Fast

Kom hem för en stund sedan efter att ha spenderat dagen i stan. Började med att strosa runt lite i affärerna och lyckades på något sätt avstå från att köpa något förutom en billig ring på H&M, även om suget efter lite nytt i garderoben var enormt. Sen mötte jag upp Madde och vi satte oss ner och fikade och snackade en massa strunt och fick även senare sällskap av Petra. Trevligt som tusan! Knepigt det här med vädret bara. Solen hade i stort sett varit framme hela dagen men då helt plötsligt när vi sitter på uteserveringen så kommer en jäkla regnskur även fast himlen i stort sett är alldeles blå. Tyvärr blev det inte bara en skur utan den regnade ordentligt och blev kallt som satan. Svensk "sommar". Fast imorgon är det ju faktiskt första september ochi stort sett höst så så förvånade borde jag väl egentligen inte vara.

Apropå ringen jag köpte. Hatar att dom alltid ska sätta fast plastbiten som priset sitter på genom själva ringen så att det inte går att prova den. Tog i alla fall en i storlek small eftersom det är den storlek jag brukar ha på ringar och med ögonmåttet såg den ut att passa. Kom hem och satte på den på ringfingret och den gled lätt på. Studerade mitt ringprydda finger och var nöjd med köpet. Tills jag skulle ta av den. Den satt fast. Och inte bara sådär fast som ringar kan göra ibland och man måste vricka till den lite för att få loss den, utan FAST. Det spelade ingen roll hur mycket jag vred, slet, knixade och joxade, ringjäveln satt fast. Kände paniken komma krypande eftersom ringen är i plast och på så sätt inte går att knipsa av på det vanliga sättet. Drog lite mer och trodde att fingret skulle gå ur led så slutade. Höll huvudet kallt och till slut även fingret, tillsammans med en jäkla massa två och efter jag vet inte hur längre gled den äntligen av. Dock är inte denna superspännande berättelse slut än. Efter att den så enkelt glidit av högra ringfingret så var jag så nöjd och inte i mina sinnens fulla bruk utan jag tänkte att det vänstra fingret kanske på något konstigt sätt skulle vara smalare så jag satte på ringen där istället. jag satt fast. Igen. Jag började skratta högt åt mig själv och min idiotiska handling. Lyckligtvis satt den inte lika hårt den här gången och jag lyckades efter lite skruvande få loss den igen. Ska jag nu ha ringen får jag ha den på lillfingret där den är lite för stor. Men eftersom ringen faktiskt är riktigt cool så kan jag ju i värsta fall ta på mig den och sen använda tvålvattnet, det funkade ju efter ett tag!



Aja, nu väntar middagen och sedan blir det fyraårskalas! 

Monday

Måndag igen oc konstigt nog verkar det alltid vara måndagar jag har svårt att hitta bra rubriker till... Idag har absolut ingenting speciellt hänt. Sovit, läst, tränat, suttit vid datorn, osv.
Såg även när Bönderna krossade "Smash-hits" i Fångarna På Fortet. Är inte Karl-Petter Sveriges skönaste människa?! Jag sitter alltid med ett stort leende på läpparna när han visas i tv:n eller gapskrattar åt hans omedvetet sköna kommentarer. Jaghjärtahonom.

Imorgon hade jag tänkt åka en sväng in till stan. Ska bla växla in mina insamlade 50-öringar och sedan ta en fika med Madde. Mysigt! Senare på kvällen är planen att åka till Perssons och fira lille Hampus.


Public Enemies

Har nyss sett klart på filmen Public Enemies. Grymt bra film om man gillar Johnny Depp och pang-pang. Johnny Depp spelar John Dillinger, en mästerlig bankrånare och brottsling i USA under depressionen. För att lyckas fånga honom sätts en grupp av USA:s bästa agenter samman med Christian Bale i ledningen.
Mycket skjutande och mycket av läckre Mr. Depp. 4/5


En duktig flickfavorit

Okej. Jag vet att typ 90 procent av Sveriges kvinnliga befolkning är förälskad i denna kille. Inte jag. Än.
Men jäklar vad duktig han är!


Läslus

Jag är en person som verkligen älskar att läsa. Och denna dag har varit perfekt för det. Regn och rusk ute och då har jag passat på att ligga nerbäddad i sängen med en bra bok och en kopp te. Till min stora lycka så är både min farmor och mormor två riktiga bokälskare också och dom har i stort sett varsitt bibliotek hemma. Till famor går jag när jag vill läsa romaner i alla dess former och till mormor går jag när jag vill läsa spännande deckare. Detta betyder att jag knappt behöver köpa en bok själv då det mesta går att låna hos dessa damer.
Sist jag var hos mormor och morfar kom jag hem med en hel Lidlpåse full med deckare.



Just nu läser jag Midvinterblod av Mons Kallentoft (längst ner i mitten). Den första delen av trilogin om kriminalpolisen Malin Fors. Har redan läst den första delen och jag kan verkligen rekomendera dessa böcker!


Gårdagen

Hände inte så himla mycket igår. Var och såg då byns nya klubbstuga invigdes, lyssnade på ett tal av ex-statsministern Torbjörn Fälldin som bor här och sen var det derbymatch mellan Ramvik och Kramfors. Tyvärr blev det 2-0-förlust för hemmalaget. Kom hem och såg på avslutningen av Finnkampen. De svenska kvinnorna vann enkelt medan herrarna förlorade, dock inte med så stor marginal som man förutspått. Senare på kvällen kom Anna hit och vi såg på Bröllopsfotografen, en rolig, helt okej film. Det var min gårdag det.

Idag är vädret pissigt och jag tänker ägna dagen åt det som faller mig i, läsa en bok, se på nån film. Jag ska även slå en pling till lillebror och höra hur det är i söder.

Hörs!

Friidrottsfredag

Idag har jag fortsatt på min bana som duktig. Har städat i stort sett  hela vårt enorma hus från golv till tak vilket resulterade i en glad pappa.

Har sedan i flera timmar växlat mellan SVT och TV4 och Finnkampen och Diamond League. En riktigt friidrottskväll med andra ord.

Sen har jag varit så grymt avundsjuk på min lillebror som den här helgen får se elitseriehandboll på högsta nivå då det är ett antal träningsmatcher som spelas i Lindesberg. Och ett av laget är såklart GUIF... Kul för han. Jag måste ta och åka ner till han såfort Lindesberg möter GUIF i serien senare i år. Får inte missas.

Nu ska jag se på dagens avsnitt av Paradise Hotel Danmark (Kan Peter sluta grina?!) innan jag lägger mig och sover. Imorgon är det invigning av nya klubbhuset i Ramvik efter att nån jäkla idiot tände på det gamla och sen är det derbymatch, tänker nog gå dit om vädret inte är alltför dåligt, idag har det ju faktiskt varit sol.

Black Star

När jag kom hem till pappa idag möttes jag av en trevlig överraskning. När han var på en tur med Cinderellafärjan så hade köpt med sig Avril Lavignes parfym Black Star till mig. Den luktar faktiskt väldigt gott.


Duktig flicka

Brr, vad kallt det är! Sitter här med tjocka myskläder och filt och fryser ändå rumpan av mig.

Idag har jag varit riktigt duktig om jag får säga det själv. Har städat mitt rum här hemma hos pappa, som jag är hos nu, och rensat bort flera ton av onödiga papper och liknande. Helt sjukt hur mycket onödigt man samlar på sig egentligen. Man tar upp nån gammal konstig pryl och blir förundrad hur man tänkte när man sparade den. Kändes befriande att bli av med lite sån skit med andra ord.

När det var klart gav jag mig ut på en joggingtur med vovven. Gick helt okej och avslutade faktiskt med lite styrketräning hemma på golvet. Jag är så grymt otränad så kommer säkert ha massvis med träningsvärk imorgon... Sen dagens prestation: JAG tackade NEJ till CHOKLAD. Helt otroligt men jag kunde faktiskt inte ge mig till att proppa i mig godis när jag faktiskt hade varit ute och brännt lite kalorier. Otroligt men sant.
För övrigt tyckte jag det var riktigt hemskt att jag gick ute med fingervantar i augusti... Är hösten verkligen här?

Veckans SYTYCD

Nästa vecka är det finaldags för So You Think You Can Dance. Ikväll avslöjades vilka tre som gått vidare till finalen och dessa tre var Kent, Lauren och Robert. Tycker dom alla förtjänar att vinna för dom är alla fantastiska dansare men håller lite extra på den lilla pojken Kent, han är helt otrolig. Gårdagens programm bjöd på flera bra nummer men mitt favoritnummer var ändå det där tre underbara killar deltog. Fantastiske koreografen Travis Wall och så Kent och allstar Neil. Grymt bra nummer som handlar om två bästa kompisar och hur den skiljs åt efter att Neil huggit Kent i ryggen. HÄR kan ni se numret.

Nu säger jag godnatt!


Kick-ass

Då var det återigen bevisat att handbollsspelare är så mycket bättre än fotbollsspelare. Som jag förutspått så var Handbollslaget överlägsna i kvällens avsnitt av Fångarna På Fortet och krossade verklige Fotbollslaget. De samlade enkelt ihop fem nycklar och glänste senare i utmaningarna, särskilt imponerande var såklart Johan Petterssons bungyjump. Att de sedan lyckats samla ihop mest pengar hittills - 42700 kr - visade hur grymma dom var. Snacka om vinnarskallar!


Glada vinnare printade ifrån www.tv4.se


Chokladmuffins och maränger

Det fick bli lite bakning för mig och Ida. Maränger och chokladmuffins. Jätteenkelt och jättegott. Tyvärr blev de flesta av muffinsen brända men dom gick att äta ändå. Och marängerna blev platta men det var faktiskt meningen när vi gjorde dom "hjärtformade".


                           

3 st äggvitor                        Vispa allt till ett hårt skum och klicka/spritsa ut marängerna på
2 dl strösocker                     bakplåtspapper. Låt grädda i 100 grader i ca 60 min.
1 krm ättiksprit 


                        

15 st

50 g margarin
2 dl socker
2 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen och sockret riktigt poröst. Smält smöret och häll i mjölken, låt det koka upp. Rör ner smörmjölken i äggblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och häll ner det i smeten, rör så det blir jämnt fördelat. Häll smeten till hälften i normalstora formar. Grädda i ca 12 min.


Detta ska vi mumsa på ikväll samtidigt som vi ser Handbollslaget krossa Fotbollslaget på Fångarna på fortet.

Novels by LC

Idag är vädret ännu sämre än igår och jag är återigen fånge inomhus. Åh, jag bli galen av tristess!
Resten av dagen kommer återigen bestå av barnvaktning av min lillasyster och jag ska försöka komma på nåt roligt att sysselsätta oss båda med. Kanske baka?

När jag satt och klickade runt på nätet igår så snubblade jag över två par böcker som jag funderar på att köpa så fort jag har skrapat ihop lite pengar. Lauren Conrad har tydligen skrivit tre romaner så verkar ha en liknande handling som hennes eget liv. Spännande! Jag tycker Lauren är en grym tjej och jag älskar hennes stil. Och trots att hon har blivit så känd genom Laguna Beach och The Hills så verkar hon fortfarande vara en helt normal tjej med båda fötterna på jorden.


Böckerna går att beställa på www.adlibris.com


Regnigt värre

Herre jösses vad det har regnat idag! Riktigt kallt och ruskigt har det varit och det har varit ont om saker att göra. Jag har mestadels suttit här framför datorn och framför tv:n och fördrivit tiden. Hade planer på att ge mig ut på en långpromenad men vädret blev aldrig bättre så det får vänta tills imorgon istället. Har även skickat iväg en jobbansökan så håller jag tummarna för att det ska klirra till i plånboken inom en snar framtid så jag fort som sjutton kan beställa en biljett till Australien och slippa det svenska klimatet. För let's face it, sommaren verkar till stor del vara över här. Idag har det bara varit drygt tio grader och någon ny värmebölja verkar inte vara på ingång. Suck.

Ska nog ta och krypa ner i sängen och se på ett par Bondi Rescue-avsnitt innan jag sover.

Btw, blev lite förvånad när jag upptäckte att min blogg besökts av ovanligt många idag. Har ingen aning om hur ni hittat hit men välkommen. Jag hoppas någon tycker att det är värt att komma tillbaka. :)

Sick

Såg denna video på Youtube och blev så sjukt imponerad!


Måndagkväll

Ida var föga imponerad av Bondigrabbarna. Kanske var det det engelska språket som var problemet, kan inte tänka mig något annat.

Kvällens barnvaktande fortsatte med att jag introducerade henne för en av mina barndoms favoritprogram - Fångarna på fortet. Det verkade vara sig likt, celler, ormar, gåtor och löpglada dvärgar. Detta programm gick faktiskt hem hos lilla fröken. Tur, annars hade mitt jobb som barnvakt varit katastrofalt ikväll!

För övrigt har det varit väldigt konstigt men oerhört skönt att inte ha behövt åka till skolan idag. Tycker att sommaren gått ovanligt fort och skulle ha varit riktigt deprimerad om jag varit tvungen att återvända till skolbänken igen med tusentals timmar plugg innan nästa sommarlov. Känns skönt att slippa det och jag lider med dom som sitter där. Men håll ut, även om det känns trögt så går det faktiskt fort det sista året! 

Barnvakt with a mission

Eftersom både mamma och Curt jobbar ikväll så är jag nu barnvakt åt Ida. Vi har nyss läst läsläxa och gått igenom världskartan. Innan dess har vi smaskat plättar med blåbärssylt. Snart är det dags för Bondi Rescue. Jag tycker det börjar vara dags att hon uppskattar snygga, vältränade, charmiga badvakter. Det ska börjas i tid.

Men nu ska jag ta och prata i telefonen med Anna och höra om hennes äventyr i London!


På vandring i djungeln

När man bor som jag gör kan man råka ut för lite allt möjligt. För att slippa borrmaskinsljuden och fortsätta mitt lite mer hälsosammare liv begav jag mig ut på en powerwalk/joggingtur för ett par timmar sen. Solen sken och fåglarna kvittrade. Men det var inte bara fåglarna som var i farten... Jag gick där och sjöng högt på en låt (fördel med att bo mitt i skogen: ingen hör hur högt eller falskt du sjunger) hade jag inga tankar på att se var jag satte fötterna och vips så hör jag ett märkligt ljud. Tittar ner och ser en enorm grön äcklig insekt som tittar tillbaka på mig. Den fräser och går till attack varpå jag tar några snabba atletiska språng och lämnar insekten bakom mig illa kvickt. Snart är den äckliga varelsen glömd och allt är frid och fröjd igen. Ser en massa blåbärsris vid vägkanten och hoppar lika atletiskt över diket för att se efter som det finns några bär. Icke. Jag hoppar tillbaka upp på vägen och hör genast ett rasslande ljud. En halvmeter ifrån där jag nyss stått ålar sig en orm snabbt fram genom gräset. Jag är inte den som är rädd för ormar utan tänker mest att det är konstigt att dom fortfarande är vakna med tanke på det kalla vädret. Sen inser jag vilken tur jag hade som inte klev på den. 

Jösses vad man får vara med om här ute i bushen! Jag förstår inte att det är Stockholmstjejer som dricker latte och shoppar hela dagarna som är de framgångsrika bloggarna när det finns så här intressanta saker att läsa om...  


Typ ormen jag nästan blev uppäten av.


Byggområde

Mitt hem har förvandlats till en byggarbetsplats. Min morfar och hans bror ska bygga ut vår altan och nu spikas/borras/ skruvas det så att hela huset skakar. Och sjävklart ska allt detta göras tidigt på morgonen. Utanför väggen till mitt rum. Ja, jag säger då det...

GC:s nya

I novemer släpper mitt favoritband sin nya platta och här är ett smakprov på den, deras nya singel "Like It's Her Birthday":



Tyvärr måste jag erkänna att jag gillar Good Charlottes gamla och rockigare låtar mer men jag är självklart ändå väldigt förväntansfull inför det nya albumet Cardiology.


I sällskap med orcher och enter

Sitter här nu och ser på Sagan om de två tornen med min låtsaspappa, mamma var med i början också men orkade inte nåt mer. Egentligen är jag också väldigt trött men det var så länge sedan jag såg den så måste titta klart, är ju bara 40 minuter kvar så. Har alltid gillat Sagan om ringen-filmerna, så himla bra. Och så var jag jättekär i Faramir...

Men nu är reklamen slut så nu återvänder jag till tv:n!

Sagt hejdå

Har ikväll varit och sagt hejdå till min underbara styvfaster som varit på besök här i Sverige. Imorgon åker hon tillbaka hem till Perth, Australien. Där är hon bosatt sen många år tillbaka och jag hoppas verkligen jag kan åka och hälsa på henne så fort som möjligt. Det är något jag har velat göra i flera år och nu när jag inte är i skolan så hade jag tänkt passa på att åka dit, plus att jag vill resa runt lite mer i Australien och speciellt då till Sydney. Hoppas det blir inom en verklig snar framtid!


Fångarna på fortet

Ett program som jag alltid tittade på när jag var liten var Fångarna på fortet och nu är det snart dags igen. Mest ser jag fram emot avsnittet där Handbollslaget möter Fotbollslaget. I Handbollslaget är fyra av mina absoluta favoriter från det "gamla" handbollslandslaget med, dvs Magnus Wislander, Johan Pettersson, Andreas Larsson och Ljubomir Vranjes - min stora idol under min uppväxt. I Fotbollslaget är Nicklas Alexandersson med, en kille jag var lite kär i när han spelade. Kommer bli kul att se hur veteranerna klarar av tävlingen. . :)





Bilder från msn.com


Tisdagsaktiviteter

Sitter här och pratar med lillebror på msn och allt verkar vara frid och fröjd där nere i Linde. Skönt att höra.

Har spenderat nästan hela dagen framför datorn. Har letat efter jobb på en massvis olika sidor och ska ta och skicka iväg ett par ansökningar. Måste verkligen ta tag i det här nu. Tjäna lite pengar så att jag kan resa bort ett tag.

En annan sak jag måste ta itu med är min kondis. Så efter att jag suttit vid datorn ett tag så gav jag mig faktiskt ut på en joggingtur/powerwalk. En ganska kort sådan förvisso men en bättre än ingenting.

Nu ska jag fortsätta med mitt CV. Hörs! 

Triss i kakor

Det blev tre sorters kakor soom jag bakade idag. Väldigt enkla sådana: Kolakakor, brysselkex och havrekakor. Havrekakorna gick jag sedan med till min mormor som fyllde år.Kunde inte knäppa några bilder eftersom jag inte hade min kamera hemma så jag tog några bilder från Google istället för att visa er hur vackra mina kakor nästan blev.


Sitter nu hemma hos mamma och tänker stanna här några dagar. Har tittat på kvällens avsnitt av SOTYCD och det blev José och Billy som fick lämna programmet. Två riktigt bra dansare och jag tycker faktiskt att Billy borde ha fått stanna medan Adéchiké kunnat fått åkt ut...

Nu ska jag se ett par avsnitt av Paradise Hotel innan jag somnar.


Nu blir det andra bullar!

Tittade ut genom fönstret när jag vaknade och såg att det typ var storm ute. Soligt men inte så varmt. Bestämde mig då för att göra något jag egentligen skulle ha gjort förra veckan. Baka! Har kikat runt lite i mina kokböcker och även på www.recept.nu och har hittat några enkla recept som jag ska ta och göra. Orkar inte med några mer avancerade känner jag. Återkommer med resultat senare!

Avundsjuk, jag är så avundsjuk

Imorgon åker Anna och Jessica till London och jag är grymt avundsjuk på dem. Önskar så innerligt att jag kunde följa med men det går inte. Jag är så himla sugen på att åka iväg nu och det finns så många platser jag vill besöka. Men egentligen är det inte själva resmålet som är det viktigaste. Jag vill bara packa väskan, sätta mig på ett plan och inte komma tillbaka hit på ett bra tag. Behöver ett miljöombyte och det hade varit perfekt att dra iväg med tjejerna några dagar. Men eftersom det inte går får jag istället sitta här hemma i det oerhört tråkiga Norrland. Aja, dom skulle i alla fall köpa med sig en present till mig...


Mad World

Kvällens So You Think You Can Dance var lika bra som alltid. Eftersom juryn inte kunde bestämma sig vem som skulle åka ut förra veckan och istället lät alla tre i botten vara fortsätta tävlingen var det även sex dansare som dansade ikväll. Imorgon åker dock TVÅ ut. Börjar bli riktigt spännande nu när alla som är kvar är så sjukt bra. Men jag måste säga att Kent börjar att se ut som en vinnare. Han är som en liten sprallig pojke men en så otroligt bra dansare. Han klarar av allt! Kvällen favorit var dock Billys och Ades nummer av Stacy Tookey. Till den fantastiska låten Mad World dansade de en väldigt fin dans där Billy var en fattig uteliggare utan någonting alls medan Ade var den rika som hade allt. Vill ni se numret kika HÄR, går som vanligt inte att bädda in några videor från programmet från youtube...

Måndag igen

Är fortfarande inte riktigt frisk men det känns ändå som om jag är på bättringsvägen, håller tummarna för det. Idag har solen varit framme och jag har suttit ute på balkongen. Dock har det blåst lite kallt och det känns faktiskt som om hösten börjar närma sig så smått. Usch, hemska tanke! Jag vet att det kanske inte är det ultimata att sitta i blåsten om man vill bli fri från en förkylning men jag måste samtidigt passa på medan det är någorlunda varmt och soligt, snart är snön här... Nej, nu byter jag ämne innan jag blir deprimerad!

Idag är det Annas tur att fylla 18 och ska dit om ett tag för att fira henne. Hoppas givetvis på lite gott fika också.
Har nyss pratat med lillebror på msn och hörde mig för om hur första skoldagen varit för honom. Tydligen gick det bra och så går även allt annat i den nya lägenheten. Skönt att höra. Dock har det bara gått några dagar sedan han flyttade men förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt.

3 bra rullar

Min förkylning har bara blivit värre fastän jag dricker te i ohälsosamma mängder och knaprar halstabletter stup i kvarten. Fick därför skippa en födelsedagsfest igår och hade istället filmkväll med Anna och Jessica. Här kommer en kort sammanfattning av de två vi såg igårkväll och en jag såg nu på förmiddagen.

Fighting. En action-/drama-film med den makalöst heta Channing Tatum i huvudrollen. Filmen utspelar sig i New York där Shawn, som huvudkaraktären heter, har fullt upp med att klara av dagarna som en man med väldigt lite pengar. Efter ett slagsmål på gatan får han chansen att tjäna stora pengar i annordna slagsmål för underhållning och snart har Shawn blivit en framgångsrik fighter.
Tyckte den här filmen var helt klart sevärd och spännande! 4/5



Den andra filmen vi såg igår var Valentine's Day som var fullspäckad med kända skådespelare som t.ex. Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Jennifer Gardner, Taylor Lautner m.f. Filmen handlar såklart om Alla Hjärtans Dag och man får följa alla dessa personer och deras relationer ooch hur de handskas med kärlekens dag. Helt okej film enligt mig men väldigt snuttegullig, fast jag hade förstås inte förväntat mig något annat heller. Dock tror jag inte att filmen hade varit lika bra om det inte hade varit så många kända och bra skådespelare med i den. 3/4.



Filmen jag såg idag var en film jag velat sett hur länge som helst. Har hört så himla mycket bra om Law Abiding Citizen och förväntningara var skyhöga. Och jag blev inte ett dugg besviken. Vilken film! Handlingen är den att Clyde (Gerard Butler, som jag fullkomligt älskar) förlorar sin fru och dotter när inbrottstjuvar brutalt mördar dem. Följderna blir inte vad han hoppats på då åklagaren gör en deal med en av de åtalade för att få honom att vittna mot den andre. En blir dömd till döden men den som faktiskt mördade är ute ur fängelset efter tre år. 
Efter tio år kommer Clyde tillbaka, fast besluten att straffa de som är skyldiga och skapa rättvisa i ett samhälle ssom svek honom. Han börjar med de som mördade hans familj för att sen fortsätta med de inte stod upp för honom i rätten. Han blir satt i fängelse men på något sätt fortsätter de vansinniga och brutala morden utanför fängelsets murar... Och den som Clyde verkligen vill åt är åklagaren som tio år tidigare gjorde en deal med hans frus och dotters mördare.
En skitbra film som verkligen håller en fastnaglad från första sekunden. En bra och spännande handling och otroligt bra skådespelare, Gerard Butler är fantastisk och Jamie Foxx gör ett kanonjobb som åklagare Nick Rice. Kan inte bli annat än 5/5!




Så, nu fick ni lite filmtips. Jag ska nog ta och sätta mig i solen en stund.
Hörs!


Fredagen den 13:e

Hemkommen efter en väldigt lång och varm dag i Örnsköldsvik. Tror inte på sådant skrock som att fredagen den 13:e ska bringa olycka med sig, men idag stämde det fan. Har lyckats dra på mig en förkylning verkar det som. Min hals gör ont, huvudet är tungt och nysningarna många. Ska ta fram lite glass ur frysen och sen bädda ner mig i sängen och hoppas på att det blir bättre under natten.

Btw, hann se lite av kvällens Diamond League och det var två personer som stod ut i det kyliga London: Tyson Gay sprang nytt världsårsbästa på 9:78 och utklassade resten av löparna. Och så Christian Olsson som jag så glatt välkomnat tillbaka till världeliten. I dag gjorde han det med besked då han hoppade årsbästa med 17:41. Dock i en ganska medelmåttig tävling där alla andra hoppade relativt dåligt i jämförelse med deras kapacitet. Men med kvällens vinst har han nu chansen att vinna en diamant i sista tävlingen. Grymt imponerande!

Låt av de förlorade profeterna

Detta får bli dagens sista inlägg.

Jag har alltid gillat Lostprophets och speciellt deras förra skiva, men blev lite besviken på deras nya album "The Betrayed". Det var lite för... ja, jag vet inte men inte i klass med Liberation Transmission . Dock är låten "Where We Belong" riktigt riktigt bra.

Enjoy!


Ny klänning

Slapp ta bussen in till stan idag eftersom pappa ändå skulle dit och handla. Tog en lång sväng inne på H&M och kom ut med en jättesnygg svart klänning som passar perfekt på party! Riktigt glad att jag hittade den. Köpte även ett par svarta jeansleggings och en "vardags-t-shirt" plus lite småkrafs som en neccessär och hudlotion.




Älskar att det är urringning bak också. :)


Fördel med att vara ensambarn

Magnus har bara flyttat hemifrån för några timmar sedan men jag har redan upptäckt fördelar med att vara ensambarn i familjen: Man får själv välja vad som ska vara i godispåsen och behöver inte ta hänsyn till en annans smak. Vilket betyder att jag kan köpa hur mycket choklad jag vill! :D


En tur till stan

Har vaknat, ätit frukost och kollat facebook och de viktigaste bloggarna. Har även hunnit med att dammsuga. Nu ska jag ta en dusch och sen tror jag att jag tar bussen in till Härnösand och kollar om jag hittar nåt roligt. Behöver även köpa mer Ben & Jerry's.

Gårdagens match vann Sverige enkelt med 3-0. Mål av Zlatan, Emir Bajrami och Ola Toivonen. Tycker det är riktigt roligt med den nya generationsväxlingen för det är så många bra spelare som kommer från fjolårets U-21-lag och verkligen vågar ta för sig. Skoj!

Tack och adjö

Har för en stund sedan sagt hejdå till min lillebror som imorgon flyttar för att börja på ett handbollsgymnasium i Lindesberg. Kommer kännas konstigt att inte ha honom här hemma längre.

Nu sitter jag och väntar på att matchen mellan Sverige och Skottland ska börja. Dags att se Zlatans comeback i landslaget. Vet att jag har sagt det förut men säger det igen: Jag tycker det är så fånigt att media målar upp en bild av att Zlatan ÄR det svenska landslaget. Visst han är en av världens bästa fotbollsspelare men det är inte bara han där ute på planen utan tio spelare till, många riktigt bra. Verkar som om folk tror att bara för att Zlatan nu är tillbaka så kommer svenska landslaget regera fotbollsvärlden. Tagga ner...

Men det är ju några timmar till match så jag tror jag ska ta med mig vovven min och gå en promenad i det ganska soliga (!) eftermiddagsvädret.

Okej, jag ljög

Jag ljög i mitt förrförra inlägg. Sommaren är inte alls tillbaka. Regnet har öst ner i flera dagar och jag börjar bli riktigt orolig. Tänk om detta var årets sommar?! Tänk om det inte blir några fler supervarma, jättesoliga dagar i år?! Jag håller fingrarna korsade och hoppas på att det inte stämmer och att allt snart återgår till det normala augustivädret, dvs varma soliga dagar. Min solbränna försvinner ju lika fort som Ben & Jerry glass ur en burk...

I och med det dåliga vädret har även mitt humör varit dåligt. Inte för att jag gör mycket annars under dagarna för tillfället men de senaste dagarna har varit fruktansvärt långtråkiga. Jag och lillebror har mest befunnit oss i vardagsrummet. Han med sitt Xbox och Fifa och jag med datorn på magen. Spenderar lite kvalitetstid sådär innan han drar söderut. På torsdag drar han ner till Lindesberg för att stanna där de kommande tre åren. Tänk att den skitungen skulle flytta innan mig... Aja, det går nog bra för honom. Men det kommer nog inte gå lika bra för hans blommor...

I och med att ikväll blir sista kvällen med honom innan han åker till mamma imorgon och sen Lindesberg på torsdag så ska vi om någon timme äta middag hos farmor. Hoppas på nåt gott! Något som kan förbättra mit usla humör åtminstone lite grann.

Jag hade planer på att städa ur garderoberna och kanske hela rummet idag men får nog ställa in dom planerna. Orkar helt enkelt inte. Sen är det ju So You Think You Can Dance ikväll också.

Ses senare!
 

DN-galan

DN-galan som nu är en del av Diamond League gick av stapeln igår på Stockholm Stadium. För de svenska deltagarna gick det väl inge vidare. Carro hoppade okej i längdhoppet men var långt efter de andra. Emma Green var tillbaka i sin "normala" form och rev ut sig på 1.97. Mustafa gjorde förmodligen sitt sista 3000 meter hinder-lopp och var långt efter täten. Men sen var det Christian Olsson. Detta var väl hans femtioelfte comeback, och vad gjorde han? Jo, 17:32 i första hoppet. Måste kännas bra meningslöst för de trestegshoppare som kämpar år efter år och knappt kommer över 17 meter och så kommer Christian Olsson som har varit skadad i stort sett flera år och enkelt hoppar in som ledare i en tävling med dom allra bästa. Nu räckte tyvärr inte 17:32 till en seger eftersom Teddy Tangoh hoppade 17:36 men återigen har han visat vilken jäkla idrottsman han är. Nästan så att man funderar om världsrekordet hade tillhört en svensk om inte alla skador kommit i vägen...

Galans självklara höjdpunkt var ju såklart hundrametersfinalen med världens två snabbaste män. Det var svårt att se hur finalen skulle bli när man såg semifinalerna för både Usain Bolt och Tyson Gay tog det förskräckligt lugnt i sina heat men visst var det Bolt som hade favoritstämpeln på sig. Han har inte förlorat ett lopp på två år, senaste gången var på just DN-galan. Samtidigt har han som så många andra friidrottare drabbats av skador i år och inte kunnat träna för fullt och Gay har vist strålande form, men som sagt det var ändå Bolt som alla trodde skulle vinna.
Men så blev det inte. Tyson Gay ledde hela loppet från start till mål och vann enkelt (!) över löparmonstret Bolt med 9:84. Bolt kom inte i mål förrän 13 hundradelar senare. Skrällen var ett faktum. Bolt blev krossad av Gay. Nu får vi bara hoppas att Bolt vill komma tillbaka till Sverige framöver...

Kvällens andra skräll, dock inte en lika stor sådan, var att spjutkastaren Andreas Thorkildsen förlorade sin första Diamond Leageu-tävling i år. Pitkämäki tog segern ifrån honom.


Ikväll blir det tårtkalas hos familjen Danielsson. Smarrigt! 

Sommaren är tillbaka

Efter flera dagar med inte alltför bra väder, regn och rusk, moln och kyla, så verkar nu äntligen sommaren vara tillbaka. En molnfri himmel och sol i massor. Har därför spenderat dagen på balkongen med musik i öronen och iskall saft i handen.
De senaste dagarna har jag inte gjort mkt alls, slappat och hängt lite med Anna och Jessica. Hade tänkt gå upp på Torsvalla och kolla på fotboll ikväll men så kom jag på att det var DN-galan, något som inte får missas. Bolt mot Gay på 100 meter kommer bli häftigt, synd bara att Powell drog sig ur... Ska bli kul att se om Emma Green klarar av att stå bra upp mot Vlasic ikväll också och kommer Christian Olsson att gå helskinnad ur tresteget?
Fortsättning följer...

Nu ska jag käka middag, en mumsig kyckligsallad tror jag står på bordet.

Från A till Ö

Snodde denna lista från en blogg jag inte minns namnet på:

Armhävningar: 0 stolta stycken!
Blyg: Naae.
Beroende av: Livet.
Betyg: Fler VG & MVG än G
Blir glad av att: Det är sommar
Bor: I Jönköping
Dagbok: Kladdade man i förr.
Djur: Älskar jag, men har inga.
Drömmar: Drömmer skumma drömmar varje natt.
Dåliga sidor: Kan man hoppa över!
Ekonomi: är ett fult ord.
Familj: är bäst! <3
Favoritdryck: Öl, kaffe och vatten.
Festar: Mycket sommarfestande blir det! Nice,nice!
Flyttat: Sist var ett år sen ja.
Fobi: Äckelormar! Dvs alla ormar.
Foto: Tar jag med min fina kamera (:
Född: Fredagen den 24 feb 1989 kl 09.31 på Ryhov
Gillar: Livet
Graviditet: Ska man nog få uppleva in the future.
Gråter: När jag är ledsen.
Gör dagligen: Går på toa
Hatar: Är inte så hatisk av mig. Hatar mest småsaker, som när det börjar regna utan att man är förberedd på det eller om en mygga förstör hela kvällen genom att sticka en i pannan och liknande..
Hypokondriker: Är jag ej!
Imponeras av: Kom på mig att själv att vara väldigt imponerad av nån för ett tag sen men har glömt vem det var nu :P
Intressen: Vänner,familj,musik,festival,fest,matlagning osååånt.
Jobb: För mycket just nu..
Kaffe: Blir en 5-6 koppar varje dag numera :O
Kamera: Canon
Kläder: Kan va bra o ha!
Kompisar: <3<3
Länder jag besökt: Polen, Tyskland, Danmark, Norge.
Längd: 163 små fina centimeter.
Mobil: Sony fucking Ericsson
Motto: Lev, bara lev!
Musik: är livet!
Musikalisk: Spelar på medium på GH. Häh.
Märkeskläder: Nejnej!
Naglar: Är fina på helgerna när jag inte jobbar.
Politik: Val i höst!
Rakning: Behöver raka benen snart såg jag idag..
Rädslor: Att förlora någon.
Saknar: Mormor&Morfar<3
Samlar: På skit.
Sjukdomar: är okul.
Ska göras: Ta körkort oså.
Smeknamn: Lollo
Sol: Tror jag är smått beroende av det lilla klotet i det blå!
Sover: På natten.
Talang: Jag är bäst!
Telefonbok: Finns i mobilen.
Tränar fysiskt: Går vaaje daa.
Tränar psykiskt: Gör jag ibland ja!
Utbildning: Hotell&restaurang
Vikt: 5 kilo för tung, återkommer om en månad.
Äcklas av: Äckel.
Äter: Goda mat.
Önskar: Att resten av sommaren blir suverän :)
A till Ö

Alkohol: Helst fruktiga goda drycker, men kan efter ett par glas sådana drycker även dricka en bärs eller två.
Allergi: Pollen, nötter och äpplen.
Armhävningar: Kunder jag göra för några år sedan.
Blyg: Oftast ja, men brukar gå över efter en stund.
Beroende av: Sol och popcorn
Betyg: Dom är bra och något jag är stolt över.
Blir glad av att: Umgås med människor jag tycker om, musik och nya upplevelser.
Bor: I den lilla och tråkiga byn Ramvik.
Dagbok: Skrev jag när jag var yngre, nu får bloggen räcka.
Djur: Älskar jag och då främst hundar. Har haft massor av djur under min uppväxt, allt från kalkoner till häst.
Drömmar: Har jag oftast och väldigt konstiga och obegripliga sådana. 
Dåliga sidor: Lite lat.
Ekonomi: Är personligen inte så bra för tillfället.
Familj: Min är stor och högljudd.
Favoritdryck: Portello såklart.
Festar: Lagomt mycket men är då oftast den som slutar sist.
Flyttat: Ett par gånger men endast mellan olika bostäder i samma ort. 
Fobi: Livrädd för åska.
Foto: Önskar jag var bra på det men är som vilken amatörfotograf som helst.
Född: 25 februari 1991 på Örnsköldsviks BB klockan 04:10.
Gillar: Musik, mina vänner, sport i alla dess former.
Graviditet: Innebär att man ska få ett barn, något jag inte ska ha på ett ganska bra tag.
Gråter: Endast när jag är ensam med undantag för sorgliga filmer och häftiga idrottsprestationer. Och när jag ser på Extreme Home Makeover...
Gör dagligen: Borstar tänderna
Hatar: Orättvisor, dryga människor, grodor.
Imponeras av: Människor, särskilt idrottare som är grymma på det dom gör.
Intressen: Samma som på "gillar".
Jobb: Är för tillfället arbetslös.
Kaffe: Är äckligt och inget för mig. Ganska onödigt att dricka något man blir beroende av.
Kamera: Lånar för tillfället mammas eftersom min suger.
Kläder: Brukar jag ha på mig och då helst något som både är bekvämligt och snyggt på samma gång.
Kompisar: Mina är dom bästa!
Länder jag besökt: Än så länge bara ett fåtal: Norge, Skottland, Lettland och Spanien (Gran Canaria).
Längd: Lång. 176 centimeter närmare bestämt.
Mobil: Jag skäms över min väldigt gamla Ericsson men är alltid för fattig för att köpa en ny.
Motto: Dream like you would live forever, live like you would die tomorrow.
Musik: Det mesta men har svårt för svensk musik och sånt som är allt för poppigt eller skrikigt.
Musikalisk: Önskar att jag vore men har än så länge bara ett års musikkarriär och då i fiol.
Märkeskläder: Är alldeles för dyrt för mig och inte nåt jag direkt har. 
Naglar: Neutrala för tillfället men ska snart målas i någon färg.
Politik: Är jag inte insatt i men vet dock att jag inte alls vill att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.
Rakning: Skönt med lena ben.
Rädslor: Åska som sagt. Och att kräkas! Och att jag eller nån i min närhet ska dö.
Saknar:  Farfar
Samlar: På erfarenheter och minnen. En gång i tiden nyckelringar.
Sjukdomar: Är jag lyckligt lottad att slippa.
Ska göras: Se till att bara göra sånt jag själv vill.
Smeknamn: Cissi. Cissilito.
Sol: Är något av det bästa som finns och tyvärr något vi inte ser mycket av här i Schweden.
Sover: Gärna och mycket. Onormalt mycket.
Talang: Talanglös.
Telefonbok: Har bara en i mobilen.
Tränar fysiskt: Väldigt lite. En promenad då och då.
Tränar psykiskt: Dagligen med tidningens korsord och suduko.
Utbildning: Samhälle med inriktning språk var det senaste. Vad som väntar nu vet jag inte.
Vikt: Helt okej med tanke på hur lite jag tränar.
Äcklas av: Krälande maskar och slemmiga grodor.
Äter: Det mesta men helst kött.
Önskar: Att flytta till ett land med sommar året runt och att få ett bra liv.

(Blev lite konstigt med texten med feta bokstäver och sånt och det går konstigt nog inte att fixa)

Svenska pojkar

Det blev en liten stund till vid datorn, kunde inte slita mig ifrån dessa två pojkar och deras fantastiska musik.





Känner mig lite ledsen för att jag inte fick se Oskar igår när han besökte Härnösand...

Den enda medaljen

Ja, det blev bara en endaste medalj i detta EM. I en jäkligt spännande höjdhoppsfinal lyckades Emma Green knipa ett silver efter två personbästan och höjde sitt personliga rekord med tre centimeter. Grymt bra jobbat! Hon om någon visade styrka och psyke när det gällde som mest och var helt enkelt bäst när det gällde som mest. Något som inte många svenskar gjort i detta mästerskap.
Michel Tornéus lyckades inte lika bra och fick bara hoppa tre hopp eftersom tysken i sitt tredje försök hoppade över 8:40 och därmed petade ner Michel till en nioende plats och han fick därmed inte hoppa vidare i finalen.

Annars så är jag som ni redan vet väldigt imponerad av Linus Thörnblad och hans kamp i höjdhoppet och jag lider med hans fjärdeplats.

Det finns inte så mycket mer att hurra över. Visst, stafetten var väl lyckad men det var väldigt långt ifrån någon medalj. Och en femte plats av Isabellah Andersson i maratonlöpet var väl också helt okej. Dock måste man inse att Sverige inte alls har samma status i friidrottsvärlden som för ett par år sedan. Förhoppningsvis när alla skador är läkta och de yngre talangerna växt till sig lite så kommer vi återigen bli ett land att räkna med.

                                                                     Bild: Aftonbladet

Nu ska jag ta och sova, sjukt trött efter lördagens party...

Avskedsfest

Gårdagen/natten/förmiddagen spenderades ute i Häggdånger med mina allra bästa vänner. Det var dags att ta farväl av Dennis och Pontus, och det med en riktig jäkla fest! Vi tävlade i ett flertal olika tävlignar och självklart gick vinsten till den kvinnliga delen av deltagarna efter en rafflig norsk kareoketävling. Killarnas straff som förlorare blev att städa rent hela stugan idag medan vi flickor vilade ut.
Efter lekar blev det grillning och underbar mat. Sedan intogs bastun och självklart vann vi tjejer även den uthållighetstävlingen. Ungefär tre timmar satt vi i den 78 grader varma bastun medan killarna endast klarade 72 grader... Bastubad blandades med massor av vanliga sjöbad i det faktiskt varma vattnet. Kvällen fortsatte med marshmallowgrillning och allsång vid brasan, dans på altanen och gräsmattan och ytterligare bastubad sisådär vid tretiden och jag hamnade i säng (soffa) vid halvfemtiden. Idag vaknade vi alla upp med en obligatorisk huvudvärk och trötta kroppar. Och så plötsligt var det dags att säga hejdå till killarna, sorgligt. Att dom ska vara borta från Härnösand så pass länge känns jobbigt men dom kommer förmodligen bara ha det bra och vi andra får helt enkelt klara oss utan dom det nästkommande året.

 Brudarnas lagfoto. Pose: Limbo

 The real deal: Vattenlimbo.

 Nattdans.



Efter ett par timmars sömn och sedan middag hos farmor ska jag nu lägga mig framför tv:n med Ben & Jerry's och kika på det sista av friidrotts-EM. Håller tummarna för Michel Tornéus och Emma Green. Kom igen nu, ta en medalj för Sverige!


RSS 2.0