Historiska fransoser

Jäklar vilken EM-final det blev! Frankrike mot Kroatien. Båda lagen är så grymt bra men Frankrike hade ändå favoritstämpeln på sig. Men det var Kroatien som började bäst och stod emot riktigt bra. Målvakterna i båda lagen var sjukt bra och det blev många spektakulära räddningar. Många snygga mål blev det också och resultatet i halvtid var 12-12. I början av andra ryckte Frankrike som väntat ifrån lite men Kroatien kom ikapp och matchen var olidligt spännande från början till slut. Och det var också i slutet som Frankrike drog det längsta strået och vann med 25-21 efter att kroaterna blev allt tröttare och slarvade i anfallspelet. Frankrike blev därmed historiska med att vinna både OS-, VM- och EM-guld, på raken! Dom har ju helt fantastiska spelare och är nästan oslagbara när dom spelar som bäst. Riktigt roligt var det också att Island tog bronset efter att ha vunnit mot Polen.

                                   
                                                         Glada fransmän som återigen tog guld.

Men Karabatić, Abalo och Narcisse i all ära, Ivano Balić är något alldeles extra. Jag har alltid diggat han och under hela turneringen har han visat vilket jäkla handbollsgeni han är. Att han sen surar på bänken när han blir utbytt och skäller ut sin tränare när han inte får som han vill kan ses som som barnsligt men jag skrattar bara. Röker ett paket cigg om dagen gör han också men det verkar då inte påverka hans spel nämvärt. Att han är en av världens allra bästa spelare är det ingen frågan om och det var en fröjd att se han spela ikväll.

                                             
                                                   Suveräna Balić fick nöja sig med silver - igen.

Om ett år är det VM i Sverige och jag ber till gudarna att det går bättre för vårt landslag då än vad det gjorde under detta mästerskap. Förhoppningsvis har dom lyckats få lite mer rutin och har spelat ihop sig mer som ett lag. Att hoppas på medalj är kanske att ta i med tanke på att vi då ska vinna mot sådana grymma lag som just Kroatien och Frankrike, men att det ska gå bättre än vad det gjorde nu kräver jag. Förmodligen kan jag också bidra lite från läktaren med ett par norrländska hejarramsor. 


Uppdatering

Nu var det väldigt lång tid sen när jag senaste bloggade vilket beror på ett antal saker:

Jag har varit upptagen med skolarbete
Jag har tittat på handbolls-EM (vilka jäkla matcher det varit! Kroatien-Frankrike i final imorgon)
Jag har slagit in paket till ett barnhem i Riga
Jag har shoppat kläder på rea i Birsta
Jag har funderat över om jag ska vara brat eller emo på nästa studentfest
Ramvik har så gott som brunnit ner

Men nu när det är helg tar jag mig ändå tid i ett par minuter för att skriva några rader. Och det gör jag på min alldeles nya laptop som jag har fått av min snälla styvpappa. Favoritbarn? Jag?
Jag vet absolut ingenting om datorer men det verkar funka alldeles utmärkt. Snygg är den också.
Något mer intressant än det har jag inte att skriva för stunden.

Nu är jag helt slut och ska snart gå och sova. 13 timmar i natt räckte tydligen inte.
God natt gott folk!

Sur som satan

Jahapp, det var det. Sverige är utslaget ur EM och det blev bara ynka tre matcher. Katastrof. Gårdagens måste-match mot Tyskland var en bra match och Sveriges bästa i detta EM men missarna framåt var för många och som Ola Lindgren sa: Vi spelade bara försvarsspel i en halvlek. Det som stör mig mest är att det är Sveriges "stjärnor" som sviker allra mest. Kim Andersson var okej igår, men varför ska han vänta till den sista matchen innan han börjar prestera? Och Källman har varit riktigt dålig i alla tre matcher och ledarena vågar ändå inte byta ut honom och låta Petersen pröva ett par minuter. Beutler som var suverän i första matchen var inget vidare igår och det tog ett tag innan Mattias Andersson kom igång i målet, men då fumlade svenskarna till det framåt istället.
En fråga jag ställde mig under matchen var om Kim Andersson verkligen ska fortsätta vara lagkapten. Visst verkar han vara en kille som peppar sitt lag men då han som rutinerad spelare inte själv kan lägga beslag på sig själv och ägnar domarna mer intresse än själva matchen, föregår han inte med något gott exempel. Men att Kim ska sluta i landslaget helt och hållet tror jag inte på, även om han antydde det igår under livesändningen.

Nej, det är ett för orutinerat lag som måste bli mer samspelta om det ska gå vägen i hemma-VM nästa år. Då är förhoppningsvis också Jonas Larholm tillbaka på planen. Och om gudarna vill även Marcus Ahlm, även om det ser väldigt mörkt ut.

En anna sak förutm Sveriges resultat i EM som jag är sur över är: Hur i helvete kunde jag missa att Tholin och Andrésson från GUIF var i Härnösand och på gymnasiet nu i veckan?! Jag går i och för sig inte handbollsinriktning men ändå. Surt.

en tredje sak jag är sur över är att jag måste tillbringa ännu en helg med plugg. Lyckligtvis kunde vi flytta fram inlämningen av psykologirapporten men ändå. Surt.

                                  
                                                             Deppigt på svenska bänken.

Nu ska jag försöka bli lite mer munter och ta en paus från allt surande och åka hem till min låtsasmormor och morfar som varit i Australien ett par månader. Att få höra om solsken och härliga upplevelser kanske får mig på lite bättre humör.

Vi ses!


Vad fan...

Sveriges EM har ju blivit en katastrof i samma klass som Haiti... Att vi förlorade matchen mot Slovenien fattar jag fortfarande inte hur det gick till. Sex måls ledning och ett hyfsat bra spel blev ju till slut bara ett kaos och förlust med två bollar! Gårdagens motstånd Polen var ju den svåraste matchen i gruppen och förlusten var kanske inte så jätteoväntad men Sveriges spel...! Vad hände? Och sen går Kim Andersson ut i tidningarna och klagar på att ingen visar någon stake! Och att han personligen ska avrätta alla som inte går ut på planen och ger allt i fredagens avgörande match mot Tyskland! Varför kommer dom orden nu och inte i tisdags när det gick åt helvete? Och gäller det även dig Kim som inte lyckas åstadkomma något själv, fastän du är en av bundesligas bästa skyttar och det är meningen att du ska vara svenskarnas farligaste vapen? Bara undrar...

Nä, nu glömmer jag handbollen för idag och ser Modo-Timrå istället.

Nu kör vi!

10 minuter kvar! Nu kör vi Sverige! Slovenien ska krossas ikväll!


Pluggdag

Vaknade upp för inte så längesen, vi hade återigen en lektionsfri dag som jag tyvärr måste tillbringa framför datorn med både svenska- och psykologiuppsats. Men hellre det än att göra det på skolan.

Gårdagen var ganska slö med lite lektioner, häng i skolkafeterian och Idrottsgalan på kvällen. Måste säga att Helena var väl värdig Jerringpriset!

Ikväll drar det äntligen igång, handbolls-EM! Sverige möter Slovenien klockan 20:00 på tv4. :D

Nej, nu är det lika bra att jag drar igång med allt plugg.

Vi hörs!

Som en Zombie

Börjar känna mig någorlunda normal efter fredagens studentfest. Mår fortfarande illa men blir mer och mer övertygad om att jag drabbats av nån typ av vinterkräksjuka, utan själva kräket. Man kan faktiskt inte vara bakis i två dagar, speciellt inte om man inte druckit så mycket.

Hur som helst så hade jag det jäkligt roligt! Kvällen började vid halv sju hemma hos Olle där klassen samlades för att fixa till sig. Efter ett par timmars jobb hade vi en snygg samling kändisar bestående av bla Kiss, Pippi Långstrump, Homer Simpson, Yoda, Sandy från Grease, Mario och Luigi, Skurt, Prinsessan Victoria och Doktor Mugg. Min Michael Jackson-look blev till slut ganska okej också.
När allt var fixat släppte vi lös i vardagsrummet med Håkan Hellström, fågeldansen och en massa annat. Vid elva var det dags att ta sig in till stan och Svenssons. Väl där dominerad vår klass dansgolvet i tre timmar. Tyvärr lyckades vi inte vinna några poäng för vår outfits, vilket sög med tanke på hur snygga vi var. Men nästa gång då ska vi jäklar ta dom! Efter väldigt mycket dans, skratt och superhärliga människor avslutades kvällen på ett väldigt mysigt sätt och sen stupade jag i sängen för att vila upp mig inför nästa fest som är om tre veckor. =)

Trodde jag skulle få vila ut resten av helgen men igår kom Anna och Jessica hit och det är ju aldrig fel. Ibland tror jag faktiskt inte vi är riktigt normala men vi har i alla fall skitkul! Vi är ju som en enda stor famlij! :D

Nu i eftermiddag ska jag följa med Anna upp på hallen och heja på Ramviks U21-killar när dom möter Sundsvall. En vinst hoppas vi såklart på!
Men innan dess tror jag nog jag måste vila lite till om jag ska orka.
Bilder från fredagen kommer upp när jag orkar lägga över dom på datorn.

Förvandling

Sitter just nu hemma hos min kära släkting i stan efter en väldigt kort skoldag som bara innehöll en enda lektion. Efter skolan var avklarad åkte jag ner på stan med Jossi och Pillan för att bla köpa hårfärg och lite middag. Tre burkar svart sprejfärg lyckades vi hitta och en kycklingsallad som ser utsökt ut.
Ikväll är det dags för fest och vi ska samlas omkring klockan sju hos en klasskompis för att fixa alla och värma upp inför senare ikväll. Innan dess måste jag bara öva lite mer på min moonwalk...
Om jag lyckas knäppa några bilder lovar jag att lägga upp dom här senare i helgen. :)

Ses!

Studiestrejk

Efter att ha pluggat konstant i två dygn tänker jag helt och håller strunta i det ikväll, även om det behövs. Tänker istället unna mig en skön tv-kväll med både För-EM och Glee. Det behövs verkligen känner jag, skolan kväver oss med uppsatser, analyser och prov just nu. Måste ändå medge att jag tittade på SYTYCD igårkväll också och shit vilken bra säsong det verkar bli! (Det säger jag i och för sig inför varje säsong). Dansare som Legacy, Jacob och de andra som jag knappt kan namnen på tar programmet till en helt ny nivå. Spännande, spännande!

Nu börjar det bli dags att tagga inför morgondagens (morgonkvällen heter det väl ändå inte?) och vår allra första studentfest, temat är som jag tidigare sagt kändis. Kläderna är så gott som fixade, skulle nu bara behöva en bättre hatt men har en som får funka om jag inte får tag på nån. Jag funderade lite på vilken av Michaels stilar jag skulle köra på och bestämde mig ganska snabbt för den klassiska med svarta byxor, svart jacka och vitt linne. Typ den här:


Min jacka är inte lika glittrig men det funkar nog ändå. :)

Vi ses!








Monday Warrior

Det blev en ganska lugn måndag idag med bara ett par lektioner men som vanligt onödigt mycket väntan emmelan. Imorgon har jag sådan tur att de två lektioner ajg har är frivilliga, tyvärr msåte jag ändå åka in till stan för att hämta ett par böcker men så är det. Ska kanske också passa på att gå till Erikshjälpen och Röda Korset för att se om jag kan hitta min outfit till fredagskvällen. Då är det ju dags för första studentfesten och temat är kändis. Kändisen jag (förhoppningsvis) ska förvandlas till är Michael Jackson och än har jag ingen bra hatt eller de rätta skorna så det måste jag försöka fixa. Måste skaffa mig några sköna moves till dansgolvet men dom kan jag säkert fynda på Youtube. =)

För er som läser den här bloggen och är intresserad av handboll kan jag hänvisa till denna sida och därmed ge er den slutgiltiga EM-truppen. Väldigt väntad. Så jäkla synd bara att Jonas Larholm är skada och inte kan vara med...

Nu ska jag springa iväg och se en dokumentär om Kim ANdersson som uppladdning inför EM, bara åtta dagar kvar nu! ;D

Ny favorit

Jag har skaffat mig en ny favorit i svenska handbollslandslaget. Fredrik Petersen är namnet och han är verkligen en asgrym spelare! Från sin position på vänsterkanten dundrar han in mål och ofta riktigt snygga sådana också. Ni som såg matchen mellan Sverige och Slovakien såg säkert den snygga "snurrkonstringen". Och har ni inte läst Sportbladet idag rekomenderar jag er att kika in här och läsa en intervju om lagets "bad boy". :)



För övrigt kan jag säga att dagens match Sverige spelade mot Portugal inte var någon höjdare. Sverige vann ju väldigt klart igår men idag var inte koncentrationen på topp och Portugal ledde faktiskt i halvtid. Andra halvlek fortsatte med mycket slarv av Sverige men laget tog sig i kragen och det blev en vinst till slut. Nu väntar EM!



Här är en video på Petersens snygga mål, inte med så bra kvalitet men hittade ingen annan.


Projekt

Lördag och de första skoldagarna på sista terminen är avklarad. Har otroligt mycekt skolarbete som måste göras nu i helgen men igår unnande jag mig lite slapp i soffan. Det blev Let's Dance och sen handboll. Kan ju direkt säga att det förstnämnda är något So You Think You Can Dance (som för övrigt verkar väldigt lovande med tanke på onsdagens program) men det är ju ändå lite roligt att titta på. Handbollen handlade om en träningsmatch mellan Sverige och portugal där Sverige dominerade från början till slut och vann med överlägsna 36-24. Idag klockan 15:30 på Tv4 Sport väntar returmöte.

Nu till något helt annat. Sista året på gymnasiet innebär ju projektarbete för alla treor. Jag ska, tillsammans med tre kompisasr, samla ihop saker som vi ska ta med oss till Riga, Lettland, och se lämna över till ett barnhem vi ska besöka. I ärlighetens namn går det väl lite sisådär med det och just hoppas jag bara att vi kommer iväg. Går ni på Härnösands gymnasium får ni gärna lämna nån leksak eller så i lådan som finns placerad vid expeditionen.

Är ni intresserade av roliga experiment tycker jag ni ska kika in på min klasskompis Dennis och hans kompis Alexanders blogg. Killarna har som projekt att under två veckor endast leva på fet och onyttig mat, sova enbart fem timmar per dygn och klara sig utan all form av fysisk aktivitet. Projektets syfte är att visa hur kroppen reagerar på den osunda livssil som väldigt många människor lever. Och det är ingen dans på rosor direkt. Följ killarnas kamp här.

Nu ska jag återvända till allt mitt plugg...

Sista terminen

Idag var första dagen på min allra sista termin som gymnasieelev. Och det blev en ganska kort sådan när vi inte behövde gå på sista lektionen och därmed slutade halv två. Behövde värme kände jag och gick och solade efter skolan innan jag åkte hem. Värmen från solariet fick mig att tina upp lite från den iskalla kylan utomhus och man kanske lyckas förtränga att sommaren är flera månader bort, i alla fall för ett par minuter. I morse var det hela 30 jävla minusgrader. 30!!! Fatta hur kallt det är! Jag hoppas det går över väldigt fort, man riskerar ju fan att få köldskador bara när man står och väntar på bussen ett par minuter.

Nä, nu äter det middag snart, höres!

SYTYCD 2010

Sitter här och njuter av fantastiska John Mayers nya album Battle Studies. Lika bra som allt annat han gjort.

Kom på att jag in nämnt nåt om att en ny säsong av So You Think You Can Dance har startat. Jag har inte följt auditionsturnén så noga och är därför förväntansfull inför kvällens första avsnitt med top 20. Är helt säker på att dom hittat några fantastiska dansare som kommer göra även denna säsong grym. :)


Och imorgon är jullovet över och det är dags för skola igen. Suck. Tre veckor har gått ruskigt fort och nu börjar vardagen igen och jsut nu är den vardagen väldigt jobbig med massor som ska göras. Vi har fullt upp med vårt projektarbete som är kaotiskt just nu och i skolan väntar ton av uppgifter på att göras. Men nåt roligt att se fram emot är ju första studentfesten som är nästa fredag. Temat är kändis och jag har ännu inte kommit på vem jag ska klä ut mig till. Förslag, nån?


Treor

Ja, det blev som jag hoppats på. Sverige dominerad gårdagens match fullständigt och vann med klara 11-4. Småkronorna spelade suveränt förutom lite småslarv som gjorde att Schweiz kunde få in några puckar också. Annars var inte Scheiz mycket till motståndare och Sverige kunde som sagt vinna väldigt enkelt, dom spelade väldigt offensivt och målen kom ett efter ett. Peterson gjorde tre mål och vann därmed titeln som bäste målskytt. Roligt var det också att David Rundblad som fått så mycket kritik för sin insats i semin den här matchen blev matchens spelare. Skönt att se att Sverige verkligen spelade för att vinna och visade att dom helt klart är bland dom bästa. 
  
Finalen i natt vanns till slut av USA när dom besegrade Kanada i sudden. Bra. Men nästa år så är guldet vårat, det får vara slut på silver och brons nu.


Det blev en tredje plats för Sverige till slut i JVM


Taskigt!

Tar en paus från min kära kompis Platon för att skriva några rader angående Småkronorna.

Alla inom sportvärlden kan göra en dålig match. Tyvärr hade bla David Rundblad en ganska dålig match i semifinalen mot USA där han olyckligt nog hade några misslyckade insatser. Han fick hård kritik från bla Nicklas Wikegård men nu har det ändå gått lite för långt tycker jag. På Facebook har man startat gruppen "Bänka Rundblad i Bronsmatchen!" och beskrivningen lyder: "Vi som vill se att Rundblad sitter på bänken i matchen om 3e platsen i JVM 09/10". Gruppen har redan drygt 2400 medlemmar. Taskigt mot en kille på 19 år som förmodligen tar förlusten och sin egna insats hårdare än en veteran på 30 år. Rundblad är en grym spelare och det är bara löjligt att vissa människor agerar såhär illa. Så det så!

Om tre timmar är det nedsläpp för bronsmatchen och jag tycker vi tar och visar vilket grymt bra lag Sverige är och att vi verkligen krossar Schweiz. Och även om vi inte kan ta guld finns det ändå några titlar att sträva efter. Visar Markström samma ruskiga spel som han gjort är chansen stor att han tar hem titeln som Bästa Målvakt för andra året i rad och därmed blir historisk. André Peterson är bara ett mål från en delad förstaplats i skytteligan och Pääjärvi-Svensson är bara tre poäng ifrån att bli JVM's poängkung.

Så jag säger som Aftonbladets Mats Wennerholm: "Visa att förlusten mot USA bara var 'a bumb in the road' och visa världen vem som är störst, bäst och vackrast!"


Efter en skithård förlust ser vi till att fixa den där jäkla bronsmedaljen nu!


Guldet blev till sand (förhoppningsvis till brons)

Vilken mardrömsnatt.
Tyvärr kunde inte Sverige bryta trenden och förlorade återigen mot USA och missar därmed finalen i JVM. USA gjorde 1-0 redan efter en och en halv minut men Sverige spelade upp sig och i andra kunde Lander först kvittera till 1-1 och sen även fixa en ledning åt Sverige med 1-2. Sen hände det. Amerikanerna tryckte snabbt in 2-2 och Markström som varit rena väggen i målet gjorde turneringens enda misstag när han släppte förbi sig 3-2 efter att backarna först schabblat med pucken. Riktigt förjävligt. Med sju minuter kvar av matchen kom också 4-2-målet och det blev jäkligt tungt. Sverige tog ut målvakten när två minuter kvarstod och då kom även 5-2 och matchen tog definitivt slut.

Det känns så himla surt eftersom Sverige inte spelade som bäst när det gällde som mest. Många av spelarna var inte på topp och laget presterade inte vad dom är kapabla till. I år var ju året vi skulle ta guld!
Man ska ju inte skylla en förlust på domarna men dom var verkligen usla. Svenskarna åkte på utvisning efter utvisning, skulle egentligen haft en straff och lagkaptenen Johansson fick matchstraff som förmodligen bara skulle ha varit en tvåa.

Efter en riktigt bra turnering var det ledsamt att se Sverige missa guldet för tredje året i rad. Vi var verkligen värda det. Nu väntar bronsmatch mot Schweiz och vi får väl se till att avsluta JVM med en vinst men brons smakar inte alls lika bra som guld...

Söndag

Ska snart iväg på filmkväll hemma hos Anna. Vi ska visst se Baksmällan, en film jag inte sett men som tydligen ska vara väldigt rolig. Efter det blir det att invänta natten/morgonens ishockeymatch  där det blir så att Sverige inte helt oväntat får möta USA. Sverige har inte vunnit mot USA i JVM på typ 14 år eller nåt sånt men nu är det nog dags, även om det kommer bli en jäkla tuff match. Men ska vi ta guldet så måste vi slå alla lag och nu ser vi därför till att krossa amerikanerna i natt. Klockan 02:55 på SVT24 smäller det! Jag kommer sitta bänkad framför tv:n.

Såg även Sverige spela mot Egypten i en fyrlagsturnering inför handbolls-EM som går av stapeln mellan den 19-31 januari. En bra match där första halvlek var väldigt jämn, men i andra drog svenskarna ifrån och vann till slut ganska stort med 32-23 . Sverige spelade bra och det var även kul att se relativt nya landslagsspelare som Tobias Warvne och Fredrik Larsson (som var så jäkla lik skådisen Sean William Scott så det var läskigt!). Sveriges målvakter bidrog mycket till segern med riktigt bra målvaktspel.

Oscar Carlén under dagens match



Nä, nu måste jag börja gå ner till Anna så jag inte missar filmen.


Mitt 2009

Vi har ju som sagt nyss lämna 2009 bakom oss så därför tänkte jag slänga upp en sån här "sammanfattning" av året som gått:


MITT 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Sett SM-finalen i handboll live i Globen :p

2. Höll du några av dina nyårslöften? Ger aldrig nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.

4. Dog någon som stod dig nära? Min fina hund Cinja :(

5.Vilka länder besökte du? Kanarieöarna (Spanien)

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? En VARM sommar, en massa resor och nya upplevelser.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Oj! Kommer faktiskt inte på något jättespeciellt datum.

8. Vad var din största framgång 2009?

9. Största misstaget? Jag borde ha övningskört med bilen betydligt mer...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har haft ovanligt många förkylningar, särskilt efter svinsprutan...

11. Bästa köpet? Vet ej

12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder skulle jag tro.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Den sköna solresan i våras.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? They Don't Care About Us - Michael Jackson, AYO Techonolgy-Milow

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ganska likt skulle jag tro.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Stått på mig mer och gjotr saker jag verkligen ville göra.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tittat på tv:n, slösade nog ganska mkt tid på det :p

18. Hur tillbringar du jul? Med familjen och släkten som vanligt.

19. Blev du kär i år? Nope

20. Favoritprogram på TV? SYTYCD, Gossip Girl, The Mentalist och Paradise Hotel Danmark som visades under sommarlovsnätterna. Jag var BESATT. Gleager och Jacob. Mums.

21. Bästa boken du läste i år? Twilightböckerna

22. Största musikaliska upptäckten? Har faktiskt inte lyssnat på så mycket ny musik i år utan snarare gått tillbaka och lyssnat på sånt jag alltid gillat som Good Charlotte, Simple Plan och sånt.

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En resa i 18:årspresent :D

24. Något du önskade dig men inte fick? Fler resor?

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fick presenter och åt smörgåstårta med familjen.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Sol och värme och en massa konserter.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Väldigt vanlig

28. Vad fick dig att må bra? 40 graders värme i april och en härlig skolklass.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?  Hade skrivit Robert Hoffamn här ifjol och efter att nyss ha sett Step Up 2 the Streets igen tror jag att jag skriver Robert Hoffman i år igen, han är ju så jävla het! Men kan även lägga till Ed Westwick och Chace Crawford från Gossip Girl.


Straight to the semi!

Just ja! Har ju förstås tillbringat mycket tid framför småkronornas matcher på tv:n från Kanada och JVM. Trots att Sverige är utan Viktor Hedman i år går det riktigt bra och i år ska vi fan slå kanadickerna och låta dom få silvermdaljerna. Fyra raka vinster där Sverige kört över motståndet (med undantag för 1:a perioden mot Finland) och småkronorna är nu i semin som spelas natten mot måndag. Där möter vi antingen USA eller Finland, förmodligen USA. Spöar vi även dom så är det final för tredje året i rad och som vanligt blir det Kanada vi möter om inget väldigt väldigt otroligt händer och dom blir utslagna i deras semi. Förhoppningsvis blir det alltså Sverige-Kanada i final och i år ska vi som sagt visa ta det där förbaskade guldet som blivit till silver dom två föregående åren. Men den allra bästa målvakten i målet som varit makalöst bra hittills och ett jävligt bra offensivt lag kan det gå hela vägen. :D

Måste även tipsa om en av Sveriges mest besökta sportbloggar, skriven av André Petersson och Mattias Tedenby från småkronorna. Väldigt läsvärd! ;)



Vi hörs!


2LAX10

Japp, nytt år och första inlägget för 2010. Känns konstigt att inte skriva två nollor efter varandra... :s
Har inte orkat/haft tid/kunnat blogga nåt under den senaste tiden och det har faktiskt inte funnits så mycket att skriva om heller. Julen var väl okej antar jag, varken superbra eller dålig. Var först hemma hos mamma sen hos mormor och morfar och till slut hos pappa. Släkten kom på annandagen och det är ju alltid kul när man träffar dom så sällan. Nyår blev tråkigt nog väldigt lugn och kvällen spenderades bara hemma.

En shoppingsväng till Sundsvall med Jessica har det blivit också. Fick en del pengar i julklapp och kände att jag ville spendera lite av dom. Kom hem med lite nya kläder och sånt. :)

Nu är det bara några dagar kvar av det alldeles för korta jullovet och tyvärr måste jag tillägna en del av den tiden till en massa plugg om jag inte vill dö första skolveckan. Har så sjukt mycket att göra och har ingen aning om vad jag ska börja med. Känns surt. Förhoppningsvis kan en filmkväll med kusinerna pigga upp mig lite.

Hejdå!


RSS 2.0