Nytt svenskt stjärnskott

Det går bra för den här killen nu. Ett antal miljoner visningar på Youtube. Och han är svensk! Att han är duktig är det ingen diskussion om!



Grymma Guif!

Har inte blivit så att jag bloggat något förrän nu, har varit alldeles för trött för det. Är väldigt trött även nu men ska försöka hålla mig vaken några timmar till så att jag kan se på handbollen (Sävehof-Hammarby ikväll) och sen även finalen av Mästarnas Mästare där jag nu hejar på Armand efter att Tomas Brolin åkt ut.

Apropå handboll, vilken jäkla match Guif gjorde härom dagen när dom mötte Skövde! Första halvlek var lite svängig men gav på bra handboll och det stod 15-13 till Guif efter 30 minuter. I andra halvlek lekte Guif och då främst Mattias Tholin hem segern och matchen slutade med resultatet 35-29 efter att Skövde lyckats plocka in några bollar under slutminuterna.

Spelar Guif som dom gjorde denna match kan ingen stoppa dom. Det snabba kontringsspelet är deras kännetecken och den här matchen fick dom verkligen visa upp det.
Nu verkar det tyvärr inte som om det blir någon resa ner till Eskilstuna på annandagen eftersom vi ska ha släktingar hemma hos oss under påskhelgen, men går Guif vidare till semin så ska jag bannemej dit, om jag så ska gå ner till Eskilstuna! 

Bra början

Sitter på skolan nu och väntar på att bussen hem ska gå. Det har faktiskt varit en helt okej första dag för den här veckan. Kommer nyss från ett stort och viktigt psykologiprov som jag inte alls tränat inför och det kändes förvånandsvärt bra då jag lämnade klassrummet, jag hade sådan tur att frågorna passade mig utmärkt. Jag fick ju MVG i a-kursen och satsar på det även i b-kursen så jag får ju hoppas på det bästa!
Nu är det bara att sätta igång med nästa skoluppgift vilket är ett PM i svenskan, oerhört jobbigt måste jag säga, men på något sätt ska det väl gå att fixa.

Vilken match det var i går av Guif förresten, skriver mer om det sen!

Nu måste jag kila!


Dags för nya tag

Ja, jag hade ett litet breakdown i slutet av veckan och har nog inte riktigt återhämtat mig än. Helgen blev verkligen räddningen i nöden och nu är jag ändå på bättringsvägen.

Under helgen har jag bara försökt tagit det lugnt och struntat i allt som stör mig för tillfället. I fredags var det 40-årskalas hos Perssons så då blev det lite häng med kusinerna. Igår var jag i stan för att titta på Brännan då dom spelade kvalmatch mot AIK. Tyvärr var inte härnösandslaget på topp och det blev till slut förlust med åtta bollar. Kvällen spenderades framför tv:n med först New Moon och sen Millenium.

Idag är det återigen dags för Guif att spela match och den här gången visas den på tv. Om ungefär en timme, klockan 16:00 kan man se matchen mellan Guif och Skövde på SVT1. Nu måste det bli vinst!

Senare ikväll ska vi till farmor för att fira Magnus födelsedag i efterskott. Kycklinggryta och sedan marängtårta, mums!

Imorgon är det redan måndag igen och den här veckan har jag fullt upp i skolan. Massvis med prov, uppsatser och inlämningsuppgifter som ska vara klara. Som alltid lyckas lärarna perfekt med att proppa in allt vekcan innan lovet... Men hellre innan än efter!

Nä, nu ska jag ta och ladda inför matchen, ses!

Fuck off and die

Det här har varit den värsta jävla dagen på väldigt länge. Allt har gått och är åt helvete och jag vill bara gömma mig under täcket och aldrig komma fram igen. Helt seriöst. Allt är så jäkla meningslöst... Fan.

Fuck off and die - Backyard Babies 

Dagens teknik

Ikväll är det ju andra omgången i handbollens slutspel och jag hade väntat mig en spännande match framför tv:n. Gissa hur förbannad jag blev när jag märkte att dom istället för handbollen skulle visa La Liga! När paniken bröt ut skyndade jag mig in på Guifs hemsida för att se om det på något sätt gick att följa matchen. Till slut hittade jag något ganska intressant, ClientWare OnLine. Ascoolt program där det tyvärr inte visas nån riktigt bild, men med hjälp av en tecknad planvy, animationer, en massa siffror och uppdaterade notiser om allt som sker i matchen,och då menar jag ALLT, så går det faktiskt bra att följa matchen. Det är verkligen spännande att sitta och vänta på att nästa "händelse" ska dyka upp i rutan och om det ska stå "mål", "skott räddat", "regelfel" etc. :D
När jag visade pappa vad jag hittat skakade han bara på huvudet och muttrade nåt om dagens teknik... :p

Nu är det halvlek i matchen Drott-Guif och tyvärr ligger guifarna under med 16-12. Nu hoppas vi på bättre spel i andra!

This Tuesday

Denna tisdag har jag varit ledig från skolan vilket har varit oerhört skönt. Klev trots möjligheten till en ordentlig sovmorgon upp redan vid tio för att hinna se underbara Cimon när han besökte Malou på Tv4. Där pratade han om hur det var att ha en förälder i fängelse. Vilken fantastisk människa han är, så oerhört klok och mogen trots sina blott tjugo år. Många tror säkert att han bara är en festprisse som spenderar hela sitt liv på Stureplan men Cimon är så mycket mer än det. Läs hans blogg och hitta en underbar, inspirerande och härlig människa.

Efter tv-tittandet hade jag tänkt att jag skulle göra massor på min lediga dag. Ta tag i allt plugg som ska göras, gå en långpromenad, städa och mycket mer. Det slutade med att jag istället läste bloggar och bakade muffins... Läxhögen var så enorm att jag blev handlingsförlamad och ute blåste det så att en promenad inte var så lockande. Men IMORGON, då blir det till att plugga, då är jag verkligen tvungnen. Tur att jag slutar tidigt för på kvällen är det dags för nästa match i handbollsslutspelet och det får jag bara inte missa.

Slutspel var det även för Ramvik idag, sista matchen för säsongen för U21-laget. Sollefteå stod för motståndet och Ramvik vann relativt enkelt med hela 42-25. Kul med en seger i sista matchen! Synd bara att det är ett sånt långt uppehåll till nästa säsong drar igång...

Vi hörs!

Slutspelsdags!

Lillebrorsan fyllde ju år idag men jag var tvungen att ta en paus från tårtätandet och se på säsongens första match i handbollens slutspel. Och vilken tur jag hade sen då dom visade GUIF-Alingsås, repris på finalen från ifjol! Jäklar vilken match det blev, det märks att det som sagt är slutspel nu för oj vad det small på planen! Matchen kantades av utvisningar och då speciellt för Alingsås, ändå var matchen oerhört jämn och det stod 16-16 i halvlek. Efter pausvilan fortsatte matchen vara lika spännande med antingen lika eller ett-två måls ledning för båda lagen. Till slut kunde jag ändå andas ut när GUIF lyckades vinna med 30-2. Så grymt bra! :D Nu längtar jag till Annandag påsk när vi förhoppningsvis ska åka ner till Eskilstuna för att tillsammans med Röda Havet heja fram killarna till ytterligare en seger, denna gång mot Drott. Men redan på tisdag är det en ny match!



Glada GUIF-spelare efter slutsignalen.
Bild: www.guif.nu 


Nu ska jag snart ta och se Johan Falk på tv:n. Äntligen tillbaka i rutan igen!


Sommarkänsla

Åh vilken härlig dag det har varit idag! Har suttit ute i solen i endast linne. Där jag satt var det säkert 15 grader varmt och jag tror till och med jag fick lite färg i ansiktet. Blundar man kan man nästan inbilla sig att det verkligen är vår. Till middag har jag ätit grillat, något som har bidragit ännu mer till sommarkänslan! :)

Ikväll är det dags för Millenium-trilogin på SVT. De tre filmerna kommer visas som en tv-serie på sex avsnitt, och serien är hela 1,5 timmar längre än filmversionerna. Det är något jag ser fram emot.


Welcome weekend

Äntligen fredag och helg. Så himla skönt med lite vila. Det blir återigen en hemmakväll för mig med Så Ska Det Låta (ja, jag tycker faktiskt det programmet är jättebra!), godis och hemmamys. Imorgon får det bli en pluggdag eftersom det blev dåligt med sånt under veckan som varit. På söndag fyller lillebror år och då blir det förhoppningsvis tårta och släktbesök. Ja, så ser min helg ut på ett ungefär.

Presenterar: Ny favoritserie och min framtida man

Har hittat en ny favoritserie. The Vampire Diaries. Hur bra som helst om man diggar vampyrer, vilket jag gör. Handlar om vampyren Stefan, Stefans ondskefulla men grymt snygga bror Damon, och tjejen Elena, som Stefan blir kär i och som även Damon är intresserad av, men kanske på ett annat sätt...
Serien visas på Tv6 på torsdagar klockan åtta men det går även att se avsnitten på Tv6Play. Se, se, se!!!


Seriens tre huvudpersoner: Damon, Elena och Stefan



Min framtida man - Ian Somerhalder. Några kanske såg han i första säsongen av Lost. Tyvärr dog han ganska tidigt där men i den här serien är han ju odödlig! Så grymt jäkla snygg! Dom där ögonen är inte att leka med alltså... Får andnöd varje gång han visar sig i rutan.


Snart smäller det!

Igår fick vi våra studentmössor! Dom var jättefina och passade perfekt. Jag tror vi alla i klassen nu har insett att studenten verkligen närmar sig med stormsteg. Det är både ganska sorgligt men samtidigt så jäkla skönt och roligt! Sista skolveckorna kommer bli grymma men förmodligen oerhört arbetsamma. Planen är att vi alla ska bo på madrasser Petras källare sista dagarna...

Här är en bild på mössan. En bild på mej och mössan får ni inte förrän den 28:e maj då det är mösspåtagning!



Ses!


Söta Salem

Jag får inte nog av Salem Al Fakir! Har förut tyckt att han gjort härlig musik men efter Melodifestivalen fick jag ett Salem-behov utan dess like. "Keep On Walking" spelas nonstop på mitt rum och även utanför det. Grymt bra låt och det finns många andra som är precis lika bra! Sen är han ju så sockersöt så att man döööör!





Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så jag är någorlunda pigg imorgon, har varit ovanligt trött den här veckan. Det är nästan så att man behöver ytterligare en veckas ledighet för att vila upp sig från lovet!

Grattis förresten till GUIF som slutade på en tredje plats i årets elitserie! Nu väntar slutspel som jag är säker på att det kommer gå skitbra! :D

Godnatt!

Slumdog Millionaire

Jag har alldeles nyss tittat klart på Slumdog Millionaire. En film jag längtat så mycket efter att få se och äntligen blev det av. Och vilken film det var! Aldrig har "Vem vill bli miljonär?" varit så spännande. En oerhört vacker men samtidigt hemsk berättelse om den unga pojken Jamal. Han är uppväxt i Indiens slumområden men lyckas svara rätt på varenda fråga påg grund av det han varit med om under sin uppväxt. Så bra! Ett hett filmtips!



Best of SYTYCD Season 6

Har helt glömt bort att uppdatera om mitt favoritprogram So You Think You Can Dance här på bloggen. Säsong sex är nu slut och vinnaren blev hip-hoparen Russel. En grymt duktig kille som väl förtjänade förstplatsen efter att han utvecklats som ingen annan. Men ingen annan har heller varit så duktig och överlägsen från start som Jacob, som han stod med i finalen, och som jag tyckte förtjänade förstaplatsen lite mer. Han är helt enkelt fantastisk!

Här kommer några av mina favoritnummer från den här säsongen:







Sportspegeln

... men innan jag fortsätter med uppsatsen tänkte jag skriva ett till inlägg, denna gång om lite sport.

* Snart är det ju dags för Christian Olsson att gå in i finalen på friidrotts-VM inomhus, närmare bestämt klockan 15:40. Det gick galant i kvalet och jag tror han kommer vara grym i finalen. Jag önskar verkligen han får en kanonsäsong, så hårt som han kämpat. Sen är det sjukt att han efter att ha varit borta från stora tävlingar i typ två år går in och hoppar över 17 meter i första kvalhoppet, en gräns som många trestegshoppare inte ens kommer upp i när dom är som bäst. Det visar på vilken otrolig idrottsman han är.

* Modo klarade inte av att vinna den viktigaste matchen för säsongen (och även en av de lättaste) och får nu inte spela slutspel. Så jävla illa. Och nu har Markus Näslund gjort sitt och kanske också Foppa. Men jag hoppas verkligen han orkar en säsong till. Snälla Peter?

* Favoritlaget Guif har haft en ganska jobbig säsong men har på sista tiden vunnit det mesta och ligger nu på en tredje plats i tabellen. Och med endast ett par matcher kvar är en plats i slutspelet säkrat och frågan är vem som vågra möta det formstarka Guif där? Härligt värre med andra ord! Och förhoppningsvis blir det så småningom en resa ner till Eskilstuna för att heja fram laget till en ny finalplats.

* Mer handboll. Kim Andersson har meddelat att VM nästa år i Sverige blir hans sista uppdrag med landslaget. Det sjuka spelschemat med klubblaget verkar vara anledningen till att den blott 27-årige lagkaptenen slutar. Kroppen orkar inte mer. När ska ligorna inse att att det inte går att spela på det här sättet? Markus Ahlm har ju även han tackat nej till att spela med Sverige pga att han inte pallar med både klubblag och landslag. Och att man i Kiel har en trupp på endast tolv spelare går nog också att spekulera i...

* Slutligen: Lillebror är för stunden på väg ner till Lindesberg för sista uttagningen till handbollsgymnasiet. Jag håller tummarna för att han lyckas. Om ett par år kanske man då kan åka ner och se elitseriematcher för jämnan? Bara hoppas att Lindesberg håller sig kvar i serien, ser ju lite mörkt ut för tillfället...

Nu kan jag inte skjuta på det längre, den där jäkla uppsatsen måste skrivas...

Keep on walking

Sista lovdagen och sista sovmorgonen, gissa om jag tog till vara på den?! Jag vill inte tillbaka till skolan. Jag vill vara hemma och ta det lugnt och sova till våren är här...

Igår var det ju melodifestivalen och som jag förstod vann den där Anna. Det sög. Jag ville så gärna att Salem skulle ta hem allt, särskilt när Björn Gustavsson också var med på ett hörn.  Jag tycker inte alls om vinnarlåten och även om jag inte är så jättemycket för superpop tror jag ändå vi har bättre chans i den stora eurovisionsfinalen med nån söt kille som Ola eller Eric Saade, även om Salems låt helt klart var mycket bättre. Bara därför kommer säkert Anna att vinna hela skiten...

Nu borde jag verkligen sätta mig och skriva om den där förbannade religionsuppsatsen men jag har verkligen ingen ork. Jag funderar helt seriöst på att be läraren om ett IG i kursen och slippa den där jäkla uppgiften, det går bara inte att skriva den! Inte alls likt mig men så är det...

...men jag kanske borde försöka EN gång till ändå...?

Keep on Walking - Salem Al Fakir

Fredagsmys

Fredag och dags för fredagsmys i soffan med familjen. Det blir en massa godis och Let's Dance. Jag brukar tycka om det programmet men i år har jag varit dålig på att följa det, mycket på grund av att det varit dåliga kändisar med enligt mitt tycke. Men ikväll tänker jag ändå titta lite, heja Claudia!

Imorgon ska jag försöka plugga lite och på kvällen blir det Melodifestivalen för fulla muggar hos JP. Musik, tjejsnack, skvaller och resplaner brukar resultera i perfekta kvällar.

Tänkte passa på att bjuda på ett musiktips också. Låten Heartless av Kanye West har resulterat i många covers och en av mina favoriter är America Idol-deltagaren Kris Allens version. Enjoy!


En nyttig resa

Nu har jag hunnit landat lite ifrån resan jag varit på. Från söndag till onsdag var jag i Riga där jag med min grupp har ufört vårt projektarbete. Det var en ganska omtumlande resa som var ganska hemsk men jag är samtidigt väldigt glad att jag gjorde den och därmed fick uppleva något som inte finns i Sverige.

Söndagen bestod mestadels av resan. På lördagkvällen satte vi oss på bussen och halv sex morgonen därpå var vi framme i Stockholm. Medans Anna och Marina sov på en bänk på Centralen så tog jag och Challe en morgonpromenad i centrala huvudstaden. Klockan sju satte vi oss på pendeln till Gnesta där vi stannade för lite mat och vila och sedan bar det av till Skavsta och vid tretiden landade vi äntligen i Lettland. Resterande delen av dagen åkte vi spårvagn och bekantade oss med staden.

På måndagen besökte vi en internatskola för förståndshandikappade och på kvällen hälsade vi på en familj som vår kontaktperson Leana kände. Den här familjen kämpade som alla andra i Riga med arbetslöshet och dom levde endast på den handikappade dotterns bidrag. Vi hade med oss matpaket och lite leksaker till flickan och det värmde verkligen i hjärtat att få se hur glada dom blev.

På tisdagen var det dags för vårt huvudsyfte med resan, att besöka barnhemmet. Barnhemmet låg 20 mil från Riga, i staden Leipaja, och dit åkte vi buss. När vi kom fram till hemmet fick vi en liten chock, det visade sig att barnhemmet, liksom internatskolan, också enbart var för förtsåndshandikappade, något ingen hade sagt något alls om till oss. Detta innebar lite problem eftersom de paket vi hade med oss till mesta dels innehöll smink och liknande och det barnen behövde var leksaker. Som tur var hade vi nallebjörnar, pussel och liknande saker så det räckte till alla ändå.

Att få se hur glada barnen blev var något jag aldrig kommer glömma. Dom skrek ut sin glädje över paketen och kramade om nallebjörnarna. pussade pusslet och var helt till sig. Att en sådan simple sak som en duschcreme kan ge en pojke så mycket glädje är svårt att förstå för oss men för dessa barn är det guld värt. Pojken som fick denna duschcreme skrek av glädje, kramade flaskan och bar runt den i sin väska i flera timmar.

På onsdagen hade vi ett par timmar på oss att gå på den stora marknaden i Riga innan vi åkte till flygplatsen och åkte tillbaka till Sverige. Väl där väntade ytterligare några timmars väntande innan vi slutligen kunde sätta oss på bussen hem vid nio.

Denna resa gav oss nog alla en liten tankeställare. Vi klagar ofta här hemma i Sverige men när man ser förhållandena på ställen som de vi besökte förstår man hur bra vi egentligen har det. Man förstår också hur lätt det egentligen är att hjälpa de som har det fattigt. Tio kronor, eller vad en duschcreme nu kostar, räcker långt och även om det är något vi tar för givet så betyder det oerhört mycket för de som knappt får äta sig mätta. Resan gav många olika känslor men jag har lärt mig hur bra jag egentligen har det och materiella saker är inte allt här i världen.


Back to the ´80´s and into the future

Igår var det den tredje studentfesten och temat denna gång var 80-talet, vilket var riktigt kul! Kvällen började hos Petra och den här gången gjorde vi ett undantag och lät några ekonomiare vara med. Efter en rolig start på kvällen med mycket sång, dans och fotografering så vandrade vi ner till stan och Svenssons. Förra gången var det ju knappt någon människa alls där när vi kom men igår var det smockfullt, vilket visar på att valet av tema nog är ganska viktigt! Natten fylldes av ännu mer dans, sång och härliga människor. Tyvärr tog vi inte nån poäng i klädtävlingen den här gången heller, undrar vad domarna sysslar med... När krogen stängde klockan två drog jag, Madde och Johanna och käkade pizza med våra nya dansvänner innan bilen hem gick. Idag har man mått som man förtjänar men det var helt klart värt det! :D

Ska alldeles snart åka in till Härnösand igen för om några timmar går bussen ner till huvudstaden. Jag som aldrig brukar kunna sova ordentligt på bussar kommer förmodlige däcka på en gågn för hujedamej vad trött jag varit idag! Senare imorgon lyfter flyget mot Riga där jag tillsammans med min projektgrupp ska spendera dom fyra följande dagarna. Är lite nervös men det kommer säkert gå bra!

Vi hörs efter hemkomsten!

Highway to hell

...ja, det känns faktistk som om jag är på väg dit just nu. Irriterad, less, trött, förbannad och jäkligt stressad är min livssituation för tillfället. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt som måste göras och jag känner mig mest för att gömma mig under täcket ett par veckor eller så. Ja, jag är på bajsdåligt humör och inte ens solen kunde göra något åt det idag. Lika bra att jag slutar skriva innan jag trycker sönder tangenterna...

John "My man" Mayer

Jag har bara en mening att säga innan jag kryper ner i sängen: John Mayer är helt fantastisk.






Jag får liksom ingen ordning

Onsdag och OS-abstinensen har börjat verka. Allt är precis som vanligt om inte ännu värre. Kyla, snö, storm och massvis med skolarbete som ska göras. Tyvärr är inte motivationen på topp och det är bra mycket trevligare att titta på repriser av PH, läsa underbara Cimons blogg och sova bort dagarna tills solen börjar visa sig igen. Sportlovet kommer som en räddare i nöden om ett par dagar.

Lovet ja, det börjar med den tredje studentfesten. Temat denna gång är 80-tal. Färgglatt och kul! Nu måste jag bara hitta en snygg outfit. Jag tänker neon, leggings, benvärmare och stort hår. Blir festligt!

En utlandsvistelse ska också klämmas in under lovet. Tyvärr blir det ingen solsemester i paradiset utan en välgörenhetsresa i Riga, Lettland. Det är dags för min projektgrupp att besöka både barnhem och fattiga familjer och även om det med all sannolikhet kommer bli en jobbig resa, så kommer det också bli en intressant och lärorik resa. Förhoppningsvis ska vi hinna med lite nöje också innan hemresan sker på onsdagen.

Istället för att skriva klart svenskan ska jag återvända till Paradise Hotel-repriserna. Känner mig cool.

Jag får liksom ingen ordning - Lars Winnerbäck

Ses!

Farväl Vancouver

Och så var OS slut för den här gången då. Tänkte försöka mig på någon typ av sammanfattning innan abstinensen kommer.
Det gick ju faktiskt oväntat bra för Sverige, 11 medaljer blev det till slut och en sjunde plats i medaljligan. 5 guld, 2 silver och 4 brons. Bra jobbat!

Här kommer OS...

BÄSTA: De fantastiska längdskidåkarna.
SÄMSTA: Finns mycket att skriva här då det var mycket som gick fel i Vancouver. Fiasko på invigningen, arrangörernas supermissar i skidskyttet, dålig säkerhet, dåliga skidspår och McDonalds i OS-lägret är bara några... 
TÅRAR: Per Olofsson brister ut i gråt efter den fantastiska laginsatsen i dubbeljakten. Då grinade även jag.
FLIPP: Johan Olsson, vilken kille!
FLOPP: Skidskyttarna. Helena Jonsson pallade inte trycket. ACO fick det inte att stämma och Mattias Nillson sköt ÅTERIGEN bort Sverige från medaljstriden i stafetten. Sprintåkarna var väl heller inga höjdare. Prata går ju Emil Jönsson...
HEMSKASTE: Dödsfallet i rodel som skedde bara dagarna innan invigningen. Här platsar även Anjas och Patrik Järbyns läskiga krascher.
KAXIGASTE: Petter Northug. Jag tror jag är en av få som verkligen diggar den här killen. Han må var jävligt kaxig men mycket av det han säger har han rätt i. Efter en inte alltför bra början av detta OS slutade det ändå med tre medaljer för Petter. Ingen kommer väl glömma hans otroliga slutsträcka i längdstafetten där han fixade ett silver för Norge. Och hans spurt igår på femmilen går heller inte av för hackor. Är man en av världens bästa skidåkare får man vara lite kaxig och Petters citat: "Den enda som är snabbare än mig på upploppet är kameran", är redan nu en klassiker.
MODIGASTE: Knappt ett dygn innan hade Anja Persson kraschat så våldsamt att det var tur att hon klarade sig med livet i behåll, ändå ställer hon sig på start med enda tanken att kör hon, så kör hon för guld. Det blev inget guld utan ett brons men att ens utsätta sig för något sådant är en bragd. Den tjejen är en sådan tävlingsmänniska och inget verkar stoppa henne.
SKRATTRETANDE: Tjejen som i störtloppet bara hann ta ett staktag med stavarna innan hon pladask föll efter ett par meter.  Nu gick i och för sig hennes knä sönder men det såg förfärligt roligt ut...
TYPISKA: Alla dessa jävla fjärdeplatser. Det blev ett tiotal till slut: Anna Haag, Marcus Hellner, Lag Edin, Jesper Björnlund, Anna Olsson, Maria PH, ACO, stafettlaget i skidskytte och en till som jag inte kommer på för tillfället.
KLANTIGASTE: Kanadas damcurlinglag. Snacka om dundertabbe när dom missade sista stenen och förlorade guldet till Sverige.
HÅRDASTE: Niklas Kronwall. Lagets hårdaste spelare ska vara Douglas Murray men under den här turneringen visade det sig vara Kronwall. Han körde bokstavligt talat över sina motspelare och nu vet alla vad "being Kronwalled" betyder!
ROLIGASTE: Björn Ferry. Ingen kan hejda den mannen. "Man har ju ingen användning av ett till kylskåp om man redan har ett!" Björn Lind-posen som han tyckte skulle se bra ut på framsidan av tidningen. Dansen.
MEST VÄRDIGA MEDALJÖR: Han slet som ett djur under dubbeljakten för att hjälpa Johan Olsson, själv blev han tionde man i mål. Under stafetten gjorde han en fantastisk sträcka och gav Hellner ett tacksamt utgångsläge. Sen var han nervös. Men då Hellner gick i mål och guldet var Sveriges var han den som hoppade, den som var allra lyckligast och den som förtjänade det mest. Efter två säsonger fyllda av skador och sjukdomar och till och med cancer fick han äntligen stå längst upp på pallen. Där kom också tårarna...
KÄRLEKSCRUSH: Jag har alltid varit kär i Henrik Lundqvist och det är jag fortfarande men har även upptäckt att det är nåt med Northug. Han är inte den allra vackraste att titta på men hans kaxighet blandat med hans blyhet gör han väldigt charmig.
SORGLIGASTE: Hockeylaget. Detta var med säkerhet Sveriges stjärnors sista OS-turnering, kanske sista turnering över huvudtaget och jag önskade verkligen att Foppa, Lidas, Alfredsson och gänget skulle få ta guld igen. Men icke. Det såg ju så bra ut men så kom den där jäkla matchen mot Slovakien och vi kunde inte längre hoppas på medalj. Här kom också tårar.
MATCH: Istället för Sverige blev det USA mot värdnationen Kanada i hockeyfinalen. Den enda medalj Kanada verkligen brydde sig om att vinna var den i hockey. Landet krävde ett guld. FY FAN vilken match det blev! Kanada såg ut att ta hem segern men med 24 (!!!) sekunder kvar kvitterade USA, hela hallen blev tyst och det blev förlängning. Där avgjorde Sidney Crosby som inte gjort mycket alls under turneringen och Kanada fick sitt guld, men FY FAN vilken match det var! Detta kan man kalla hockey!
ÖVERLÄGSNA: Kanadas damlag tog även dom guld i hockeyn, något överlägsnare än herrarna. Resultat från turneringen säger väl det mesta: 10-1, 18-0, 13-1, 5-0...
MUST-HAVE: Jag blev konstigt nog väldigt intresserad av curling. Riktigt spännande men jag har fortfarande, efter åtskilliga timmar framför tv:n, ännu inte riktigt fattat alla regler. Men jag vet vad en chapp (osäker på stavning) är för nåt!
FJANTIGASTE: Att Helena Jonsson uttalat sig om att detta kan ha varit både hennes första och sista OS. Att hon bara är 24 år gör det hela ännu mer konstigt. Det är bara att inse att hon inte klarade av det i år och fortsätta jobba för att fixa det om fyra år istället.
FRÅGA: Hur i alla dar kan man ta ett OS-brons i skidsprint med flera brutna revben?! Antingen är Majdic en jäkligt bra skådespelare eller en jäkligt bra lögnare. Möjligtvis också dopad.

Ja, det var detta för denna gång. Nu är det två år kvar till sommar-OS i London och fyra år till vinter-OS i Sotji. Vi hörs förhoppnigsvis innan dess!

RSS 2.0