VM-finalen 2011

Glömde i all hast igår att skriva om den fantastiska VM-finalen som ägde rum i Malmö. De regerande EM-, VM- och OS-mästarna Frankrike hade enkelt tagit sig till finalen och nästan lika enkelt hade Danmark tagit samma väg. Danmark om något land hade chansen att lyckas besegra denna fantastiska vinnarmaskin. Båda lagen innehåller superspelare som Nicola Karabatic, Jerome Fernandez, Luc Abalo, Mikkel Hansen och Lars Christianssen. I Frankrikes mål stod världens bäste målvakt, Thierry Omeyer, som dock inte imponerat märkvärt i detta VM, och i Danmarks mål stod supertalangen Niklas Landin som briljerat i stort sett varenda match. Och visst blev matchen precis så jämn som förväntat. Lagen följdes åt under hela matchen men känslan var ändå att Frankrike skulle lyckas hålla undan för danskarna. Men med endast två sekunder kvar av ordinarie matchtid så lyckades Danmark kvittera och VM-finalen skulle komma att avgöras i förlägning.

Förlägningen blev lika jämn den men Frankrike hade fördel av sin enorma bredd och rutin av denna typ av matcher, och Omeyer var bäst när det gällde, som så många gånger förr. därför var det fransmännen som drog det längsta stråt och till slut tog hem guldet medans danskarna fick nöja sig med ett silver.

Publiken kan verkligen inte klaga på att dom inte fått  valuta för pengarna för jäklar vilka matcher det bjöds på denna kväll. Två enormt spännande och hårda matcher där fyra lag slogs om tre medaljer. Wish I was there.

H&M-favoriter

Finns mycket snyggt hos H&M nu. Här är mina favoriter för tillfället:








Drömmen som nästan blev guld

Det är tungt att Sverige inte lyckades vinna bronset. Riktigt jäkla tungt. För om något lag var värt en medalj så var det Sverige! Det var nog inte många som trodde att dom skulle spela en match om brons när denna turnering började. Att dom ens tog sig till semifinal var stort. Med så många år med misslyckanden var det få som hoppades på detta landslag. Få som trodde på dom. Förutom dom själva förstås. Dom drömde om guld. Dom trodde på guld.

Det svenska handbollslandslaget har kämpat varenda sekund sedan dom klev in i detta VM för två veckor sedan. Dom har krigat för att visa oss, svenska folket, att det går att hoppas på dom. Att det går att tro på framgångar för svensk handboll.

Ikväll var inget undantag. Oscar Carlén, stackars lilla Oscar, haltade runt på planen och att det gjorde ont i hans sargade kropp kunde varenda människa se. Det smärtade i hjärtat att se honom knappt komma upp från golvet. Samtidigt som det värmde att se att ingenting skulle få honom att vika sig i denna match. Absolut ingenting. Dalibor Doder fick en smäll på höftkulan och såg ut att bli borta från resten av matchen men lyckades på något otroligt sätt ta sig tillbaka ut på planen. Och Jonas Källman, denna Källman. Han får en otäck sträckning i ljumsken och alla ser att det är färdigspelat för honom. Man bandagerar honom och människan kan knappt gå. Ändå fortsätter han spela. Tills nästa smäll kommer. I samma ljumske. Men han krigade tills dess att dom nästan fick bära honom av planen. Precis som hela det svenska landslaget. Man krigar tills dess att slutsignalen ljuder. Och så nära man var att gå segrande ur det. Sjöstrand storspelade i målet men man lyckades inte lika bra framåt. Spelarna var trötta, vilket är fullt förståeligt efter tio tuffa matcher på två veckor. Man krigade ända in slutet men förlorade bronsmedaljen med ett ynka mål.

Men samtidigt som man förlorade en bronsmedalj så tror jag man återvann svenska folkets hjärtan. Genom att visa engagemang, vilja, mod och en tro på att man kan klara det, så lyckades man återvinna folkets tro på att svensk handboll är tillbaka i världstoppen. Man klarade av att vinna mot lag som Polen och Kroatien, lag som var förhandstippade medaljörer. Man förlorade mot Frankrike och Danmark, världens två bästa handbollslag. Och till topp två har vi inte tagit oss. Ännu.

Denna turnering har bjudit på så otroligt mycket fantastisk ur svenska ögon sett. Johan Sjöstrand har blivit en världsmålvakt som stängt igen det svenska målet match efter match. Mittlåset med Magnus Jernemyr och Tobias Karlsson har inte låtit många spelare komma förbi. Dalibor Doder har återigen visat att han är en bollkonstnär av rang. Jonas Källman har visat att han är en av världens bästa spelare. Oscar Carlén har visat att han är en spelare som är värd guld för ett landslag. Och Kim Ekdahl Du Rietz har stått för ett genombrott av stora mått mätt.

Dom var helt klart värda ett guld. Men till den allra högsta toppen av det stora härliga handbollsberget har vi inte tagit oss. Ännu. Men vi är på väg dit. Drömmar om guld fortsätter.


Drömmar om ett brons

Nu är det endast ett par minuter kvar tills det är dags för avkast i Sveriges sista match i detta VM. Det är dags för att avsluta denna fantastiska VM-resa. Och det med ett brons. Det blir en tuff och svår match mot Spanien men Sverige har tidigare visat att dom aldrig viker ner sig och krigar in i det sista. Nu jäklar tar vi den där medaljen!

På idolturné

Jag hade ju turen att vinna två biljetter till Idolturnén som gjorde ett stopp i Övik, och igår åkte alltså jag och Anna dit. Jag måste säga att jag faktiskt blev riktigt imponerad. Det var en riktigt bra show och alla tio idolerna var riktigt bra live. Under två timmar bjöds det på både låtar från programmet och nya covers. Bäst enligt mig var det när Olle, Daniel och Andreas sjöng "Free Fallin'", "High and Dry" med Daniel , "Telephone" med Minnah och Linnea, "Like a Prayer" med Jay (dock gav den mig inga rysningar den här gången), och slutnumret "All I Need Is You" med alla idolerna.

Tyvärr skulle jag inte säga att övikspubliken visade sig från sin bästa sida. För dom var det viktigare att filma och fotografera VARENDA liten sekund idolerna stod på scenen. Och gjorde dom inte det så stod dom med armarna i kors och såg sura ut. Kom igen, ni är fan på en konsert! Jag vet inte, men jag tycker det är lite pinsamt att bara stå där och vara alldeles tyst och stilla när artisten står tre meter ifrån... Sen när dom skulle filma under en låt och bad publiken applådera, sjunga med och allt sånt så var det likadant. Knäpptysta möss. Dock verkade det enligt idolerna som om Övik hade den bästa publiken så kanske var det bara på golvet framför scenen där jag och Anna stod som det inte var något som helst drag. Fast jag har svårt att tro det.

Aja, det var helt klart dom tio kronor jag betalade för sms:et som gav mig en vinst!
Varken jag eller Anna tog tyvärr några bilder. Vi ville varken skuffa runt på en väska där nere på govlet eller stå och hålla en kamera i handen i två timmar. Lite synd såhär i efterhand med tanke på att vi stod så nära.


Beaten by the best

Nej, jag fick aldrig se den match jag drömde och skrev om i inlägget innan. Frankrike var helt enkelt för bra. Sverige gjorde vad dom kunde och även om man förlorade med endast tre bollar så kändes det som om dom aldrig var riktigt nära en vinst. Men jag vill ändå ge all heder till detta fantastiska landslag. Man kämpade och krigade tills slutsignalen ljöd. Oscar Carlén ledde det svenska laget nere på planen samtidigt som han haltade runt med lindat knä och lindat lår. Kim EDR visade ingen som helst respekt för världens bäste målvakt Omeyer utan tryckte dit boll på boll. Niclas Ekberg var lika respektlös han och lobbade in en straff. "Jernemuren" med Magnus Jernemyr och Tobbe Karlsson höll inte lika bra idag och ingen av målvakterna hade en bra dag i målet. Samtidigt som Frankrike och främst då linjespelare Gille var omänskligt bra. Ändå förlorade man "bara" med tre bollar. Jag skulle lyfta på hatten om jag hade någon. Vi är inte där riktigt än, men tänk er om, säg två år, OS i London, då jäklar krossar vi fransmännen!

Nu väntar en oerhört tuff match om bronset på söndag. Efter att Danmark vunnit mot Spanien i den andra semin så är det därmed Spanien som blir Sveriges motstånd. Det kommer bli svårt men svenskarnas hunger efter en medalj kan vara större än spanjorernas. Och om dom bara lyckas lappa ihop Oscar, om Sjöstrand återfår sin enorma form och självförtroende, om mittlåset är lika brutalt bra som det brukar vara, och om resten av laget spelar sitt yttersta, så kan drömmen om ett brons bli verklighet.

Drömmar om en final

Har nyss avslutat fredagens städning och sitter nu och väntar på middag och handboll. Dags för semifinal ikväll och jag är så nervös! Frankrike är förvisso världens bästa handbollslag och Sveriges chanser att slå dom är i princip minimala. Förlust med mindre än 5-6 bollar är typ en bragd.

Men ändå kan jag inte sluta hoppas på att Sverige spelar den där fantastiska matchen. Matchen då allt stämmer. Då "Jernemuren" är brutalt bra. Då Sjöstrand spikar igen målet. Då Carlén och Larholm leker med Dinart i franska försvaret. Då Karabatic gråter för att Tobias Karlsson inte låter honom hoppa upp och göra mål. Då Staffan Olsson är så upphetsad i timeouten att Ola får lugna honom med Staffans ord "Luuuuugn grabbar". Då publiken i Malmö gör som Scandinavium och bär fram Sverige. Då Claes Hellgren skriker "världsklass" när Doder skjuter sitt Dadoskott. Då Nicklas Ekberg lobbar över Omeyer i en avgörande straff när klockan står på 57:39. Då jag får känna mig både psykiskt och fysiskt utmattad av glädje när slutsignalen går. Då Kim EDR i intervjun efter match garvar och säger: Detta var det sjukaste jag varit med om. Men jag kände på mig att vi skulle vinna. Nu laddar vi för final mot Spanien." DEN matchen hoppas jag på.

Skrattretande

Okej, jag gav mig på att försöka göra nåt annorlunda med bloggdesignen. Det gick åt helvete och "designen" ser förjävlig ut. Skratta inte! Jag är så himla obegåvad då det kommer till sånt här och jag vet att det ser skit ut. Färgerna stämmer inte, det är mellanrum, tomma områden och olika storlekar på allt där, men nu ger jag upp för ikväll. Det kommer inte bli bättre för att jag fortsätter med detta helvetesgöra. Skratta inte sa jag!

Onsdagar

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit på hallen och simmat lite. Det var ett tag sedan nu så det var skönt att plaska runt i vattnet lite.

Idag har jag annars hängt i stan i väntan på möte. Besökte banken för att fixa en internetbank och Visakort, är sjukt efter med det, jag vet. Men nu är det gjort i alla fall.

Strosade runt i affärerna och hittade mig en beige kofta på VILA för sjuttio riksdaler. Har en likadan sedan tidigare, i svart, och den är riktigt skön. Köpte även hårfärg så ska be Anna komma och färga håret på mig någon dag. Mötte upp Malin för lunch på Big Boy och snackade en massa skit. Sedan var det dags för ännu ett ganska meningslöst möte innan jag tog bussen hem igen.

Och nu sitter jag här. Utan någon handboll att se på. Abstinens.

Måste komma på nåt att göra...

Hörs!

Mja...

Nej, inte var det någon vidare bra match av Sverige ikväll mot Danmark. Med en match som inte betydde mer än en förstaplats  i gruppen så spelade Sverige inte med bästa laget på planen. Sjöstrand, Källman och Ekberg vilade alla i stor del av matchen medan Andersson, Lennartsson och Petersén fick chansen från start. Med Kim Andersson och Oscar Carlén båda skadade fick Kim EDR och Fredrik Larsson ta stort ansvar på niometer och det funkade inte riktigt så bra. Danskarna var bättre än svenskarna och vann matchen med 27-24. Dock gjorde Sverige en mycket bättre andra halvlek men det räckte inte riktigt till. Nu står semifinalen på tur och där möter vi värsta tänkbara motstånd - Frankrike. Men Sverige har slagit från underläge förut i detta VM och inget säger att vi inte kan göra det igen. Då måste dock spelet vara mycket bättre än vad det var idag. En glad nyhet är dock att Oscar Carléns skada inte verkar vara så jätteallvarlig och det ser ut som om han kommer kunna spela i semin. Riktigt skönt att höra!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite innan jag släcker lampan för ikväll. Imorgon måste jag in på möte i stan och ska även träffa Malin för lite lunch.

Godnatt! 

The Winner Takes It All

Vaknade imorse av att jag hade fått ett sms av Anna. Där stod det att jag hade vunnit biljetter till Idolturnén som gör ett stopp i Örnsköldsvik på lördag. Snacka om glad tjej jag blev! Såg för någon vecka sedan att dom hade en tävling och skickade iväg ett sms. Jag hade ju tänkt åka på showen men i och med att det blev en tur till Göteborg så hade inte plånkboken riktigt råd med det nu. Och så går jag och vinner två biljetter! Najs!




Dagen som gått

Vaknade upp till en väldigt solig dag idag. Tog därför med mig hunden och tog en riktig långpromenad. Funderade på om jag skulle våga gå ut på isen men insåg att det är januari och isen förmodligen var flera decimeter tjock. Dessutom fanns det ett flertal skoterspår och människospår i snön så risken att jag skulle falla ner i vattnet var ganska liten.

Det är konstigt vad lite sol kan få en att må så bra. Plötsligt känns inte allt så himla jobbigt och man glömmer snabbt alla andra 99 % av dagarna som är gråa och kalla. Det gäller att vara tacksam för det lilla man kan få här uppe i norrland. 

                  

Försökte mig på att ändra designen på bloggen tidigare idag också men det lyckades inte alls så det får vänta ytterligare lite.

Nu ska jag ta och norpa en av de goda kladdkakemuffinsen och gå och kika på lite handboll på tv:n. Ikväll spelar ju även Sverige match. Tyvärr utan Kim Andersson som säkert många vet, men även utan favvon Oscar Carlén då även han är skadad. Jag ber till handbollsgudarna att han hinner få ordning på knät innan fredagens semifinal! Det känns i alla fall lite skönt att det inte är en "måstematch" ikväll mot Danmark eftersom båda lagen är semifinalklara. Det har varit lite väl många "nära-döden-upplevelser" på sistone.

 Fick även en trevlig överraskning imorse men det berättar jag mer om senare!

Btw, idag är det en månad till jag fyller 20. Hur sjukt är det?!


Rythm of Love

Bästa låten just nu:



Och hur snygg är inte Tim Lopez?!

Magiskt!

Det är nästan så att man inte tror det! Sverige lyckades vinna ÄNNU en supertuff och enormt viktig match. Vi har inte vunnit mot stornationen Kroatien på sju år. Men så går Carlén, Du Rietz, Doder, Sjöstrand och Ekberg in och krossar Balic och c/o! Carléns skottarm, Du Rietzs styrka att få med sig utvisningar, Doders kvickhet, Ekbergs iskalla spelsinne och Sjöstrand som är som en jäkla mur i målet. 

Om bara danskarna gör sitt jobb och vinner mot Argentina, vilket dom gör, så är Sverige i semifinal i handbolls-VM. Det är helt jävla magiskt!

VM-resan: Cissi och Anna möter Göteborg

Nu har jag landat hemma igen efter några sjukt roliga dagar i Göteborg med Anna. Ska försöka sammafatta dagarna någorlunda:

Tisdag: Klev upp 03:15, omänskligt tidigt, och påbörjade resan söderut. Bussen gick fem ifrån Härnösand och tåget vid sex från Sundsvall. Efter en massa tågresande klev vi ut i ett vårsoligt Göteborg vid ett-tiden. Vi tog oss till vandrarhemmet och gjorde oss hemmastadda innan vi tog spårvagnen till Scandinavium för veckans första matcher. Vi kom lagom till andra halvlek mellan Polen och Chile och när den var slut blev det äntligen dags för Sverige och Argentina. En match som svenskarna förväntades vinna relativt enkelt. MEn så blev icke fallet eftersom Sverige spelade riktigt uselt. Det blev en bedrövlig match och humöret var inte på topp efteråt. I besvikelsen glömde jag min kamera på arenan men kom som tur på det när vi väntade på spårvagnen hem. Vi rusade tillbaka och till min stora lycka och tur hade någon underbar själ lämnat över den till en vakt. Efter många om och men kom vi tillbaka till vandrarhemmet där både jag och Anna slocknade direkt i sängarna.

Onsdag: Denna dag var det inga matcher så vi passade på att vandra runt i Göteborg. Vi spenderade största delen av dagen på Nordstan där det blev lite shopping. Senare på kvällen tog vi en promenad runt området vi bodde i och tog en smaskig fika på ett riktigt mysigt café. Hade sedan roligt på rummet med lite speciella spel innan vi även denna kväll somnade så fort vi la oss i sängarna. Vaknade dock vid tvåtiden på natten när de idiotiska engelsmännen sprang runt och skrek i korridoren utanför...

Torsdag: Matchdag men eftersom det var på kvällen matcherna spelades så hann vi även med att se lite av Göteborg på torsdagen. Vi åkte till centrum för att leta rätt på Beyond Retro som dock var en besvikelse. Sen vandrade vi runt i ett soligt Haga innan det blev käk och fix innan vi återigen åkte till Scandinavium. Och där fick både jag och Anna uppleva något av det sjukaste vi varit med om. Vi tittade på Korea - Slovakien och Argentina - Chile innan det var dags för Sverige att möta Polen. En måstematch för att ha någon som helst chans till att ta sig till semifinal. En riktigt tuff match där Polen var favoriter. Det som dock hände är svårt att beskriva med ord. Ett fullsatt Svandinavium kokade och bar Sverige fram till en seger. Svenska laget spelade riktigt bra och med 12 000 pers i ryggen så gick det hela vägen till vinst. Matchen var olidligt spännande men man lyckades som sagt vinna den efter att Johan Sjöstrand spikat igen målet och killarna gjorde det som krävdes framåt. När slutsignalen ljöd var hela Scandinavium i extas och spelarna likaså. Både psykiskt och fysiskt utmattade satt jag och Anna kvar medan Scandinavium tömdes. Till slut tog vi oss ändå ner till planens kant för att se om vi kunde få tag i några spelare. Lukas Karlsson kom mne fick kunde inte få någon autograf eftersom vi inte hade nån penna. Men då passade vi istället på att haffa en mysig kram av killen. Anna fick sedan träffa sin drömprins Kim Ekdahl Du Rietz och medan jag agerade fotograf så mådde hon gott bredvid killen som senare skulle visa sig vara matchhjälte i kommande match mot Serbien. Johan Sjöstrand kom också förbi och den här gången hade vi lånat en penna av den lilla pojke som stod brevid och vi fick båda våra tröjor signerade av matchens i särklass bästa spelare. Jag väntade förgäves på Oscar som jag hade hoppats på att få ta med mig hem. Tyvärr kom han aldrig och jag fick gå hem tomhänt...

Fredag: Avresedag och det kändes riktigt tråkigt att åka hem från Göteborg. Vi hade helst viljat hoppa på tåget till Malmö istället för Härnösand men det blev ändå det sistnämnda vi hamnade på till slut. Tre tåg, ett högljudd ishockeylag och en jäkla massa väntan senare var vi hemma i Ramvik igen. Back to reality.

Det här dagarna var bland det bästa jag varit med om och torsdagens match mot Polen var så jäkla sjuk. Det går inte att beskriva stämningen på Scandinavium för dom som inte var där. Helt jävla magiskt.

    



VM here we come!

Om några timmar drar jag och Anna iväg på VM och blir borta tills på fredag. Jag orkar inte ta med mig någon dator så det kommer inte bli något bloggat från Göteborg. Dessutom kommer jag knappast ha tid över till det heller.

Ska bli så jävla kul! :D

Hörs!


Me Likey Wakey Wakey!


Så där ja!

FY FAN VILKEN MATCH AV SVERIGE! Vilken målvakt! Vilket försvar! Vilket kontringsspel! Vilket fokus! Vilket spel! Vilken utklassning!

Första halvleken var olidligt spännande och Sverige gick till vila med bara ett måls skillnad. Men så kom Sverige in i andra halvlek och totalt dominerade. Sjöstrand (kanske var rätt beslut ändå att ta han istället för Beutler) spikade igen helt vilket ledde till ofantligt många kontringar som i sig resulterade i många lätta mål. Man sprang sönder slovakerna som inte alls orkade med Sveriges tempo. Alla spelare var enormt bra men lite speciellt glädjande var att Mattias Gustavsson fick visa hur bra linjespelare han verkligen är.

Och stämningen sen! Fy fan vilket tryck! Jag längtar ihjäl mig till jag får stå där i Scandinavium och heja fram Sverige till seger.

Jag har bara en sak att klaga på och det borde vara förbjudet för TV4 att sända sport. Man måste sitta med datorn i knät för att kunna ta del av spelarintervjuer, analyser och snacket som egentligen ska visas innan, under paus och efter match. Nyhetskanalen visar allt detta under fyrans jävla reklamavbrott.

Disneydags

Jag trodde att jag hade blivit frisk från min jobbiga förkylning men nu dom senaste två dagarna har jag dragits med en riktigt jobbig hosta som bara blir värre och värre. Känner mig lagomt less. Jag hoppas verkligen det går över tills på tisdag!

Idag har jag inte gjort mycket som är intressant att skriva här. Jag och Ida har legat i mamma och Curts säng och tittat på Hannah Montana och Jonas i LA, det sistnämnda faktiskt bra! Programmen om Jonas Brothers är mina och Idas gemensamma favoritprogram!

                         


Nu sitter jag bara här och väntar på Sveriges match mot Slovakien ska börja. Viktig match som kommer bli bra mycket tuffare än den mot Chile i torsdags. 


Ett par riktiga fynd

Följde med mamma till stan idag när hon skulle prova och köpa nya glasögon. Medans hon var hos optikern så knallade jag runt på stan och shoppade lite. Jag hittade ett par riktiga kap måste jag säga: jackan, klänningen och underkläderna.

Här är lite bilder som inte gör kläderna rättvisa:


Mörkblå klänning som ser jätteplastig ut på bilden men egentligen skir och är väldigt fin.
Köpt på VILA. Normalt pris 200 kr. Köpt för 100 kr.


Svart enkel klänning och turkost (ser ut som vitt på bilden) linne. Båda från H&M och kostade 129 resp. 79 kr.


Vantar och ny foundation från H&M. 99 resp 109 kr. Har aldrig provat den här foundationen men hoppas den är bättre än den jag har nu som lägger sig som ett skal utanpå huden...

 
Underkläder från Lindex. Behåarna skulle egentligen kosta 99 resp. 149 kr och trosorna skulle kosta 59 kr/st. Nu fick jag allt för 105 kr. Behåarna gick på 50 resp 75 kr och trosorna fick jag gratis eftersom det var "ta två betala för en". Suveränt!


Dagens köp: en jacka från barnavdelningen på H&M. Skitsnygg på och köpte den för en hundralapp. Egentligen skulle den kosta fyra hundra.

Nöjd med dagens shopping måste jag säga!


Drömmar om guld

Det blev ingen sömn för mig för jag kom på att dokumetären om handbollslandslaget som jag missade igår säkert fanns på TV4Play. Och det gjorde den. Jag säger såhär: det var fan det bästa jag sett på jävligt länge.

Dokumentären "Drömmar om guld" är indelad i tre delar och handlar alltså om det nya handbollslandslaget. Här får man möta spelarna och lära känna dom in på bara skinnet, bokstavligt talat (scenerna från Bahamas var svåra att slita blicken ifrån). Här blandas samtal med spelarna tillsammans med scener från träningar och liknande.

I det här första avsnittet verkar man ha fokuserat på Oscar Carlén, Jonas Larholm och Dan Beutler. Det är lite sorgligt att höra Beutler prata om hur gärna han vill lyckas i landslaget, nu när man vet att han inte fick chansen.

Det är lite gulligt att höra Larholm prata om att han är en sökare, en romantiker. På Bahamas får han lära sig göra volter av Fredrik Petersen.

Slutminuterna är ändå bäst. Det är häftigt att se Oscar Carlén sekunderna innan match. Hur han taggar, fokuserar och peppar sig själv. Hur han tittar in i väggen samtidigt som han säger ord tittaren inte kan höra. Killen är 22 år och är redan så långt gången i sin karriär. Jag tror han blir spelaren att lita på i detta VM.

Sjukt snygg och intressant dokumentär som jag tycker ni alla borde se om ni inte redan gjort det. Avsnittet ligger uppe i sex dagar till HÄR.

                   


Svag VM-inledning

Nja, nån vidare bra match var det inte av Sverige ikväll när premiären av handbolls-VM drog igång. Motståndet stod svaga Chile för och vinsten skulle vara lätt att kamma hem. Ändå var det ett ganska dåligt Sverige vi fick se idag. Kanske var det nerverna som spökade till det för grabbarna. Segt spel och ingen riktig fart framåt samtidigt som Chile förvisso spelade upp sig lite resulterade i ett slutresultat som blev 28-18, vinst med tio bollar men det kunde ha varit det dubbla. Att man inte kommer upp i trettio mål mot ett lag som Chile är dåligt. Att man sedan bara gör ETT (!) enda riktigt mål från linjen är ännu sämre. Och en aning oroväckande. 

Men vinst blev det i alla fall och det är det viktigaste. Sedan får dom se till att spela bättre på lördag mot Slovakien.

Och dom fulla läktarna på Scandinavium gjorde längtan till att få åka ännu större! På tisdag drar vi!


Petersén var bra ikväll. Bild från Nyhetskanalen.


North Of The City

Fy fan vad jag gillar det här bandet! North Of The City - remember that name!


Lite tankar kvällen innan

Sitter hemma hos mamma nu där jag hade tänkt vara några dagar. Har inte hänt mycket intressant idag. Har städat bort det sista av julen, ringt ett par samtal, tittat på skidskyttet och läst lite. Läser för tillfället den hypade boken Hypnotisören av Lars Kepler. Hittills så verkar den riktigt bra!

Imorgon börjar äntligen handbolls-VM! Oj vad jag har längtat efter det. Sverige spelar mot Chile i första matchen och vinner dom inte den vette fan om jag ens åker ner till Göteborg. Det ska vara en enkel match och blir förmodligen också det. Truppen är ju för övrigt helt färdig nu också och det blev Fredrik Larsson och Beutler som petades. Den förstnämnda helt rätt och inte så oförväntat. Men när det kommer till Beutler så är jag tveksam till om Olsson/Lindgren valde rätt. Jag tror att Beutlers rutin och erfarenhet kan komma att bli viktigare än Sjöstrands nuvarande form. Därmed inte sagt att Sjöstrand kommer göra en dålig turnering, han är en ruskigt grym målvakt.
Läste också att Larholm blivit förkyld och avstår morgondagens match vilket inte gör så mycket mot ett lag som Chile. Vi får bara hoppas att han inte smittar fler spelare i laget.

Ska hur som helst bli riktigt spännande att se hur Sverige klarar sig i denna turnering. Gruppspelet bjuder ju inte på så bra motstånd med undantag för Polen som är ett topplag så det blir nog i huvudrundan som vi får se lite mer vad Sverige har att komma med. Sen ska det bli intressant att se lag som Frankrike, Kroatien och Danmark som alla är världsnationer inom handboll.

Imorgon drar det alltså äntligen igång!

Om det är nån annan än jag som är intresserad av handboll och läser detta så kan jag tipsa om Johan Flincks handbollsblogg på Aftonbladet. Klicka HÄR för att läsa den.



Mitt 2010

Här kommer en lite försenad lista över året som gått:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog studenten
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag minns inte att jag hade några.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Lettland
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? Fler upplevelser och bra väder
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 10 juni - studentdagen, dagarna i Lettland är också svåra att glömma.
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag, trots att jag var så skolless, lyckades ta studenten men riktigt bra betyg.
9. Största misstaget? Att jag inte passade på och tog körkortet när jag ändå bara var ledig.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har nog bara varit sjuk.
11. Bästa köpet? Kan inte komma på nåt. Mina converse kanske?
12. Vad spenderade du mest pengar på? Jag har nog inte gjort av med så jättemycket pengar i år, men det mesta gick nog åt till kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla mina fina vänner och roliga sommarnätter.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? "Don't Stop Believin'" - Journey, "Alorse On Danse - Stromae, "Hey Soul Sister"-Train
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Skulle gissa på gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar jag hade lyssnat mer på mig själv i vissa situationer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Skjutit upp saker som behövdes göra.
18. Hur tillbringar du jul? Men hela tjocka släkten och dom finaste vännerna.
19. Blev du kär i år? Nej
20. Favoritprogram på TV? Vinter-OS, How I Met Your Mother och Vampire Diaries 
21. Bästa boken du läste i år? Förmodligen nån av alla dessa deckare jag läste nu i höstas.
22. Största musikaliska upptäckten? Bruno Mars, Oskar Linnros, North Of The City
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En dator
24. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Ja eftersom det var valår så är det självklart valet och hurvida ett parti som Sverigedemokraterna kunde ta sig in i riksdagen. 
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Åt tårta med familjen.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Sommar och sol
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Väldigt... vanlig?
28. Vad fick dig att må bra? Vänskap
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Ian Somerhalder
30. Årets bästa film? Hm... vilka filmer har släppts i år? Kan inte komma på nån speciell faktiskt.
31. Årets största besvikelse? Att snön kom i år igen.
32. Vem saknade du? Måste väl erkänna att det blev väldigt tomt här hemma då lillebror flyttade i slutet av sommaren. Och min älskade klass såklart!
33. Vad hoppas du ska hända 2011? Jag hoppas och tror att detta år kommer bli grymt! Jag ska försöka ge mig iväg på äventyr och se nya platser och träffa nya människor. Om jag kan bestämma mig för vad/vart jag ska tatuera mig så ska jag även göra det. Sen hoppas jag självklart att Sverige vinner handbolls-VM!

No I Ain't Saying She's A Gold Digger

Alla vet hur irriterande det är att ha en jobbig låt på hjärnan. Något som är ännu värre är om man har en jobbig låt på hjärnan när man ska sova. Detta hände mig igårkväll när jag hade lagt mig i sängen. Jag låg där och väntade på John Blund skulle komma och strö sovpulver över mig. Istället kom Kanye West smygande. Följande timmar kunde jag inte få hans röst ur hjärnan och jag låg där och nynnade på "Gold Digger":

"Now I ain't sayin' she a gold digger
But she ain't messin' wit no broke niggaz

Get down girl go head get down
Get down girl go head get down"

Jag försökte tänka på annat för att få bort låten ur mitt huvud men just då det blivit tyst och jag trodde att jag hade lyckats hörde jag Jamie Foxx stämma ropa:

"She take my money, when I'm in need"

Nu kanske ni tror att jag diggar denna typ av låtar eftersom jag ligger och sjunger dom nätterna långa men så är inte fallet. Jag hade nämligen sett videon till "Gold Digger" tidigare under dagen på MTV och tydligen ville Kanye jävlas med mig...



Jag lyckades så småning om somna men det tog väldigt lång tid. Och just nu inser jag att jag aldrig skulle ha skrivit det här inlägget för gissa vilken låt jag sitter och sjunger på nu...?

"Now I ain't sayin' she a gold digger
But she ain't messin' wit no broke niggaz..."


2 x Bale

Innan jag går och lägger mig tänkte jag bara passa på att tipsa om två filmer som jag och Magnus tittade på igårkväll, som var lillebrors sista kväll hemma den här gången.

Vi började med The Prestige där Christian Bale och Hugh Jackman spelar två magiker, Alfred Borden och Robert Angier. Dom lever i London under slutet av 1800-talet. Alfred är en riktigt bra magiker som saknar karisman medan Robert är sämre som trollkarl men är en duktig underhållare. När Alfred under sin show utför vad som verkar vara det perfekta tricket blir Robert besatt av att komma på hur han gör det och hur han själv ska kunna kopiera det och bli lika känd. Jakten leder honom till USA och den mystiske elektricitetforskaren Tesla som förser honom med en djävulsk maskin som orsakar ännu mer besatthet hos Robert och får honom att begå hemska saker.

Filmen är väldigt speciell men samtidigt sjukt spännande på det där psykiska sättet. Det blir som en deckare där man själv försöker komma på hur Alfred lyckas med sitt trick. Filmen har tydligen fått två Oscars och jag tyckte den var riktigt bra faktiskt. Men som sagt, lite speciell var den allt!

                    


När The Prestige var slut zappade vi över till nästa film med Christian Bale. Denna gång var det 3:10 To Yuma där motspelaren hette Russell Crowe. Filmen, som är en westernfilm, handlar om den fattige ranchägaren Dan Evans som tar chansen att tjäna pengar genom att delta i att överlämna den infångade laglösa och mördaren Ben Wade till 3:10 to Yuma, tåget som ska föra Wade till rättegången i Yuma. Wade är som sagt en mördare och med hans gäng som ska rädda sin boss i hälarna och andra faror längs med vägen så blir resan väldigt farlig. Samtidigt så utvecklar Evans och Wade en respekt för varandra.

Jag tycker faktiskt om westernfilmer och den här, lite nyare filmen, var riktgtigt bra! Bra skådespelare och bra story som blir riktigt spännande.

                        

Se båda filmerna vettja!


Inte packat men klart

Nu är allt fixat inför min och Annas resa till Göteborg och handbolls-VM. Tågbiljetter, boende och nu även matchbiljetter. Bara några dagar kvar tills VM sätter igång och det ska bli riktigt intressant att se hur långt Sverige kan gå. Att ta sig från gruppspelet kommer inte bli några problem men sedan i huvudrundan kommer man förmodligen möta lag som Danmark och Kroatien och det kommer bli tufft. Riktigt tufft. Men Sverige har ett bra lag och dom får knappast en bättre chans att spela bra än på ett VM på hemmaplan.


Nu ska jag ta och kika på lite 24 innan jag kryper ner i sängen. Känns inte som om jag gjort något annat än slappat i soffan idag men så är det när det finns skidor (hur grym var inte Northug idag?! Synd att han inte kom ikapp Cologna), skidskytte, handboll och en massa annat intressant att se på!

Hosta och Let's Dance

Trodde att jag var på bättringsvägen igår men vaknade upp imorse med ännu jobbigare hosta, halsont, huvudvärk och nästäppa. Kämpade mig igenom dagen och på eftermiddagen så åkte jag upp till mamma där vi firade Oscar som fyllde arton för ett par dagar sen. Jag och Anna tittade på Sveriges match mot Tunisien och snackade en massa skit. Började titta på Let's Dance som hade premiär ikväll innan det var dags att återvända hem till pappa.

Vi lyckades åka precis i en paus så missade inte mycket av programmet som jag faktiskt tycker riktigt mycket om. Årets startfält är kanske lite tråkigt med några för mig helt okända människor (ryttarinnan, författaren och skådespelaren) men sen finns det ju guldkorn som Bagge och Andreas Weise också. Så kul att få se Weise i rutan så pass kort tid efter Idol. Jag vet att vissa stör sig på den killen men jag älskar honom! Så jäkla skön människa och snacka om att leverera direkt! Det var kanske inte direkt på dansgolvet utan backstage. Hans rappa käft är det nog ingen som kan få tyst på. Inte ens Tony Irwing... Visst, bögskämt är kanske inte det roligaste men Tony skrattade ju själv och såg även en video från efter programmet där Tony själv fortsatte med "snuskskämten" så ingen skada skedd. Dessutom kan det behövas nåt sånt i ett program som Let's Dance som tyvärr har blivit lite tråkigare med åren. Förhoppningsvis kan Andreas ändra på det.



Nu ska jag ta och lägga mig. Imorgon är sista dagen Magnus är hemma för denna gång så ska väl passa på att umgås så mycket som möjligt med honom då.

Godnatt!

 


Trettondagen

Fastän snoret rinner mer än igår, fastän hostan är mer retlig än igår och fastän halsen gör mer ont än igår så har detta ändå varit en bra dag.

Började dagen som vanligt med skidor på tv:n där Marcus Hellner lyckades ta en andra plats i långloppet i Tour de Ski. Fortsatte dagen med lite allt möjligt innan jag åkte ner till Anna på eftermiddagen. Där bokade vi både tågbiljetter och boende till vår kommande Göteborgresa som kommer gå av stapeln den 18:e januari. Det blir HANDBOLLS-VM för vår del med andra ord! Ska bli så sjukt roligt! Reunion med Larholm och gänget typ. Vi träffades ju under EM för ett par år sedan och blev bundisar. Typ.

Hur som helst. Det ska bli skitkul att få åka på VM och även om det inte är de bästa matcherna vi kommer att se så ser jag verkligen fram emot det. Sen har jag aldrig varit i Göteborg heller så det ska bli riktigt roligt att få åka dit. Vi kommer få lite tid över att se på stan också så det blir perfekt!

Nu ikväll så har vi ätit middag hemma hos farmor och jag är fortfarande ruskigt mätt. Ska ta och se ett avsnitt av 24 nu innan jag kryper ner i sängen.

Godnatt!

Btw. Det sög ju verkligen att Sverige inte lyckades ta brons igår i JVM...  


Trettondagsafton

Jag är så himla less på att gå runt med en hals som känns förjävlig, med en näsa som snorar och en hosta som retar mig till vansinne. Inte det bästa sättet att starta det nya året med direkt...

Eftersomjag är sjuk så har jag inte något dåligt samvete för att jag ligger i soffan hela dagarna. Att sova och vila har alltid varit den bästa medicinen för mig när jag är sjuk. Jag använder aldrig hostmedicin eller nässpray utan sover mig frisk, och har alltid gjort det. Och kan man göra det framför spännande sport på tv:n så klagar jag inte.

Idag har jag följt Tour de Ski som vanligt och idag var det sprint som gällde. Gick väl ganska hyfsat för svenskarna och svenskorna men det blev ingen vinst.

Sedan var det dags för skidskyttestafett för herrarna och den blev nästan komisk. Det stormade något så in i norden i Oberhof så skjutningen blev nästan skrattretande. Idag gällde det inte att skjuta fullt utan snarare att träffa något skott överhuvudtaget! Sverige låg bra till efter att Ferry åkt sin sträcka och växlat som tvåa men laget slutade till slut som tolva, vilket även det var helt okej med tanke på laget som ställde upp med den helt orutinerade Christoffer Eriksson.

Nu senare ikväll väntar Sveriges bronsmatch i JVM och jag hoppas verkligen dom krossar amerikanerna men det kan nog bli svårt. Om jag orkar vara vaken, fast chansen att jag ska somna överhuvudtaget är ganska liten, så ska jag även se finalen som står mellan Kanada och Ryssland.


Inte min dag...

En sån jäkla skitdag det har varit idag. Jag mår piss. Känns som om jag har ett rivjärn i halsen och kroppen värker. Telefonen ringde med ett sorgligt besked. Och sist men inte minst så gör småkronorna en riktigt dålig match i semifinalen och förlorar på straffar mot Ryssland i JVM. Bajs.

Nu ska jag dra täcket över mig och förhoppningsvis vakna upp till en bättre dag imorgon.

New Years Eve

Ja då var vi inne på år 2011 då. Nytt år och nya möjligheter brukar det heta va? Tänkte ta och skriva nån sån där rolig lista över året som gått, men det får vänta tills jag får tid över.

Jag hade i alla fall en riktigt trevlig nyårsafton. Den spenderades först hemma hos Malin innan vi gick vidare till Line där själva festen ägde rum. Där träffade jag både nya och gamla vänner och hade en väldigt trevlig afton. Inte förrän klockan fem morgonen därpå vandrade jag tillbaka hem vilket bevisar att det varit en riktigt bra fest!
Det enda negativa med kvällen var att jag missade Sveriges otroliga match mot Kanada i JVM där svenskarna äntligen slog kanadensarna! Som tur var kunde vi följa resultatet via Pelles mobil men jag grämer mig en aning att jag inte fick se den på tv:n. Men man kan ju inte sätta sig och titta på tv mitt under en pågående nyårsfest, inte ens när det är hockey som visas! ;)

Igår mådde jag dock inte speciellt bra och sov i stort sett bort hela dagen och jag misstänker att en rejäl förkylning kan vara på ingång. Huvudet värker, snoret rinner, kroppen är seg och halsen gör ont. Även idag har jag till största delen sovit, sett på film med lillebror och tagit en promenad med Anjovisen. Nu ska jag ta och ta en lång varm dusch innan jag bänkar mig framför tv:n och en allstarmatch i handboll.

Hörs!

RSS 2.0