt till lillebror min. Han har tjatat om en så jag ska se om jag kan göra honom glad. Sen ska jag ta bussen hem och väl hemma får jag se vad som händer.

Till dess, adjö.

 
Thord från Smalare än Thord (bilden är från stadsfesten ifjol)

Brunettare

Såg att det var nästan en hel vecka sedan jag skrev ett inlägg men det har verkligen inte funnits något alls här i världen att skriva om. Ett par dagar var ju riktigt soliga och då satt jag mest ute och slöade i solstolen men sen blev det väderomställningar igen och då till det sämre. Regn och rusk i flera dagar. Jag börjar fasa för att det inte ska bli någon mer stekande hetta i sommar. Förhoppningsvis har jag fel.

Idag blev det ändå så att jag bestämde mig att färga håret (köpte ju färg för ett par veckor sedan). Anna kom hit och efter lite velande satte jag mig i frisörstolen a.k.a. min skrivbordsstol och Anna dränkte mig i färg. Resultatet? Några nyanser brunare än jag redan var. Jag blev helt enkelt brunettare. Hade förväntat mig en lite mer mörkare färg men det kanske var lika bra att det inte blev så.

Det finns inte mycket mer spännande än det att skriva. I morgon åker jag in till stan och kollar lite och senare på dagen får jag besök av släktingar. Igen. Den här gången lite äldre än 3-5-åringar.

Ciao!

Blixtar och dunder

Usch vad det har åskat idag! Jag förstår inte de människor som tycker det är mysigt med åska. Det är något jag verkligen har hatat sedan jag var liten. Det är så himla obehgligt att först se hur det blixrar till framför en och sen sitta och vänta på smällen. Nej fy! Då det är ett sånt oväder brukar jag alltid ta på mig min mp3, skruva upp på högsta volymen och sen försöka distrahera mig så gott det går tills det är över. Ganska jobbigt måste jag säga om det dundrar i flera timmar...

Aja, efter allt åskoväder idag åkte jag in till Kramfors där jag vandrade runt lite grann med mina släktingar som är på besök. Var ute efter ett par gladiatorsandaler men hittade inga, det blev ett par nya jeansleggings istället.
Efter middag och sånt hemma var det dags för familjen Jansson att åka ner till andra släktingar i Dalarna. Det blev många kramar av gullungarna Alex och Amanda. Det har varit ganska intensivt att ha dom här, lite småjobbigt att behöva leka hela tiden, men det har samtidigt varit riktigt roligt att få träffa dom i flera dagar och busa och skratta tills man får ont i magen. :)

I morgon ska jag sova riktigt länge har jag bestämt, har inte blivit så mycket av det den senaste veckan. Sen hoppas jag att regnovädret är bortblåst och att solen skiner så man kan åka upp på Snibben och dega i värmen. :)

Hej svejs!

Harry Potter och halvblodsprinsen

Det var en riktigt bra film vill jag säga! Varmt rekomenderad! Det var helt klart den roligaste HP-filmen hittills, mycket pga Rupert Grints alla sjuka ansiktsuttryck. Men även om den var rolig så var den ju såklart också spännande, som alla de andra filmerna. Både komedi och spänning - det gillar vi! :)

När jag satt och tittade på filmen tänkte jag också på hur gamla skådespelarna har blivit, och inte bara dom utan hela Harry Potter-grejen. Jag var runt åtta år då jag fick den första boken och här sitter jag tio år senare och tittar på film nummer sex i ordningen. Det är ganska coolt faktiskt, när man tänker på vilken enorm succé både böckerna och filmerna har varit och fortfarande är. Nu ska det bli spännande att se hur slutet blir, eftersom jag läst böckerna vet jag ju hur historian slutar, men kommer filmen leva upp till allas förväntningar? Förhoppningsvis och förmodligen. :)

Hur som helst. Gå och se filmen vettja!




See ya!

En solig eftermiddag

Ja, det verkar faktiskt som om sommaren änligen har kommit tillbaka. Det är riktigt varmt ute och jag har givetvis passat på att sitta ute i solstolen och haft det skönt. Det blev inget besök i Rövarbyn i Skule för mig idag med resten av familjen då jag snart ska iväg till stan för biopremiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen med Anna och Jessica. Det ska bli riktigt mysigt, jag älskar att gå på bio. :)
Nej nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar.

Hej då!

In the House of Anna

Sitter hemma hos Anna nu, hon käka middag och jag tittar runt lite här på datorn. Skippade som sagt Härnösand med småbarnen idag, kände att jag behövde lite vila. :p Jag får väl kompensera ikväll att jag inte varit med idag med lite lekar.

Nu ska jag kika vidare här.

Ses!

The High Coast

Då var ännu en lek-dag avklarad. Idag åkte vi till Höga kusten och där blev det både lek i sanden och i klätterställningarna. SOm tur var räckte det med att jag puttade på fart, att själv klättra och så fick jag tack och lov stå över. Det blev även en lite promenad upp i bergen med fikapaus och en ganska maffig utsikt över vårt lilla samhälle. Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag kunde inte ta några bilder.
I morgon tar jag en paus från treårs-jag och spenderar dagen med Anna i stället. Vad vi ska hitta på vet jag inte men nåt kul brukar det alltid bli.

Nu ska jag skynda mig att ta ut sockerkakan ur ugnen som jag och Magnus(!) bakade. Varm chokladsockerkaka och iskall mjölk, inte mycket som slår det inte. :)

Bye!

Mamma, pappa, barn

Ja, då har några av mina släktingar kommit hit till oss för att spendera några dagar i Ramvik. Två av dom är Amanda 5 år och Alexander 3 år. Jag och Magnus är väldigt omtyckta av dom måste jag säga. Hela dagen har jag lekt som om jag själv var tre år. Det har varit "Mamma, pappa, barn", "Tysta leken" och "Gummigubbe äter stenkulor" för hela slanten. Jag är helt slut och har funderat på hur jag ska klara av detta i fyra dagar till... Men kul är det ändå, dom är ju riktigt gulliga när dom tävla om all uppmärksamhet. :)

I morgon ska vi tydligen till Höga kusten och Hornöberget. Då blir det leka i lekpark och åka rutschkana, men jag tänker och smita iväg och säga hej till Johanna som jobbar där.

Idag åkte även pappa till Dalarna för att jobba i några veckor. Det kommer bli lite tomt i stora huset då det bara är jag och Magnus här. Tur att farmor bara bor femtio meter bort. :p Sen får jag väl tvinga Anna och Jessica att komma hit då det blir alltför ensamt.

Nu ska jag ta det lugnt i soffan framför "Being Human". Tur att småbarn lägger sig och sover tidigt.

Ses!

Regnet det bara öser ner

Ännu en regning dag... Börjar bli ordentligt less nu, sommaren ska vara solig, inte grå och regning. Förhoppningsvis dröjer det väl inte alltför lång tid innan värmen kommer tillbaka.
Regninga dagar som den här är det väl kanske egentligen meningen att man ska göra nån nytta, typ städa rummet eller så. Men jag har verkligen ingen ork just nu och kryper hellre ner i soffan med en bra bok eller en rolig film, tyvärr hittar jag varken nån av dom så det blev faktiskt så att jag tog fram dammsugaren och började städa mitt rum. Tråkigt var det men mindre dammigt blev det i alla fall. Är det fortfarande regn i morgon tror jag att jag ska försöka rensa ur min garderob lite. Det sägs ju att har man inte använt ett plagg under det senaste året ska man slänga det, problemet är bara att jag jämt tänker att det kan komma nån dag då jag faktiskt behöver just den tröjan och det får hänga kvar i gaderoben till nästa gång jag städar. Och ännu nästa gång. =p

Idag ringde jag även och bokade biobiljetter till mig, Anna och Jessica. "Harry Potter och halvblodsprinsen" blir det nästa onsdag. Mysigt.

Just nu sitter jag och pratar på msn med en av mina allra bästa vänner, Mari. Vi håller på att göra upp planer för nåt som kommer bli så otoligt roligt! Vad tänker jag inte säga förrän det är helt klart. :)

Ses så länge!

Man in the Mirror

Jag måste säga att gårdagens minnesceremoni för Michael Jackson var väldigt fin. Jättebra sånguppträdanden och sorgliga men även lite mer "uppfriskande" tal. Det faktum att Michaels kista stod på scenen gjorde det hela ännu mer sorgligt och när hela hans familj var samlade på scenen och hans lilla dotter Paris gick fram till micken och berättade att Michael var världens bästa pappa och att hon älskade honom var så himla känslosamt. Den stackars flickan bröt ihop i tårar och mina egna tårar var inte långt borta dom heller i det ögonblicket.
Många fina ord sades om The King of Pop, alla på scenen hyllade honom, men kanske var det sådana ord han skulle ha behövt höra medan han levde...

En som helt har drabbats utav MJ-feber är min mamma. Hon kommer ju ihåg hur han var då han var som bäst och hela dagarna går hon omkring och pratar om honom. Hon är också en sån som i vanliga fall går och lägger sig väldigt tidigt men de sista dagarna har hon suttit upp till långt in på natten och tittat på alla hyllningsprogram, dokumentärer och liknande som visas på tv:n. ;)

Jag vet inte om det är nån där uppe som även han sörjer Michael men de senaste dagarna har regnet verkligen öst ner. Det är tio grader kallt och sommaren är som bortblåst. Illa.

Nu längtar jag till helgen då lite släkt kommer hem till oss, bla mina söta tremänningar Amanda och Alexander, då blir det nog fullt upp med lekar och sånt. :)

Ciao!

Man in the Mirror - Michael Jackson

En bit musikhistoria begravs

Det är nog ingen som har undgått att idag är dagen då Michael Jackson begravs. Överallt på tv:n hyllas The King of Pop och jag hade själv, tillsammans med mamma tänkt kolla på minnesceremonin, en sprakfylld show där en av vår tids största stjärnor hyllas. Själv kommer han tydligen finnas på plats. Kistan ska förmodligen stå på scenen. En aning konstigt faktiskt enligt mig. Undra vad han själv skulle tyckt om det? Men nog är det så, att en bit musikhistoria begravs idag, Michael Jacksons historia, men inte hans musik.


Roliga produkter

Kikade lite på Discshop nyss och hittade dessa Twilight-produkter. Tycker tröjorna var riktigt coola, dockorna var mest fula. För er som gillar Twilight kan jag tipsa om sidan, dom har massvis med grejer med vampyrerna. :)

    

Höres!

Pyssel

Hade tråkigt idag så jag passade på att korta av en klänning jag köpte tidigare i veckan. Det gick ganska fort och då jag var klar kände jag för att sy något mer, frågan var bara vad. Jag kollade igenom garderoben jag har här hemma hos mamma som inte innehåller så mycket kläder eftersom jag spenderar den mesta tiden hos pappa och tar då med mig kläder när jag åker till mamma. Hur som helst så hittade jag två par capribyxor som jag nog hade i 14- 15-årsåldern, om jag nu använde dom alls. Tillbaka vid symaskinen klippte och sydde jag till dom till två par shorts. Shorts är något som alltid behövs under sommaren och dessutom vet jag inte vad man annars kann göra av byxor. :p Duktig tycker jag i alla fall att jag var.



Ses senare!


Mysig kväll

Igår kom Anna och Jessica hem till mig för att bara mysa framför tv:n med chips och en massa prat. Vi började med att se filmen "Definitely. Maybe". Kanske inte var den bästa film jag sett men helt klart sevärd. Efter filmen bläddrade vi runt bland kanalerna och fastnade framför ett framträdande med skådespelaren/komikern Dane Cook. Vi skrattade konstant i över en och en halv timme. Den killen var rolig!

Idag tror jag att hösten kom. Det är svinkallt ute!!! Jag är så jäkla sur, hoppas verkligen sommarvärmen kommer tillbaka annars vet jag inte vad jag gör. Flyttar till Spanien kanske.
Mycket tid har spenderats framför tv:n idag eftersom det var final i Wimbledon. En match som varade drygt fyra timmar. Till slut kunde jag pusta ut och bli glad över att jag och Roger Federer vann. Magnus och Andy Roddick förlorade. Haha.
Nu senare ikväll tittade jag och mamma på en ny serie på ettan. "Being Human" hette den och handlade om tre helt vanliga människor, vanliga förutom den saken att de var en vampyr, en varulv och ett spöke. Serien verkade bra faktiskt och jag kommer nog fortsätta titta på den. :)

Här är ett klipp från det vi tittade på igår. ;)


Nu ska jag käka en apelsin och försöka komma på nåt att göra eftersom jag inte känner för att sova.

Bye!

Dålig uppdatering...

...på sistone! Har bara inte orkat sitta vid datorn, dessutom har det inte hänt så himla mycket heller. I torsdags tog jag bussen ner till Härnösand där jag möttes av Johanna, tyvärr kunde inte Marina hänga med så det blev bara vi två. Vi strosade runt i affärer och jag hittade en skön klänning och ett häftigt armband. Köpte även en ny fotlänk till mamma som en försenad födelsedagspresent. Eftersom det var så jäkla varmt den här dagen blev det även rejält med glass på torget, det finns inget godare än iskall sorbet i sommarvärmen. :)
En härlig dag blev det i alla fall med mycket snack och skoj, fick tyvärr också ett par skavsår på köpet men det är sånt man får ta då man använder obekväma skor!

Igår var en riktigt slappardag då jag mest bara latade mig framför tv.n med Magnus, på kvällen åkte vi hem till mamma igen där det blev grillning. Gott! Nu idag har jag planer på att först åka och hälsa på mormor och morfar och senare ikväll tänkte jag, Anna och förhoppningsvis Jessica vara här hos mig och ha det trevligt med film och chips.

Något som dock oroar mig är det dåliga vädret som har varit de två senaste dagarna, i natt spöregnade det och nu är det bara en massa moln på himlen. Vädergudarna får ta och skärpa sig lite tycker jag!

Hej svejs!  

Rubrik

Ja, har verkligen ingen fantasi idag så det får bli den rubriken.

Första juli idag, vilket innebär mammas födelsedag. Jag vaknade vid 11 och fick då jordgubbstårta till frukost. Inte helt fel, man kunde nästa tro att det var min födelsedag men så var icke fallet. Under dagen hände det inte så mycket mer än att vi fick lite besök av släkt och så. Runt sjutiden följde jag med till Tjärnvallen och kollade på lillbrorsan igen då han spelade fotboll. Det var inte lika kul den här gången då dom förlorade med 7-2...

I morgon tänkte jag ta bussen in till stan och träffa Johanna och Marina, ska bli riktigt kul! Vi ska bara ta en fika, snacka och ha det trevligt. Hoppas det härliga vädret fortsätter bara. :)

Läste i tidningen idag också att BWO är det sista bandet som är klart för Stadsfesten. Suck. VARFÖR måste man bara boka Melodifestivalenartister?! Suck.

Ses

RSS 2.0