VM-finalen 2011

Glömde i all hast igår att skriva om den fantastiska VM-finalen som ägde rum i Malmö. De regerande EM-, VM- och OS-mästarna Frankrike hade enkelt tagit sig till finalen och nästan lika enkelt hade Danmark tagit samma väg. Danmark om något land hade chansen att lyckas besegra denna fantastiska vinnarmaskin. Båda lagen innehåller superspelare som Nicola Karabatic, Jerome Fernandez, Luc Abalo, Mikkel Hansen och Lars Christianssen. I Frankrikes mål stod världens bäste målvakt, Thierry Omeyer, som dock inte imponerat märkvärt i detta VM, och i Danmarks mål stod supertalangen Niklas Landin som briljerat i stort sett varenda match. Och visst blev matchen precis så jämn som förväntat. Lagen följdes åt under hela matchen men känslan var ändå att Frankrike skulle lyckas hålla undan för danskarna. Men med endast två sekunder kvar av ordinarie matchtid så lyckades Danmark kvittera och VM-finalen skulle komma att avgöras i förlägning.

Förlägningen blev lika jämn den men Frankrike hade fördel av sin enorma bredd och rutin av denna typ av matcher, och Omeyer var bäst när det gällde, som så många gånger förr. därför var det fransmännen som drog det längsta stråt och till slut tog hem guldet medans danskarna fick nöja sig med ett silver.

Publiken kan verkligen inte klaga på att dom inte fått  valuta för pengarna för jäklar vilka matcher det bjöds på denna kväll. Två enormt spännande och hårda matcher där fyra lag slogs om tre medaljer. Wish I was there.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0