Bragdsilver

Tidigare ikväll spelade Sveriges damlandslag i handboll EM-final. Att dom tagit sig dit är i sig helt otroligt, att dom även skulle vinna den var ännu mer otroligt. Norge var ute efter revanch och den här gången var Löke m.f med. Men Sverige visade varför dom tagit sig så långt som till final och första halvlek var helst sjukt bra. Försvaret var lika tätt som en vägg och norskorna kom verkligen ingen vart. Det enda minuset, och ett stort sådant var att svenskorna missade så otroligt mycket i anfallsspelet. Frilägen missades och det blev bara en bolls ledning i pausen. Men att dom ens ledde var en jäkla prestation.

Men när andra halvlek inleddes ändrades spelet. Norges försvar blev lika brutalt som Sveriges i första och svenskorna kunde inte göra mål. Inget fungerade i anfallet och när man även slarvade med bollen så gjorde norskorna det som dom är allra bäst på - kontra. Snabbt hade matchbilden förvandlats till något som inte gynnade svenskorna. Man orkade helt enkelt inte längre och det var ingen som varken vågade eller orkade ta ansvar till att försöka ändra på det. Bella Gulldén var väl den enda men man kan inte själv vända en match. Matchen slutade till sist 25-20 till Norge som ÄNNU en gång blev mästarinnor.

Dock går det inte att göra annat än att hylla dessa svenska tjejer. Dom åkte till EM med målet att komma sexa-sjua och överträffade alla förväntningar. Dom har vunnit mot världsnationer inom damhandbollen och tagit sig ändå till en osannolik EM-final. Dessutom har dom lyckats få det svenska folket att intressera sig för handboll. Allt eftersom framgångarna kom så öppnades fler och fler ögon för landslaget och tidningarna har varit fullproppade med damhandboll vilket är oerhört kul och ovanligt.

Ett stort grattis till denna fantastiska bragd!