Världens bästa Karlsson

Detta var meningen att bli den första "riktiga" skoldagen men då schemat inte var klart började veckan med en mjukstart. Slutade vid tolv och gick då hem till Challe där även Anna var. Tillsammans med Marina åkte vi sen till Hoppets Stjärna där vi skulle ha ett möte angående vårt projektarbete. Vi fick klart för oss att resan nog kommer gå till Riga och Lettland istället för Tallin och Estland. Saker ska väl inte bli något problem att samla in, det är mer pengar till resa och boende som kommer ta tid. Men vi är alla fyra väldigt motiverade att åka så det ska vi nog klara av!

Sen ikväll har jag varit hemma hos Perssons där det var treårskalas. Det blev tårta och filmen Karlsson På Taket. Skojigt blev det med lille Gustav i soffan som berättade fantastiska berättelser om både det ena och andra. Sötare unge får man verkligen leta efter! Hampus är söt han med och jag slår vad om att Jessica kommer tvingas se den lille tjocka gamla/medelålders/unga Karlsson fler gånger på tv:n i framtiden för

It's Saturday

Underbart med helg! Det är riktigt skönt att få sova ut på morgonen och sen ta igen sig efter den första skolveckan. En vecka som egentligen inte var så himla ansträngande men det är alltid jobbigt att komma igång efter ett långt sommarlov. Vi har konstigt nog fortfarande inte fått vårt schema så jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig av veckan som kommer. Klasses ska samlas på måndagmorgon och sen får vi väl se hur det blir. Jag hoppas verkligen på att det inte blir alltför långa dagar eller att jag slutar vid tider då jag måste vänta i timmar på en buss hem.

Idag var jag och pappa ut på lite övningskörning med bilen. Det blev dramatiskt! Efter cirka en timmes körning på den stora tomma parkering där vi höll till så började det helt plötsligt svämma ut en tjock grå rök ur motorhuven samtidigt som det luktade väldigt konstigt. Jag stannade snabbt bilen och både jag och pappa hoppade ut innan bilen exploderade (det var i alla fall vad jag trodde den skulle göra). Då vi öppnade motorhuven visade det sig att något rör av nåt slag gått sönder och därmed orsakat vattenläckage eller nåt sånt, jag fattade inte så mycket... Skönt var det i alla fall att veta att det inte berodde på min inte alltför profesionella bilkörning. Tyvärr fungerar typ inte bilen nu, inte så passande med tanke på att jag verkligen hade tänkt komma igång ordentligt med övningskörning i helgen.
Jag är verkligen supertaggad på att ta körkort nu! Jag har haft lite panik med tanke på att jag fyllde 18 för ett halvår sedan och inte alls kört speciellt mycket. Tyvärr har jag en pappa och styvpappa som jobbar typ dygnet runt och därmed inte har så mycket tid. Skulle jag köra med mamma skulle vi förmodligen vara ovänner inom ett par minuter så det tänker jag inte göra. Fler och fler av klasskompisarna tar körkort och jag hoppas verkligen att jag är snabblärd så jag också får bli en av gänget inom en snar framtid! =)

För övrigt har jag nyss ökat på vår telefonräkning rejält då jag hade ett långt samtal med Anna, alltid skönt att få prata av sig om allt mellan himmel och jord. Får se om vi kanske hittar på nåt i morgon.

Tills dess: Adios!

PS! Nån som Golden League igår? En "trött och sliten" Usain Bolt vann 100 meter enkelt på 9:81. Hahahaha!


Redan onsdag

Onsdag kväll. Tredje skoldagen är avklarad. Känns lite knepigt att vara tillbaka med alla rutiner som medföljer, jag vill redan kasta mobilen i väggen då den ringer på morgonen.
Under de dagar som varit har vi sysslat mycket med vårt projektarbete som ska göras under året. Vi får ju ingen schemalagd tid att arbeta med det så att få så pass mycket tid med det nu känns ganska bra, sen då läxor och prov börjar dyka upp kommer det nog bli så att man lägger det lite mer åt sidan. Jag har i alla fall bestämt mig för vad jag ska göra. Efter många funderingar och lite panikångest blir det ändå förhoppningsvis ett besök på ett barnhem och förmodligen då i Estland. Jag ska tillsammans med tre andra elever samla in leksaker, kläder och liknande och sedan resa och överlämna det till de som behöver det. Vi tänker även ta med oss filmkamera och dokumentera lite som vi sen ska  visa då vi kommer hem. Vi tänker också försöka informera andra om hur man som privatperson kan bidra till välgörenhet.

Fast det är många som gjort liknande projekt tidigare känns det ändå rätt för mig. Att få hjälpa sådana som har det svårt, även om det är med enkla medel, är något jag brinner för och jag kan tänka mig att jobba inom bistånd och välgörenhet i framtiden. Detta kan bli en riktigt bra erfarenhet och då vi fick veta att det även är ett jättebra sätt att bättra på sitt CV med projektarbete blev det ännu bättre. Nu gäller det bara att planera så mycket som möjligt och försöka få till det!

Två dagar återstår nu av denna vecka. Imorgon ska vi språkare informera ettorna om språken och sedan är det ännu mer projektarbete som gäller. På fredag blir det lek med en av samhällsklasserna innan första skolveckan är slut. Förhoppningsvis ska vi ha fått våra scheman tills dess också.

Nu ska jag slötitta på tv:n och försöka att inte somna.

Ses!

Förresten: Fick betygen idag och det blev en positiv överraskning. =)

Bye Berlin

Just jag, kanske ska skriva ett par rader om friidrotts-VM också. En minimal sammanfattning.

Det blev ett konstigt VM ur svenska ögon sett. Vi har varit bortskämda med personer som Carro, Kajsa, Stefan och Christian. Nu när dom antingen är skadade eller har lagt spikskorna på hyllan så är det ganska tomt om medaljhopp i större friidrottssammanhang. Och i år var inte bara de största stjärnorna skadade utan nästan varenda svensk friidrottare stannande hemma eller kom till Berlin inte helt friska och hela.
Bästa svenska placering fick Linus Thörnblad med sin femte plats. Kanske hade man kunnat hoppas på mer av honom men då tävlingen blev så konstig pga av regn och förseningar kan man kanske ändå inte skälla så himla mycket på honom. Den bästa svenska prestationen tycker jag Nicklas Wiberg stod för då han slog det nästan 15 år gamla svenska rekordet i tiokampen. Med antingen årsbästa eller personsbästa i varje gren gjorde han en riktigt bra tävling.

Annars tycker jag Andreas Thorkildsen och Blanca Vlasic var grymma. Thorkildsen har nu vunnit både EM, OS och VM i spjut. Han var överlägsen i finalen. Värsta konkurrenten Pitkämäki var skadad och med honom borta var segern ett faktum. Vlasic tyckte jag gjorde det bra som slog favoriten Adriane Friedrich, på hemma plan där hon fick stöd av hela Tyskland inne på arenan.

Sen var det ju Usain Bolt. Snacka om magiskt. Blixten från Jamaica slog ned i Berlin två gånger. Han mördade sina egna otroliga världsrekord från Peking och krossade sina motståndare. Med sin kaxiga men samtidigt oemotståndliga attityd blev han Berlins hjälte och han gjorde något av det största i idrottsvärlden. Fantastiskt!

Nästa år är det EM och då får vi hoppas på hela och friska svenskar!


Here we go again

Ja då har skolan börjat igen då. Första skoldagen idag på mitt tredje år. Helt sjukt att jag går i trean! Det känns ju inte alls länge sen jag gick min allra första dag på Härnösands gymnasium. I en rasande fart passerade två år och nu har jag som sagt bara ett enda kvar. Känns väldigt konstigt.
Idag började vi inte förrän klockan ett så jag gick hem till Marina innan vi två gick upp till skloan, efter lite glass på Donken.
På skolan fick vi bara en massa information och sånt som brukar vara de första dagarna. Vi som går SP Språk fick våra nya skåp i B-huset i år, vet inte riktigt vad jag tycker om det, vi har ju faktiskt inga lektioner i det huset, förutom mentorstiden... Men vårt mentorsklassrum var i alla fall mysigt så det var ju bra.
Resten av veckan ska vi tydligen arbeta en massa med vårt projektarbete. Känner mig väldigt stressad med tanke på att vi ska ha en liten redovisning om vad vi tänkt oss klar på onsdag, och jag har ingen aning om vad jag vill göra! Hoppas jag får nån snilleblixt de närmaste dagarna. Förutom projektarbetet blir det också lite lekar med ettorna på fredag och tydligen ska vi språkare informera klasserna också nån dag. Det är inte mycket att göra men ändå går vi från nio till tre varje dag, känner på mig att jag kommer vara less på skolan redan på fredag!

Sen jag kom hem har jag inte gjort så jättemycket, var så otroligt trött så jag slängde mig i sängen på en gång (efter EN dag), men så tog jag mig ändå i kragen och nu ikväll tog jag, Anna, Jessica och Therése en skön promenad. Lite frisk ramviksluft och så blir man genast en aning piggare. I alla fall tio minuter.

Nu ska jag ta en dusch och sen förmodligen krypa i säng. En dag i skolan och jag är redan slutkörd. Ser ljust ut.

Godnatt!

Benjamin Button

Solen har gömt sig bakom ett par stora moln för tillfället så jag tänkte passa på att ge er ännu ett filmtips. Igårkväll när Anna och Jessica var här så tittade vi på Benjamin Buttons otroliga liv med Brad Pitt  och Cate Blanchett i huvudrollerna. En riktigt bra film måste jag säga. Den var lång, nästan tre timmar, men samtidigt behövdes all den tiden för att kunna berätta om den lilla bebisen som föds i en väldigt gammal mans kropp och sedan åldras baklänges, dvs blir yngre och yngre. Trots det ganska sorgliga slutet var det en bra film som alla borde se! =)



Nu kom solen fram igen!

Sista sovmorgonen

Jag har nyss vaknat upp från den sista sovmorgonen på VÄLDIGT länge. I och för sig behöver jag inte åka in till skolan förrän vid elva i morgon så jag slipper i alla fall den fasansfulla uppstigningen vid 06:00. Åh vad jag kommer sakna att få sova ut på morgonen, det är ju bland det bästa som finns!

Det känns helt obegripligt att vi börjar skolan imorgon. Sommarlovet var över på ett ögonblick och nu väntar otaliga månader av jobb och slit. Att det snart är höst gör ju inte saken bättre...
Självklart ska det bli roligt att träffa alla kompisar igen men efter ett par veckor eller så kommer jag redan längta till höstlovet.

Aja, solen skiner idag, något som tyder på att det förhoppningsvis blir en bra sista dag på sommarlovet. =)
Nu är det dags för frukost!
Vi hörs!

Sista sommarlovshelgen

Ja då var det bara ett par dagar innan skolan börjar igen. Det är helt ofattbart att sommarlovet redan är över, kan elva veckor verkligen passera så fort?! Det känns som igår då vi stod utanför kyrkan och kramade om alla i klassen och önskade varandra ett bra lov.
Det har verkligen varit en lugn sommar då inget speciellt egentligen har hänt. En ganska tråkig sommar om jag ska vara ärlig, det hade varit roligt att åkt på nån festival eller liknande med det blev det ju inte. Sen har ju släkten har varit här hemma i Ramvik och hälsat istället för att vi har åkt ner till Stockholm också. Det känns även konstig att det är mitt allra sista sommarlov, vid den här tiden nästa år kommer jag typ ha...semester! Knepigt.

Aja... man får väl ta reda på de få dagar som är kvar och det hade ju varit roligare med bra väder men så som regnet öser ner nu kan man nog inte hoppas på det. Imorgonkväll kommer i alla fall Anna och Jessica hit och har lite tjejkväll, sen får vi se vad som händer resten av helgen.

Idag var jag och strosade runt i regniga Härnösand ett par timmar och hittade bl.a. en jättefin ljusblå skjortklänning. =)

Och det var inte bara i Härnösand som regnet öste ner, även i Berlin var det blött och kvällens friidrottsfinaler blev framskjutna rejält. Höjdhoppet blev framskjutet nästan två timmar och det är inte så svårt att förstå att hoppningen inte var den bästa. Tillsammans med många andra rev Linus Thörnblad ut sig på 2:28 men slutade ändå på en 5:e plats vilket ändå är bra med tanke på att även han varit skadad innan VM. Dessutom är det Sveriegs bästa placering hittills i mästerskapet. Igår slog faktiskt Nicklas Wiberg svenskt rekord i tiokampen och slutade på en 7:e plats, och likaså gjorde Emma Green i höjdhoppet.

Ses!

Och så hade han två...

Två guldmedaljer. Två världsrekord. Usain Bolt är sjuk. Tydligen var han "inte i så bra form" men ändå slår han barnsligt enkelt ett nytt världsrekord. 19:19. Helt jävla otroligt hur grymt överlägsen han är, ingen av de andra löparna var ens i närheten att hota honom, något som vi alla redan visste men det är ändå först då man ändå ser hur han bara flyger förbi sina motståndare som man förstår. Ja, kanske inte förstår men i alla fall anar hur bra han är. Tänk om ett par år, vilka tider kommer vi då att få se?
Det finns inga ord som kan beskriva hur bra Bolt är. Han har två guld redan, ska det bli ett tredje också?

                                           Bild: TV4

19:25?

Jag kanske borde tippa en tid för Usain Bolt? Det gick ju ganska bra sist... ;)
Att han vinner är det som sagt inget snack utan det är vad han vinner på som är det intressanta. Bolt själv hävdar att han inte är i lika bra form som i OS ifjol och att han inte tränat 200 lika mycket. Men allt verkar möjligt för den här mannen och jag tror vi kan få se ett världsrekord ikväll också. Just nu ligger rekordet på 19:30 men jag tror det nya kommer bli... 19:27...19:25? Ja, 19:25 blir det!
Kanske är jag helt ute och cyklar, men snabbt kommer det gå i alla fall!

The Proposal

Igår var jag och Marina och såg på The Proposal på bio. Med godis och popcorn var vi redo för en film vi hört skulle vara riktigt rolig. Och rolig var den verkligen och mycket skratt blev det! Den rekommenderar jag verkligen till alla! Fick även se en trailer på en ny komedi som snart skulle ha premiär som hette The Ugly Truth. När den kommer får jag dra med mig nån och hoppas på en till bra filmupplevelse. Det är mycket bra filmer som kommer nu i höst och New Moon och Flickan Som Lekte Med Elden ser jag mest fram emot. =)

Ikväll är det återigen en fullspäckad friidrottskväll med en spännande höjdhoppsfinal för damerna med Emma Green och även avslutningen på tiokampen där det gått riktigt bra för våra svenskar. Dom kanske inte direkt slåss om medaljerna men har slagit personliga rekord i nästa alla grenar och Nicklas Wiberg har en möjlighet att slå det svenska rekordet.
Sen är det ju också dags för Usain Bolts att springa final på 200 meter. Vinna kommer han självklart göra, frågan är bara med hur mycket.



Ses!

Tårtkalas och friidrottsuppdatering

Idag fyllde min kära mormor år så nu ikväll blev det att åka dit med en bukett blommor och käka tårta. Smarrig! Roligt blev det också då lille Hampe skulle dricka Fanta och fick otroligt roliga ansiktsuttryck då kolsyran bubblade i munnen. :)

Och eftersom friidrotts-VM håller på för fulla muggar så blir det givetvis mycket tid framför tv:n dom här dagarna. SOm tur är så är sändnigarna från Berlin mest under förmiddagen och kvällen så man kan passa på att syssla med annat under dagen. Igår var det t:ex oväntat varmt så största delen av dagen spenderades på ute på balkongen medans jag njöt av sensommarsolen.

Tillbaka till VM då. Jag har nog fortfarande inte riktigt hämtat mig ifrån söndagens magnifika uppvisning av Mr. Bolt. Men idag var det dags igen, nu för den dubbla distansen, 200 meter. Lekande lätt nästan joggade Bolt sig vidare till finalen. Synd var att Tyson Gay kände av sin skada och därför inte springer 200. Men även om inte Gay är med så saknar nog inte Usain Bolt motivation att springa snabbt på torsdag. Jag tror fan det kan bli ett till världsrekord.
Ur svensk synvinkel så är ju inte detta ett så lyckat VM för oss svenskar. Med massor av skador och liknande så har vi knappast nån chans om medaljer. Om det ska bli nån medalj tror jag ändå att Emma Green eller Linus Thörnblad har bäst chans. Emma tog sig lätt vidare till final idag och Linus kvalar i morgon. Jag håller mina tummar för dom. Wissman tog sig till semi men kommer nog få nöja sig med det också, det såg tungt ut. Och stackars Musse som både skadade sig och blev sjuk veckorna innan VM sprang in på sista plats i kvällens final på 3000 meter hinder, något mer kunde man inte förväntat sig med tanke på hans situation.

Nu är det snart dags för So You Think You Can Dance så ska lämna datorn nu.
I morgon blir det att hänga med Anna under dagen och sen blir det bio med Marina på kvällen, The Proposal ska vi se. Den ska tydligen vara väldigt rolig så det ser jag fram emot!

Hej då!

Inte för att jag vill skryta...

...MEN VAD VAR DET JAG SA?! USAIN BOLT - 9:58 - VÄRLDSREKORD! Helt jävla magiskt! Vilken kille! Jag inser att jag för ungefär en och en halv timme sedan fick bevittna något av det största i idrottvärld. Ett perfekt lopp av världens genom tidernas snabbaste människa. Bolt är helt otrolig. Han har haft världens ögon på sig sedan OS ifjol och förväntnigarna på honom har varit enorma. Ändå kan han sekunder innan startskottet skjuts, dansa, skoja och leka framför tv-kamerorna. "I'm ready. Are you ready? Let's go" var det sista han sa innan han ställde sig i startblocken och bevisade att han pallade trycket. Tyson Gay och Asafa Powell var inte ens i närheten. Gay sprang sitt livs snabbaste lopp på 9:71 men blev ändå slagen med tretton hundradelar. Det enda han kunde göra var att skaka på huvudet.
Just nu tror jag även att världsrekordet på 200 meter är i fara. Vi får se på torsdag. Kanske lyckas jag gissa rätt på även den tiden? =)

                                          Bild: TV4





Regnigt värre

Usch vilket jäkla väder det är! Spöregn, storm och tio grader celcius. Det känns som om hösten faktiskt är på ingång, även om jag försöker förtränga det...

 Annars då? Jo, otroligt trött. Det värsta med att ligga och vila ett par timmar under dagen är att när man väl ska sova för natten är det omöjligt. Klarvaken låg jag i sängen i natt till klockan var närmare fyra då jag var så less på P3´s nattprogram och slet av mig mp3:n då det började spelas Death Metal.

Idag fyller Anna 17 år. GRATTIS! :D
Ska gå bort till henne i kväll och käka lite marängswiss...swisch...switch...Glass och maränger blandat med banan och chokladsås!
Sen vid halv tio bänkar jag mig framför tv:n och finalen på 100 meter. Spännande!

Ses!

Berlin, baby!

...och även Birsta! Åkte tidigt i morse till Härnösand där jag och pappa släppte av farmor så hon kunde ta bussen till Haparanda och sen åka vidare till Finland där hon ska vara några dagar. Trots obegripligt tidigt för att vara mig så följde jag ändå med för pappa skulle fortsätta ner till Birsta för att bla titta på en ny tvättmaskin, jag såg min chans att kunna shoppa i lite andra affärer än Vero Moda och H&M och följde alltså därför med. I Birsta strosade jag runt i butikerna i ett par timmar och hittade mestadels fina tunikor men även lite smycken och en skön kofta. Hade hoppats på att finna några söta skor men då augusti tydligen betyder att hösten är här så har affärerna rensat ut alla ballerina, tygskor och gladiatorsandel för varma vinterskor i stället, så det blev inget skoköp för mig.
Väl hemma igen trängde sig en hemsk huvudvärk på och trots alvedon och vila gick det inte över och jag fick ställa in kvällens planer på att käk och bio med kusinerna. Riktigt synd men som tur är finns det ju 364 andra dagar på året att göra sånt.

Nu ikväll då huvudvärken nästan är borta har jag kikat lite på friidrotts-VM som startade i Berlin idag. Det är inte lika roligt då de svenska medaljchanserna är minimala men som tur är finns det ju många andra att titta och hoppas på. Som jag nämnt tidigare är jag helspänd inför herrarnas 100-metersfinal som redan är i morgonkväll och idag har det varit både försök och kvartsfinaler där man kunnat spana in de tre som med stor sannolikhet kommer kämpa om medaljerna. Asafa Powell, Tyson Gay och den fenomenala Usain Bolt. Efter att nästan hållt på att tramsa bort sig i försöken imponerade Powell stort i kvarten idag medan Gay och Usain tog det något lugnare. Frågar ni mig kommer placeringar bli 1:a  Bolt, 2:a Gay och 3:a Powell. Dessutom kommer det slås ett nytt världsrekord i morgon vid 21:35 i Berlin. U. Bolt - 9:58 World record kommer det förmodligen stå på resultattavlan om jag får som jag vill.

Auf Wiedersehen!

Working Class Hero

Jäklar vilken energi jag haft idag! Vaknade i lagom bra tid och började med att gå en riktig långpromenad. Väl hemma åt jag frukost/lunch innan jag satte igång att baka både muffins och blåbärspaj. Smarrigt blev det! Då magen var full av sötsaker högg jag tag i både dammsugaren och trasan och städade mitt rum tills det var skinande rent. Som om det inte var nog så rensade jag även i min garderob och skapade lite mer plats tills nästa gång den är fullproppad.
Just för tillfället känner jag att den här energin börjar försvinna ur kroppen och både huvud och kropp känns lite tungt. Tror jag ska ta en lång varm dusch och sen krypa upp i en fotölj och börja läsa en bok.

Till nästa gång:
Adios!

Working Class Hero - Green Day

They Really Can Dance!

Jag måste bara lägga upp en till Youtube-video. Jag vet att jag tjatat om programmet So You Think you Can Dance, men det är ju så bra! Igår var det ett riktigt toppenprogram och min favorit Jason och hans partner Jeanine gjorde ett sånt grymt bra nummer. Och att numrets koreograf var Travis Wall, min favorit från en tidigare säsong, gjorde det hela ännu bättre.
Titta och njut!


This Boy

Har inget att skriva om för tillfället så tänkte tipsa om lite grym musik. :)
James Morrison är en av mina absoluta favoriter. Han har en fantastiskt underbar röst och gör magisk musik, musik som passar till allt och jag blir helt varm inombords av då jag lyssnar på denna fantastiska människa. Jävlar i helvete vad bra han är!!!






No Worries

Åh vilket härligt väder det har varit dom senaste dagarna! Underbart att bara få sitta ute i solen och njuta av värmen. Det är lika bra att passa på för man vet ju inte om de kan vara dom sista riktiga sommardagarna, förhoppningsvis är det inte det.
Dagen spenderades på Snibben tillsammans med Jessica och Mörtsjöns vatten var faktiskt riktigt behagligt så det blev ett ordentligt dopp i det blå. :)
Ikväll har det blivit lite tv-tittande med säsongsavslutningen av den jättebra serien Being Human. Spännande var det och jag längtar redan till nästa säsong börjar.

I morgon kommer pappa hem efter en månads arbete i Dalarna och det ska bli riktigt skönt att få träffa han. Förhoppningsvis slipper vi allt det här med att jobba långt bort till nästa sommar. Visst kan det vara skönt att vara hemma själv ett tag men efter några veckor är det klart att man saknar han lite.

Nu ska jag ladda mp3:n med lite bra musik och sen krypa i säng.

No Worries - McFly

Nine in the Afternoon

Jag har haft en riktigt skön dag idag måste jag säga. Anna sov över i natt och vi vaknade till ett underbart väder så det blev frukost och sedan softade vi i solen med skön musik. Runt klockan ett hämtade mamma mig så att jag skulle kunna åka upp till dom över dagen och kvällen. Nu när pappa är borta kan jag inte träffa dom så mycket eftersom jag har två hundar som jag måste se efter, men farmor var snäll och skulle ta dom i natt så jag kunde sova över hos mamma och spendera lite tid med Ida som jag inte alls sett speciellt mycket i sommar.
Väl hemma i Ramsås så packade vi genas badkläder och fika och åkte sen upp på Sela där vi spenderade resten av dagen med sol och bad. Vattnet måste ha varit runt 23-24 grader och det var sååå härligt! Sen vi kom hem har jag inte gjort mycket annat än att hänga med lillasyster, vi har spelat fotboll, hoppat hopprep och rockat rockring, ja, sånt som 7-åringar gör. 
Superhärligt har det varit med en riktig sommardag för ovanlighetens skull och jag hoppas det fortsätter även i morgon. På kvällen åker vi till Danielssons där det blir tårtkalas för Anna och Patrik. Låter bra det!

Hörs!
 
Nine in the Afternoon - Panic! At The Disco

Trevlig tisdag

Har haft en riktigt skön tisdag idag. Vädret blev inte bättre efter förra inlägget så det fick bli ett par filmer i soffan under förmiddagen. Vid sjutiden åkte jag och Johanna in till stan och mötte upp Marina. Sen blev det oxfilérulle på Pinocchio. Eller halva tiden blev det skinrulle, jag och Johanna åt av varandras rullar utan att märka något innan Johanna efter ett bra tag satte gaffeln i en oxfilébit och frågade vad det var för nåt, haha. Vi satt där på uteserveringen ett bra tag innan vi gick och köpte godis och satt oss nere vid hamnen och snackade om allt mellan himmel och jord. Eftersom sista bussen hem till Rmavik går 21:50 så fick jag bege mig hemåt då. På bussen mötte jag Linnéa som skulle åka till Långsele för att därifrån ta tåget till Göteborg, lät riktigt roligt. :)

Sen jag kom hem har jag suttit och tittat på ett av mina absoluta favoritprogram - So You Think You Can Dance. Det är grymt bra dansare i år och nästan omöjligt att utse nån favorit, även fast snart bara hälften är kvar. Men Jason och Kayla är riktigt bra!


Kayla & Jason

Nu ska jag nog snart krypa ner i sängen, är ganska trött faktiskt. Får se vad som händer i morgon.
Natti!

Morgonstund har frukost i mun

Nyss har jag vinkat av sommarens sista Sterner-besök. Mina släktingar har ju varit här i drygt två veckor och det kommer kännas lite tomt utan dem här. Den här sommaren har ju varit lite speciell eftersom alla har kommit hem till oss istället för att vi åkt runt och hälsat på människor till höger och vänster. Nästa sommar hoppas jag dock att allt går tillbaka till det normala igen.

Nu ska jag käka en riktig ordentlig frukost som jag gjort i ordning och krypa upp i soffa och titta på nån film medans jag väntar på att vädret ska bli bättre. Det var ju riktigt soligt igår, får hoppas på samma idag! :)

Adios!

I goda vänners sällskap

Igår var jag hemma hos Matte och tillsammans med Anna, Jessica, Christoffer, Linnéa, Jens, Hampus, Emma, Samuel, Line, Lia och Markus hade vi en riktigt trevlig grillkväll. God mat, många spel, badminton och mycket skratt gjorde att vi hade riktigt roligt. När det komer till spel så är "Med Andra Ord" är ett måste inom dessa kretsar. Ordförklaringarna kan bli riktigt knasiga och när sanden börjar ta slut i timglaset börjar paniken komma. En som verkligen var på hugget ikväll var Chrille som imponerade stort, i alla fall då det handlade om att gissa ord. Däremot skapade hans försök till att förklara ord en aning aggresivitet i laget ("Detta med vingar är du dagen efter att du supit" - Spyfluga).  Men mycket skratt gav det i alla fall!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Solen har faktiskt varit närvaranade under stora delar av dagen och jag har spenderat mesta tiden utomhus i solstolen. Ikväll ska jag hem till mamma en snabbis och i morgon blir det förhoppningsvis Härnta med Marina och Johanna. :)

Later!

RSS 2.0