Update 2.0

Ja, hej igen. Har varit sämst på att blogga den senaste tiden men så blir det ibland. Här kommer ännu en update av vad som hänt sen sist:

Magnus har varit hemma den senaste veckan och det har varit skönt att ha han hemma ett tag. Det har blivit mycket filmtittande och slapp i soffan med snack och sånt. Imorse åkte han hem till Linde igen och kommer inte hem förrän till påsk. Får se om jag kanske åker ner och hälsar på han nåt innan dess.

Jag har fyllt tant. Dvs tjugo år. I fredags var det den stora dagen. Det blev väldigt lugnt eftersom jag firat med dom flesta redan helgen innan hos mamma. Här hos pappa blev det bara vi, farmor och Anna. Helt okej det med.

På lördagen så blev det lite mer fest då jag åkte till stan och Malin. Vi var några stycken som festade lite hemma hos henne innan det blev en sväng ner på krogen där det var riktigt mycket folk. Svettigt men roligt blev det uppe på dansgolvet!

Igår blev det lite bakishäng hemma hos Malin med film, skid-VM, korvstroganoff och chips. Vi tog oss till slut ut ur huset för att hälsa på Lia som satt på en loppis och efter det gick vi och tittade på lite handboll. 

Nu ska jag snart iväg för första dagen på jobbet. Känns lite nervöst och jag hoppas det går bra. Slutar halv tio ikväll så tror inte jag orkar blogga nåt om det när jag väl är hemma igen.

Vi hörs! 

I'm On Fire

Eftersom jag till slut lyckats skaffa mig ett jobb så var jag idag upp på skolan en sista gång för att avsluta min praktik och säga hejdå till ungarna. Det blev ju bara drygt en vecka men vi blev alla riktigt bra kompisar! Stackars lille Lukas var alldeles tyst efter att jag sagt att det var sista dagen och han sa knappt ett ord förrän jag skulle säga hejdå. Då hoppade han upp i min famn och kramade mig hårt samtidigt som han sa "Farväl Cissi". En riktigt liten gullunge som jag lyckats krossat hjärtat på. Lite synd var det att vi kom på det här med praktiken så sent, hade gärna varit där lite längre. Men nu är det jobb som gäller. Byter småbarn mot gamlingar och hoppas på att det funkar.

När jag lämnat skolan idag tog jag en promenad hem i det kyliga vädret. Trodde jag skulle frysa ihjäl först men det blev ganska varmt att gå till slut och det enda jag frös om var rumpan, av nån konstig anledning.
Väl hemma käkade jag lunch och sen tog jag tag i min garderobstädning. Tyvärr tog motivationen slut ganska omgående och nu är rummet övertäckt med kläder och prylar. Får se om jag fortsätter imorgon.

Men förmodligen kommer det bara bli mer klädkaos för jag funderar på att ta mig en tur till Birsta. Är grymt shoppingsugen och fick ju lite pengar i födelsedagspresent. Det var meningen att Magnus skulle följa med men han har åkt till mamma så jag får åka själv, men då får jag i och för sig strosa runt där i lugn och ro utan att behöva oroa mig över en uttråkad lillebror.

 Nu ska jag inta soffläge och invänta Big Brother. Jag vill verkligen inte se på det programmet för det är ju egentligen så himla dåligt, men kan ändå inte låta bli. Har sett dom två första avsnitten och är fast. Precis som med Paradise Hotel och andra egentligen dåliga program...

Update

Oj, här var det dött! Har inte orkat bloggat något dom senaste dagarna men tänkte skriva en liten uppdatering nu.

Jag har den senaste veckan fortsatt min praktik på lekis och det går bara fint. Intensivt och full fart hela tiden. Jag har blivit proffs på att bygga legohus och är populärast i klassen. Ska förmodligen fortsätta vara på skolan den här veckan också och sedan ser det ut som om det blir ett "riktigt" jobb på måndag. Har efter många om och men fått en timanställning på ålderdomshemmet. Känner mig lite oviss inför arbetet men det ska nog gå bra. Kan förhoppningsvis tjäna ihop lite pengar som jag sen kan göra något roligt för.

Lillebror är hemma på sportlov. Kom hem hit i torsdags och stannar tills på måndag. Kul att ha han hemma men lite typiskt att jag har praktik just då. Får hänga med han på kvällarna istället. Igårkväll såg vi tex den nya och superhajpade skräckserien "Walking of the Dead". Jag kan knappt se på Harry Potter utan att hålla för kudden för ansiktet så en serie full med köttätande zombies är väl inte det ultimata. Men var ändå tvungnen att titta när den fått så bra kritik. Och bra var den! Söndagar, 22:30 på TV11 för er som är intresserade.

Min 20-årsdag närmar sig ju med stormsteg och på fredag blir jag officiellt vuxen. Jag stiger ur tonåren och kliver in i 20-årsåldern. Fy fan vad gammal jag blivit... Eftersom mamma jobbar på fredag, och Magnus är nere i Linde när han fyller år i mars så passade vi på att fira våra födelsedagar i lördags hos mamma. Fick mest pengar men också några riktigt bra hårprodukter och fina bestick. Känner att jag behöver börja samla på mig lite flytta-hemifrån-saker och även om det kanske inte är så roligt att få just då när man öppnar paketet så är det guld värt när man väl flyttar.

På fredag blir det kalas igen och jag är ruskigt sugen på att fira lite extra sen på lördag med god mat och utgång. Får se vad jag kan styra upp! 

Nu ska jag ta och sno ihop lite kvällsfika och sätta mig framför tv:n och se om det är nåt sevärt. Blir dock ganska tidiga kvällar för mig nu. En riktig mardröm att kliva upp sju varje morgon...

Femtonde februari

Andra dagen på lekis var precis som den första och jag har bara blivit ännu populär. Det är dock ganska jobbigt att vara poppis har jag märkt. Imorgon tänker jag nog utnyttja den där rasten efter lunch som jag hittills skippat...

Sov en stund när jag kom hem och sedan har jag bara käkat, tittat på senaste avsnittet av Bondi och suttit här vid datorn. Tagit det lugnt helt enkelt. Tänker nog fortsätta med det resten av kvällen också. Pappa har åkt till Vilhelmina för att jobba och jag har huset för mig själv så det är lugnt och skönt här hemma. Inte för att det är ett sånt himla liv annars heller. Men på torsdag kommer Magnus hem så då blir det lite mer liv här!

Det hände förresten idag igen:

Lukas: Vad heter dina barn?
Jag: Eh, jag har inga barn.
Lukas: Har du inte?! Varför inte då?
Jag: Jag är inte så gammal...
Lukas: Nähä...


Back to school!

Hade som sagt min första dag som praktikant på förskolan/fritids och det var roligare än vad jag trodde. Suger dock fortfarande att jag inte får betalt för det...
Men tiden gick förvånandsvärt fort och jag var populärast i plugget om jag säger så. Hade en hel hög med ungar klängande på mig hela dagen och det blev bråk och nästan lite gråt när vi skulle sitta i ringen och inte alla kunde sitta bredvid mig. Fick gång på gång förklara att jag skulle vara där länge och att alla skulle få sitta bredvid mig så småning om. Lite gulligt faktiskt.
Eftersom kylan återvänt till Sverige så blev vi inne idag och sysslade med pyssel och lekte hårfrisörska hela dagen lång. Kul!

Dock var det en sak jag reagerade på. En tjej frågade om jag hade något barn. Ser jag så gammal ut eller?!

Praktik

Eftersom jag inte lyckats få tag på nåt jobb än så har jag blivit utskickad på praktik. Den börjar imorgon och äger rum på förskolan och fritids. Känner att det kan komma att bli både lite arbetsamt och roligt men det hade varit ännu roligare om jag fick betalt för det... Men man får väl tänka på att man får "erfarenhet" och ännu en sak att skriva på cv:t. Dock är största frågan just nu hur i all sin värld jag ska kunna kliva upp tidigt fem dar i veckan?! Jag har ju vant mig vid det här arbetslöslivet där jag kan ligga och dra mig i sängen hur länge jag vill på mornarna. Men det ska nog gå bra!

Återkommer imorgon om inte barnen har gjort helt slut på mig! 


For your entertainment

Jag måste säga att jag har haft en riktigt trevlig helg så här långt. I fredags mötte jag upp några trevliga tjejer i stan och efter lite mat och inköp så begav vi oss hem till Malin där vi spenderade första delen av kvällen. När klockan närmade sig tio så gick vi till en kompis till Malins kille där det bjöds på riktigt dålig musik men det var ganska trevligt ändå. Till slut gick vi ändå ner på krogen där det inte heller var så himla bra musik. Och inte så mycket folk heller för den delen. Till slut blev dansgolvet lite mer befolkat, dock med helt okända människor, men vi dansade och hade kul ändå. Efter lite nattkäk blev det en lång och kall promenad hem till Malin igen där jag fick hela hennes stora säng för mig själv eftersom hon sov hemma hos sin kille. Jag somnade så fort huvudet vidrörde kudden och vaknade sedan upp relativt tidigt på lördagsmorgonen. Pigg som bara den och inte det minsta bakis. Hängde där hos Malin tills jag tog bussen hem vid två.

Kom hem och fick till både min förvåning och glädje se att dom visade Guif - Redbergslid på tv:n och hann se dom sista 22 minuterna av matchen. Ett otroligt sjukt och skadedrabbar Guif visade dock hur jäkla bra dom är och fullständigt krossade Redbergslid, med knappt en ordinarie spelare på planen. I år blir det fan SM-guld!

Resterande delen av kvällen blev en lugn hemmakväll med Melodifestivalen och chips. Melodifestivalen är ju en cirkus som inte går att undvika hur man än gör. Jag brukar ändå vanligtvis gilla att titta på den eftersom det faktiskt dyker upp en eller två bra låtar. Hade hoppats mycket på Brolle igår men tyvärr var låten inge vidare. Men oj så grym han är!

Nu sitter jag här och ska strax ge mig ut på en promenad. Hade hoppats på lite sol men det ser mörkt ut...

Fredagsmys

Ska snart åka upp till skolan här på byn för att lämna in nåt papper om praktik. Vill verkligen inte ha praktik utan ett betalt jobb men just nu är jag tvungen. Måset därmed hitta ett jobb så fort som möjligt! Nån somhar ett förslag?

Aja, efter det tänker jag ta bussen hem för att möta upp några trevliga tjejer. Det vankas middag, gott dricka och sedan utgång på det. Får hoppas att det är lika bra drag på krogen ikväll som det var förra helgen.

Dock började dagen med en sorglig nyhet. Oscar Carlén har skadat knät och blir borta sex till åtta månader och missar därför resten av säsongen. Och viktigast av allt, han missar EM-kvalet i mars som vi ska åka och kolla på! Inte roligt! :(  

Som ett åskmoln

Idag har det varit en riktig skitdag och jag har varit så grymt förbannad. Vad är det för fel på vissa människor? När jag kom hem från stan kände jag för att gå ut och springa bort all ilska. Men eftersom jag inte har nån kondis satte jag mig framför tv:n och slog på 24 istället. Att se Jack Bauer springa runt och skjuta en massa människor hjälpte också. Fast nu är jag arg igen. Damn it!




The Boys in Blue

Äntligen har säsong sex av Bondi Rescue dragit igång! Såg första avsnittet nyss på Youtube och det var precis lika bra som alltid. Och jag blev lika sugen på att åka dit och låtsas drunkna som alltid...


This is me

Idag har det inte hänt mycket intressant så därför fyller jag i en av alla dessa listor:

OM MIG:

Namn - Cecilia
Bor - I en liten by i Norrland
Syskon - Lillebror Magnus, 16 år och lillasyster Ida, 9 år
Ålder - 19, fyller 20 alldeles snart!
Född - 25 februari 1991
Ögonfärg - Blå
Längd - 176
Sko storlek - 37/38
Höger eller vänsterhänt - Högerhänt
Stjärntecken - Fiskarna
Hårfärg - Brunt
Födelseort - Örnsköldsvik

DAGENS:
Låt - "Stay" - Hurts
Saknad - Värme
Kläder - Leggings, linne och kofta
Mat - Kyckling och ris
Göra sen - Leta reda på sidan som skulle sända matchen mellan Guif och Lindesberg
Godis - Har mirakulöst nog inte ätit godis idag

SVARA ÄRLIGT:
Tycker du om att plocka svamp - Jadå, var dock väldigt länge sen jag gjorde det.
Tycker du om godis? - Gillar? Älskar godis!
Hur många gånger i veckan äter du godis - För många...
Äter du oftast nyttig mat - Ja, det kompenserar godiset.
Du ger mycket komplimanger till andra - Ja, men bara om jag verkligen menar det.
Tycker du att du själv är smart - Oftast ja. Men när det kommer till vissa saker, inte alls.
Har du bra självförtroende - Det beror på vilken situation jag befinner mig i.
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Beror på, ibland knappt alls och ibland alldeles för många.
Du tycker om att vara med det andra könet? - Ja, ibland är det t.o.m. lättare att hänga med killar.
Gillar du dina grannar - De flesta. Dock finns det några som verkligen går mig på nerverna...
Gillar du skolan - Just nu är jag väldigt skolless men annars så gillar jag skolan.
Spelar du något instrument - Nej. Men vill så himla gärna lära mig spela nåt. Helst piano eller gitarr.
Sporter/aktiviteter du har gått på - Handboll och fotboll. Hade även en väldigt kort och misslyckad karriär som skidåkare i 7-8-årsåldern.
Har du några tatueringar - Nej, men vill gärna skaffa. Måste bara bestämma mig för vad.
Hur många gånger tittar du dej i spegeln per dag - Eh, jadu. Ingen aning faktiskt.
Tycker du om djur - Jag älskar djur. I alla fall dom med päls av något slag. Och späckhuggare och delfiner.

BRUKAR DU...
Sova - För mycket
Ta mediciner du inte borde ta - Nej
Snusa - Nej
Klä dig i svart - Har ganska mycket svarta kläder, så ja.
Lita på folk - Litar bara helt och hållet på de allra närmsta.
Drömma mardrömmar - Oroväckande ofta. (Vad har jag gjort för att torteras och dö, natt efter natt?!) 
Gå i skolan - Inte nu för tiden. Men återkommer dit när jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor.
Gå i kyrkan - Nej
Ljuga - Kan dra en vit lögn då och då.
Vilja dö - Den känslan kan komma när snön vräker ner utanför och termometern står på 30 minus och det är ett flertal månader kvar till sommaren.

HAR DU...
För många vänner? - Kan man ha för många?
Någon psykisk sjukdom? - Räknas tandläkarskräck?
Skadat någon? - Har väl hänt.
Färgat håret - Jadå
Några piercningar - Endast i öronen. 
Några tatueringar - Nej, men vill som sagt ha.
Egen dator - Japp

Weekend Warrior

Är hemma igen efter en riktigt rolig och händelserik kväll i stan. Vi började med att fira min gode vän Pontus som fyller 20 till veckan. Massvis med trevligt folk och det blev en riktig kanonfest. När klockan närmade sig halv ett så åkte vi ner på stan och Svenssons där vi dansade tills lamporna tändes. Så himla skoj! Mötte på en massa roliga människor och blev hembjuden på kakfest klockan tre på morgonen. Och vem tackar inte ja till nåt sånt?
Blev kvar efter att kakorna ätits upp och vaknade tillsammans med resten av folket klockan tio imorse. Alla insåg dock snabbt hur dumt det var och återvände till sängarna. Vaknade igen runt två och sen blev det lite film innan jag åkte hem igen med bussen. Väl hemma igen däckade jag i sängen och vaknade inte förrän för en timme sedan. Gäspar fortfarande och kommer nog somna om så fort jag stängt av datorn.

En sjukt trevlig kväll och dag var det i alla fall och på fredag kör vi igen! Då är det dags för tjejfest och förhoppningsvis en lika rolig utgång på krogen som igår.

Nu ska jag se på Solsidan på datorn innan jag lägger mig och sover igen.

Hörs!


Fridayfeeling

Fredag igen och den kommande helgen ser ut att bli riktigt trevlig för min del. Ikväll kommer Anna hit och jag tänker tvinga henne att titta på Let's Dance och äta massvis med godis. Imorgon hade vi tänkt åka och kika på lite handboll eftersom U21 spelar match. På kvällen sen ska jag åka in till stan för att åka på lite 20-årsparty då min gode vän Pontus ska firas, vilket kommer bli väldigt kul.

Hörs!

Back to reality

Nu när handbolls-VM är över är det tillbaka till verkligeheten som gäller för både spelare och oss supportrar. Detta betyder tillbaka till elitseriespel. Det stora genombrottet i det svenska landslaget stod ju som all vet Kim Ekdahl Du Rietz för, den enda spelaren som spelar i just Elitserien. Ikväll när säsongen drog igång igen efter VM-uppehållet så mötte hans Lugi mina favoriter Guif. Kim visade direkt att den starka formen från VM fanns kvar och sköt genast in ett kanonmål bakom Guifs Daniel Johansson. Resten av matchen spelade han från och till och gjorde ytterligare fem mål. Tyvärr fem mål som gjorde att Guif förlorade matchen... Men kul för Kim!



Don't Leave Me High

Ända sedan konserten med idolerna i lördags har jag haft "High and Dry" på hjärnan. Daniel sjöng denna fina låt verkligen helt fantastiskt bra. Han sjöng den under kvalveckan men har, liksom alla idolerna, utvecklats så mycket sedan dess så nu var det galet bra.


Med näsa för rea

Jag har sån jäkla tur ibland. Särsklit när det kommer till att hitta riktiga fynd. Idag när jag vandrade runt på Åhlens i väntan på att Malin skulle dyka upp så tittade jag lite slött på deras väldigt urplockade reaställ. Det första jag hittade var en tröja jag varit så sugen på att köpa, men som varit för dyr för min tunna plånbok. Mirakulöst fanns det en kvar i min storlek och när jag såg prislappen så var saken klar. Den fick genast följa med mig hem.

Som ni alla vet vid det här laget suger verkligen min kamera...


Tröjan (som är svart, inte grå) är världens mjukaste och skönaste, och har jag sagt att jag älskar coola detaljer?
Ordinarie pris: 399 kr. Köpt för: 79 kr.


This Tuesday

Dagen har jag spenderat till största del med att vara barnvakt till min lillasyster som är hemma från skolan med förkylning. Vi har byggt ett flertal pärlplattor, lagt svåra pussel och gjort matteläxa. Jag måste dock påpeka att det faktiskt är ganska svårt att förklara för en unge på nio år hur hon ska räkna vissa tal. Jag har ju mitt sätt att räkna och ett tal som 674-290 är ju inte alls svårt att räkna ut med mitt sätt. Men när man ska förklara för lilltjejen hur hon ska tänka för att det ska bli rätt så blir det en jäkla utmaning. Läraryrket är nog inget jag ska satsa på. I alla fall inte mattelärare.

Nu ska jag faktiskt hoppa i säng för måste kliva upp tidigt imorgon (typ 08:30, oerhört tidigt för en arbetslös) för att ta en sväng in till stan igen. 

Godnatt! 

RSS 2.0