Snacka om succé!

Boom! Det tog bara drygt nio minuter och sen satt första målet för succéduon Forsberg/Näslund och deras Modo! Jäklar vilket drag det blev i Övik ikväll. Det var 16 år sen sist men det märktes inte ett dugg. Tre poäng lyckades dom fixa och det blev även tre poäng för Modo när dom vann mot Rögle med 4-1. Massa action skapade en riktigt bra match även om den kanske inte blev så spännande och nu hoppas jag på en fortsatt bra tid för Modo när kungarna har återvänt. =)

Och jösses vad jag längtar till JVM som sänds vid jul/nyår! Hade nästan glömt bort något av det roligaste som händer i sportväg under året. =)

Shake and bake

I morgon är det ju första advent och idag blev det lussebullsbak för hela slanten. Måste medge att det var ett tag sen jag rulla lussebulla och det blev kanske inte de vackraste jag sett, med goda var dom i alla fall och det är ju det viktigaste. I morgon är det pepparkakornas tur att bakas och det är ju nåt jag däremot är oerhört proffsig på! :p

Förutom bakning har jag bara latat mig denna lördag. Lite True Blood, lite dator, lite skidor (dock på tv) och så småning om en grym hockeymatch på tv. Modo-Rögle. Ett Modo med både Peter Forsberg och Mackan Näslund. Najs.

Nu väntar en stek och hasselbackspotatis på mig nere i köket. MUMS!

Ses!

Vi är på gång!

Idag var det ny utprovning av studentmössor och det blev även beställning. Känns riktigt bra och det börjar slå mig att det inte är speciellt lång tid kvar till den 10:e juni och studenten. Vårterminen brukar ju gå ganska fort och jag är övertygade om att det kommer gå ännu snabbare när veckorna kantas av studentfester och annat skoj. Vi hade ett litet "studentmöte" i klassen idag där vi diskuterade allt från färg på tröjor till bästa sättet att bygga en båt, vet inte riktigt om vi kom fram till nåt men kul har vi i alla fall och det som är säkert är att jag längtar grymt mycket tills det är dags för allt men det känns samtidigt lite ledsamt att vara tvungen att lämna så fina människor som man har lärt känna under de här åren...


The Return of the King

Peter Forsberg. Foppa. Snacka om One of a Kind. Modo låg sist i tabellen och spelade dålig hockey och inte mycket fungerade som det skulee. Men så bestämde sig äntligen Sveriges bästa spelare för att spela i Övik. Efter inte en så fantastisk insats i Karjala Cup var det nog många som var tveksam till Foppa. Men han bevisade dom alla. Han koms om en frälsning och Modo har enbart vunnit sedan han tog en plats i laget och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Det är inte bara det att Foppa själv spelar suveränt och gör saker på isen som ingen annan spelare i Elitserien gör, han lyfter också hela Modo och spelarna i laget spelar så himla mycket bättre i hans närvaro. Dessutom har han lyckats få Marcus Näslund att även han spela för moderklubben. Peter Forsberg måste ha något magiskt i sig.  Kungen är tillbaka och så är även Modo. :)




New Moon

Måste först bara konstatera att idag är det den 21 november och när jag vaknade var det nästan 15 grader varmt. Normalt brukar det vara typ vinter vid den här tiden på året, kallt och snöigt, men kanske börjar växthuseffekten verka ordentligt här uppe i norr. Det är okej med mig men den kunde väl i så fall också bjuda på lite sol. Men det måste komma lite snö till advent, och sedan ligga kvar till efter nyår nån gång, sen får det gärna försvinna!

Nu till det jag egentligen tänkte skriva om: New Moon!
Det var premiär igår och jag, Anna och JP satte oss väldigt förväntansfulla i biosalongen. Och vi blev inte ett dugg besvikna! Filmen var grymt bra och skildrade boken väldigt bra även om det såklart inte går att få det perfekt då böckerna alltid är mycket bättre. Och Tyler Lautner/Jacob Black, vilken kropp! Då han drog av sig tröjan den första gången bokstavligt talat jublade biopubliken! Här snackar vi inte sexpack utan snarare åtta- tiopack, väldigt bekvämt att vila ögonen på.
Filmen har ju inte fått så superbra kritik i media men jag tycker dom gjort det väldigt bra och jag tror att fansen är nöjda. Nu kan jag knappt bärga mig tills i sommar då tredje boken i ordningen blir film!



Efter bion igår åkte jag hem till Johanna där de flesta i vår språkklass hade träffats för middag och mys. Tyvärr kunde jag inte vara med på middagen men hann ändå hänga och ha kul med tjejerna ett tag innan det blev att åka hem vid tolv.

Efter en ordentlig sovmorgon så har jag spenderat dagen på hälledalshallen med en massa handboll. Lillebror och hans lag spelade och eftersom jag och Anna typ är laget största supportrar så vavr vi självklart där. Det gick riktigt bra, vinst i alla tre matcherna.
Nu ska jag se till att pappa lagar middag och sen blir det nog en lugn hemmakväll. HAde tänkt plugga men skjuter upp det tills imorgon istället.

Hejs!

Stickat

Stickat och klart och nu slipper jag förmodligen Baconfebern (som min farmor och hennes syster så töntigt kallar den). Har inte fått några allvarliga biverkningar förutom värk i armen och lite huvudvärk men flera av mina kompisar har mått ganska dåligt men jag fortsätter bara säga till dom att detta är nog mycket trevligare att ha än svininfluensan. Kom också på idag att vi har en jäkla tur som går i skolan och får vaccinet där, köerna till vaccineringen ute i samhället är ju jättelånga och vaccinet tar slut hela tiden. Många hinner nog bli sjuka innan de ens fått sin spruta.

Annars har det väl inte hänt så himla mycket förutom att jag nog blivivt frisk från förkylningen eller vad det var jag hade. Mitt halstablettste funkade riktigt bra måste jag säga, rekommenderas verkligen! Men se till att använda Fisherman's Friend, de är bäst.

När förkylningen var borta var det bara att återvända till skolan och nationella prov i svenska. Skriftligt i fem timmar, vilket jag tyckte lät aslänge men jag satt fan i fyra och en halv timme. Drygt. Och de nästa åtta sidorna jag skrev innehöll mest bara skit också, men förhoppningsvis kan jag väl lita på att tidigare uppgifter gör att betyget inte sjunker alltför mycket.

Måste bara berätta om enjättebra föreläsning vi hade idag. Den hölls av en 22-årig tjej som hette Therese. Hon berättade hur det var att växa upp med en alholiserad och psykiskt sjuk förälder. Det var oerhört intressant men samtidigt väldigt hemskt att lyssna på. Att som en ung flicka ensam vara tvungen att ta hand om en förälder med dessa problem och under 7-8 år aldrig själv få någon hjälp. Att aldrig någon frågade hur hon mådde och hjälpte henne var sjukt att höra. Vad är det för fel med männsikor ibland. Hon åkte in och ut på sjukhuset med sin mamma med väldigt jämna mellanrum, blev nästan kompis med doktorerna, men det var ALDRIG någon som brydde sig om henne. Så jäkla sjukt men samtidigt säkert ganska vanligt i dagens Sverige. Enormt intressant var det i alla fall och jag hoppas även ni får chansen att lyssna på henne.

Nu ska jag fortsätta med engelskauppgiften som ligger här bredvid, väldigt jobbigt men det måste göras. I alla fall innan klockan nio då den nya serien Glee visas på fyran. Verkar ganska bra och ikväll är det andra avsnittet.

Och imorgon är det dags för NEW MOON! Kan knappt bärga mig! :D


Pins and Needles

Glömde säga i det tidigare inlägget att imorgon är det ju dags för mig att ta sprutan mot svinisen. Spännande! Det har varit ganska självklart från allra örsta stund att jag skulle ta den, dels pga av att rädda andra som inte kan ta den från att bli sjuka och såklart för att jag själv inte ska bli sjuk. Visst, många får nån biverkning av vaccinet, som man också brukar få av andra vaccin, och jag är väldigt säker på att de biverkningar man får av sprutan är oerhört mindre jobbiga än de man får av själva svininfluensan. Ett flertal av de jag känner har drabbats och jag kan lugnt säga att jag tar en spruta än har det lika jobbigt som dom haft det.

 

Pins and needles - Billy Talent


Hot N' Cold

Jag är förkyld. Igen. Jag hatar att vara förkyld. Olyckligt nog missade jag den roliga festen i helge också för hemma låg jag med feber. Bajs. Som tur är så har febern släppt men jag har fortfarande ont i halsen och imorse då jag vaknade upptäckte jag att jag fått en jäkla rethosta som kommer så fort jag öppnar munnen för att säga nåt. Och det är verkligen inte rätt tid att bli sjuk nu heller. Idag missade jag provningen av studentmössan, jag hade glömt bort vilken storlek jag hade och det hade därför varit bra om jag kunnat kolla det nu. Me icke. Sen har vi Nationella prov i svenska imorgon. 5 timmars skrivning. Jag hoppas jag inte stör alla med min hosta bara. Och på fredag är det månadens viktigaste: premiären av New Moon. Jag kan ju inte låta Anna och Jessica gå själva och spana in Edward och Jacob medans jag ligger hemma i sängen. Nej, tills på fredag MÅSTE jag vara frisk!

Därför måste jag nu fortsätta dricka min egna medicin, halstablettste. Helt enkelt bara hett vatten som får dra tillsammans med tre-fyra halstabletter tills dom smält. Inte alls så illa som det kanske låter, men man måste typ blunda det när man dricker för mentholen som följer med ångan svider lite i ögonen... Sen tror jag faktiskt jag ska ta och lyssna på lite julmusik på Spotify också, längtar enormt mycket efter den nu.

Vi ses!


Tröst

Allt bara skiter sig just nu och då är det bra att det finns skön musik att koppla bort allt med. Musik som tex uppträdandet med Calle och Mariette som då gjorde igår på Idol. Dom är skitbra var för sig och tillsammans blev det helt jävla fantastiskt bra. Dom var överlägset bäst igår, både med sina solon och sin duett.


Välbehövlig vila

Äntligen helg och äntligen vila. Har varit en ganska stressig vecka med nationella prov och sånt men nu är det över. BARA sex veckor kvar nu till jullov. =)

I morgon är det dags för lite party. Har haft lite panik med tanke på att det är 90-tals tema. Men idag löste sig allt då jag och Johanna sprang in på Röda Korset. Vi kom ut med varsitt par riktigt fula men väldigt 90-taliga jeans. Stora, höga i midjan och korta i benen. Till det tänker jag matcha med nåt linne, lite smycken, skärp och håret uppsatt i sidtofs. Dessutom blir det nog lite färgladd make-up. Hur ful jag blev får ni se här på bloggen om ett par dagar. Jag hoppas bara att min jäkla hals inte blir sämre innan i morgon bara, har haft ont i den ett par dagar och nu känns det värre än innan. Försöker så gott jag kan att bota med te och honung. Vore ju surt om jag skulle drabbas av svininfluensan en vecka innan jag ska vaccinera mig!

Nu ikväll blir det lugnt med lite Idol, chips och mys. Funderar också på att fixa en flanellskjorta jag stulit från pappsen. Det är lite för stor för mig och behöver därför sys in en bit. Men är inte säker på om jag orkar ikväll, kan kanske bli imorgon också. Vi får se.

Senare!

En ordentlig bloggtorka

Det är precis vad jag har. Bloggtorka. Inte mycket händer under dagen förutom plugg, plugg och åter plugg. Just nu försöker jag fokusera på mitt tal om idoldyrkan som jag ska hålla på fredag men tyvärr vill inte hjärnan samarbeta och det går ganska trögt.

Förutom skolan har jag lite panik angående en fest som är i helgen. Temat är 90-tal. Vad i helskotta hade man på sig på 90-talet? Samtidigt som man vill klä ut sig vill man ju inte heller vara asful. Jag hoppas verkligen jag hittar nåt på typ Erikshjälpen som kan skapa min outfit. :p

Nä, nu måste jag fortsätta med talet.
Ses!


Födelsedagsfirande

Igår fyllde lillasyster åtta år och det var födelsedagskalas här hemma. Det är helt sjukt att hon redan hunnit fylla åtta år, det känns ju som om vi nyss var på BB och hälsade på mamma och den lilla, lilla bebisen som såg ut som en trollunge. Tiden går så otroligt fort och snart kommer hon förmodligen vara en irriterande tonåring som ska ut på helgerna och som vägrar lyda föräldrarna. Får hoppas att det dröjer!

Kalas betyder också en massa besök från släkt och igår var inget undantag. Jag och Anna kikade lite på Idol, skämdes över våra mammor när dom fjantade sig och käkade tårta. Som det brukar vara alltså.

Nu idag tog jag först en ordentlig sovmorgon innan jag klev upp och satte mig i soffan för att kika på hockey. Sverige-Ryssland in Karjala Cup. Tyvärr blev det förlust för svenskarna med 1-4. Dröjer bara en timme innan dagens nästa sportevenemang, Champions League med Allingsås.

Men innan dess ska jag ta och boka biljetter till premiären av New Moon! Hoppas bara att det finns biljetter kvar.
Wish me luck!

Ge tillbaka min vovve!

Jag vill ha tillbaka min vovve! Varför kan inte djur få leva lika länge som oss människor? 13 år är egentligen en väldigt kort tid. Cinja var hunden jag växte upp med och nu är hon plötsligt borta. Förhoppningsvis kommer mitt ärr på knät som jag fick när vi lekte en sommar alltid påminna mig om min vovvsing.


Back to normal

Då var allt som vanligt igen då. Omänskligt tidiga mornar. Skola. Komma hem sent. Dödstrött. Läxor. Somna. Livet är inte enkelt alltså.
Det har gått endast två dagar sen lovet tog slut och jag är redan helt slutkörd. Och nu är den absolut värsta tiden på året så jag fattar inte hur detta kommer sluta. Jag behöver sol och värme! Nu!!!

Just nu sitter jag och ska just titta på lite MJ-videos och då speciellt Thriller för att försöka lära mig några moves som ska användas i vår dans som vi gör i slutuppgift på estet. Det ska bli ett medley med de mest utmärkande dansstegen från de mest populära låtarna med Michael Jackson. Detta är väl ändå ganska okej att ha som läxa men så fort jag är klar med det måste jag börja skriva på mitt tal till nationella proven också och det är något som däremot kommer bli riktigt svårt. Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska prata om. Jaja, får hoppas på det kommer när jag väl sätter mig ner och skriver. Dessutom har pappa köpt en ny förpackning med Tigers Vanlijyoghurt så då går det förmodligen lite lättare. :p

Årlig handbollsyra

Insåg att jag knappt bloggat nåt alls under lovet, men skit samma, lovet är till för annat än att sitta vid datorn!

I helgen var det t.ex. dags för årets upplaga av Sollefteåcupen. Det innebär alltså handboll, handboll och så lite handboll. Tre dagar i sträck har jag därför varit uppe i Sollefteå och tittat på då lillebrorsa och resten av ramviksgrabbarna kämpat i Vallahallen. Det har varit tidiga mornar men som tur är har vi haft en lägenhet till hands så istället för att vistas i hallen dagarna i ända har vi kunnat gå hem emellan åt och vila upp oss inför kommande match.
Och visst klarade killarna sig galant i år också! Lillebror som spelar i Ångermanland/Jämtlands distriktslag vann varenda match och så gjorde även Ramvik så det var de båda lagen som gjorde upp i finalen. Att Ramvik är ett finallag i denna cup börjar bli något av en vana faktiskt. Jag måste säga att det blev lite svårt att veta vilka man skulle heja på - familjen eller bylaget? Det slutade med att jag applåderade för båda lagen och då distriktslaget till slut vann med 24-14 var det inga sura miner hos mig i alla fall. Det var helt enkelt en win/win-situation! :p
Nu är jag i alla fall hemma. Nöjd och belåten men en aning hungrig.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller, skolan börjar igen och det känns väl inget vidare... Lovet gick väldigt fort och jag skulle behöva ytterligare en vecka ledigt för att vila upp mig efter denna helg. Fler sovmornar tack! Men nu är det som det är och förhoppningsvis är det inte så mycket plugg nu i veckan som gör den jättejobbig.

Ses!

(bilder från helgen kommer då Anna skickat dom till mej)

RSS 2.0