Guldet blev till sand (förhoppningsvis till brons)

Vilken mardrömsnatt.
Tyvärr kunde inte Sverige bryta trenden och förlorade återigen mot USA och missar därmed finalen i JVM. USA gjorde 1-0 redan efter en och en halv minut men Sverige spelade upp sig och i andra kunde Lander först kvittera till 1-1 och sen även fixa en ledning åt Sverige med 1-2. Sen hände det. Amerikanerna tryckte snabbt in 2-2 och Markström som varit rena väggen i målet gjorde turneringens enda misstag när han släppte förbi sig 3-2 efter att backarna först schabblat med pucken. Riktigt förjävligt. Med sju minuter kvar av matchen kom också 4-2-målet och det blev jäkligt tungt. Sverige tog ut målvakten när två minuter kvarstod och då kom även 5-2 och matchen tog definitivt slut.

Det känns så himla surt eftersom Sverige inte spelade som bäst när det gällde som mest. Många av spelarna var inte på topp och laget presterade inte vad dom är kapabla till. I år var ju året vi skulle ta guld!
Man ska ju inte skylla en förlust på domarna men dom var verkligen usla. Svenskarna åkte på utvisning efter utvisning, skulle egentligen haft en straff och lagkaptenen Johansson fick matchstraff som förmodligen bara skulle ha varit en tvåa.

Efter en riktigt bra turnering var det ledsamt att se Sverige missa guldet för tredje året i rad. Vi var verkligen värda det. Nu väntar bronsmatch mot Schweiz och vi får väl se till att avsluta JVM med en vinst men brons smakar inte alls lika bra som guld...