Värme och huvudvärk

Jäklar så varmt det har varit idag också. Vaknade i en säkert 30-gradig hetta imorse, mitt rum var som en öken! Men istället för att åka nånstans och bada så följde jag med mamma och Ida till Kramfors där jag köpte en jättehärlig klänning/linne på Terra Cotta. Köpte även hårfärg. Jag har haft så svårt för att bestämma mig hur jag ska göra med mitt hår, vill helst vara brunett men har även varit sugen på att göra lite ljusare slingor nu till sommaren. Men efter att ha velat bra längre vid hårfärgshyllan bestämde jag mig till slut för att återigen bli brunett och köpte en brun färg, en nyans ljusare än förra gången då jag tyckte det blev en aning för mörkt.  Får se då själva färgning blir av, har sådan extrem huvudvärk just nu, tror jag har varit dålig på att dricka vatten idag.

Nu ska jag ta en alvedon och hoppas att huvudvärken släpper.
Ses!


En kväll med vampyrer

Igår kväll var jag hemma hos Jessica och hade det trevligt. Tillsammans med Anna, Therese, Ulla och Emelie satt vi ute och grillade och hade det mysigt. Så småning om kom urgulliga 4-åriga Gustav. Sötare pojke får man leta efter. Han charmade oss alla riktigt ordentligt innan han blev lurad av Jessica att gå hem. Vid den tiden hade solen gått ner och vi gick in och började titta på film. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag ju läst boken "Låt den rätte komma in" och ville efter det också se filmen. Igår hyrde vi den och jag var riktigt förväntansfull, boken var ju jättebra och själva filmen har fått grymt bra recensioner. Snacka om att bli besviken! Filmen sög! Dom hade säkert bara tagit med 25 procent av bokens handling och de bästa scenerna var inte alls med. En riktig besvikelse alltså.

Efter en kort paus såg vi den andra vampyrfilmen för kvällen - Twilight såklart! Vi hade alla sett den innan men den filmen går att se hur många gånger som helst. Vi satt alla uppkrupna(?) i soffan, suckade och suktade efter Edward Cullen och kom fram till att alla killar borde ha han som förebild.

Efter filmtittandet var jag så otroligt trött så jag och Anna begav oss hemåt, väl hemma somnade jag direkt.
Nu idag har det varit så otroligt varmt! Skulle helst av allt velat spenderat dagen i det svalkande vattnet på Snibben men eftersom ingen alls ville följa med så blev det istället att bara vara hemma och tråka. Ja, en riktigt tråkig dag har det varit där timmarna verkligen segat sig fram. Vid sju kom i alla fall mamma och hämtade mig, tänkte att jag skulle vara här några dagar nu.

Tror det skulle vara liknande väder imorgon och förhoppningsvis blir det nåt dopp i nån sjö då och massor av tid att bara ligga ute i solen och njuta av värmen.


Vilken THRILLER!

The King of Pop har lämnat oss. Michael Jackson må ha varit en ganska speciell person som ibland till och med har varit lite läskig. Men trots allt är han en otrolig artist som påverkat människor världen över med sin musik. Människor inom musikbranchen och oss vanliga svenssons. Att han fortfarande säljer ut enorma arenor är bara ett av bevisen att han fortfarande som femtioårig man var en av de största. Jag kan inte påstå att jag dyrkat Jackson men jag har definitivt gillat hans musik, hans låtar får mig alltid på ett glatt danshumör. Jag tänker inte sitta här och spekulera över hans dödsorsak, det får någon annan göra, det enda jag tänker säga är att om man ser sanningen i vitögat så är det kanske inte så himla överraskande att han inte längre finns med oss. Var och varannan vecka har media visat oss nya bilder på en stjärna som har varit långt ifrån sina glansdagar. Hur det än är kommer världen sörja hans död. Mr Jackson är inte längre bland oss men hans musik kommer säkerligen leva kvar ett bra tag till.

Titeln till nattens inlägg syftar inte bara på popkungen utan även på våra svenska hjältar. Jag pratar förstås om U21-landslaget. Ikväll spelades semifinalen mot England. Ett jävla bra lag rent ut sagt. Ett lag med stjärnor från Premier League.
Sverige kunde inte fått en sämre start, 1-0 kom redan efter drygt trettio sekunder på hörna av engelsmännen. Två hörnor senare var resultatet 3-0. Sverige såg ut att tappa gnistan och frågan var bara hur många mål det skulle bli i slutet. I halvtid fick jag se en av mina favoriter Pontus Wernbloom prata om att det här inte var ett lag som gav upp, fick dom in ett snabbt mål i andra halvlek så skulle dom vara tillbaka i matchen och faktiskt ha en chans att vinna. Få trodde nog på vad killen sa, särskilt då andra halvlek började och laget Sverige inte alls hängde med. Men det var ändå något som hände, svenskarnas spel blev lite kvickare (mycket pga av Molins) och snart hade Markus Berg satt bollen i målet och nollan avr spräckt. Efter en fantastisk frispark av Ola Toivonen var vi ytterligare ett mål närmare och då underbara, fantastiska, otroliga Markus Berg tryckte dit 3-3 kan jag lova att jag var nära en hjärtattack. Både jag och pappa hoppade i soffan och jag kunde knappt tro mina ögon. Efter en olidligt spännande men mållös förlägning väntade straffar.

Jag HATAR straffar. Det finns inget värre än att sitta och titta och veta att varenda skott är avgörande för resultatet. Avgörande för om det ska bli vinst eller förlust. Varje gång en spelare går fram till straffpunkten hoppar hjärtat till och du vet inte om du ska skratta eller gråta. Den här gången blev det gråta. England drog längsta strået och är det lag som gick till final. Det är marginalerna som avgör, vilken sport det än är vi snackar om. Tyvärr avr dom marginalerna inte på Sveriges sida ikväll.

Och ja, jag grät. Det gör jag ofta då det kommer till sport, särskilt lagsporter. Det är så hjärtslitande att se hur människor som kämpat så hårt för att komma dit dom är idag, förlora. Dom kämpar för varandra och alla som någonsin trott på dom. Ja, jag grät.

Men även om det blev förlust idag och Sverige inte får vara med om en final på hemmaplan så är jag ändå glad. Jag är så glad att dessa killar har fått mig att återigen tycka att fotboll är en grymt rolig sport. När dom är på planen blir jag inte längre uttråkad för att ingenting händer, istället sitter jag på helspänd och väntar ivrigt på att målen ska komma. För till skillnad från A-landslaget GÖR dom här grabbarna mål. Snygga mål dessutom som får en att jubla hemma i tv-soffan.
När Markus Berg, Ola Toivonen, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Mikael Lustig och resten av vårt nya dreamteam har smält förlusten så hoppas jag dom inser att dom är Sveriges nya hjältar och njuter av dessa framgångar. Det är dom verkligen värda. Jag älskar fotboll!



Något jag däremot inte älskar är alla dessa jäkla journalister. Inte alla då men de som efter sådana här matcher pressar spelarna till det yttersta med frågor som "Hur känns det efter att nyss ha förlorat?" "Hur känns det att ha missat en straff i semifinalen?" "Hur lång tid tror du det kommer ta att smälta den här förlusten?"
Ja, hur tror ni att det känns?! Förjävligt förstås! Såg efter matchen hur stackars Markus Berg fick dessa frågor kastad över sig. Och med nära till tårar så fortsätter dessa människor pressa honom.
Tänker också på då Sanna Kallur föll under OS och missade en bra placering, helt förstörd och med tårar rinnande nedför ansiktet så fortsatte gubben att ställa fråga efter fråga istället för att låta henne gå därifrån. Lite humanitet tack!!! Låt stackaren smälta allt och återkom dagen efter.


Ja nu har jag verkligen skrivit av mig, lättat mitt hjärta och jag kände att det behövdes. Känner mig deppig efter en sån här dag. Kan ju alltid hoppas att jag vinner Markus Bergs signerade fotbollsskor som jag tävlade om på fotbollskanalen. =)
Nu ska jag hoppa i sängen och invänta morgondagen.

Thriller - Michael Jackson

En ganska vanliga dag

Idag har det varit ännu en underbar härlig dag i solen. Jag och Anna spenderade den liksom igår på Snibben men idag fick vi även sällskap av Jessica, Therese och Pauline, det var trevligt. Idag var vattnet inte lika superkallt heller så det blev fler dopp som svalkade skönt i hettan. Efter några timmar där begav jag mig hem för att som jag trodde följa med pappa ner till Birsta. Tyvärr orkade pappa inte åka dit då det blev bara en snabb tur till Härnösand istället. Jag passade på att köpa lite grejer på rea, bla ett par snygga skor och en ny bikini. =)

Morgondagen lär se likadan ut med flera timmar liggandes på Snibben. På kvällen är det ju däremot semifinal i fotbollen, ser väldigt mycket fram emot det!

Kände att det här blev ett riktigt tråkigt inlägg, måste försöka fundera ut nåt roligare att skriva till nästa gång. :p

Frozen

Jag fick som jag ville, vaknade imorse upp till strålande sol och sms:ade genast Anna om att vi måste dra till Ramviks beach - Snibben. Det gjorde vi. Var där hela dagen och bara latade oss. När det var dags att svalka sig i vattnet så drabbades jag däremot av en mindre chock. Hade förväntat mig att det skulle vara kallt i vattnet, men inte SÅ kallt. Jag fick ont i benen av kylan men var ändå duktig och badade två gånger i denna isvak som kallas Mörtsjön. Aja, härligt med solen var det iaf och jag lyckades nog bli lite mer brun. Självfallet ska jag dit imorgon igen, förhoppningsvis har vattnet blivit nån grad varmare då så man slipper köldskador!

Nu ikväll var jag i stan och tittade på lillebrors fotbollsmatch, seger blev det för Älgarna med 6-1 så det var ju kul. På hemvägen blev det ett stop vid Sibylla och en smaskig hamburgare, man får vara onyttig på sommaren! =)

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och kika på ett av mina favoritprogram - So You Think You Can Dance.

Ses imorrn!

Och vi fick mål mål mål!

HÄRLIGT! Vi spöade Serbien med 3-1 och är i semifinal! Fan vad grymt! Jag brukar oftast tycka att fotboll är lite småtråkigt att titta på på tv men det här laget spelar så jäkla bra att det går inte att göra annat än älska det. :D


Snyggingen Markus Berg gjorde både 1-0 och 2-0.

Vi vill ha mål mål mål!

En kvart kvar till Sveriges match mot Serbien i U21-EM, hoppas verkligen att det går vägen. Dom går ju vidare med ett oavgjort resultat, men vinst hoppas man väl alltid på? =)

Idag har det varit väldigt molnigt och det har inte funnits så många möjligheter att ligga ute och sola. Kanske bra på ett sätt för jag har kunnat vila under dagen, känner mig inte helt bra i halsen. Läste i tidningen att veckan framåt tydligen ska bli jättevarm så oavsett halsont blir det nog mycket tid ute, med sol och bad.

Nu ska jag springa iväg och heja fram Sverige till en vinst! =D
 
Ses!

Musiklista

Antar att jag egentligen borde ligga i sängen och sova bort min förkylning men hittade den här musiklistan som jag först tänker lägga upp här. :)

Gör en lista över 10 band/artister du gillar (ingen specifik ordning)

1. Good Charoltte
2. Blink-182
3. James Morrison
4. Simple Plan
5. Sum 41
6. Lasse Lindh
7.  McFly
8. Mando Diao
9. Fall Out Boy
10. The Killers

- Vilken låt var den första du hörde med nr 6? Svenska Hjärtan tror jag

- Vilken låt är din favorit med nr 8? God Knows

- Vilken verkan har nr 1 gjort på ditt liv? Det var det band som fick mig intresserad av musik och dom har varit en stor del av min tonårsuppväxt.

- Vilken låt är din favorit med nr 5?
Pieces

- Hur många gånger har du sett nr 4 live?
2 gånger

- Vilken låt är din favorit med nr 7?
Svårt att välja men Star Girl, All About You, Walk in the Sun och That Girl är några av dom.

- Finns det någon låt med nr 3 som får dig att gråta?
Typ alla?!

- Vilken låt är din favorit med nr 9?
Dance Dance

- När hörde du nr. 2 första gången?
Oj, det kommer jag inte alls ihåg! :s

- När hörde du nr 3 första gången?
Såg "You Give Me Something" på MTV och blev kär på en gång.

- Vilken låt är din favorit med nr 4?
Alla låtarna är ju skitbra men ska jag välja några favoriter är det: Save You, God Must Hate Me, Crazy, Take My Hand och Perfect

- Finns det någon låt med nr 2 som får dig att gråta?
Nä, det tror jag inte

- Vilken låt är din favorit med nr 1?
Samma sak som med Simple Plan - ALLA låtar är suveräna! Menmen... Hold On, The Young & The Hopeless, S.O.S., March On, Broken Hearts Parade, I Heard You och The Click hör väl till toppen.

- Hur blev du ett fan av nr 10?
Hade hört att dom skulle vara bra och när jag var i Glasgow köpte jag "Hot Fuss" och tyckte dom var riktigt bra.

Så jäkla typiskt....

När vädret äntligen är toppen så är det såklart att jag måste bli sjuk! Kände redan igår att min hals inte var så himla bra och när jag vaknade imorse så hade det blivit värre. Har varit jättetrött hela dagen med huvudvärk och halsont. Har stoppat i mig massor av halstabletter och druckit te i mängder för att försöka må bättre. Det funkar sådär. Jag anar vem som kan ha smittat mig (ja, du Jessica" :p), det är bara så jäkla typiskt att det skulle komma nu. =(

Midsommarbilder

Här är några bilder från midsommar!

Glada kusiner
Glada kusiner


Grillmästaren


Kubb är ett måste på midsommar


Bordet är dukat

Låt den rätte komma in

Tänkte bara tipsa om en bok jag läst. Det är säkert flera som sett filmen "Låt den rätta komma in" men har ni inte det, läs boken först!

Berättelsen handlar om Oscar, en 12-årig mobbad kille som en dag träffar Eli. En konstig flicka som bor med sin pappa i samma hus som Oscar. Eli är bara ute på nätterna, fryser aldrig, ser i mörkret och måste bli inbjuden för att få gå in någonstans. Eli ger Oscar styrkan att slå tillbaka mot mobbarna och Oscar blir också till slut kär i flickan.
Samtidigt sker en rad mord i närheten av byn. En pojke blir upphängd i ett träd, med ett snitt i halsen och kroppen tömd på blod. En man hittas nedsänkt i vattnet, även han tömd på blod. Oscar är fascinerad av morden men vad han inte vet är att Eli är en vampyr och orsaken till att morden sker...



Boken är verkligen jättebra och nu måste jag försöka hitta filmen och se om den är lika bra. =)

Vattenpaus i värmen

Nu verkar det som om sommaren äntligen har kommit. De två senaste dagarna har varit jättevarma och det ser ut som om följande dagar kommer vara så också. Superhärligt med andra ord!

Midsommarafton var jättetrevlig med härliga personer. Vi käkade god mat, spelade brännboll och kubb, spelade gitarr och sjöng och fick panik då vi spelade spelet Panik!  Musiken var hög och humöret på topp. Jag lägger upp lite bildwer från kvällen senare.

Nu ska jag fortsätta steka i solen :)

I väntan på soligare tider

Ja, det är det mina dagar går ut på nu, väntar på att det ska bli bättre väder så man kan hitta på nåt. Som tur var läste jag nyss i tidningen att solen kommer efter helgen så det får man hoppas är sant. Då kanske sommarlovet kan börja på riktigt.
Idag har jag varit med Anna lite, vi snackade lite, fikade mumsigt fika och försökte komma på typiska svenska grejer vi kunde ta med filmen om Sverige vi tänkte göra till våra brasilianska vänner. Det enda vi kom på var typ Zlatan, snö och midsommar. :P

Apropå midsommar. I morgon är det midsommar och förmodligen en regnig sådan. Ska i alla fall bort till Therese där det blir grillning m.m med ett gäng härliga människor.
Satt och tänkte idag att alla dessa högtider var så mycket roligare då man var yngre. Då var dessa dagar nåt man verkligen såg fram emot, nu känns det mest som något som bara finns där.

Nä usch, nu känner jag mig som en sur gammal tant... Får lyssna på lite bra musik och hoppas på ett bättre humör!

Adios

Vart är sommaren?!

Jag har sommarlov men det känns mer som höstlov. Det är ett riktigt bajsväder här nu. Kallt, blåsigt och inte speciellt mycket sol alls. Jag hoppas verkligen det bli bättre snart så jag får njuta av ledigheten, det är ju tråkigt att bara sitta inne hela tiden och inte göra något alls. Har nyss skrivit ut en massa bilder från Bahiá Feliz-resan i april och önskar verkligen att man hade mer pengar så att man bara kunde ta en resa utomlands då vädret är som det är här i Sverige...

Liten uppdatering:
I fredags var jag, Anna, Linnéa, Jens och Ina hemma hos Frida och grillade. Riktigt mysigt med jättegod amt och en massa skratt då vi pratade om gamla minnen osv. Orkade inte riktigt åka vidare mot stan sen utan åkte hem till mamma som jag inte träffat på ett tag. Har varit där sen i fredags nu. Igår var jag barnvakt åt Ida och det blev både sockerkaka- och chokladbollsbak. Mumsigt!
I förrgår spelade damerna kval i handbollen och är nu färdig för VM. Och idag är det dags för U21-EM för herrarna i fotbollen så det blir till att bänka sig framför tv:n och hoppas på seger. :)

Tjo!

Sommarlov!

ÄNTLIGEN! Efter tio långa månader är det äntligen sommarlov! Jag kan inte fatta hur fort det här året har gått. Det känns som om det var igår jag började andra året, lite nervös inför den nya klassindelningen, nya lärare och allt annat som hör till. Lyckligtvis hamnade jag i en superbra klass och har haft turen att få lära känna några jättehärliga människor. Det är helt ofattbart att vi bara har ett år kvar innan studenten. Vart har all tid tagit vägen? Nyss var jag ju en liten skitunge som var  helspänd på att få börja högstadiet och nu är jag 18 år och har just påbörjat mitt allra sista sommarlov. Knepigt är det.

Skolavslutningen var i kyrkan med ett par tal och några sånger. Efteråt var det kramkalas med klassen och käk på Donken för några av oss. Jag tog en tidig buss hem och iväll väntar grillning hemma hos Frida och kanske senare något annat. Vi får se.

Nu ska jag krypa ner i soffan och vila en stund, är sjukt trött!

(Sverige säkrade en plats i handbolls-EM igår förresten. Riktigt dålig match som dom borde ha vunnit, nu blev det bara en poäng men det räckte.)

Ingen vind kan blåsa omkull oss nu

Insåg nyss hur väldigt länge sedan det var jag bloggade (förutom inlägget i förmiddags). Det ska bli bättring på det lovar jag!

Idag har det varit en väldigt bra dag. Visst, regnet har öst ner och det har varit ganska kallt, men en av Sveriges bästa artister och min absoluta favorit Lasse Lindh spelade på skolan. Efter att ha haft en riktigt pissig förmiddag så spred sig värmen, kanske inte på himlen men i alla fall i mig. Det finns inget bättre än musik! Säskilt inte då den kommer från Lasse. Svenska Hjärtan, Kom Kampsång och Du Behöver Aldrig Mer Vara Rädd var några av låtarna jag fick njuta av. Passa också på att stjäla en bamsekram av honom efteråt och berätta hur bra min dag nu var. =) Härligt att han kommer tillbaka till Härnta i augusti.

Nu börjar det verkligen närma sig skolavslutning. På fredag är det dags för en stund i kyrkan innan det blir mat/fika någonstans med klassen som avslutning. Hoppas verkligen det blir bra väder så jag inte fryser benen av mig i klänningen bara.

Sverige vann ju mot Malta för en stund sen. 4-0. Synd bara att de målen inte kom i lördags i stället.
Och imorgon är det handboll som gäller. Sverige möter Rumänien och självklart blir det vinst! :D
Jag ska väl hinna med att titta på och avundas studenterna imorgon också. Det är bara ett år kvar nu för mig...

Tjo!

Ingen Vind Kan Blåsa Omkull Oss Nu - Lasse Lindh

OMG

Vår skola har det så kallade Vårkalaset idag. Det spöregnar och jag har inget paraply och var därför nyss på väg hem. Då sms:ar JP mej och skriver "Lasse Lindh gick nyss förbi mej". Jag gick direkt tillbaka till Lindex och köpte ett knallila paraply. Nu är jag tillbaka på skolan  och om 20 minuter ska en av mina favoritartister spela på min skolgård. OMG...


Get me out of here!

Så trött, så trött, så trött.... Det är bara ett par veckor kvar av skolan och den mesta tiden går ut på att sitta och vänta mellan de få lektioner som är. Just nu väntar jag på det som förmodligen är min sista uppgift i skolan för i år - seminarium i svenska B. Ska typ snacka om filmer vi sett och etiska frågor relaterat till dem, vet inte riktigt vad det finns att säga om Donnie Darko, riktigt knepig film var det i alla fall.

Härligt väder har det varit på senaste tiden, helgen bestod därför av mycket solande och mycket jordgubbstårta. =)
Nu ska jag gå och leta reda på några kompisar som också tråkar.

Hejs! 

RSS 2.0