Sista juni

Fan vad härligt det är att det äntligen har kommit lite värme hit till Norrland också. Några sommardagar ser vi ut att få i alla fall. Lite synd bara att man måste jobba då bara. Och att det ska bli dåligt i helgen är ju såklart självklart eftersom jag är ledig då...

Var ruskigt stressigt på jobbet idag och var helt slutkörd när jag kom hem vid halv tio. Åt lite mat och nu ska jag strax slänga mig i soffan och kolla på nya amerikanska kriminalserien men min svenske favorit Joel Kinnaman. Najs!

Imorgon jobbar jag igen men slutar lyckligtvis redan halv ett och sen har jag äntligen helg! Och till helgen bjuds det förhoppningsvis på en del trevligheter så det ser jag fram emot!

Godnatt!

Svettigt

Klockan är inte ens tio och det är 25 grader i skuggan. Ska cykla upp på jobbet om drygt två timmar. Det känns som om detta inte är en dag varken för cykling eller jobb...

Every Teardrop Is A Waterfall

Jag har nyss sett den live-sända spelningen av Coldplay på Where The Action Is på aftonbladet.se. Helt magiskt! Önskade att jag stod där längst framme vid scenen och fick sjunga med till "Fix You". Coldplay är ett av mina favoritband och "Fix You" är en av världens bästa låtar. Så är det bara. Lipade som fan men det är nåt jag alltid gör när jag hör den låten. Det är inte många som kan skriva texter så som Chris Martin...



Ett annat av mina favoritband, Foo Fighters, visades på tv:n igår. Musikdokumentären "Back and Forth" visades på TV6 och den var sjukt intressant. Dom har varit med om bra mycket, Dave och killarna. Lika underbart som det skulle ha varit att få stå i Göteborg och sjunga med till Coldplay, lika häftigt hade det varit att stå och rocka loss till FF som även dom spelade i Sverige för ett par dagar sen.

 


Inte igen

Som sagt, tar det aldrig slut?

Vilken midsommar...

Jahapp, midsommarafton och jag sitter framför datorn. Är ensam hemma istället för tillsammans med ett gäng vänner. Äter en macka istället för midsommarbuffé. Dricker cola istället för öl. Lyssnar på AC/DC istället för Tomas Ledin. Min midsommar.

Åkte på jobb hela jävla helgen alltså. Har jobbat mellan 13-21:30 idag och imorgon och på söndag blir det mellan 7-16:30. Kul. Särskilt när hela ens familj är bortrest så man kan inte ens komma hem och få en känsla av midsommar i alla fall. I år var jag, på väldigt många år riktigt sugen på att fira midsommar uppe i Hammarstrand i sommarstugan. Äta massvis med mat i "slakthuset", ligga och sova i hängmattan, bygga en enorm midsommarstång och gå till vattenkällorna mitt ute i skogen vid midnatt och dricka glasklart vatten och önska sig något. En midsommar som den såg ut när man var liten.

Istället blir det att gå och lägga sig snart för att kliva upp snortidigt imorgon bitti för att sedan ta cykeln till jobebt. Slår vad om att det kommer ösregna också. Bara för att göra mig ännu gladare.

Get Your Heart On!

Fick en underbar överraskning när jag kom hem idag. Älskade Simple Plans nya och efterlängtade album Get Your Heart On! låg på köksbänken och väntade på mig. Gjorde som jag alltid gör när jag får en rykande färsk skiva i handen. Satte den i stereon, la mig på sängen, stängde ögonen. Och lyssnade.

Simple Plan är tillbaka och det med ett fantastiskt album! Get Your Heart On! innehåller allt det som SP är. Upptempo, peppande låtar, superfina texter och en känsla av att allt kan bli bättre.! Awesome. På det här albumet har bandet även sammarbetat med ett flertal artister, t.ex Natasha Bedingfield, K'NAAN och Alex Gaskarth och slutresultatet är riktigt bra. 

Alla låtarna är var och en fantastiska och det är nästan omöjligt att säga vilka som förmodligen kommer bli mina favoriter men under de första lyssningarna så är det "Astronaut", "Freaking Me Out", "Gone To Soon", "Last One Standing" och "This Song Saved My Life" som mitt hjärta slog några extra slag för. Den sistnämnda är nog nummer ett. Låten som Simple Plan skrivit och sjunger tillsammans med sina fans är underbar och resulterade i både rysningar och liter tårar.

Nu kan jag inte vänta tills dess att jag får höra de nya låtarna live! 


Niklas Eisen & The Moonshine Trio

Igårkväll blev jag ännu en gång upphämtad här hemma av Malin och vi tog Lilla Röda Bilen till stan där det vankades spelning på Bittens. Först blev det lite mat och för min och Malins del en alkoholfri förfest. Malin går på pencillin och jag var sympatinykter men det var trevligt ändå. Vi tio drog vi oss ner mot stan. Bandet som spelade var Niklas kompisar Niklas Eisen & The Moonshine Trio. Det var första gången jag hörde dom och det var verkligen en fröjd för öronen. Sjukt bra band! Fastän det inte var överfullt med folk så var det ett riktigt röj och bandet gav verkligen allt. Emellan spelningarna så satt vi ner och snackade lite och det var några riktigt sköna människor. Får ni chansen att se dom så rekomenderar jag er verkligen till att göra det!

Malin och jag återvände hem till henne när spelningen var slut medan de andra fortsatte festa. Vi la oss i sängen och åt glass och tittade på tv. Somnade vid halv tre, blev väckta av Niklas vid halv fem och fortsatte sova till tio. Trots att det blev en nykter kväll så vaknade vi båda upp med en känsla av baksmälla. Trötthet, huvudvärk och cravings efter fett. Fick bli Donken till frukost med andra ord.

Nu sitter jag på hemmaplan och funderar på hur jag ska fördriva resten av den här regniga dagen. Ska förmodligen åka och hämta mitt paket från H&M sen och kanske se nån film eller två.

Hörs!

Nattmusik

Delar med mig av lite skön musik så här efter midnatt.








Förlåt för att jag syndat

Idag har jag gjort något som jag egentligen är starkt emot. Jag har ätit, ja till och med bakat, pepparkakor. Mitt i sommaren. BIG NO NO! Befinner mig för stunden hemma hos mor min och i julas gjorde hon en jättedeg då planerna var att jag och Ida skulle göra ett flertal vackra pepparkakshus. Om ni kommer ihåg så gick de planerana åt pipsvängen. Följderna blev att vi frös in degen och nu idag hade mamma och lillasyster fått för sig att vi skulle baka ut den. Hujedamig! Det kändes riktigt skumt att stå i köket och känna doften av pepparkakor samtidigt som sommaren stod utanför fönstret. Komemr aldrig göra om det. Pepparkaksbak hör till julen och inget annat.

Nåja, jag kompenserade detta hemska brott genom att senare sätta tänderna i en skål fylld med jordgubbar och grädde. Det kändes väldigt rätt. 


Inte okej.



Helt okej.


I think of...

Hittade den HÄR sidan genom Egoinas blogg. Det är typ en "ande" som genom att ställa frågor gissar sig till vilken person man tänker på. Blev lite nyfiken och provade på det och det är helt sjukt hur han gissar rätt varenda jäkla gång!

Stadsfesten i Kramfors

Har haft en väldigt trevlig helg måste jag säga. Första gången jag var på Kramfors stadsfest och det var väl helt okej. Höjdpunkten var självklart underbara Daniel Adams-Ray på fredagen. Helt fantastiskt bra var han. Att regnet strilade ner från himlen gjorde det hela nästan ännu bättre. Och det finns nästan inget som slår känslan av att stå framför scenen och sjunga med i låtar som betyder så mycket för en. Hade han bara sjungit "Vitt" så hade kvällen varit absolut fulländad. Förhoppningsvis får jag se han igen och då höra "Vitt".
Efter Daniel så begav vi oss in i öltältet där det bjöds på covers och sedan lite "vanlig" partymusik och vi fick äntligen dansa av oss lite.

Ramlade i säng vid tre den natten och klev sedan upp tidigt på lördagsmorgonen och åkte in till stan. Blev upphämtad av "mamma" Malin och sen åkte vi hem till "pappa" Niklas. (Vi har kommit fram till att jag är inte femte hjulet i deras förhållande utan deras lilla dotter.) Det bjöds i alla fall på lite välbehövlig lunch innan vi tog en sväng ner på stan och inhandlade diverse grejer. Det vill säga sprit, strumpbyxor och pärlor till armbandstillverkning. Åkte tillbaka till Niklas och smuttade på vin, tittade på tv och gjorde fina armband innan jag åkte hem igen. När dusch, smink och sånt var fixat åkte jag och Anna hem till My där vi träffade resten av brudarna. Det blev lite förfest med dricka, tjejsnack och till slut lite dans också. Efter tio nån gång bar det av till stadsfesten igen och nu fick vi även sällskap av Malin, Niklas och Martin som kom från stan.

Lite mer folk på stadsfesten den här kvällen och vi vandrade runt lite (på runda fötter) innan jag, Lia, Martin och Niklas tog plats framför scenen och sen stod där och rockade loss till coverbandet Livin' Cover. Lite AC/DC är aldrig fel. Blev en stund i öltältet den här kvällen också innan vi återvände hem. Trötta men nöjda med helgens festligheter. Blev såklart inga bilder då jag var alltför upptagen med att klappa händerna.

Tog en härlig sovmorgon idag och stannade länge i sängen och bara lyssnade på musik. Har bara tagit det lugnt hela dagen med undantag för en promenad med Anna mitt på dagen. Har inte varit bakis men sjukt trött och funderar på att sätta på en film, poppa en påse popcorn och spendera kvällen framför tv:n.

Medan vi faller

Förhoppningsvis kan goda vänner och bra musik få mig att må lite bättre än vad jag gör just nu. Nu förfest hos Lia och sen vid midnatt blir det fantastiska Daniel Adams-Ray live på Kramfors Stadsfest.



Jag ser inga gnistor slå ifrån min egen glöd...


Tar det aldrig slut?

Jag är så trött på detta. Det verkar aldrig ta slut. Att så ofta vara tvungen att gå runt och oroa sig för människor man älskar gör mig orklös. När det ena slutligen ordnat sig så kommer nästa olycka sakta krypande. Dagar som denna då man sitter som på nålar och ber att allt ska gå bra går snart inte att räkna längre. Tar det aldrig slut?

All Time Low - Dirty Work

Det finns mycket bra på All Time Lows nya album "Dirty Work". Favoriten är "Time Bomb" men även "I Feel Like Dancin'" och "Get Down On Your Knees And Tell Me You Love Me" är riktigt bra.




So You Think You Can Dance - Season 8

Äntligen är mitt absoluta favoritprogram tillbaka i rutan! So You Think You Can Dance går in på sin åttonde säsong och första programmet visades ikväll på Kanal5 som vanligt. Äntligen är Mary Murphy tillbaka med sitt "Hot Tamale-train", Lil C med sina superknäppa dialoger, Nappy-Tabs med sin döhäftiga hip-hop, Sonya med sin helkonstiga jazz och Mia Michaels med sina vackra koreografier. Och de otroliga dansarna såklart! Redan i första avsnittet fick man se några helt fantastiska dansare. Nu vet ni vart ni hittar mig under tisdagkvällarna...


Rainy Monday

Snacka om väderomslag! Från att ha varit 30-gradig värme så har det nu blivit 10 grader och spöregn. Förhoppningsvis återvänder värmen så fort som möjligt för ännu en regnig sommar orkar jag inte med.

Men vad passar då bättre att göra när det regnar än att vistas inomhus och bara må? Igår låg jag i soffan framför tv:n en stor del av dagen och såg på alla möjliga program. Höjdpunkten var självklart Sveriges kvalmatch mot Israel. En match där skärpen inte var på topp den första halvleken men blev bättre i andra. Med tre guifgabbar (Zacke, Robban och Aren) på planen så vann Sverige lätt mot Israel och en plats som gruppetta var säkrad. 

Idag har jag varit i Birsta (igen) med Malin och bränt lite pengar. Inte så hälsosamt för plånboken med ack så behövligt för själen! Hittade några riktiga fynd dessutom. Köpte en lång kavaj som jag letat efter i månader för endast 150 kronor på H&M och en massa smycken för bara några tior. Dessutom ett par sjukt snygga toppar på Carlings. Får se om jag lägger upp ett par bilder här imorgon.

Veckan ser hittills väldigt lugn ut när det kommer till jobb men det kan ju ändras väldigt hastigt. Imorgon ska jag dock på en vikarieträff i stan några timmar.

Är sjukt trött vilket förmodligen beror på det usla vädret så tror jag ska gå och lägga mig redan nu. Får hoppas på att jag inte vaknar så som jag gjorde i natt. Täckt med myggbett och ett kliande som pågick i timmar! Huvva!

Day 05 - A Song That Reminds You Of Someone

Jag hade ju helt glömt bort den här musiklistan jag höll på med! Men nu när jag ändå är nostalgisk och snackar om studenten kan jag lika väl tillägna låt nummer fem till min kära klass. Det finns många låtar som hör ihop med mina kära vänner men det finns en som är lite extra speciell. Under vår tid som studenter spelades denna låt i stort sett dygnet runt. Vart vi än gick fanns denna låt med oss, på högsta volym i Adolfs stereo. När de franska orden ljöd över stan visste man att SPSPSK var på intågande! Vi förstod inte mer av låten än att refrängen betydde "när vi dansar". Och dansa, det var precis vad vi gjorde när vi lyssnade på "Alorse On Danse" med Stromae!


Ett år sedan studenten

Idag är det ett helt år sedan jag sprang ut på trappan med betygen i handen och mössan i luften. Jag kan knappt fatta att det var så länge sedan! Det känns som att det var igår! Det är helt ofattbart att tiden gått så fort. Studenten var absolut en av de bästa dagarna hittills i mitt liv och jag vill bara återuppleva de två sista veckorna i skolan om och om igen.

Några som vet vad jag pratar om är såklart Anna och Jessica. Igår var det äntligen deras tur att få uppleva allt det jag gjorde ifjol. De hade liksom jag världens tur med vädret och det blev en perfekt sommardag att ta studenten på. Man blir själv så glad när man ser glädjen hos alla studenter när man själv vet hur härligt det känns att äntligen få springa ut där på trappan! Jag lyckades få en plats längst fram så en hel del bra bilder blev det också. Bilderna kommer att dyka upp här på bloggen om några dagar eftersom kameran fått agera minnestillverkare även idag då det har varit skolavslutning för Ida.

Tills dess får ni nöja er med bilder från MIN student!


Bild: Sus


Bild: Marina







Bild: Marina


Bild: Sus

Vilken underbar dag!


En dag i solen

Fy fan vilket härligt väder det har varit idag! Redan när jag gick upp på jobbet imorse vid sju så var det riktigt varmt. Sen har det varit riktig sommarvärme hela dagen och efter att jag jobbat klart så spenderade jag resten av dagen på balkongen. Brännan kommer sakta men säkert! Satt där uppe i flera timmar och roade mig med att läsa, äta ananas och lyssna på musik. Var riktigt nära på att somna där ett ögonblick också men insåg vilka katastrofala följder det kunde ge så öppnade genast ögonen igen.

Fick äntligen mitt schema inför sommaren idag. Det var väl egentligen helt okej förutom att jag måste jobba hela helgerna då roliga saker som midsommar och stadsfesten äger rum. Midsommar måste jag jobba men om jag har tur kan jag kanske lyckas byta helgen då stadsfesten är. Vore synd att missa ett par av de få dagar då stan livas upp lite.

Nu till något helt annat. Ikväll blev Sverige klart för kommande handbolls-EM i Serbien. Ett poäng räckte mot Montenegro för att komma dit och det gjorde man. Sverige ställde upp med ett ganska skadedrabbat Sverige och Montenegro hade inte med många av sina bästa spelare. Första halvlek blev relativt jämn och Sverige gick till paus med 19-17 i ledning. I andra halvlek så tog Sverige ett ordentligt grepp om matchen och efter fem minuter in i andra så var matchen avgjord. Resterande del av matchen så öste Sverige in mål och kontrade sönder montegrinerna. Andreas Palicka spelade mycket bra i målet också och Sverige vann med komfortabla 39-28. Det är en kvalmatch kvar mot Israel men man är redan nu klara för EM alltså.

Imorgon är det en stor dag för alla 92:or då det är dags för studenten. Självklart ska jag dit och ta emot Anna och Jessica på utspringet. Är riktigt glada för deras skull då jag vet hur jäkla skönt det är att äntligen få kliva ut där på trappan efter så många år i skolan. Jag kan dock inte fatta att det är ett helt år sedan det var jag som stod där på trappan och skrålade för full hals. Tiden går läskigt fort!

Vad är en bal på slottet...

Ikväll har jag varit till stan för att titta på när flickorna mina anlände till studentbalen. Himla tjusiga var dom! Och gud vad jag längtade tillbaka till ifjol när jag tog studenten. Var himla sugen på att dra på mig klänningen och smyga in...

Bilder kommer!

Kusinvitamin

God kväll. Här sitter jag och håller på att somna med huvudet på tangenterna... Är extremt trött och pollenallergin tar nästan kål på mig. Denna nationaldag så har jag jobbat några timmar mellan 7-14. Var grymt jobbigt att kliva upp vid sex imorse när jag dessutom kom hem ganska sent från Jessica igår. Vi hade dock en väldigt trevlig kväll där vi med stor entusiasm tittade på finalen av Big Brother. Att det blev Simon som tog hem det tog vid med ro eftersom alla tre var värdiga vinnare!

Nu ikväll har Anna varit här en liten stund och vi har provat lite smink inför imorgon då hon och Jessica har studentbal. Jag ska försöka hjälpa Anna med smink och hår imorgon och hoppas på att jag inte spökar ut henne alltför mycket! Tänkte ta bussen in till stan sen och möta upp Malin för att gå och kika på mina favoritflickor.

Nu säger jag hejdå för ikväll!

En liten utgång

Tjosan!
Har nyss klivit in genom dörren här hemma. Spenderade gårdagen och natten i stan hos bästa Malin och fick skjuts hem nu av henne och Niklas. Vi hade det väldigt trevligt igår. Vankade först runt lite på stan under eftermiddagen innan vi hämtade upp Niklas och åkte hem till Malin och grillade. Niklas åkte efter ett tag och sen kom även Lia och Jenny och det blev en liten tjejkväll med cider och musik. Så småning om kom grabbarna och hämtade upp oss och vi åkte ner på stan där det inte var något speciellt drag till vår besvikelse. Men vi träffade ändå på lite trevligt folk och roade oss så gott vi kunde. Eftersom både jag och Malin skulle jobba idag så blev det inte så mycket dricka men det lilla vi drack räckte ändå gott och väl. Idag mår jag hyfsat bra men känner inte alls för att snart ge mig iväg och jobba 8,5 timmar... Hade hellre legat hemma i soffan och tittat på OTH och käkat chips.


Tävla om VS!

Just det! Jag är med och tävlar hos Sara om produkter från Victoria's Secret. Skicka iväg en kommentar du med på hennes blogg och ta chansen att vinna en av alla godingar!


Kanske är den på väg ändå...

Ibland lönar det sig att gnälla! Igår var jag oerhört bitter över vädret betedde sig som att det vore höst och inte sommar. Men idag, då har solen strålat i stort sett hela dagen och termometern har visat dryga 20 grader. Härligt värre! Och eftersom jag var ledig så hängde jag såklart ute på balkongen i bikini och i sällskap med lite musik, fruktsallad och en bok. Jag kan inte klaga direkt. Jag hoppas givetvis på lika bra väder imorgon. På eftermiddagen så blir jag hämtad av Malin och sen ska vi nog åka in till stan och kika runt lite på marknaden (som dock alltid är skittråkig) och senare på kvällen blir det förmodligen att ladda upp för en lite utgång. Är så sjukt sugen på att gå ut och dansa rumpan av mig!

Hörs!

Nätshopping

Det pågår en stor rea plus 10 % för medlemmar på H&M:s hemsida så igår passade jag på att fynda lite sommarkläder. . Eller så lite blev det inte. 22 artiklar men jag betalade bara drygt en tusenlapp för allt det så det är inget att gnälla över. Och nu är jag både sommarklänningar, sängkläder, nya flip-flops och två bikinisar rikare.

Här är ett urval av det jag beställde:


Sommar - var är du?

Godmorgon! Detta har dock inte varit någon god morgon för min del. Skulle egentligen iväg på ett möte hos Arbetsförmedlingen nu vid tio men eftersom bussen, som alltid, var rejält försenad så hann jag inte. Och då mötet bara skulle pågå en halvtimme kändes det ganska meningslöst att vänta till bussen kom, komma rejält försent och sen bara hinna sitta där en kvart eller så. Och dessutom betala en massa för bussbiljetten. Då är det bättre att jag får en ny tid. Kan inte förklara hur mycket jag älska bussförbindelserna här omkring. Och hur dom ALLTID är försenade.

Aja, nu kom jag ju i alla fall upp i tid och hinner att göra lite innan jag ska åka och jobba vid halv fem. Men att städa undan och sådana nödvändiga bestyr tror jag att jag skjuter på och istället ska jag nog ägna mig åt att se ikapp några avsnitt av Big Brother.

Igår var jag in till stan en stund för att kika på en av höjdpunkterna för studenterna - studentdanserna! Fastän det bjöds på en hel del skratt så måste jag säga att det kanske inte var dom allra roligaste danserna jag sett. Kvaliteten var väl sådär. Sen vinnarna går ju alltid att diskutera... Förstår inte varför det måste vara lärare som är domare, då dom inte alls ser på danserna så som vi yngre gör. Det vi tycker är skitkul förstår dom inte alls hur vi kan skratta åt. Nåja, i slutändan så är det ändå inte poängen i kampen om guldmössan som betyder något. Vår klass tog inte ett enda poäng men vi hade nog fan roligast av alla. Studenten handlar ju ändå om att umgås med sina vänner i stort sett 24 timmar om dygnet, hitta på allt möjligt tokigt tills solen går upp och sedan göra om allt igen tills dagen då man går ut på trappan. Studenten var den absolut bästa tiden i mitt liv så här långt och jag är så glad att jag tog vara på varenda minut av den. Att studentfotografierna blev apfula pga en redig bakfylla då jag kommit hem endast några timmar tidigare är nåt man får ta och bara något jag skrattar åt. Det var det värt för helvete vad kul jag hade! Och gud vad jag saknar den tiden nu. Hade kunnat göra mycket för att få dra på mig den där vita mössan, skruva upp volymen till "Alorse On Danse" och skrika "SPSPSK" tills rösten tog slut.

Något som bidrog mycket till att jag hade en sådan fantastisk student var det underbara vädret. 25 grader plus i två veckor, med undantag för balen då det spöregnade. Ännu verkar inte sommaren ha kommit riktigt. Det ser ut som sommar, luktar som sommar och borde vara sommar. Istället är det kallt och om det inte regnar så stormar det. Igår var det världens åskoväder som pågick i drygt två timmar. Jag hatar verkligen åska och ännu värre är det då man är ensam hemma. Om det inte blir bättre väder snart så tror jag nästan jag sjukskriver mig och flyr till Spanien eller nåt ett par veckor...

Nej, nu ska jag avsluta detta och kika på BB. Hörs! 

  


RSS 2.0