Sverige-Montenegro

Vilken jäkla skitmatch det var av Sverige igår. Första halvlek var aboslut inget att hurra för och Montenegro hade ledningen med två mål i paus. I andra halvlek bytte Sverige till ett 5-1-försvar med Jonas Källman som etta och då blev det bättre spel, men ändå inte tillräckligt bra. De sista trettio minuterna blev onödigt spännande och det såg ut som att svenskarna eventuellt skulle gå mot en förlust. Men Mattias Andersson kom igång riktigt bra i målet, samtidigt som spelarna fick tag på lite enkla bollar och när Jonas Källman satte 29-27 var matchen avgjord. Slutresultatet blev 30-27, men det var verkligen ingen bra insats av Sverige. Nu får vi hoppas på bättre spel i matchen mot Israel på söndag. Då hoppas jag även att Robin Andersson får spela lite också, och inte bara nöta bänken som han gjorde i går.

Väntan

Sitter här och väntar. Väntar på att sockerkakan jag satt i ugnen ska grädda färdigt. Väntar på att matchen mellan Sverige och Montenegro ska börja. Väntar på att pappa ska komma hem så vi kan äta en lite sen middag. Och främst av allt väntar jag på att Magnus ska komma hem. Första gången han kommer hem sen han flyttade till Lindesberg. Fast tänker jag efter så längtar jag nog pyttelite mer till matchen börjar! Bara sisådär 20 minuter till sändningarna börjar nu.

Hejs!

Lovekiller

Låten Lovekiller med Darin är en låt jag faktiskt tycker är riktigt, riktigt bra. Nu har det även kommit en video, som även den är riktigt bra. För att vara svensk. Och Darin, ja han är nästan lite... snygg. Men bara lite.

Här har ni videon:


Onsdag

Idag har jag inte gjort mycket. Sett på en film, Äntligen Midsommar! med den amerikanska Beverly Hills 90210-skådisen Luke Perry, såg ut som han gjorde då fast med lite fler rynkor. Filmen var väl helt okej, skrattade ganska mycket om jag ska vara ärlig.

Gav mig ikväll upp på hallen för att titta på lite handboll. U21-match mellan Ramvik och Sundsvall. 34-14 till hemmalaget och kan ju inte påstå att det var så spännande och vackert spel.

Har pratat lite med lillebror som kommer hem imorgon, första gången sen augusti. Blir skoj att träffa han.

Ska väl ta och titta på Kungarna nu...

Hörs sen!

En intressant dokumentär

Läste i Sportbladet idag att Tv4 håller på att göra en dokumentär om svenska handbollslandslaget. Man följer dom på träningsläger, matcher m.m. Handbollslandslaget förknippas ju fortfarande mest med Bengan Boys - Stefan Lövgren, Magnus Wislander, Johan Petterson m.f. och jag kan förstå att man nu vill att svenska folket ska lära känna dagens spelare, särskilt inför hemma-VM. Riktigt roligt tycker jag och jag hoppas på en bra dokumentär, när den ska visas har jag dock inte läst något om, men det lär väl bli innan VM. 

Lunes

Idag var det dags för ett möte igen, men innan dess åt jag lite lunch med Malin på Prismakafét. Det fick bli bakad potatis med kycklingröra, gudomligt gott!

Mötet tog inte så lång tid idag, dryga timmen, så kom hem rätt tidigt. Har sedan dess sträckläst en bok, Illusioner av Erica Spindler, sett på Paradise Hotel och käkat glass. En helt okej måndag.


Handbollssugen

Sitter här och följer lite handboll via webben och då speciellt genom ClientWare. Lindeberg lyckades få till ett oavgjort resultat mot Kristianstad, 27-27. Och nu följer jag med spänning matchen mellan Guif och Aranäs, där Guif just nu leder med 33-30. Jag är så himla sugen på att åka ner till Eskilstuna den 12:e december för att se matchen mellan just Guif och Lindesberg. Har dessutom hittat riktigt billiga tågbiljetter. Nån som vill följa med?

Taken

Har nyss tittat på Taken som jag köpte i onsdags. Jäklar vilken bra film!

Handling:
Bryans dotter Kim åker tillsammans med en kompis till Paris. Väl där ringer hon hem till sin pappa, samtidigt som de pratar bryter sig män in i lägenheten och kidnappar Kim och hennes kompis. Bryan som är en före detta CIA-agent reser genast till Paris för att hitta sin dotter, men han har bara fyra dygn på sig innan chansen att någonsin hitta henne försvinner. Fyra dygn innan hon säljs som prostituerad. Bryan gör allt för att hitta sin dotter och de som kommer i hans väg gör bäst i att akta sig.

Omdömme:
Riktigt spännande film! Högt tempo igenom hela filmen och handlingen är väldigt bra. Det är nästan så att man blir lite rädd för att resa... 4/5 i slutbetyg!

 

 


Hot Chocolate

Har nyss sett klart Just My Luck med farmor. Var ett tag sen jag såg den och oj vad unga McFly var då. Nu är dom ju fyra riktigt heta män!

Har haft en riktigt rolig dag i stan idag. Jag, Johanna och Madde satt på Rutiga Duken i flera timmar och drack varm choklad, åt chokladbollar och pratade och skrattade så att vi fick konstiga blickar av de andra gästerna. Så himla mycket roligt vi har haft! När det var dags för kaféet att stänga lämnade vi vårt bord, lämnade av Madde på Höga och jag och Johanna tog en sväng på Coop. Köpte lite chips och dip innan vi åkte hemigen. Hade en sån himla tur också och har nu fått låna Johannas teoriböcker. Det är långt kvar till körkortet för mig men jag kan ju i alla fall börja med teorin. Superbra!

Vi bestämde också att det kanske blir en tur till Birsta imorgon, skulle behöva köpa vinterkängor.

Nu ska jag käka chips och ta och se filmen Taken jag köpte här om dagen.

Lördagsplaner

Igårkväll var tjejerna här på lite fredagsmys. Jag hade kvällen till ära snott ihop en tacotårta och till efterrätt fixade vi tillsammans fruktsallad och glass. Maten avnjöts framför Idol och jag måste säga att det var lite synd att Linda åkte, hon är ju en grym sångare när hon väl får sjunga låtar som passar henne. Olle och Andreas var annars grymma som vanligt. En trevlig kväll var det.

Nu ska jag snart bli upplockad av Johanna och sen beger vi oss till stan för att möta upp Madde och ta en fika och vara sociala.

Senare idag måste jag även ta tag i uppgifterna vi fick i onsdags på kursen, mindre kul...

Mohaha

Tycker det är lite roligt faktiskt att södra Sverige drabbats av snöstormar medan vi här i norr (i alla fall där jag bor) fortfarande har marken bar. Facebook var fullproppat av kommentarer från mina vänner som numera bor i söder som handlade om snöovädret. Själv har jag en fin höstdag utanför fönstret. Än så länge. 

Cardiology

Jag är superglad just nu för jag har just bokat Good Charlottes kommande album Cardiology från CDON. Av det jag hört så låter det som att det är en grym skiva och jag längtar ihjäl mig tills den landar i postlådan. Andra november är datumet!


Filmtajm

Var och handlade lite idag inför morgondagens fredagsmys. Fick med mig två filmer hem för en billig peng. Underbara, fantastiska, supergråtafilmen P.S. I Love You med min man Gerard Butler och den lite tuffare Taken. Den förstnämnda har jag redan sett men kan nu se den när jag vill, den andra såg några i klassen när vi skulle se en film i svenskan, och den verkar riktigt spännande! Återkommer med rescension senare. Nu väntar snart en promenad och sen middag hos farmor. 


Wednesday's Child

Jag har haft en riktigt bra onsdag måste jag säga. Åkte in till stan på förmiddagen och passade på att besöka ett par släktingar innan det var dags på möte. Blev bjuden på en supergod pasta carbonara och rullade bokstavligt talat därifrån. Hade möte med arbetslivsresurskursen och den här gången vara det mycket mer intressant. En annan ledare, som inte var mycket äldre än oss som var där och det blev ett mycket bättre sammarbete mellan ledare och deltagare den här gången. Det har absolut inte varit dåligt förut men det är ju alltid mycket roligare om en ledare så att säga är på samma nivå som en själv. Hann i alla fall åka hem med trebussen och hade tur att träffa Anna på den så det blev en snabb catch-up där. Kom hem och var senare iväg på simning och det var hur skönt som helst. Kvällen till ära hade man släckt ner nästan hela hallen med undantag för ett par lampor och ställt ut tända ljus längs med bassängkanten. Vatten var vavrmt och lugn musik hördes från högtalarna. Hur mysigt som helst och jag var nästan på väg att somna där i vattnet... Har sedan hemkomsten titta lite på tv och snart blir det Kungarna av Tylösand innan jag avslutar kvällen med lite läsning. Helt okej faktiskt.

Hörs!

Tommy-Gun

Kan inte sluta lyssna på den här låten av Royal Republic. Och videon är så jävla cool. Directed by Bingo Rimér.


Suck...

Sitter här och lyssnar på fantastiska Oskar Linnros, just nu på låten Annie Hall. Bra grejer han gör. Regnet öser ner utanför och jag är riktigt uttråkad... Imorgon väntar återigen ett möte på arbetsförmedlingen kurs. Jag måste verkligen hitta ett jobb snarast möjligt, blir tokig på att gå här hemma och inte göra något. Det var skönt med lite avkoppling efter studenten men nu börjar jag snart klättra på väggarna. Vill tjäna pengar så jag kan åka härifrån fortast möjligt! Hösten tär redan på mig...

Aja, jag återgår till herr Linnros nu jag. Har inget intressantare att skriva.


Kedjor och nitar

Älskar min fina tröja från H&M med nitar och kedjor runt halsen. 199 spänn!


Bullbak och kakbak

Idag har jag tillbringat ett antal timmar i köket med en enorm bulldeg. Mamma har i helgen bett om lite fika och då får jag väl ställa upp, duktig dotter som jag är. Igår blev det havrekakor med choklad, superenkelt och jättegott. Och idag blev det alltså bullar.


Mumsigt va?


Tidsfördriv

Okej, jag hade tråkigt. Så jag fyllde i den här listan. Den här långa listan. Läs om ni orkar.

Brukar du komma i tid:
Oftast ja. Men ibland kan jag vara väldigt sen också. 
Vad hade du i din mun senast: Tandborsten
Har du bra kondition: Ha ha
Hur lång är du: 1,76 cm över havet
Hur känner du dig just nu: Lite sugen på isglass
Hur upplever du dig själv som person: Glad
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Kan du laga mat: Ja det kan jag men det händer inte så jätteofta
Vad jobbar du med/pluggar du: Söker jobb
Vad har du på dig just nu: Svarta leggings, vitt linne, grå stickad tröja.
Har du någon fobi: Hatar åska. Och att kräkas.
Hade du en bra kväll igår: Jorå, tittade på hockey på tv:n och Modo krossade HV71 så det var lyckat.
Vilket är ditt senaste inköp: Ett paket med kuvert
Din favoritdryck på morgonen: Juice
Projekt just nu: Hitta ett jobb
Vilken tid gick du upp idag: 11:15 typ
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Vilka pengar?
Har du sovit i din egen säng inatt: Japp
Vad hade du sönder senast: Rev upp ett hål i min strumpa igår
Senaste alkoholintag: Var ett par helger sedan, på bröllopet i Stockholm blev det några glas vin och en drink.
Har du haft mörkt hår: Ja, ganska många gånger faktiskt. Har även haft svart hår, men bara då i underhåret.
Är du morgonpigg: Hahahahaha!
Vem snackade du med senast: Mamma
Stjärntecken: Fiskarna
Varm favoritdricka: Varm choklad
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
När gjorde du senast något riktigt dumt: Är alltid snäll
Saknar du någon just nu: Farfar
Hur ofta loggar du in på LunarStorm: Har intevarit inne där på kanske fem år 
Gillar du dokumentärer: Ja, tycker det är jätteintressant, särskilt om det handlar om krig eller typ ovanliga människor.
Vilka språk kan du prata: Svenska, engelska, ganska mycket spanska, lite tyska, några ord på kroatiska
När fikade du senast: Typ en halvtimme sedan hos familjen Persson
Vad ska man göra för att få dig irriterad (förbannad!): Bete sig idiotiskt.
Senast sedda filmen: Bad Boys 2
Senaste impulsköp: Tröja från H&M
Bästa promenad: När vädret är fint och man har all tid i världen att vandra runt, helst på nya platser.
Favoritgata: Ännu inte hittat den
Favoritgalleri: Ja inte är det Prisma i alla fall...
Här bjuder jag mamma på middag: Hm, nån med god mat i alla fall!
Fikar gärna på: Rutiga Duken
Bästa lunchställe: Rutiga Duken?
Favoritgrönsak: Gurka
Favoritfärg: Svart, turkos och röd
Favoritmärke: Är inte så mycket för märken
Favoritdjur: Hund
Bil: Ge mig en snabb BMW eller Lamborghini
Favvoskor: Converse
Motionerar: Försöker bli bättre på det
Det dyraste jag köpt: Ingen aning faktiskt, antar att det är nån elektronikpryl
Bästa fyllekäket: Pizza
Dansar helst till: Hög musik
Bästa romanen: Bridget Jones Dagbok
Favoritprodukt på Apoteket: Försvarets hudsalva
Bästa förfestmusiken: Typ populäraste låtarna för tillfället
Reser helst till: Hög värme, blått vatten, sandiga stränder, roliga nätter.
Älsklingsljud: Vågor, och favoritlåten
Mitt sämsta köp nånsin: Alla kläder jag aldrig använt
Är du bekymrad över något just nu: Att jag fortfarande är arbetslös 
Favoritland förutom sverige? Inte besökt det än, men helt säker på att det har bättre väder än i Sverige.
Längtar efter: Omväxling
Gillar Allsång på Skansen? Inte direkt, men är det nån bra artist kollar jag men byter kanal så fort Anders Lundin börjar prata.
Senast lästa papperstidning: Sportbladet
Senaste telefonsamtal: Farmor
Kär: Nope
Varit i Polen? Nej det har jag inte.
Hur gammal var din mamma när hon födde dig? Tjugosex
Vill du ha / har du barn? Jag vill ha barn, två tre stycken.
Hur många resväskor äger du? En riktigt bra som tyvärr inte används alltför flitigt.
Tittade du på tecknat när du var liten? Vem gjorde inte det?
Vad var den senaste musik du lyssnade på? Oskar Linnros - Annie Hall
Vad är det bästa med dig? Det går att lita på mig till 100 %.
Vad är det näst bästa med dig? Att jag oftast är väldigt glad.
Vad är det sämsta med dig? Jag borde kanske säga vad jag verkligen tycker lite oftare.
Hur var du som barn? Alldeles underbar
Har du bra kontakt med din familj? Ja det har jag.
Hur stora fötter har du? 37
Hur ofta filar du dem? Nån gång i månaden?
När var du riktigt full senast? Ett tag sen nu, på nån fest.
När dansade du senast? Typ nån dag sen i rummet tillsammans med en bra låt i öronen 
Följer du någon Tv-serie? Väldigt många
Vad gjorde du nyårsafton 1999?  Var med familjen tror jag
Vilken roll hade du i skolan? Snälla, tysta och duktiga tjejen.
Vart vill du åka på storstadssemester? New York, London, Los Angeles, Rom, Tokyo, Berlin m.f 
Vart vill du åka på solsemester? Thailand, Brasilien, Hawaii, Bali, Jamaica
Vill du gifta dig? Ja, ett riktigt sagobröllop vill jag ha
Hur långa ögonfransar har du? Så långa så att jag aldrig behöver lösögonfransar.
Brukar du bada på sommaren? Självklart!
Älskar du alla former av sport? De flesta! Men det finns undantag, typ golf...
Lyssnar du på radio? Vilken kanal? Radion står typ alltid på hemma hos oss så det blir ganska mycket Mix Megapol, P3, sportradion och lyssnar även på Bandit på datorn ibland.
Gillar du parmesan? Nja, ingen favorit direkt.
Har du gjort något kriminellt? Pallat äpplen?
Knarkar du? Verkligen inte. Har aldrig rökt ens.
Vad heter din bästis? Farmor 
Vad är det första du gör på morgonen (jobbdag)? Snoozar
Vad är det första du gör på morgonen (ledig dag)? Somnar om
Vad är det sista du gör innan du somnar? Kollar så att jag verkligen ställt alarmet på mobilen.
Vad äter du oftast till lunch? Äter ganska varierad lunch faktiskt.
När åt du kött senast? Igår, hamburgare
När hiv-testade du dig senast? Har aldrig hänt.
Sopsorterar du flitigt? Nej. Skäms lite över det...
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? Dricker inte kaffe
Har du några allergier/handikapp?
Allergier: nötter, pollen, äpplen. Handikapp: Ser riktigt dåligt
När besökte du ett gym senast? Alldeles för länge sedan
Äger du en cykel? Två till och med!
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Lite seg, men på bra humör och lugn.
Favoritgodis: Choklad i alla dess former
Är det nåt du absolut inte äter: Typ ärtsoppa, bönor och vitkålsstuvning
Musik just nu: Håkan Hellströms nya
Vad sa du senast: Vad blir det för mat?
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hippieliv på 70-talet eller pudelrockare på 80-talet. Vore också kul att se hur dom hade det på medeltiden.
Sommarplaner: Hoppas jag överlever vintern först innan jag börjar planera.
Fisk eller badkruka: Fisk!
Hur många kuddar sover du med: Två
Favoritväder: 30 plus och solsken
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Båt, tändstickor och en kompis.
Spelar du nåt instrument: Inte nu, men var en hejare på fiol i tredje klass.
Morgon- eller nattmänniska:  Nattuggla
Sparare eller slösare: Båda delarna, är ganska bra på att spara men kan även slösa ordentligt.
Vem är viktigast för dig: Kan inte välja bara en! Familj och vänner.
Bästa film: Finns många bra men gillar "P.S. I Love You", "The Notebook", "Step Up-filmerna" m.f.
Tror på liv på andra planeter: Ja, men har lite svårt att tro att det finns människor som oss. Och tror inte det finns typiska "filmaliens".
Kommer du ihåg din första kärlek: Nicky i Westlife...
Älskar du henne/honom fortfarande: Har dumpat honom nu för Channing Tatum
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet om i alla fall.
Tror du på mirakel: Nja.. Jo, men det göra jag nog.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja det tror jag
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två, tre stycken
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Ibland
Snarkar du?: Inte vad jag vet
Rädd för insekter? Absolut inte rädd men dom är ju jävligt irriterande och äckliga.
Äckligaste insekten: Alla jävla larver och maskar.
Största svaghet: Kan bli osäker på mig själv ibland. 
Det här är jag bra på: Baka goda kakor
Bästa bok? Finns många bra men gillar Sagan om klanen Otori
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga!
Vad vill du jobba som? Den frågan ställer jag mig ganska ofta! Har inte hittat nåt svar än.
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Inte längre
Har du nån flickvän/pojkvän? Nej
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Vill tatuera mig så snart jag kommit på vad.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Mittemellan, vill ha det städat men det ska samtidigt synas att det bor någon där.
Gungar du på stolen? Mhm!
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Inte bungyjump men otroligt gärna fallskärm!
Vilken hand håller du gaffeln i? Beror på om jag använder kniven eller inte
Hur är din drömtjej/kille? En som älskar mig för den jag är och litar på mig, att vi gör saker ihop och har kul.
Hur många syskon har du? En lillebror och en lillasyster
Vad är du mest rädd för? Att förlora de som står mig nära.
Är du rädd för blod? Nej. Kanske i stora mängder.
Saltar du på maten? Om det inte är tillräckligt redan så gör jag det.
Gillar du att sjunga? Ja till hög volym så jag inte hör hur dåligt det låter.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Samhälle - Språk. Ville ha en bred utbildning och jag gillar språk.
Anser du att du är stark? Inte direkt
Brukar du sola? Japp
Vad gör du om du får hicka? Håller andan eller dricker vatten
Kaffe, te eller inget? Te
Har du en besatthet? Näe, inget jag kan komma på
Vad ville du bli när du var liten? Delfinskötare och veterinär. Det vill väl alla småflickor?
Vilken låt lyssnar du på nu? Notion - Kings Of Leon
När flög du senast? I mars till Riga
Har du varit ärlig när du fyllt i den här listan? Klart jag har!


Nattmusik

Sitter här för mig själv i natten och lyssnar på underbar musik med min allra bästa vän Spotify. Sjunger några rader när det passar. Känner hur mycket musik faktiskt betyder för mig.

Några bra nattlåtar:

Maroon 5 - She Will Be Loved


Journey - Faithfully


Robbie Williams - Angels


John Mayer - Stop This Train

I'm a busy woman!

Har haft fullt upp ikväll! En massa bra matcher och självklart visas dom samtidigt på tv:n.

Har bl.a följt:

Handboll. Ystad-Alingsås, där Alingsås ganska enkelt vann med 21-28. Fast Ystad var på väg att komma ikapp men nådde inte hela vägen fram innan Alingsås åter drog ifrån.

Handboll. Drott-Guif. Viktigaste matchen men visades tyvärr inte på tv så fick uppdatera mig med bl.a. text-tv. Guif ledde med ett par bollar hela matchen men när klockan stod på 59:57 lyckades Drott få in ett mål och matchen slutade 23-23. SURT!

Handboll. Hamburg-Sävehof. Champions League och svenskarna spelade riktigt, riktigt bra i dryga halvleken, sen blev Hamburg för tufft motstånd och målen rann iväg i slutet och matchen slutade 33-24.

Hockey. Modo-Aik. Spännande match där lagen följdes åt i stort sett hela matchen. Typiskt nog skulle stockholmarna få in det där jäkla 4-3-målet alldeles i slutet av matchen och Modo förlorade...


Blåsningen

Vaknade idag av att mitt fönster höll på att skallra sönder! Tittade ut och ser träden böjas av vinden, soptunnor som fallit, plastpåsar som rymt och lite annat smått och gott. Jäklar vilken storm det är! Hörde också att dom funderar på att stänga av Höga Kustenbron helt och hållet och det har ju inte hänt många gånger. Aja, jag får väl vara glad att jag slipper snön (än så länge) som verkar ha fallit på många ställen i Sverige i natt. Fy fan vad hemskt...

Bäddar ner mig i soffan istället och ser en bra film med lite varm choklad. 


Kvällsnöje

Haha! Dör av skratt!!!


En dag på stan

Mätt och belåten och äntligen hemkommen ifrån stan. Åkte in redan vid elva och fick sedan lov att strosa runt i affärerna tills klockan slog ett och det var dags att gå på Arbetslivsresurs. Jag hatar att gå i affärer samtidigt som man är utan pengar! Kunde till slut inte motstå att köpa en skitsnygg tröja på H&M, fick den för under hundralappen eftersom jag använde både ett presentkort samtidigt som det var 10 procents rabatt för medlemmar. Förlåt plånboken, men jag lovar att betala tillbaka! (Visar bild på tröjan senare!)

På kursen gick det väl bra men vi gjorde inte mycket mer än att prata, prata och prata. Efter drygt två timmar kunde jag äntligen gå ut därifrån och springa till bussen och åka hem.

Nu ska jag snart packa väskan och åka iväg och simma lite.

Stig-Helmer och jag

Ibland kan jag inte göra annat än att bara skratta åt min fantasi. I natt drömde jag till exempel att det var studentfest, vad temat var vet jag inte men när jag kom till omklädningsrummet där vi tjejer skulle byta om hade alla valt att vara Pochahontas. Alla utom jag vill säga. Jag skulle vara Stig-Helmer. Självklart.



Nu ska jag snart ta bussen in till stan för ett möte på arbetsförmedlingen. Hörs!

Mosade

Jahapp. Svenskarna blev totalt utspelade i kvällens match. Inte så oväntat kanske men att dom skulle bjuda på ett bättre motstånd var det nog många som räknat med. Redan i den fjärde matchminuten rullade den första bollen in bakom Isaksson och så fortsatte det. Holländarna var grymma medans svenskarna inte alls spelade på topp. Andreas Granqvist fick ju sätta en boll till slut och putsa till siffrorna men då var det sedan länge alldeles för sen. Missade passningar, konstiga bollar och ett osäkert agerande funkar inte när man ska möta sådana här bra lag. För Holland är bra, riktigt bra. Silvermedaljörer i VM för tusan. Men som sagt, Sverige borde inte behöva förlora med 4-1.

Kanske hade matchen sett annorlunda ut om Ola Toivonen hade fått satt dit 1-1 på den solklara målchans han hade men eftersom bollen gick utanför så får vi aldrig veta det. 4-1 blev i alla fall resultatet och de orangea sover nog gott i natt till skillnad motför svenskarna.


Bild lånad från www.aftonbladet.se


Gameday

Så var det snart dags för Sveriges väldigt viktiga kvalmatch mot Holland. Om ca. två och en halv timme är det avspark i TV4. Det är en svår utmaning Sverige står inför och något alldeles extra krävs av Hamréns grabbar för att dom ska kunna slå VM-finallaget Holland. Dock känns det roligt igen att kolla på fotboll när det är så många nya killar som får chansen. Nu är det ett fartfyllt Sverige som saknar den där farliga respekten för motståndarna som leder Sverige. Wernbloom, Toivonen, Bajrami är alla oerhört bra!

Håller tummarna för vinst men tror tyvärr inte Sverige kan överraska så som medierna vill få oss att tro.


Powerwalk med bromskloss

Har haft en ilande huvudvärk sedan igårkväll och gav mig därför ut på en riktig långpromenad i det fantastiskt fina vädret i hopp om att den skulle avta. Det var riktigt härligt men det är lite svårt att få upp ett bra tempo när man har en hund som Diva "Bromsklossen" Näätsaari. Hon stannar sisådär var femte meter för att sticka nosen i nån lite grästuva, oerhört intressant tydligen. Det har gått så långt att hon nu till och med låtsas att hon ska kissa bara för att få stanna ett par sekunder och nosa. Hon sätter sig ner och sticker genast nosen i marken, utan att göra sina behov. En aning irriterande men samtidigt lite underhållande.

Och med tanke på att vovven är en jakthund anade jag att det skulle bli trubbel när jag fick syn på tre råddjur ungefär femtio meter ifrån oss på en lägda. Men inte då, efter en lång stund reagerade hon till slut, lyfte på öronen, men istället för att skälla så lunkade hon lugnt vidare med nosen i asfalten i jakt på något mer intressant än råddjur...

Tog i alla fall en kort paus i promenade och satte mig nere vid den lilla båthamnen som finns alldeles i närheten av där jag bor. Så himla avkopplande, jag älskar vattnet och är glad att vi bor i närheten av det.

När jag väl kommit hem fortsatte jag med lite styrketräning i rummet och svettade bort lite kalorier. Tyvärr meddelade far min nu när han kom hem att han inte orkar göra nån middag idag och att vi ska äta pizza istället, typiskt! Aja, får väl se det som att jag ligger på plus minus noll nu då istället för enbart plus. 

Nu är det middag så vi hörs senare! 

100 Suns


101010

Dagens datum är ju lite speciellt men annars har nog den här söndagen varit precis som vanligt. Tv-repriser, godis från igår och bara en massa slapp. Superskönt. Har hunnit med att se cirka tre handbollsmatcher på tv där den ena var Lindesberg mot Lugi. En sjukt jämn och spännande match men tyvärr hade inte Linde det där lilla extra som behövdes i slutet av matchen och förlorade med 28-26. Snöpligt! Så nu ligger laget fortfarande på endast ett poäng, något måste ske annars är risken stor att de blir kvar där på jumboplatsen och åker ur elitserien. Men än är det väldigt mycket kvar av säsongen och allt kan hända. Måste vara positiv!

Nu är det snart dags för en sen middag och sen fortsätter nog denna dag i samma sega, avslappnande söndagsstil.

Svullo

Har haft tjejerna här på lördagsmys. Gottisbordet var fyllt till bredden, minst sagt. Dock var det mesta nyttigt snacks i form av morotsstavar och gurkstavar som vi dippade och melon, men visst slank det ner chips, godis och popcorn också. På tv:n visades det inget bättre än Wild Hogs men lättroade som vi är så funkade det perfekt. En massa prat om allt mellan himmel och jord blev det också, precis som våra kvällar brukar se ut helt enkelt. Väldigt trevligt.

Nu sitter jag här och svullar vidare på det som blir över men känner hur tajt tröjan börjar bli så ska nog sluta nu och fortsätta imorgon...

Kryper nog i kojs istället. Godnatt! 

Salladen med stort S

Jag måste bara få fresta er med min lunch, världens godaste tonfisksallad med världens godaste vitlökssås. Visst ser det smarrigt ut?!


Innehåll: Tonfisk, pasta, snackpaprika, röd lök, gurka, körsbärstomater och vitlökssås.


Första Fredagsfinalen

Igårkväll var det dags för första fredagsfinalen i Idol och temat var Det här är jag. Jag har sagt det förut men Olle Hedberg är helt fantastisk och igår var inget undantag. Fy fan vad bra han var! Tycker han låter lite som John Mayer och ser ut lite som Joaquin Phoenix och det är ju verkligen inte dumt. Med "Talking About Revolution" så var han helt överlägsen igår. Av de andra tyckte jag inte att det var någon som var så jättebra, blev besviken på både Linda och Jay som annars är grymma.



Nog om Idol. Ikväll kommer kusinerna hit så då blir det film, gotta och snack hela kvällen lång. Ska ta och göra mig lite lunch nu och sen snygga till här hemma lite. Kanske ta en promenad också men vädret är så dystert ute.


Tv-kväll

Har haft en helkväll framför tv:n/webb-tv:n idag. Har bl.a sett på:

Robinson som var precis som vanligt, de som klarar av att överleva på en öde ö har ingen chans mot alla pakter och skit som de flesta ägnar sig åt.

Handboll. Äntligen visas det elitseriehandboll på tv:n och kvällens match var mellan Drott och Ystad som Ystad vann med några bollar.

Superstars där jag efter att Magnus Andersson åkt ut hejade på Björn Ferry som till slut fick se sig slagen av muskelmonstret Martin Lidberg. Mästarnas Mästare är inte alls lika bra som Superstars.

Kenza & Tyra Show. Tjejerna är så sköna och programmet är riktigt underhållande.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, bakat en kaka till mamma, spelat kort med Ida och haft disco på Idas rum. Nu funderar jag på att läsa lite innan jag ska sova men anar att det blir en stund till här framför datorn.

Godnatt!


The Time Of Our Lives

Satt och skrev ut lite foton idag från studenten som jag tänkte rama in och sätta upp på väggen. Och jäklar vilka härliga minnen dom frambringade! Fy fan vad mycket roligt vi hade för oss i klassen, speciellt under den sista terminen. Saknar absolut inte skolan men däremot min fantastiska klass! Vilket underbart gäng vi var!





Varvar ner

Fy fan vad det stormar ute! Man kan nästan tro att taket ska lyfta när som helst!
Sitter här i sängen och myser innan det är dags att sova. Roar mig med att läsa bloggar och lyssna på lugn musik. Dagen har inte varit så spännande måste jag säga. Har vandrat runt här hemma och gjort lite allt möjligt. Var ut en sväng mitt på dagen och höll bokstavligt talat på att blåsa bort. Hösten är verkligen här nu och jag skulle göra vad som helst för en resa till varmare breddgrader...

Papa Roach

Älskade Papa Roach. Så bra band. Så bra musik.




I'll Be Your Mirror

Hela denna "bröllopshelg" började med en förskräcklig bilresa ner till Stockholm. Egentligen var det helt okej ner till Stockholm men väl där började min värsta mardröm. Under 45 minuter bröt min "kära gammelmoster" mot minst fem trafikregler. Jag tänker inte gå in på några detaljer men det var det absolut värsta jag varit med om och jag trodde jag skulle dö flera gånger om. När vi väl kommit fram till Långholmen så kastade jag mig ur bilen för att aldrig sätta mig in den igen.

Av det som återstod av fredagen installerade vi oss i våra rum på vandrarhemmet på Långholmen, ett före detta kronohäkte där rummen var gamla fängelseceller där fngar suttit. Riktigt häftigt! Hela vandrarhemmet/hotellet var inrett med inspiration från fängelset och mycket hade lämnats så som det en gång sett ut. Vid sjutiden gick vi ner till bottenvåningen och puben "Finkan" där brudparet Jim och Eva hade samlat enbart familjen. Vi var runt tjugo personer som åt och drack och hade det väldigt trevligt sådär kvällen före den stora festen. 

På lördagen var det då dags för min pappas kusin Jim att gifta sig med sin Eva. Bröllopet höll rum på Carlhälls Gård på Långholmen. Detta var en borglig vigsel och den skedde utomhus i trädgården utanför och förhållandena hade inte kunnat vara mer perfekta. Klarblå himmel, solen sken och det var väldigt varmt och skönt. Själva vigseln var otroligt fin och det verkligen strålade om brudparet och jag tror nog att alla nittio personer som var där  var lite tårögda. Efter en relativt kort men väldigt fin vigsel skålades det i champange för de nygifta och massvis med foton togs. Självklart hade jag glömt min kamera hemma. Som tur var fanns det andra som kunde ta kort och det fanns även en anlitad fotograf där som senare ska lägga upp alla bilder från festen på parets hemsida.

Efter alla gratulationer och mingel så var det dags för middag. Tre rätters god mat bjöds det på och hela middagen var en väldigt rolig upplevelse. Min släkt är ju ganska galen och det första uppträdandet stod min farmor, hennes systrar och Jims kusin Katharina för. Här bjöds det på egenskrivna låtar om både Jim och Eva och det bjöds på högljudda skratt. Under reseten av middagenbjöds det på ett flertal otroligt roliga, kreativa och söta tal från ett flertal personer, bl.a. så hade Evas tjejkompisar snott Evas "dagbok" och det bjöds på utdrag ur den ända ifrån 7 års ålder fram till den dag då Jim friat. Det bjöds även på flera pusskalas. När bruden lämnat salen så plingades det för fullt i glasen och alla de kvinnliga gästerna rusade fram och pussade på Jim och det var inte lite förvånad Eva blev så hon kom tillbaka och fick se sin nyblivna man full med läppstiftsmärken i ansiktet. Vice versa blev det naturligtvis när Jim lämnade lokalen, alla män och pojkar sprang då fram och pussade Eva. Väldigt roligt måste jag säga!

Efter middagen bjöds det på en underbart god och vacker brudtårta samt lite lekar för brudparet. När detta var avklarat så förvandlades middagsrummet till discogolv. Brudparet dansade först en tryckare men direkt efter skruvades volymen upp och Carola tog ton med "Mickey". De högklackade skorna kastades av och det blev full fart på dansgolvet. Det var väldigt roligt eftersom det var ganska mycket yngre människor där och även om både Jim och Eva är över trettio så är dom och deras vänner snarare knappt tjugo i sinnet. Det var fullt ös på dansgolvet med andra ord!

När klockan närmade sig halv två kände jag att det räckte för kvällen, riktigt trött var jag plus att jag haft en förkylning som legat och lurat under helgen så var inte alldeles på topp. Vi återvände då till vandrarhemmet på Långholmen där vi bodde och somnade direkt.

På söndagen sen var det dags för hemresa men först en riktig långpromenad i det sköna höstvädret, precis som vi gjort på lördagen. Långholmen är så otroligt vacker och vyn över staden är underbar, vattnet runtomkring, båtarna som gör en sista sväng innan de ska tas upp för den här säsongen, mysiga parker och färgglada löv som täcker marken. Tjusigt.

När det sen var dags att lämna Stockholm så gick det bra mycket bättre än att komma dit, något som till stor del berodde på att det var andra som körde. Vi styrde mot Gnesta där vi åt middag hos släkten och hämtade upp far min. Sen återvände han och jag hem medans vi lämnade kvar farmor. Hemma i Ramvik igen vid tio och finns det något bättre än att få sova i sin egna säng?

Detta var en väldigt trevlig helg med strålande väder, ett fantastiskt vackert bröllop och underbara människor. Kanon helt enkelt! Och som sagt, bilder kommer så småning om!

Hemkommen

Har återigen spenderat helgen i söder och den här gången i vår vackra huvudstad. Anledningen att vi åkte dit var att vi skulle närvara på ett bröllop. Det var helt fantastisk vackert och jag tänker skriva om det senare, just nu ville jag bara skriva ett par rader för att ni skulle få se att jag lever. Ska ta och göra lite kvällsfika och sen se en film jag länge velat se, den svenska kritikerrosade Säg Att Du Älskar Mig som dom visar på SVT1.

Ses sen!


RSS 2.0