Min onsdag

Sitter här och följer handbollen via datorn (Guif ser ut vinna, Linde förlora) och lägger ett öga då och då på tv:n där Bonde söker fru visas. Är en aning trött och anledningen till det är först och främst att jag satt uppe i natt och tittade på juniorkronorna som mötte Ryssland. Jag älskar verkligen JVM och hockeyn som spelas då. Det är alltid fart och fläkt, hårdare spel, spelarna är mer naiva och vågar chansa mer, vilket skapar en riktigt rolig hockey. Nattens match var inget undantag och Sverige vann mot favorittippade Ryssland med 2-0 efter en grymt bra match. Nästa match visas imorgon kväll.

En annan anledning till att jag gäspar till här i soffan är att jag varit ute och åkt snömatta och pulka med Ida. Vi gjorde en riktigt bra bana här på gården och till slut flög vi nästan fram på snön. Skojigt var det!

Imorgon bjuds det på lite handboll då distriktslagen möts i en vänskapsmatch. En tur till stan blir det alltså.

Nu ska jag fortsätta med mina kvällsaktiviteter. Ses!

När gammelmostrarna tystnar

Så var julen över för i år. Fast julstämningen brukar ändå hålla i sig ytterligare någon vecka hemma hos oss.
Fast nog känns det alltid lika konstig denna dag efter att all släkt åkt hem. Det blir tomt och tyst i huset och man vet inte riktigt vad man ska göra. Jularna är alltid så livfulla här oss hos eftersom vårat hem är samlingsplatsen för alla släktingar under julen. Det är här vi samlas hela högen och pratar, skrattar och äter mat tills vi knappt kan röra oss. Samma visa varje år och det är det som är julstämning för mig. 

I år blev det dock ett par undantag. Julaftonen spenderades först hos mamma och min styvfarmor och styvfarfar. På sena eftermiddagen åkte vi hem till pappa där det blev ännu mer julmat, julklappasutdelning och julmys. På juldagen anlände fler släktingar och vi fick alla en väldigt trevlig julklapp i form av ett jätteroligt besked. Mina släktingar som gifte sig i höstas väntar sitt första barn! Så himla roligt!

Och det roliga fortsatte den dagen. Vi var ett gäng som samlades i stan för att ha en riktig julfest och började med middag i Petras lägenhet och där hände något helt ofattbart. Vi var alla samlade och satt och åt då det helt plötsligt ringde på dörren. Maxi gick och öppnade och in kommer en tomte! Alla tittar överraskat på varandra och undrar tyst vad som är på gång. Utan ett ord går tomten in i rummet och börjar sakta krama om oss. Ingen rör sg och allt blir bara mer och mer underligt. Till slut sliter tomten av sig masken och där står han. Dennis. Vår numera amerikanska vän som vi alla längtat så mycket efter men som inte skulle komma tillbaka till Sverige förrän nästa höst! Chockade blir vi allihopa och ingen säger ett ord på flera sekunder innan alla till slut bryter ut i ett glädjerop. Detta var något vi absolut inte hade kunnat föreställa oss och alla befann sig nog i en smärre chock i flera minuter innan det gick upp för oss att han verkligen stod där framför oss. Kvällen blev sedan så lyckad som den bara kunde bli och vi roade oss hela natten lång. Ett riktigt roligt minne (i vissa stunder lite suddigt) kommer det förbli.

Eftersom jag sov över i stan den natten så blev jag också bjuden på en god lunch under annandagen tillsammans med min härliga släkt som är bosatt i Härnösand. Vid tretiden kom pappa och hämtade hem mig och hemma väntade ännu mer besök från vår stora familj, denna gång från "sundsvallarna". Lika trevligt är det varje gång.

En av de absoluta höjdpunkterna under julhelgen tycker jag ändå sker sent på kvällen. När släkten som inte stannar kvar har åkt hem till sig och jag och Magnus sitter i köket och äter tunnbrödmackor med julskinka samtidigt som farmor och hennes systrar diskar och plockar undan från kvällens fest. När dessa tre kvinnor bryter ut i sina vrålskratt över en lustig historia eller ett roligt minne. Det är då det är som mysigast med jul.

Men nu är den ju faktiskt över julen. Släkten är på väg hem och dagen har spenderats framför tv:n med filmerna man fick i julklapp. Ätandes på allt det kvarblivna godiset. Man får nu tid till att lite nogrannare granska vad man fick i julklapp detta år. Allt går tillbaka till det normala. Till det lite tråkigare. Men det är ju också därför julen är så himla efterlängtad, för man vet vad som kommer ske nästa år igen. En efterlängtad upprepning där de tre gammelmostrarna står för de högsta skratten, där pappa säger sig vara besviken på sig själv över den egentligen perfekta maten soom han tillagat, där man får höra samma historier för femtioelfte gången men som fortfarande är lika underhållande, där Magnus och Dick slåss om fatosten, där den familjära värmen finns. Det är jul det.

Dan före dan

Igår var en av de värsta dagarna på länge. Jag och Anna skulle försöka ta oss till Birsta för att handla de sista julklapparna och låt oss säga så här, jag vill aldrig mer sätta min fot på en buss. Bussar vägrade komma, bussar kom för sent och bussar gick sönder. Att det sedan var tjugo minusgrader gjorde knappast saken bättre. JNär en unge kräktes i bussen på vägen hem ville jag bara börja lipa.

Men julklapparna blev inhandlade till slut och vi kom så småning om hem. Där somnade jag genast i soffan och lämnade den motvilligt inte förrän sent på kvällen.

Idag har gästerna från söder anlänt och jag och bror har begett oss hem till mamma för att fira första halvan av julafton där. Vi har redan nu ikväll tjuvstartat lite med julmaten. Vi har också fnissat i smyg åt lillasyster som fortfarande är jättenervös inför tomtens besök. Imorgon blir det sen julluch hos min styvfarmor och farfar och senare på eftermiddagen åker vi tillbaka till pappa och hela tjocka släkten.

På juldagen kommer ännu mer släkt och på juldagskvällen ska jag ha skoj med mina älskade kamrater och sen på annan dag jul kommer ännu mer släkt. Fullt upp med andra ord och jag kommer nog knappast blogga något på några dagar så jag ösnkar alla som läser detta en riktigt god jul!


Sista rycket

Ovanligt att jag bloggar denna tid på dygnet. Ska snart gå till bussen och åka me Anna och Lia till Birsta för att hitta dom sista julklapparna.

Måste också säga att jag älskar dagar som denna. Termometern visar strax under 20 minusgrader och snön når en upp till midjan när man går utanför dörren. Mysigt värre! NOT.

Det nya landslaget

Bästa reklamfilmen någonsin! Så jäkla klockren!


Grinchen

Jag skulle egentligen ha åkt till Birsta idag med Anna men vi bestämde oss för att åka imorgon istället. Så jag tog en extra lång sovmorgon och när jag väl klev upp la jag mig i soffan och tittade på bästa julfilmen, Grinchen, och åt upp huvudet på min stora chokladtomte. Jag älskar verkligen Grinchen och att se den så här i jultider är ett måste för mig. Det går ju bara inte att låta bli att älska Jim Carrey i den filmen. Tyvärr har jag bara själv filmen på VHS men Anna var snäll och lånade ut sin. Måste ta och köpa min egna. Dock tycker jag nästan att den svenska dubbade filmen är bättre, flickan heter ju Cissi i den!

Nu har jag ätit lite lunch och ska ta och baka och göra julgodis. Började lite smått igårkväll med rischoklad men idag blir det både knäck, chokladkola och kakor. När det är klart ska jag bara sitta och vänta tills pappa och Magnus kommer hem. :)

Hörs!

 


Lucky star

Ibland har man verkligen turen på sin sida! Skulle ju till stan idag på möte och hade verkligen ingen lust att åka eftersom jag skulle bli tvungen att vänta i stan i två timmar innan mötet började då dom dragit in en massa bussar. Men jag klev upp tidigt och gjorde mig i ordning och så, en kvart innan bussen skulle gå, så gick jag in på kalendern i mobilen och såg till min lycka och förvåning att mötet tydligen var klockan två och att jag då kunde åka med ett-bussen. Så himla skönt! Samtidigt drygt att jag varit uppe sedan klockan åtta i morse, helt i onödan... :p

Musikhjälpen 2010

Ikväll avslutades årets upplaga av Musikhjälpen. Man slog alla tidigare rekord med hästlängder (fan vad fult uttryck egentligen!) och slutsumman landade på otroliga 12 236 417 kronor. Och detta genom att folk önskat låtar, auktioner och alla möjliga insamlingssätt.

Som jag tidigare skrev så har både radion och tv:n stått på här hemma i stort sett dygnet runt. Jag har somnat med deras röster i hörlurarna ett par nätter till och med. Och under den gångna veckan så har det bjudit på massor av roliga saker och då främst musikaliska uppträdanden. Här kommer några av mina favoriter:













Fjärde advent

Vad har jag annars sysslat med denna fjärde advent förutom att tittat på EM-finalen? Jo, eftersom det är helg har det självklart blivit mys framför Vinterstudion med Pops och c/o. Såg hur Sverige tog hem mixedstafetten i skidskyttet. Såg hur Sverige blev trea i damernas skidstafett och herrarna femma. Sen har jag julpyntat klart huset, bara granen som fattas och den brukar ju inte komma upp förrän dagen innan här hemma hos oss. Jag har också sett när Msuikhjälpen avslutades och programledarna klev ut ur buren efter att ha samlat in tolv miljoner kronor. Jag tänkte slänga in ett litet inlägg här sen med några av mina favorituppträdanden som varit under veckan. Sen har jag även blivit förbannad över att det aldrig kan sluta snöa. Det vräker ju verkligen ner och snart ser vi knappt ut. Får hoppas det slutar snart annars blir vi kanske insnöade till jul.

Imorgon ska jag återigen åka in till stan på möte och eftersom dom varit så gulliga och tagit bort en massa bussar så måste jag åka in ännu tidigare och måste därmed hitta på något att göra i två timmar innan jag kan röra mig bort till Arbetslivsresurs. Jag får väl ta och se om jag kan hitta några fler julklappar och sen försöka prata bort några minuter med Petra.

Imorgon åker pappa ner till Lindesberg för att hämta hem lillebror också. Dock kommer dom inte hem förrän på tisdag och därför ska jag passa på att fixa allt julgodis och sådant medans gubben är borta och ur vägen. Ska nog prova på att göra chokladkola i år för att uppgradera godisskålen lite.

Och just ja! Jag är dagligen med och tävlar hos Dennis M som har nätets bästa julkalender. Idag kan man t.ex vinna ett presentkort på 1000 kronor hos H&M. Titta in där du också!

See ya!

Bragdsilver

Tidigare ikväll spelade Sveriges damlandslag i handboll EM-final. Att dom tagit sig dit är i sig helt otroligt, att dom även skulle vinna den var ännu mer otroligt. Norge var ute efter revanch och den här gången var Löke m.f med. Men Sverige visade varför dom tagit sig så långt som till final och första halvlek var helst sjukt bra. Försvaret var lika tätt som en vägg och norskorna kom verkligen ingen vart. Det enda minuset, och ett stort sådant var att svenskorna missade så otroligt mycket i anfallsspelet. Frilägen missades och det blev bara en bolls ledning i pausen. Men att dom ens ledde var en jäkla prestation. 

Men när andra halvlek inleddes ändrades spelet. Norges försvar blev lika brutalt som Sveriges i första och svenskorna kunde inte göra mål. Inget fungerade i anfallet och när man även slarvade med bollen så gjorde norskorna det som dom är allra bäst på - kontra. Snabbt hade matchbilden förvandlats till något som inte gynnade svenskorna. Man orkade helt enkelt inte längre och det var ingen som varken vågade eller orkade ta ansvar till att försöka ändra på det. Bella Gulldén var väl den enda men man kan inte själv vända en match. Matchen slutade till sist 25-20 till Norge som ÄNNU en gång blev mästarinnor.

Dock går det inte att göra annat än att hylla dessa svenska tjejer. Dom åkte till EM med målet att komma sexa-sjua och överträffade alla förväntningar. Dom har vunnit mot världsnationer inom damhandbollen och tagit sig ändå till en osannolik EM-final. Dessutom har dom lyckats få det svenska folket att intressera sig för handboll. Allt eftersom framgångarna kom så öppnades fler och fler ögon för landslaget och tidningarna har varit fullproppade med damhandboll vilket är oerhört kul och ovanligt.

Ett stort grattis till denna fantastiska bragd!


P.S.

Tillägg till inlägget igår då jag skrev vad jag har haft för mig den senaste tiden. Förutom en massa julstök har jag även fått bevittnat svenska damlandslaget i flera steg stått för en fantastisk bragd och spelat sig in i världseliten. Idag blev de klara för EM-final och jag citerar min far: "Det är fan helt jävla magiskt!". 


Nattuggla

Här sitter jag och äter en pirog och väntar på att bli trött. Insåg att det var ett tag sen något blev skrivet på den här så kallade bloggen och tänkte att jag lika gärna kunde skriva några rader innan jag går och lägger mig. Under de dagar som gått sen senast så har det inte hänt så jättemycket. Jag har påbörjat Operation Storstädning och förbarmat mig över att vi bor i ett sånt stort hus, att dammsuga alla rum är lika jobbigt som ett spinningspass. Jag har även blivit inhyrd av min mor som julgodismakare och spenderade gårdagen i köket med smält choklad upp till armbågarna. Gjorde världens godaste chokladgodisar men kunde inte ens smaka på dom (vet ändå att dom är världens godaste) eftersom dom var proppade med nougat och hasselnötskräm. Jag har även gått på en misslyckad julklappsjakt där de enda julklappar jag hittade var sådana jag själv vill ha.

Och sist av allt har jag blivit kär. I Jason aka Timbaktu. För andra året i rad. Det är tredje gången P3 och SVT har den så kallade Musikhjälpen och andra året som Jason är inlåst i glasburen. För er som inte vet vad jag pratar om är det så att tre radioprogramledare låses in i en "glasbur" på Malmö torg där de sänder radio dygnet runt i en vecka. Förutom att roa mig så arbetar dom även med välgörenhet där det är ett nytt "tema" för varje år. I år samlar man in pengar för att rädda barn från att köpas till olika ändamål som tex prostitution, soldater m.m. Pengar samlar man in genom att bland annat ha auktioner av häftiga grejer som artister och liknande skänker. Den största inkomsten står ändå sms:en för. Vem som helst kan önska en låt och samtidigt skänka en summa pengar, eller skicka en hälsning. Programmet sänds som sagt dygnet runt på P3 och nästan dygnet runt på SVT2.

Programmet är väldigt underhållande med massor av roliga gäster och sånguppträdanden m.m, samtidigt som det står för en viktig sak och programledarna gör verkligen ett toppenjobb. Och återigen är det Jason som fångat mitt hjärta. Denna lilla lockhåriga man med den mjuka skånska rösten får mig att skratta och samtidigt vilja rädda hela världen.
Övriga programledare är Martina Thun och Nour El-Refai.

Har ni inte kikat in detta tycker jag verkligen ni ska göra det. Ratta in P3 på radion, kolla in SVT2 eller besök www.musikhjalpen.se. Här hemma står radion på nästan dygnet runt nu.



Nyss kom det faktiskt en gäspning från min mun så jag tror jag ska gå och lägga mig. Imorgon fortsätter Operation Storstädning och sen på kvällen blir det årligt julmys med Anna och Jessica.

Godnatt!

En riktig prestation!

Fy fan vilken prestation svenska damlandslaget i handboll stod för ikväll!  Man mötte regerande mästarna och världsettan Norge, ett lag som inntehåller endast världsstjärnor. Trots att laget saknade ett par av de bästa spelarna så var Sveriges chanser minimala. Men svenskorna körde över alla tvivel och överraskade både tittar och främst det norska laget. I halvlek stod det obegripligt nog 13-6 till Sverige. Sverige spelade ett fantastiskt aggressivt försvarsspel och även anfallsspelet fungerade bra.

I andra halvlek fortsatte Sverige med det spelet och utökade ledningen till åtta bollar. Men i mitten av halvleken hamnade svenskorna i en riktig svacka i anfallet och norskorna tog in boll efter boll och det började bli ruskigt spännande med tanke på vilket lag det var dom mötte. Att leda med åtta bollar betyder inte alls seger då det kommer till att möta Norge. Men svenskorna bet ihop och lyckades hålla avståndet och vann helt otroligt med 24-19!

Jag och säkert många andra var väldigt tveksam till att ställa Grubbström i målet efter Gabriella Kains grymma spel hittills men hon visade sig vara hur bra som helst och stängde helt igen målet bakom sig. Sen spelade även Linnea Torstensson riktigt riktigt bra och likaså Annika Wiel Fridén.

Helt enkelt en skitbra match och nu hoppas vi självklart på likabra spel mot Frankrike och Ungern!


En glad Fridén efter matchen. Bild: Aftonbladet.

Sen kan jag ju nämna det så där i förbifarten att det varit en bra idrottsdag i svenska ögon sett. Helena Ekholm tog säsongens första förstaplats i jaktstarten. Emil Jönsson vann stafetten och Zlaten ägde i Milan.


Skidor, handboll, tacos och Idolfinal

Ja, det var det min fredag handlade om. Började dagen med herrarnas skidskytte där varken Björndalen eller Svendsen vann idag, utan en annan norrman, Tarje Böe. Bäste svensk blev Ferry med en elfte plats. 
Åkte sedan en sväng in till stan för ett ganska meningslöst möte där inte mycket blev gjort. Skyndade mig hem för att se damernas skidskytte. Hann med lite städning innan klockan slog fem och Anjovisen steg in genom dörren. Jag (egentligen pappa) bjöd henne på lite tacos samtidigt som vi tittade på damernas tredje match i EM som dom vann till slut. Inte speciellt fantastisk spel men att vinna var det som betydde något.
Sedan stod kvällens höjdpunkt på schemat: GODIS! Och självklart något annat bra: IDOLFINALEN! Att Jay tog hem segern förvånade nog få människor. Just nu är jag för trött för att orka skriva något mer utförligt om finalen mer än att det var rätt person som vann och att vinnarlåten inte var speciellt bra och att Andreas Weise förmodligen kommer få en roll som programledare inom en snar framtid (efter Let's Dance då som det ryktas att han ska delta i). Ska istället försöka mig på att skriva en liten sammanfattning eller vad vi nu ska kalla det för, när jag får lust, eventuellt imorgon.

Nu ska jag se gårdagens avsnitt av PH innan jag hoppar i sängen. Godnatt!

Torsdag

Mycket spännande som har hänt idag. Not.

Har förflyttat mig en mil österut, till far min vill säga. Och här har det inte hänt speciellt mycket idag. Jag väntade tills Anna kom hem från skolan och sen gick vi en promenad i vinterlandet Ramvik. Ibland kan det vara fint med snö. Men bara ibland.

Nu ikväll skulle jag sätta upp nya gardiner på mitt rum. Jag hatar mitt fönster. Det är inte riktigt som alla andra då det har ett extra litet fönster alldeles intill den stora rutan och när man hänger upp gardiner ser det väldigt konstigt ut, gardinen hamnar liksom inte vid fönsterrutan utan ser snarare ut att sitta på väggen. Svårt att förklara men det ser konstigt ut i alla fall. Det där extrafönstret är gudomligt bra att ha på sommaren när man vill ha lite öppet på nätterna men när det kommer till inredning är det förjäkla dåligt.

Aja, sen fortsatte ju problemen med att jag glömde bort Vampire Diaries på tv:n. Tänkte nu se det på datorn men då jäklas mitt internet och sidan vägrar att ladda. Kanske kommer inte ens detta inlägg att publiceras.

Får väl gå och lägga mig istället då. Imorgon blir det stan och möte och förhoppningsvis en tur på stan. Sedan på kvällen är det först handboll och senare IDOLFINAL! Annis kommer hit och gör mig sällskap.

Nu ska jag sluta innan detta inlägg blir ännu mer onödigt...


Jag gjorde kaos med det...

Jag tänker inte visa er något sluresultat av pepparkakshuset jag och Ida skulle göra. Helt enkelt på grund av att det inte blev något. Allt gick perfekt tills dess att vi skulle sätta dit taket. Det gick inte eftersom jag monterat resten av delarna lite fel och det skillde si sådär en halv centimeter mellan taket och väggarna som vi skulle fästa det i. Frustrerande minst sagt. Nu är huset i fler delar än när vi gjorde det och har istället blivit glaserade jävla pepparkakor. Första och sista gången jag försöker mig på att göra ett pepparkakshus. 


Svenska segrar

Gårdagen var ju späckad med handbollsmatcher vilket var superbra! Damerna spelade sin första EM-match där storfavoriterna Tyskland stod för motståndet. Matchen var väldigt jämn rakt igenom men svenskorna lyckades överraskande vinna med 27-24 om jag inte minns helt fel. Mycket tack vare Terese Islas Helgesson som gjorde några väldigt avgörande mål i slutet och jag förstår inte varför hon inte fick spela mer, hon är enligt mig en av Sveriges absolut bästa spelare. Kommentatorerna pratade om att det var en av Sveriges bästa matcher någonsing men själv vet jag inte om jag helt kan hålla med om det. Svenskorna är ju mästare på tekniska fel och slarv med bollen och det blev mycket sånt i den här matchen också. Sen så är ju Linnea Torstensson lika hypad i damlandslaget som Kim Andersson i herrlandslaget men det är inte ofta dom presterar då de betyder som mest. Torstensson var riktigt dålig i den här matchen och hennes utvisning i slutminuterna kunde ha kostat Sverige vinsten. Bättre var då mästerskapsdebutanten Jamina Roberts som jämfört med Torstensson inte tvekade en sekund när hon hade bollen i händerna. Sedan var också Gabriella Kain grym i målet!

Senare på kvällen spelades två matcher i World Cup för herrar. Danmark vann mot Norge och sedan var det Sveriges tur att ta sig an Island. Jämt även i den matchen och svenskarna gick till paus med ledning. Men efter halvtidsvilan hände något, Sverige gjorde endast två (!) mål på fjorton minuter och Island var i stort sett ikapp. Men svenskarna tog sig samman och drog återigen ïfrån och vann matchen med 31-26.

Diskussionen angående vilka målvakter som ska stå i VM är ju i full gång och det finns ju ett antal att välja på. Igår fick Palicka chansen att visa vad han går för och i media fick han dålig kritik för sin insats. Själv tycker jag han gjorde det helt okej och var till och med riktigt bra i andra halvlek, men sen finns det nog andra (Beutler och Andersson) som är bättre.

Ikväll är det nya matcher. Damerna möter Ukraina klockan 17:45 och herrarna spelar final mot Danmark klockan 20:30. Ikväll hoppas jag på att Robin Andersson får chansen att spela lite mer också. Kom igen Staffan och Ola, snälla?

Sen längtar jag tills jag får se den HÄR reklamen rulla på tv:n.

Pepparkaksbak

Gårdagen spenderade jag i stort sett endast i köket. Jag och min lillasyster bakade pepparkakor dagen lång med min julspellista på Spotify på högsta volym. Min mamma hade gjort en jättedeg och de verkade aldrig ta slut, vilket den heller inte gjorde utan en tredjedel ligger i frysen för tillfället. Igår bakade vi tills jag ville kräkas av pepparkakslukten och ändå blev det massvis med deg kvar, som vi sparar till senare. Jag och Ida ska även försöka oss på att tillverka ett pepparkakshus i år och gjorde därför delarna till pepparkakshuset igår, och idag ska ska vi försöka oss på att montera och dekorera det. Återkommer med resultat. Anar att jag kommer få ett och annat raseriutbrott innan det är färdigt.

Idag ska vi först åka och handla lite och jag ska försöka hitta lite fler julklappar. Hur stort utbudet i Kramfors är är en annan sak.

Sen idag så är det två viktiga handbollsmatcher dessutom. Damlandslaget spelar sin första EM-match idag mot Tyskland, klockan 17:45 visas matchen på TV4. Och herrarna ska spela match mot Island i World Cup och den matchen visas på TV4 Sport klockan 20:25.

Nu ska vi åka så jag säger hej så länge!


Söndagsmys

Andra advent idag och jag spenderar denna söndagsförmiddag som alla andra vintriga söndagar. Alltså framför Vinterstudion med Popsen, samtidigt som jag smaskar på lussebullar och dricker iskall mjölk. Har nyss sett Helena Ekholm tagit en tredjeplats i jaktstarten och sitter nu och väntar på sprintstafetterna. Kanoners med andra ord.

Igår fyllde min styvpappa år så då blev det en god middag här hemma hos mamma tillsammans med familjen, mormor och morfar och min styvpappas mamma och pappa. Resten av kvällen spenderade jag med lillasyster. Vi tittade på Kung Fu Panda, spelade sällskapsspelet Diamanten, drack julmust och förundrades över hur jäkla mycket snö som kommit under dagen.

Nu ska jag fortsätta med mina söndagsbestyr. Hörs senare! 

Naaaj!

Fan. Min gotlänning åkte ut ur Idol. Att det var Olle och Minnah som skulle få duellera mot varandra var knappast någon överraskning, Jay har ju redan vunnit programmet. Sen hade jag nog en liten magkänsla som sa mig att det även var Olle som skulle få lämna ikväll, men jag höll tummarna in i det sista. Minnah har ju (tyvärr) ett enormt stöd hos publik och tittare, något som är lite konstigt med tanke på att dom röstat ut henne ur programmet en gång. Nä, Olle skulle ha stått bredvid Jay i finalen och jag hade verkligen sett fram emot att se honom sjunga vinanrlåten. Sen är det ju som han själv sa, han har ju inte fått sjungit så många låtar som han faktiskt själv gillar utan oftast fått valt låtar som han inte känner något för, vilket självklart påverkar hans uppträdanden. Fast jag tycker han oftast ha varit jäkligt bra och det är tur att Youtube finns så man kan njuta av hans låtar även hur mycket man vill. Hur det blir i framtiden får vi se, han har ju en väldigt speciell röst som säkert skulle slå där ute i musikvärlden, men det har man ju tyvärr ansett om många andra idoldeltagare förr, och vad har hänt med dom. Ingenting. Förhoppningsvis, och jag tror nog på det också, så kommer Olle komma tillbaka och då med musik han brinner för.

 

En besvikelse

Jag har lyssnat igenom McFly's nya album Above The Noice några gånger nu efter att det äntligen släppts på Spotify och jag kan tyvärr bara säga att det var en enorm besvikelse. Jag visste att det skulle låta annorlunda efter att ha hört dom två första låtarna Party Girl och Shine A Light, som ändå har växt allt eftersom man lyssnat på dom och till slut låter riktigt bra, men jag var inte beredd på detta. Jag vill inte säga det men måste tyvärr: detta är inte ett bra album i mina ögon.

Visst, i stort sett alla band förändrar sin musik under åren de håller på men inte så här. Detta är inte McFly. Kvar finns inte de poprockiga, härliga, glada och spralliga melodierna och de bra texterna blandat med de mer lugna och fina balladerna. Istället är det ett spretigt album med influenser från allt mellan blues och country där inte mycket alls låter som McFly. Av elva låtar var det tre jag kunde tänka mig att lyssna på igen direkt efter att låten slutat och två av dessa var just Party Girl och Shine A Light, den tredje var Take Me There. McFly var ett speciellt band med en speciell typ av låtar, nu låter de tyvärr bara som alla andra tråkiga, sönderproducerade band... Sen spelar de ingen roll hur häftiga musikvideor dom gör, eller hur revolutionerande deras webbsida är, eller hur snygga muskelberg dom blivit, musiken kommer alltid i första hand. 

Förstå mig rätt, Danny, Dougie, Harry och Tom är fortfarande mina små hjärtegull, men den här plattan tänker jag hoppa över och vänta på att de ska göra något som tar tillbaka dom till det riktiga McFly.


Klappjakt

Åkte till Birsta idag för att påbörja årets klappjakt. Jag är alltid en sån som är ute i allra sista minuten med att köpa julklappar och tänkte försöka undvika detta i år. Åkte därför ner idag med tanken att samla på mig de flesta julklapparna som ska inhandlas. Det gick sådär. Kom därifrån med endast två stycken. Hittade två par väldigt gulliga örhängen till min lillasyster och ett, som det verkar, roligt och klurigt sportfrågespel till pappa. Jag är en sådan som helst vill gå igenom affärerna flera gånger för att se vad "utbudet" är innan jag bestämmer mig för vad jag ska köpa. Därför blir det med all säkerhet fler resor till Birsta och andra ställen innan julafton.

Köpte även en liten julklapp till mig själv, ett väldigt fint halsband från SIX. Försökte knäppa kort på det men kameran ville inte som vanligt. Behöver verkligen en ny kamera...

Har käkat en god middag, fläskfilé, färsk pasta och vitlökssås, och sett på dagens skidskytte. Helena Ekholm blev bästa svenska då hon slutade på en sjätte plats. Anna-Carin Zidek hade tydligen lite känningar av Östersundparasiten och slutade som nia.

Nu funderar jag på om jag ska se Sveriges vänskapsmatch mot Kroatien som visas på TV4Sport innan det sen är dags för Idol.

Pang pang pang

Först bara: Är det nödvändigt att det är 18 minusgrader utanför dörren? Bara undrar liksom... Stockholmarna får panik över tio minus och ifrågasätter om de ska överleva den kallaste vintern hittills. Själv är jag glad så länge termometern visar på varmare än 15 minus...

Aja, kallt var det minst sagt uppe i Östersund nu på eftermiddagen. Det var herrarnas tur att åka distansloppet och säsongens första tävling för Björn Ferry och gänget. Svensk media hade ju såklart skyhöga förväntningar på Ferry, för han har ju, faktiskt, tagit ett OS-guld. Klart att han i svenska ögon räknas som storfavorit i alla lopp efter det. Björn Ferry är självklart en riktigt bra skidskytt men det verkade helt plötsligt som om Sverige glömt bort män som Ole Einar Björndalen och Emil Hegle Svendsen. Efter idag gör dom förhoppningsvis inte om det misstaget. Ferry började med tre missar i första skyttet och var därmed borta från vinnardiskussionen. Björndalen ångade på som vanligt och jag förstår fortfarande inte förvåningen som kommentatorerna sitter och kommenterar loppet med. Han är ju för fan nästan oslagbar när det kommer till skidskytte! Har dom inte lärt sig det under alla dessa år? Svendsen åkte bra även han men det såg länge ut som om "gamlingen" skulle ta förstaplatsen, men efter två bom i sista skyttet av Björndalen och ett ruskigt sista varv av Svendsen var det ändå Norrmannen den yngre som vann till slut.

Ferry ryckte i alla fall upp sig efter första skyttet och missade "bara" ytterligare ett skott under loppet, men med fyra träff vinner man inte en sådan här tävling. CJ Bergman däremot sköt bra, men var inte lika bra i spåret och slutade på en 13:e plats som bäste svensk samtidigt som Ferry hamnade på en 24:e plats. Norrmännen, inte bara de två som stod på pallen, imponerade och blir nog svåra att slå i år, i och för sig har det bara varit ett lopp så vi får väl se. Kul var det också att se Jonas tv-premiär som tränare.  

Resterande del av kvällen ska jag bara ta det lugnt för ovanlighetens skull. Se på lite tv och så. Imorgon ska jag ta en tur till Birsta för att inhandla lite julklappar. Om jag hittar nåt vill säga, det är ju alltid skitsvårt.

Hejs!

1:a december

Första december idag och det är nästan så att man inte kan tro det. Hösten har gått ovanligt fort tycker jag nästan. För några dagar sedan var det första advent och nu alltså första december. Egentligen känns det inte lika speciellt som när man var liten och tyckte att första dagen i december var fantastisk. TV-kalendern känns inte lika lockande längre och en chokladkalender har jag inte haft sen jag var tio år gammal. TV-kalendrarna nu för tiden handlar ju knappt om julen längre, utan mer om coola superhjältar och annat tjaffs. Dock tittade jag på reprisen av årets kalender ikväll och den verkar ju en aning bättre än vad som har visats de senaste åren. Men klassiker som Trolltider, Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös komemr knappast att visas igen.

Annars har det inte hänt så himla mycket under dagen, jag har gått runt här hemma och städat lite och varvat städningen med att läsa en bok. Dessutom har jag bakat scones. Känner mig lite smått tantig.

Sen har det ju förstås varit dags för säsongens första skidskyttetävling! Damerna körde distans idag i Östersund och det blev genast succé. Anna-Carin Zidek (fd Olofsson) kammade hem förstaplatsen efter felfritt skytte men också felkörning i slutet. Helena Ekholm (fd Jonsson) bommade två skott men tog ändå trejeplatsen efter riktigt bra skidåkning. Imorgon är det dags för min bästis Björn Ferry och resten av herrarna att åka.

Även handboll har det varit idag och viktiga matcher för både Guif och Lindesberg. Och ÄNTLIGEN fick Linde vinna! Säsongens första seger kom ikväll mot Hammarby och det går inte att understryka nog mycket hur viktig den segern var. Även Guif kammade hem två poäng ikväll men den segern var inte lika överraskande. Eskilstunapojkarna är riktigt jäkla bra i år och får jag inte åka ner och sen en match snart blir jag tokig!

Nu ska jag återvända till min bok innan jag lägger glasögonen på nattduksbordet och säger godnatt. Tantvarning med andra ord.


RSS 2.0