Den enda medaljen

Ja, det blev bara en endaste medalj i detta EM. I en jäkligt spännande höjdhoppsfinal lyckades Emma Green knipa ett silver efter två personbästan och höjde sitt personliga rekord med tre centimeter. Grymt bra jobbat! Hon om någon visade styrka och psyke när det gällde som mest och var helt enkelt bäst när det gällde som mest. Något som inte många svenskar gjort i detta mästerskap.
Michel Tornéus lyckades inte lika bra och fick bara hoppa tre hopp eftersom tysken i sitt tredje försök hoppade över 8:40 och därmed petade ner Michel till en nioende plats och han fick därmed inte hoppa vidare i finalen.

Annars så är jag som ni redan vet väldigt imponerad av Linus Thörnblad och hans kamp i höjdhoppet och jag lider med hans fjärdeplats.

Det finns inte så mycket mer att hurra över. Visst, stafetten var väl lyckad men det var väldigt långt ifrån någon medalj. Och en femte plats av Isabellah Andersson i maratonlöpet var väl också helt okej. Dock måste man inse att Sverige inte alls har samma status i friidrottsvärlden som för ett par år sedan. Förhoppningsvis när alla skador är läkta och de yngre talangerna växt till sig lite så kommer vi återigen bli ett land att räkna med.

                                                                     Bild: Aftonbladet

Nu ska jag ta och sova, sjukt trött efter lördagens party...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0