Walk

Låten som mina öron får lyssna till mest för tillfället. Älskade Foo Fighters.


Juli månads sista dagar

De sista dagarna av juli har varit väldigt härliga. Äntligen känns det som att sommaren är tillbaka och det har bjudits på sol och värme. Var hos mamma från fredagen till lördagen och umgicks med lillasyster och valpen. Mys. Tittade på DN-galan också såklart och det var lika spännande som vanligt. Synd för Angelica Bengtsson att hon inte kunde ge Isenbajeva en bättre match. Är som alltid lika imponerad av Andreas Thorkildsen. Och Usain Bolt. Denne Bolt. Han har ju haft en jobbig säsong och har inte kunnat prestera efter skadan som vi är vana att se honom göra. I Stockholm sprnag han 200-meter och på den distansen finns det ju ingen som kan hota honom. Det var det inte i Stockholm heller. Han vann enkelt men med motvinden i ansiktet blev det ingen toppentid i hans mått mätt och det gamla stadiumrekordet stod sig. Om en månad börjar VM och då blir det att bosätta sig framför tv:n.

Igår under dagen så packade mamma, Ida och jag badkläderna och åkte och solade och badade en sväng. Vovven fick följa med också och var så jäkla söt när han hoppade i vattnet. Efter ett par timmar återvände vi hem och jag åkte ner till pappa igen.

Då blev det genast att åka in till stan för en väldigt trevlig kväll. Den bjöd på grillad mat, en underbar båttur och vattenskidor. Inte för min del dock då det var en aningens för kallt, men det var riktigt roligt att åka båt och kolla på dom andra också. Nästa gång så ska jag däremot försöka ta mig upp på skidorna jag med! Senare på kvällen blev det en tur på hamnkrogen också men då medelåldern tydligen har hamnat runt 40 där så blev vi inte långvariga. Hade gärna gått på Broöppningen men då dom i år inte hade någon musik i min smak att bjuda på så struntade jag i det.

Kom hem vid ett idag och eftersom solen strålade utomhus så fick det bli en dag på balkongen. Med Coca-Cola, en bra bok och underbart väder så blev det en ganska bra dag.

Imorgon jobbar jag delat pass vilket känns riktigt drygt just nu. Jobbar mycket under veckan som kommer så får se om jag hinner med något värt att skriva om.

Gone Too Soon

Du är lika saknad nu som du var då.



Hey there now
Where'd you go
You left me here so unexpected
You changed my life
I hope you know
'Cause now I'm lost
So unprotected

In a blink of an eye
I never got to say goodbye

Like a shooting star
Flyin' across the room
So fast so far
You were gone too soon
You're part of me
And I'll never be
The same here without you
You were gone too soon

You were always there
And like a shining light
On my darkest days
You were there to guide me

Oh I miss you now
I wish you could see
Just how much your memory
Will always mean to me

In a blink of an eye
I never got to say goodbye

Like a shooting star
Flyin' across the room
So fast so far
You were gone too soon
You're part of me
And I'll never be
The same here without you
You were gone too soon


The Dirt

Jag älskar att läsa biografier av alla dess slag. Oftast dömer man personer utan att veta vilka de egentligen är och när det kommer till kända personer är det ännu lättare att göra det. Media målar upp en  bild som oftast inte stämmer. I och med en biografi får däremot personen i fråga chansen att motbevisa alla de förutfattade meningar som finns. Och ofta finns det en mycket djupare berättelse än vad tv:n och tidningarna berättar. 

Jag har bara för en lite stund sedan läst ut bandet Mötley Crües biografi "The Dirt". På bokens baksida kan man läsa:

"Mötley Crüe är världens mest ökända rockband. Whisky och porrstjärnor, bilkrascher, svart läder och höga klackar, överdoser och död är alla ingredienser i Mötley Crües liv - det band vars medlemmar dricker mest, slåss mest, har mest sex och är mest arroganta i världen. De har ägnat en hel karriär åt att leva så extremt som möjligt. Tommy Lee gifte sig med två internationella sexsymboler; Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer; Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda, och tog ännu en överdos dagen efter; Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin egen bror. Och det är bara början..."

Och nog fan har bandet gjort sig välförtjänta av namnet "Världens mest ökända band". Under största delen av boken satt jag bokstavligt talat med hakan hängandes nere vid knäna. Varenda mening får en att fundera om detta egentligen inte är ett skämt. Kan man verkligen komma undan med livet i behåll efter allt de gjort?! Tydligen. Mötley Crüe är utan tvekan det band som mest levt upp till rockmyten om "Sex, drugs and rock n' roll". Frågan är om det inte är dom som myntat uttrycket.

Samtidigt som man förfäras, äcklas och imponeras av alla de sjuka händelser som utspelas så får man också läsa om hur bandet utvecklas, faller ihop för att sen åter igen uppstå. Jag gillade Mötley Crüe innan jag började läsa "The Dirt" men nu efteråt så kan jag bara säga att jag blivit ett ännu större fan. För trots alla överdoser, fängelsevistelser, slagsmål och strippor så handlade ändå allt först och främst om musiken. Och den gjorde dom riktigt jäkla bra.


I "The Dirt" finner du 600 sidor ren och skär rockhistoria som du bara måste läsa.


 


1979

Igår släpptes Good Charlottes nya video till låten "1979". Kan bara säga att jag gillar den väldigt mycket. Både låten och videon. Känner man till tvillingarnas historia och bakgrund så får man självklart en annan förståelse för texten. Dessutom är det inte så många låtar där nästan enbart Benji sjunger så det är roligt att dom gör en video till en av "hans" låtar också. Enjoy!


26 Juli

God kväll. Har inte så jättemycket att skriva om direkt. Jag har varit ledig idag med så det har varit en slapp dag där jag inte ansträngt mig nämnvärt mycket.

Tittade såklart på U21-VM och kvartsfinalen mellan Sverige och Danmark. Zacke och Sverige spelade inte på topp och speciellt försvaret och målvaktsspelet var inte mycket att hurra över. Ändå blev matchen oerhört jämn och lagen följdes åt i stort sett hela matchen med endast ett par måls skillnad som mest. I slutet var det oerhört nervöst och när Sverige missade sitt sista anfallsförsök så såg matchen ut att gå mot förlängning. Men i handboll kan ju allt hända, vilket är tjusningen med sporten, och med fem ynka sekunder så satte Danmark en boll bakom Leo Larsson och släckte därmed svenskarnas hopp om medalj. Surt. 28-27 blev slutresultatet och för Sveriges del blir det nu placeringsmatcher där man möter Spanien redan imorgon.

Nu till nåt helt annat. Idag har vi fått tillökning i familjen. Mamma och Curt har varit och hämtat en hundvalp. En gråhund såklart men en hane. Jag har bara haft en hanhund tidigare så det blir nåt nytt. Jag längtar som en galning till att få se vovven och hoppas kunna åka dit inom de närmaste dagarna. Finns ju inget gulligare än hundvalpar!

Nu ska jag fortsätta läsa lite bloggar, facebooka lite och sen gå och lägga mig. Har ett kort jobbpass imorgon med start 7:30 så får väl försöka lägga mig i tid. Sov dock så länge idag så har en känsla av att det inte kommer hända.

Ska ta och lägga upp en ny musikvideo här på bloggen också!

Take My Hand Tonight

Har nyss följt livechatten med favoriterna Simple Plan. Fy vad jag älskar dom killarna! De är få som kan göra mig på så bra humör och få mig att skratta som Pierre, Seb, Chuck, Jeff och David. Jag hoppas verkligen att dom tar och pallrar sig hit för en konsert inom den närmaste framtiden!



 


Shout At The Devil

Hej gott folk. Är ledig idag och passade därför på att ta en ordentlig sovmorgon vilket var oerhört skönt. Hade fönstret öppet så när jag vaknade låg jag en stund och lyssnade på regnet och läste lite.

Har sedan spenderat några timmar med att vara duktig och städat. Skruvade upp volymen på MTV och tog fram både damsugare, mopp och trasor. Nu är det skinande rent.

Jobbade hela helgen så jag har inte direkt haft för mig något värt att berätta. Har som alla andra försökt förstå det ofattbara som hänt i Norge men det går inge vidare. Det går inte att sätta ord på det fasansfulla som inträffat. Hur mycket man än läser om det i tidningarna, hur mycket man än ser på tv:n eller lyssnar på radion så går det inte riktigt in i hjärnan att detta faktiskt har hänt. Och att det har hänt i vårt grannland Norge. Ofattbart. Ondska av det värsta slaget.

På roadtrip

Äntligen någorlunda frisk! Därmed blir det jobb hela helgen vilket betyder no stadsfesten for me. Känns lite tråkigt att inte få festa och träffa roliga människor men när det kommer till musiken jag missar så är jag inte lika ledsen.

Eftersom jag varit hemma i flera dagar utan att kunna göra något alls så höll jag på att börja klättra på väggarna. Som tur var kom Malin och räddade mig med ett erbjudande om middag och trevligheter igår. Åkte till stan och mötte upp henne och Niklas och senare kom även Lia och My. Malin bjöd oss på hemmagjorda hamburgare och efter att Niklas gått började vi fundera över kvällens planer. Ursprungsplanen var väl att vi skulle göra ett besök på stadsfesten men den skrotades ganska snart. Och då Rolands och sjuka Robert Gustavsson skulle ersättas av Charlotte Perelli bestämde vi oss genast. Ingen stadsfest. Istället började vi prata om att dra iväg med Röda Faran någonstans och snart satt vi i Malins bil utan några direkta reseplaner. Vi började med att åka till Hornöberget och med utsikt över Höga Kustenbron så avnjöt vi en glass och bestämde oss för att följa en av turistvägarna och med kartan och kameran i handen så var vi så småning om ute på en vansinnesfärd genom Höga Kusten. Vi tog oss ut till slut ut till Hörsång men där luktade det så illa så vi blev inte där nån längre stund. Vi åkte vidare och åkte genom ett flertal små samhällen innan vi till slut nådde bron igen. Vi återvände till stan efter att ha dämpat vår reslusta en aning.

Väl hemma hos Malin så fixade vi till oss lite (efter många om och men och lite vin för vissa ;)) och vandrade ner mot stan för att se vad som hände där. Vi tillbringade största delen av kvällen på Bittens där vi satt och bara snackade, myste och hade det gott. När hungern gjorde sig påmind begav vi oss till Mini för lite mat och efter det började vi gå hem igen till tonerna av Perelli som nu hade börjat spela.

Väl hemma slocknade vi tjejer ganska omgående och sov gott tills morgonen grydde och efter lite lunch på Donken är jag nu hemma igen. Börjar jobba fyra så ska se till att få i mig lite mat och även torka av cykeln efter dagens regn. Är så kvavt ute så det går knappt att andas. Har tydligen varit världens åskoväder söderut så det är väl det som kommer smygandes hit norrut också. Förhoppningsvis har det inte hunnit hit innan jag ska ge mig ut..


Mr. Kinnaman x 3

Det får bli en dag hemma imorgon också känner jag. Känner mig långt ifrån frisk och vore dumt att gå på jobbet då och riskera att bli ännu sämre eller att smitta någon annan.

Idag har jag i alla fall inte besvärats så mycket av huvudvärken så jag har passat på att titta på lite OTH och jag  hyrde även film via Headweb. Var flera år sedan jag såg Tjenare Kungen så bestämde mig slutligen för den. Som ni kanske vet är Joel Kinnaman en av mina absoluta favoriter och finns det något gulligare än honom i den här filmen?! Skulle inte tro det.


Apropå fina Joel, på torsdagkvällarna kan ni se honom i den superspännande kriminalserien The Killing. Det är en amerikansk remake av den danska serien Forbrydelsen (Brottet som den heter på svenska) och är riktigt riktigt bra. Serien handlar om poliserna Sarah Linden och Stephen Holder och deras kamp för att lösa ett brutalt mord på en ung flicka. Samtidigt får man också följa den mördade flickans familj och deras sorg.
Klockan 22:30 på TV4 på torsdagkvällarna alltså!



Och får ni, liksom jag, inte nog av denne man så visas en Johan Falk-film på TV4 om sisådär 10 minuter! En superb skådis minst sagt!


How You Doin'?

Här kommer ett kort inlägg efter en stunds frånvaro här på bloggen.
Idag är första dagen någonsin som jag sjukanmäler mig från jobbet. Har haft en förkylning på g i flera dagar och natten till fredagen slog den till ordentligt. Fredagens långpass var därmed inte det roligaste jag varit med om. Har varit ledig i helgen men istället för att tillfriskna så har jag bara blivit mer och mer sjuk och igår kände jag att det skulle bli omöjligt att jobba idag. Dessutom vore det riktigt illa om jag skulle smitta någon av de boende. En äldre människa tål ju inte en förkylning lika bra som en yngre. Så nu får jag se om jag ska stanna hemma ännu några dagar eller försöka mig på jobb imorgon om jag mår bättre. Att vara sjukskriven från jobbet är inte alls lika skönt som att vara sjukskriven från skolan. Nu förlorar jag ju helt plötsligt ganska mycket pengar genom att stanna hemma. Men samtidigt kan jag inte heller gå och jobba med feber, ihållande huvudvärk, en igentäppt näsa, plågsamt halsont och en jäkla hosta.

Tur att vädret är dåligt i alla fall, då behöver jag inte vara lika ledsen över att jag måste stanna inomhus och kurera mig. Om bara slipper huvudvärken idag så ska jag nog passa på att se ett par filmer också.

Vad har jag gjort annars då sen förra inlägget? Jag förutom att vara sjuk. Bland annat detta:

* Jobbat häcken av mig.
* Hängt med lillebror som äntligen är hemma på sommarlov. Dock var det han som kom med förkylningen så lite sur är jag på honom.
* Sett Sverige ta brons i VM. Jäklar vilket mål hon fick till Hammarström!
*Sett Japan av alla länder ta guld i VM. Blev en ruskigt spännande final igår och jag tyckte det var oerhört roligt att japanskorna drog det längsta strået.
* Sett Robin Söderling krossa allt motstånd i Swedish Open och enkelt vinna mot Ferrer i final.
* Varit på premiären av Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2. Skriver mer om detta senare.
* Äntligen anmält mig på körskolan, tyvärr finns det inga lediga tider förrän sista augusti så det dröjer lite till innan jag får börja köra där. Har dock bokat 12 lektioner så förhoppningsvis kan jag också vistas ute på vägarna snart.
* Längtat mig bort på resesidor som Fritidsresor och Ving och vill mer än allt annat just nu beställa en resa i slutet av augusti men det verkar tyvärr inte som att jag kommer ha någon att åka med.

Trabajo

Som sagt, jag jobbar dygnet runt känns det som. Får därmed ingen tid att njuta av det härliga sommarvädret. Jag tror dessutom att jag håller på att bli förkyld. Tur att lillebror har kommit hem i alla fall.

Sommartider

Godkväll världen. Här är det inte mycket spännande som hänt. Jag gör inte mycket mer än jobbar under dagarna. Imorgon har jag äntligen en ledig dag innan det blir att jobba fyra dagar igen. Att jobba i helgen suger rejält eftersom jag väldigt gärna hade velat följa med vänner på Gatufesten istället och lyssnat på en massa bra artister. Men det missar alltså jag, precis som allt annat roligt den här sommaren. Älskar mitt schema...

Jag ska åtminstone försöka göra det bästa av min lediga dag imorgon. Hade först tänkt att bara stanna hemma och slappa hela dagen, men eftersom det verkar bli lika varmt och soligt som det varit idag så får det bli en dag på stranden istället. Lite pinsamt är det att erkänna att jag ännu inte har badat något i år. Jag som älskar att plaska runt i vattnet har ännu inte doppat mig. Det ska självklart fixas till imorgon.

Efter jobbet idag tog jag bussen direkt till stan eftersom jag var tvungen att besöka optikerna för att beställa nya linser. Hade sett fram emot att kolla in sommarrean lite i affärerna men blev riktigt besviken. Jag var kanske sent ute men det fanns verkligen ingenting med undantag för en klänning på H&M som jag tidigare tittat på. Förutom den var det ingenting som fick följa med hem.

Vädret har som sagt varit strålande idag så det fick bli balkongen så fort jag kom hem. Med undantag för en powernap innan middagen så stekte jag där ute tills solen började gå ner. Då gick jag in och kollade på fotbollen som Sverige vann ganska överraskande med 2-1. Inget vidare bra spel dock. Nu blir det kvartsfinal mot Australien. Under fotbollen så gjorde jag ett riktigt skönt fotbad för mina stackars fötter som värker som attan efter att springa runt i inte alltför bra skor under dagarna. Börjar fasa för att jag måste skaffa den fruktade foppatoffeln... Hujedamej...

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och vila ut ordentligt. Att kliva upp halv sex på morgonen är inte riktigt min favoritsysselsättning.


RSS 2.0