Upprepning

Dagen idag var en kopia på dagen igår. Har tragglat körkortsteori, suttit vid datorn och haft godissug. Gjorde dock något åt det och bakade en riktigt mumsig chokladsockerkaka. Så är ganska nöjd ändå.

Har zappat mellan Superstars, där Johan Petterson och resten av gula laget tog sig till final, och Idol ikväll och håller nu tummarna för att en av mina favoriter, Olle, ska gå vidare. Snacka om charmig liten kille det är! Och en riktigt bra röst har han också.

Något som var mindre bra idag, förjävligt rent ut sagt, är beskedet att Oscar Carlén slitit upp sin knäskada igen. Efter åtta månaders rehab så har han nu förmodligen sabbat knät igen och kommer eventuellt tvingas till ännu en operation och ännu åtta månaders rehabträning. Vilket i sin tur leder till att han missar EM. Så jäkla illa för landslaget.

Imorgon är det körlektion igen, ska träffa farmor på stan en stund innan och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Sugar We're Going Down

Sitter såhär på kvällskvisten och lyssnar på Foo Fighters och har världens godissug. Inget godis har vi hemma heller. Ingen god frukt, inga kakor eller sötsaker. Samtidigt skriker magen efter socker. Det är så illa att jag knaprat i mig blockchoklad. Mörk blockchoklad dessutom. Då är det illa.

Aja, får försöka stå ut. Dagen idag har varit jobbigt lugn. Riktigt tråkig till och med. Har varit hemma och ledig vilket har resulterat i schema som sett ut på följande sätt:

Riktigt lång sovmorgon.
Lunch och dator.
Läst bok.
Dator.
Läst teoriboken.
Middag som dock var riktigt god.
Övningskört.
Tv med Idol och Superstars.
Dator och oämnskligt godissug.

Jag vet, så himla händelsrikt och spännande.

Morgondagen blir nog likadan.

Igår jobbade jag dock hela dagen. På skolan dessutom så det var skoj. Härjade runt med femåringarna hela dagen och lekte med Barbie, ritade och åt sandkakor. Visst är det kul att vara med dessa ungar men samtidigt saknar jag klassen jag hade innan sommarlovet. Särskilt mina tre favoritkillar Lukas, Ossian och Max. Får i alla fall träffa dom lite grann medans jag jobbar så det glädjer mig.

Nä, nu måste jag hitta nåt botemedel mot detta hemska sockersug. Kanske kan vanligt hederligt knäckebröd hjälpa?

Världens värsta mamma?

Måste bara skriva detta innan jag lägger mig. Blir så satans förbannad!

Snälla, kan någon vänlig själ rädda den lilla flickan som är dotter till Hollywoodfrun Gunilla Persson?! Satt och såg på Svenska Hollywoodfruar tidigare ikväll och jag har väl aldrig gillat den där Gunilla som kallar sig själv för "stagemum" och "guidar sin dotter till en karriär som sångerska". Men ikväll gick hon verkligen över gränsen. Den stackars flickan som var sjuk skulle ändå gå på en audition och den kära modern börjar så fort dom anlänt till platsen med att säga att pojken som sjunger just då är någon Erika lätt vinner över, han är nämnligen dålig. Hur tänkte hon där? Ungen kan ju inte vara mer än 8 år.

Den lilla flickan hostar på och ser allt annat än glad ut över att vara där. Allt medan mamma Gunilla tvingar henne att öva på den offentliga toaletten, bita sig i läpparna för att få färg på dom och trycker upp henne framför en kameraman. Till slut hör man flickan kräkas inne på toaletten och medan hon kräks och gråter om vart annat så står hennes kära mor och säger glatt: "Erika det är ju jättebra att du kräks! Nu kommer ju allt slem upp! Och du kräks ju inte för att du är förkyld, det är Jesus som gör att du kräks så att du ska slippa slemmet och kunna sjunga bra. Jag har bett till Jesus om det. Åh vad bra att du kräks Erika!"

Snälla någon, ingrip! Vissa människor borde vara förbjudna att skaffa barn. Hemska, hemska jävla människa!


En lugn kväll

Grabbarna mina vann och jag gjorde hemmagjord hamburgare till middag. Allt fixade sig med andra ord! Med 28-24 segrade Guif mot Alingsås och har nu 3/3 vinster. Ser himla bra ut.

Har verkligen bara slöat sedan jag kom hem från jobbet idag. Efter handbollen kikade jag på filmen Killers med Katherine Heigl och supersnygga Ashton Kutcher. Den passade helt okej för en sån här lördagkväll. Har även tittat på ett par avsnitt av Paradise Hotel men vill liksom dra ut på det så länge som möjligt eftersom det bara är fem avsnitt kvar. Samtidigt vill man ju veta vem som vann!

Nä, nu tror jag faktiskt att jag ska strunta i att det är lördagkväll och krypa i säng. Får försöka göra något nyttigare av morgondagen istället.

Godnatt!

Halvlek

Passar på att skriva några rader nu när det är pausvila under matchen mellan Guif och Alingsås. Sitter och följer matchen via Clientware och det ser hyfsat ut för laget mitt. Det är en svår match mot Alingsås men Guif leder med 14-11 i halvlek, vi får hoppas på att dom fortsätter i ledning ända till matchens slut. Men som sagt så är det en hel halvlek kvar.

Jobbade ett kortpass nu på förmiddagen och efter att knappt ha kommit fram på cykeln pga vinden så kunde jag till slut slänga mig i soffan och vila ut. Såg på repriserna av Superstars och har väl inte gjort så mycket mer än så. Och det är dom roliga planerna inför kvällen också. Mitt största problem just nu är vad jag ska äta till middag. Har inte orkat göra något än och nu börjar magen kurra... Får ta och kika i kylen och fixa ihop nåt snabbt innan andra halvlek börjar!


Torsdagsmys

Efter en vecka full med jobb och körlektioner så tänker jag nu göra helg i förväg. Har även varit så där duktig idag och gjort en massa tråkiga men nödvändiga saker som städning och tvätt. Ännu en anledning att unna mig lite torsdagsmys. Anna och Jessica kommer hit och håller mig sällskap. Det blir en kväll med film, handbollsmatchen mellan Sverige-Danmark och kanske även säsongsavslutningen av The Killing. Jag måste i alla fall se det och kanske kan jag tvinga kvar dom att se den med mig. Sen tänker jag även tvinga dom att se Center Stage: Turn It Up. Ännu en grymt bra dansfilm och med snygga Kenny Wormald i en av huvudrollerna.


Astronaut

Äntligen har det kommit en ny video från Simple Plan. Rättare sagt så släpptes den bara för några minuter sedan. "Astronaut" är helt klart en av de bästa och populäraste låtarna på "Get Your Heart On!" så att just den skulle släpas som singel var inte så överraskande. Helt okej video är det också.



Ett sent uppvaknande

Den här dagen började inget vidare. Mobilen ringde alltför sent imorse och jag fick bokstavligt talat hoppa upp ur sängen fö att göra mig klar för jobbet. Sen och med endast tjugo minuter till jobbet började så klev jag ut genom dörren och insåg efter ett ivrigt letande att min cykel inte stod på gården. Den var uppe på jobbet där jag glömt hämtat den efter att fått skjuts hem förra gången. Notera att det tar ungefär 25 minuter att gå upp på jobbet i snabb takt. Men det fanns inget annat val än att börja gå och jag hade en sådan tur att Mia körde förbi och plockade upp mig efter vägen så jag hann i tid till slut.

Efter morgonens missar så gick jobbet helt okej idag. Timmarna gick faktiskt ganska snabbt och jag fick mig både ett par goda skratt och en riktigt god fika där varma päron och After Eight ingick, inte helt fel.

När jobbet var över var det bara att åka hem i ilfart för att sedan genast slå på tv:n där SVT visade mitt Guif och deras möte mot Skövde. Ett Guif som nu snarare ser ut som ett gäng kriminella killar än ett handbollslag... Dom tycker nämlingen att assisterande tränaren Janne har en festlig frisyr, vilket har resulterat i att ett tiotal spelare rakat av sig allt hår på huvudet. Ja just det. Förhoppningsvis växer det tillbaka snart.

Nu hann jag bara se de sista minuterna av första halvlek men efter en, vad jag förstår dålig start med 1-7 emot sig, så kröp Guif sig närmare och ledde ändå i halvtid med 14-12. Andra halvlek var lika svängig som första men då visade Zacke vägen med åtta mål och man kunde till slut vinna med 34-30. Två segrar av två möjliga så här i början av säsongen och det ser bra ut. Den nya killen Helge Freiman ser ut att vara en bra investering.

Har fortsatt kvällen med att äta gomiddag bestående av laz, zappat mellan True Talent och Idol och nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Är fruktansvärt trötter.

Vi hörs imorgon!

Zombies

Sitter och tittar på lite videos från SYTYCD på Youtube, det har ju blivit några riktigt bra nummer under de åtta säsongerna. En av favoriterna är helt klart den här. Så jäkla häftig och Jason är verkligen så sjukt bra i detta nummer. Helt stört och absurd men så jäkla grymt!


Hold On

För ett par år sedan lyssnade jag oerhört mycket på det svenska bandet Neverstore. På den senaste tiden har det blivit mindre men så nu ikväll kom jag över den här videon på Youtube. Åh, vad jag älskade den här remixen med Lazee! Fortfarande lika bra nu som då.


En sista Diamond League

Idag har jag varit sådär duktig igen som jag kan vara ibland. Har bla tvättat tre maskiner, diskat, rensat och rengjort min sminkväska, renbäddat sängen och strykt kläder. Ibland kan jag som sagt om jag vill.

Nu ikväll har jag tittat på årets sista friidrottstävling, sista Diamond League. Och jäklar var mycket bra den bjöd på! Två dagar efter att Usain Bolt tjuvstartat i VM-finalen på 100 meter så bad han om ett 100 m-lopp i Bryssel den här sista tävlingen. Han ville vara årets snabbaste man vid säsongens slut. Ingen arrangör säger nej när det är Usain Bolt som frågar efter något sådant och det blev såklart ett lopp på 100 meter ikväll. Och vad gör Bolt? Jo, han springer såklart årets snabbast lopp på 9,76 och avslutar säsongen som världens snabbaste man, efter en sisådär början av säsongen.

Ingen hade väl riktigt räknat med vad som skulle ske där efter. Bolt träningskompis och även vinnaren av just 100 metersfinalen i VM, Yohan Blake, gjorde något som fick hela friidrottsvärlden att tappa hakan. På loppet med den dubbla distansen, 200 meter, så sprang han som aldrig förr och när han kom i mål visade klockan på 19,26. För er som vet lite om friidrott så vet ni vad den siffran betyder. Han var endast sju ynka hundradelar från Usain Bolts otroliga världsrekord! Sju hundradelar! Bolts rekord var en fantastisk bedrift och att någon ens skulle komma att vara i närheten av den var nästan omöjligt. Men så springer Blake på en tid som han är näst snabbast genom tiderna med. Detta får tankarna på om Blake kommer kunna utamana Bolts rekord nästa år. OS i London hägrar och det kommer med all sannolikhet bli något alldeles extra.

En dag i september

Hej på er. Här sitter jag framför datorn med Jon McLaughlin i öronen och chokladbollar i munnen. Jag och Ida bakade igårkväll och jag snodde med mig några hem hit till pappa där jag är nu igen. Det må vara världens simplaste bakverk men det är nog ändå det godaste!

Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan. Det var en lugn kväll så det var lättförtjänta pengar ikväll. Lite roligt var det på kvällsrasten också att berätta för mina lite äldre kollegor om bloggvärlden och att det faktiskt går att tjäna enorma summor på att berätta om sin vardag. Tydligen hade någon sett Foki på ett tv-program igår och var jäkligt överraskad över hur en ung tjej kunde tjäna sådan stora summor.

Innan jobbet så spenderade jag i stort sett hela dagen i stan. Hade ännu en körlektion men som tur var flyttades den fram så jag kunde ta en senare buss i morse. Gjorde min livs första fickparkering, lite tvärnitande i hög hastighet och fyrvägskorsningar. Det går framåt!

Tog en sväng på stan efteråt och fick med mig tre toppar på H&M för 100 spänn. 50 kronor styck kostade dom och eftersom jag hade rabattcheck så blev det ännu billigare. Det gillar vi. Var även in på Erikshjälpen och hittade två riktigt fina jättemuggar med fat, som jag letat länge efter, och en superfin skål. Detta för 32 kronor. Ganska bra det med. Sen var det ju mindre bra att jag köpte nya strumpbyxor som inte alls visade sig vara svarta utan bruna. Så jäkla typiskt mig att inte kolla ordentligt.

Aja, nu ska jag försöka att inte shoppa ett dugg förrän helgen i huvudstaden. Där kan jag få unna mig lite och efter det ska jag helst inte handla nåt åt mig själv förrän efter jul. Tror knappast jag kommer hålla det men man kan ju alltid försöka...

                                            
                                            



Sen när jag skulle hem så hände nåt som gör mig så jäkla sur. Jag sitter tillsammans med en annan tjej i en busskur och väntar på bussen på busstationen. Bussen kommer men kör förbi vidare mot stället där dom nästan alltid står i väntan på att köra tillbaka och hämta passagerare i kuren. Jag reagerade därför inte eftersom det var helt normalt. Saken var bara den att bussen sen kommer på vägen men istället för att återigen köra in mot busstationen så kör den bara förbi. Förmodligen så skulle den ha hämtat upp oss första svängen den körde förbi men på något sätt såg den inte oss eller helt enkelt struntade i att plocka upp oss. Fick därmed vänta ytterligare 45 minuter på nästa buss och fick därför ännu mer bråttom hemma innan jag skulle iväg och jobba. Älskar verkligen busschaufförer ibland.

Nu ska jag invänta näst sista avsnittet av spännande The Killing innan jag kryper ner i sängen. Förhoppningsvis så får jag en sovmorgon imorgon.

 


Breaking Dawn - Trailer

Ny trailer för Breaking Dawn Part 1. Jösses vad jag längtar tills den kommer på bio!


Seriepremiär

Sitter hemma hos mamma nu och tittar lite på John Tucker Must Die, himla rolig film. Dock tror jag snart jag ska krypa ner i sängen för är skittrött. Jobbade ett pass på förmiddagen och efter det så åkte jag hem till mor min. Har här skojat runt med Ida, beställt tågbiljetter och hotellrum till min och mammas stockholmhelg, läst körkortsteori och kikat på premiären av Superstars. Allt detta samtidigt som jag hållt ett vakande öga på datorn. Elitserien hade ju ÄNTLIGEN premiär ikväll! Guif startade säsongen strålande med att vinna årets första match. 38-31 blev slutresultatet mot Redbergslid och laget verkade klara sig bra utan Danne, Jimmy och Pava. Dom kommer såklart saknas under säsongen men samtidigt så blir det nog bra med de nya killarna man värvat också. Och i år är det fan dags för Guif att ta det där guldet!

Nä, nu säger jag godnatt!

And I Am Missing You Tonight

Idag har det verkligen varit en typisk söndag. Regn och rusk ute och jag har inte lyft ett finger. Tv:n och datorn har varit mina vänner idag. Jag hade en kort period tidigare i förmiddags då jag läste körkortsteori men när det var avklarat så intog jag genast soffläge.

Har ikväll pratat med några riktigt fina människor som tyvärr alla är bosatta på andra platser än här. Fina Cami i Sao Paulo, fina Lia på Mallorca och fina lillebror i Lindesberg. Det är inte så att man ibland önskar att man kunde flyga...

Imorgon bitti väntar ännu en körlektion. I väntan på att bussen hem ska gå så ska jag träffa farmor min. Saknar henne just nu så det blir bra. Sedan blir det att ta bussen raka vägen till jobbet där det sen blir arbete mellan klockan 12-21. Kommer nog vara lagomt trött när jag kommer hem och mina ögon kommer förmodligen vara uttorkade men vad gör man inte för en fin reskassa. Lite jobb på tisdag också så börjar den se riktigt okej ut.

A new bracelet

Jag är en riktig sucker för armband. Det är nog det smycket jag använder allra mest. Därför kunde jag inte bara låta bli att beställa detta fina armband hos www.juveliasmycken.se, nu när det var på extrapris och allt. Och silver och turkost är ju så himla snyggt!


Ten years ago...

Idag är det tio år sedan USA utsattes för de hemska terrordåden mot World Trade Center och Pentagon. Jag minns att dagen efter att det hade hänt så rådde det kaos på skolgården. Barn sprang runt med dagens exemplar av Aftonbladet och Expressen och visade bilder där människor kastade sig ut från tornen för att rädda sig undan de brinnande byggnaderna. Tio år gammal så var det svårt att förstå innebörden av det som hänt och vi ungar hade nog aldrig tidigare riktigt förstått vad ordet teorrism betydde. Den 11:e september fick vi alla en aning om ordets betydelse.

Nu i efterhand är det fortfarande svårt att förstå vad som får människor att begå sådana här dåd. Vad driver en människa att självmant möta döden och dessutom ta med sig nästan 3000 människor? Det är obegripligt.

Nu under förmiddagen har jag suttit och tittat på sändningarna på tv:n om händelsen och då det visas filmklipp på de monster som utförde flygattackerna, leende monster, så vill jag bara kräkas. En leende ondska som för alltid lämnat ett minne i vår historia.



Inget kommer någonsin få människor att glömma nine eleven och de två tornens fall kommer alltid finnas på min näthinna. Samtidigt pågår arbetet, tio år efter händelsen, med att återuppbygga platsen där allt hände. En oas där minnena av de människor som omkom kommer få leva. Det ser väldigt vackert ut med de två vattenfallen där de omkomnas namn kommer vara ingraverade. Alltihop omgivet av träd som ska symbolisera liv. En plats jag definitivt vill besöka någon gång i framtiden.




SYTYCD - final!

Jag har just bevittnat en makalös bra final av favoritprogrammet So You Think You Can Dance. Det bjöds på de bästa numren av säsongen och de var om möjligt ännu bättre den här gången. Topp fyra var ju Tadd, Marko, Melanie och Sasha. Efter att Tadd kommit fyra och Marko slutat på en tredje plats så stod segern mellan de två kvinnliga dansarna. Inte helt oväntat var det min favorit under hela säsongen - Melanie -  som tog hem vinsten! Hon är en fantastisk dansare och var helt klart värd titeln Amerikas favoritdansare. Säsong 8 har verkligen varit en av de bästa säsongerna och det har bjudits på några otroliga danser. Favoriten är det med vinnare Melanie och favoriten Neil som agerade All Star.




Effektiv

Hallå där. Idag har jag haft en riktig städdag här hemma. Har fixat och donat och nu är det bra mycket trevligare än innan. Får se om jag kanske fortsätter leka husmor och tar och bakar lite senare ikväll också. Och eftersom jag varit så duktig idag så tycker jag att jag är värd pizzan som är i ugnen för tillfället. Ska ta och äta den framför Finnkampen på tv:n och sen senare ikväll är det dags för final på So You Think You Can Dance! Av de fyra finalisterna hejar jag nog mest på Melanie men skulle någon av de andra tre vinna så gör det mig inte så mycket.

Vi hörs!

On The Floor

Började dagen med att ta bussen till stan imorse klockan sju. Hade körlektion som gick rätt bra om jag får säga det själv. Det rullar på så att säga!

Eftersom det finns så helvetiskt lite bussar som går under dagarna så skulle jag bli tvungen att vänta ca två och en halv timme innan jag fick åka hem. Tur då att jag har underbara Malin och Niklas. Jag tog en tur på Coop först och handlade frukost som bestod av nybakta bullar och jordgubbsjuice innan jag begav mig hem till dem. Vi tittade på film och helt plötsligt var klockan alldeles för mycket. Jag missade den jäkla bussen hem... Som tur var gick nästa buss 25 minuter senare så jag slapp vänta så länge.

Väl hemma så var det bara att fixa matlåda och sen kasta sig på cykeln. När jag var i stan ringde dom nämlingen från bemanningen och jag fick äntligen ett jobbpass. Har alltså jobbat mellan 13-21 idag. Förhoppningsvis lossnar det snart så att jag får lite mer pass. Slapp som tur var cykla hem i spöregnet då jag fick skjuts av Mia och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska slå elva och därmed bli dags för The Killing.

Efter det säger jag godnatt.

Glädje och sorg

Åh vad roligt det var att komma tillbaka på skolan idag! Som jag har saknat mina gullungar! Det var riktigt roligt att se deras förvånande men glada miner när dom fick syn på mig imorse. Har varit ensam på femårs idag och ägnat dagen åt att leka med Barbie, bygga lego, måla, ha sagostund och göra halsband. Helt okej att få betalt för!

Hann knappt få någon sömn i natt eftersom jag verkligen vägrade somna. Hur jag än vred och vände på mig så kom aldrig John Blund. Nattens sömn går därför att räkna i minuter, inte timmar. 

Eftersom jag sen skulle kliva upp fem i morse så kan ni bara ana hur trött jag är just nu. Ska upp tidigt imorgon också eftersom jag har körlektion klockan halv åtta.

_____________________________________________________________________________

Innan jag går och lägger mig så måste jag bara titta på kvällens sportsändningar klockan 22. Som säker de flesta vet vid det här laget så förlorade Sverige en av sina allra mest framgångsrika ishockeymålvakter idag. Stefan Liv omkom i en flygolycka i Ryssland tidigare idag då han tillsammans med resten av sitt lag var på väg mot en seriepremiär. 45 av 47 personer dog i kraschen och de andra två vårdas på sjukhus där läget är kritiskt.

Det är helt obegripligt och fruktansvärt sorgligt det som inträffat. Stefan Liv har räddat Sverige många gånger under sina år i landslaget och nu kommer han aldrig mer få ställa sig i ett mål igen. 30 år gammal. Så otroligt sorgligt.

En bra dag

Idag har varit en bra dag. Det började med att mobilen ringde imorse. Yrvaken svarade jag och i andra änden var personal från skolan som frågade om jag ville komma och jobba några timmar imorgon. Svarade glatt ja på den frågan och även om jag börjar halv sju imorgon bitti så ska de bli skönt att få komma iväg och jobba lite, och särskilt då på skolan som jag inte varit på sen i våras.

Efter samtalet somnade jag om en timme innan alarmet ringde. Vaknade upp till strömavbrott vilket ledde till att jag fick duscha i ett badrum helt upplyst av ljusstakar. Ganska så mysigt.

Framåt ett så klev jag på bussen till stan, fick åka själv då Jessica tyvärr inte kunde följa med. Men väl på stan så mötte jag först upp farmor som är bosatt där en tid framöver. När vi till slut skiljts åts så stötte jag överraskande på Johanna på H&M. Nu när vi inte träffas varje dag längre så blir man extra glad när hon väl är hemma i Sverige och man får träffa henne. Vips så närmade sig klockan körlektion och jag begav mig till körskolan. Fick köra med en tredje lärare idag då min "ordinarie" var sjuk. Men det gick bra den här gången också och nu börjar jag komma in lite grann i det här med bilkörning. Lektion på torsdag igen.

Efter körningen så kom mamma och pappa och hämtade mig. Malin och Niklas. Vi åkte och handlade lite på Coop innan vi åkte hem till deras nya lägenhet. Dom är inte helt klara med allt än men den såg riktigt fin ut. Hann aldrig köpa nån inflyttningspresent tidigare under dagen utan får göra det nån annan dag. Eftersom dom båda skulle iväg och fiska så tog jag bussen hem, lagade en asgod tonfisksås och nu ska jag slänga mig framför tv:n och titta på fotbollen.

Bra dag helt enkelt.

Vi hörs!


En måndag

Usch vad rastlös jag har varit idag! Jag hoppas verkligen jag får några jobbpass snart så jag får stimulera mig lite. För en vecka önskade jag att jag skulle få vara lite ledig ett tag men nu vill jag bara jobba igen. Det finns verkligen ingenting att göra på dagarna hemma. Därför vore det bra att få jobba och tjäna pengar som jag sen kan lägga på en massa resor och därmed få ha lite roligt.

Men istället är jag ledig och spenderar alldeles för många timmar framför datorn... Idag tog jag mig dock i kragen och när jag hörde att Jessica jobbade så tog jag vovven med mig och tog en promenad upp på jobbet lagom tills dess hon slutade och följde henne hem en bit på vägen, och fick därmed röra lite på fläsket.

Imorgon så slipper jag i alla fall vara hemma. Det är dags för körlektion igen (håll tummarna för att jag klara mig utan att skada någon eller något den här gången också) och jag ska in till stan. Eftersom bussen anländer till stan drygt en timme innan lektionen börjar så ska jag passa på att hänga lite med JP som också skulle in. Ska se om jag hittar en inflyttningspresent till Malin och Niklas. Jag ska nämlingen dit en sväng efter körningen och se hur dom har det i sin nya lya.

Nu ska jag ta och läsa lite teori innan jag ska försöka lägga mig i tid för en gångs skull. Har helt vänt på dygnet...

Idol 2011

Ikväll var det säsongspremiär för Idol. Jag har följt alla säsonger hittills men jag tror inte jag kommer klara av att se programmet i år. Orsaken till det är kanske inte så oförväntat nya juryn. Jag tål inte Alexander Bard för fem öre, och har aldrig någonsin gjort det. Att han nu ska sitta och vara en surgubbe (tillsammans med den andra nya medlemmen Pelle Lindell) kommer jag inte klara av. Per Lernström har jag däremot alltid gillat och han kommer säkert göra ett jättebra jobb som programledare. Och Cissi Forss verkar vara sjukt rolig även i Idol.
Jag ska ge det ett försök till imorgon men det känns som om att det kommer bli svårt att gilla Idol i år.


Mirror

Jag kan inte påstå att jag är ett stort fan av Lil' Wayne. Men den här låten som han gör tillsammans med Bruno Mars står på repeat på min Spotify.


Mr Världsrekord

Och så fick detta VM äntligen ett världsrekord. Och vem var det om inte Usain Bolt som stod för det? Som sista löpare i det jamaicanska laget på korta stafetten så sprang han i mål på 37,04. Därmed förbättrade Jamaica sitt världsrekord med sex hundradelar, och denna gång utan Asafa Powell. Och som han sprang Bolt! Det började med en rejäl tjuvstart men slutade med två guldmedaljer och ett världsrekord.



För Christian Olsson blev det en sjätte plats i trestegsfinalen. En final av världsklass. Amerikanen Christian Taylor hoppade fantastiska 19,96 meter och vann guldet. Hela 17:50 krävdes för ett brons. Olsson stod över de två sista hoppen då han kände sig trött och även hade en ömmande fot. Men nu är han äntligen tillbaka i världseliten igen.

 


Collide by Travis Wall

Okej, sista inlägget nu. Ikväll när So You Think You Can Dance hade resultatshow som dansade fjolårets två finalister och även gulligaste par, Kent och Lauren, ett nummer koreograferat såklart av Travis Wall. Helt underbart fint var det och dom är så himla söta tillsammans. Titta bara!


Hot Chelle Rae - Bleed

Bästa låten just nu:


500 Days of Summer

Igårkväll så tittade jag, Anna och Jessica på filmen 500 Days of Summer. Det är en film jag verkligen gillar hur mycket som helst. Supergullig, rolig och lite sorglig. Tur att den står i hyllan så att jag kan se den om och om igen.










Myshelg

Idag är en sån där dag som pågår hur länge som helst känns det som. Stundtals känner jag mig oerhört rastlös och vill bara ut och springa flera mil. Och sen så är jag helt plötsligt helt slutkörd och vill inte göra annat än att slänga mig i soffan. Samtidigt som minuterna långsamt tickar förbi.

Gårdagen var väldigt trevlig. Började med att åka till stan för en körlektion men eftersom jag hade två timmar på mig innan den startade tack vare dom oerhört superba busstiderna, så passade jag på att hänga med Malin lite. Vi åkte först på Coop och köpte världens godaste sallad. Deras salladsbar kommer bli en återkommande favorit i mitt liv framöver. Det finns verkligen ALLT man kan önska sig. Den här gången blev det lite rökt fisk, kräftstjärtar, vattenmelon, pasta, fetaost, ananas plus massvis med grönsaker. Det går inte att beskriva hur gott det var. Vi tog med oss amten hem till Malin där jag fick chansen att ta adjö av hennes lilla lägenhet. Ekande tomt var det och idag flyttade hon och Niklas in i den nya lägenheten. Jag hade planer på att komma dit och hjälpa till med flytten men då det inte går några bussar hem ikväll så är jag tvungen att stanna hemma. Jag är hundvakt den närmsta tiden och kan inte lämna henne inomhus hela dagen lång.

Så blev det till slut dags då för min andra körlektion och den gick ganska bra den med. Skräckslagen så körde jag helt plötsligt runt på stans gator, runt i rondeller och med hjärtat i halsgropen. Lyckade som tur var inte köra på någon eller något under mina åttio minuter i bilen. Nästa gång blir på tisdag.

Sen igårkväll så kom Anna och Jessica. Vi tittade på SYTYCD och käkade tacos. Vi tittade på underbara 500 Days Of Summer  och hade det allmänt trevligt.

Idag har jag som sagt inte gjort mycket alls. Tittat på friidrotten såklart. Emma Green Tregaro gjorde årets sämsta tävling när det gällde som mest och slutade näst sist i höjdhoppsfinalen efter att endast ha klarat ingångshöjden. Min favorit Andreas Thorkildsen hade ingen bra dag på banan och fick inte alls till det i spjutfinalen. En av mästerskapens allra säkraste vinnare slutade bara tvåa. Ausraliensiskan Sally Pearson sprang på fantasiska 12:30 i 100 m häck-finalen, endast sju hundradelar från världsrekordet. Och så var Herr Friidrott tillbaka. Usain Bolt krossade allt vad motstånd heter i finalen på 200 meter och vann på fina 19:40. På 200 meter finns det ingen som kan slå honom och han var en självklar segrare.

Som det känns nu så kommer det bli en väldigt lugn kväll för min del. Ska se resultatshowen på SYTYCD och sen funderar jag att hyra en film på Headweb.


Fix You

Detta var något jag helt hade missat men nyligen la Simple Plan upp videon på Facebook. Det är en version av Coldplays "Fix You" där 49 artister från 18 länder deltar. Jag kände inte igen en enda av dom förutom Pierre och Seb från SP men trots det är det en väldigt fin version av en av världens bästa låtar.

Singeln såldes sedan där alla pengar gick till förmån för offren för tsunamin i Japan tidigare i år.


RSS 2.0