Morsdag

Usch vad trött jag är! Men ska bara skriva det här inlägget innan jag går och lägger mig. Har jobbat hela dagen och ska även jobba delat imorgon så det blir att lägga sig tidigt ikväll. Har dock gått ganska bra idag och tårtan som det bjöds på på jobbet var himmelskt god. Marängtårta med ananas och hallon. Mums!

När jag väl kom hem var det äntligen dags för CL-finalen mellan Barcelona och Ciudad Real. Ciudad Real var inte  dåliga men Barcelona var ännu bättre och kammade till slut hem vinsten. Gött för Järnemyr och Sjöstrand. Inte lika kul för Källman.

Efter handbollen bjöd pappa och jag farmor på middag och sen hamnade vi återigen framför tv:n då det vankades ännu en final, den här gången i Mästarnas Mästare. Det blev ganska spännande där ett tag men fenomenet Ingemar Stenmark vann rättvist. Han har ju varit helt outstanding under hela programmet och kanske en självklar vinnare sen första avsnittet.

Nu säger jag godnatt!


Lite nytt i garderoben

Jag hade planerat att inte göra av med så mycket pengar den här gången i Birsta men på något sätt lyckades jag ändå komma hem med ett flertal påsar. Detta är vad dom innehöll:


Vit klänning från BikBok


Orange/beige tröja med pingvinärm från Cubus


Vita mjukisshorts från Cubus


Större svart väska från Accent


Solskydd och mjukgörande fotcreme


Sandaler från Skopunkten. 50 spänn!


Kakbok från Lagerhaus. Här ska bakas!


Shopping, Chips & Champions League

Dagen idag har spenderats i Birsta tillsammans med Anna. Idag var det hennes tur att leta efter skor till studenten och att följa med som smakråd var något jag gärna gjorde. Skor hittade hon och även jag kom hem med lite grejer. Visar lite senare vad jag har köpt.

Ikväll var det egentligen en planerad utgång men då jag måste upp och jobba imorgon så fick jag skrota den planen. Jäkligt surt då jag var riktigt sugen på att gå ut. Istället har jag suttit i soffan med en påse chips och följt Champions League i två olika former. Först handboll då det idag har varit Final 4, alltså semifinaler. Missade den första matchen mellan Rhein-Neckar Löwen och Barcelona eftersom den visades samtidigt som jag var i Birsta. Den matchen vann i alla fall Barca. Nästa match mellan Hamburg och Ciudad Real hann jag dock med att se. Även där blev det en spansk vinst och det blir därmed alltså en helspansk final imorgon. Lite småtråkigt kanske men det kommer nog bli en jäkla bra match ändå. Och i båda lagen finns det svenskar som har chansen att vinna.

När handbollen var slut zappade jag över till fotbollens CL-final och där var det som de flesta vet ett möte mellan Barcelona och Manchester United. Nu missade jag de första två målen pga handbollen men resten av matchen satt jag klistrad framför tv:n och fick se hur både Messi och Villa med varsitt mål frälste Barcelona ännu en gång. Viva España ikväll alltså!

Nu ska jag strax krypa ner i sängen eftersom väckarklockan ringer på 05:45 imorgon bitti...

Ny bikini

Jag och mamma beställde varsin ny bikini igår från Ellos. Så här ser min ut:



Day 04 - A Song That Makes You Sad

Just nu kommer jag faktiskt inte på speciellt många låtar som gör mig ledsen men det finns alltid en:

Simple Plan - Save You
Samtidigt som den är en av mina favoritlåtar så får den mig alltid ledsen och tanken gåt till dig farfar...


Nyshoppat

Här kommer lite av det jag shoppade igår i Birsta!


Svarta shorts med hög midja. Gina Tricot 249:-



Bikini. Top Cubus 149:-, trosor H&M 49:-



Världens skönaste linne som jag redan har i en annan färg. Cubus 59:-



Kofta från Cubus. Rea 74:-



Skor från Skokanonen. 300:-


Söndagsslapp

Denna dag har bjudit på riktigt sommarväder och jag har mest hängt i bikini ute på balkongen idag. Där var det vindstilla och riktigt varmt och skönt. Finns det nåt bättre att ligga i solen och äta glass och läsa en bra bok?

Nu i eftermiddag har jag börjat plocka fram alla sommarkläder och lagt undan de kläder som är mer passande till vintern. Åh gud vad jag längar till man kan springa runt i sommarklänningar!

Som en perfekt avslutning på denna sommardag så har jag tittat på Mästarnas Mästare och ätit jordgubbar. Inte helt fel.

Imorgon väntar jobb i några timmar mitt på dagen och sen ska jag åka hem till mamma några dagar. Var så länge sen jag träffade Ida!


Day 03 - A Song That Makes You Happy

Det finns många låtar som gör mig glad men här kommer några av favoriterna:

Hall & Oates - You Make My Dreams (Come True)
Det går inte att sluta le när man hör den här klassikern!



blink-182 - All The Small Things
En av mina absoluta favoritlåtar. Och videon är blink-182 i ett nötskal.




McFly - That Girl




Good Charlotte - Girls & Boys




Simple Plan - I'd Do Anything




Fall Out Boy - Dance Dance




Håkan Hellström - En Vän Med En Bil




Daniel Adams-Ray - Lilla Lady


Blodbad och Birstabesök - inte på samma gång som tur är

Igår var det en dramatisk dag som innehöll mycket blod och sjukhusbesök men idag är allt som vanligt igen. Saken var den att pappa kom inrusande i huset efter att ha klippt gräs och sa att han på något sätt fastnat i bladen på gräsklipparen och eventuellt kapat av sig ett finger eller två. Ja, han uttryckte sig kanske inte så direkt men det var det som vi trodde hade hänt i alla fall. Efter att ha spenderat dagen på sjukhuset i Sundsvall så visade det sig att han haft en väldig tur i oturen och kom hem "bara" med handen ordentligt omplåstrad efter att ha sytt ett tiotal stygn, en fraktur i ett av de tre skadade fingrarna och kroppen full av antibiotika. Hade han dock slipat bladen som han först tänkt göra hade han nog bara haft sju fingrar kvar nu. Idag verkar det dock inte vara n¨gra större fel på honom och handen läker väl så småning om.

Själv har jag spenderat dagen idag i Birsta tillsammans med Jessica. Det kliade i shoppingfingrarna och efter att ha vandrat runt i butiker hela dagen återvände vi båda hem med riktigt fina fynd. Själv blev jag ett par skor, ett bar shorts, ett linne, lite smycken och en bikini rikare. Om jag orkar så kan jag eventuellt lägga upp några bilder här sen på köpen.
Dagens höjdpunkt var dock en bägare med kulglass i solskenet. Kaktus-/citronsorbeten var gudomligt god!

Får se om Jessica och Malin kanske dyker upp här senare ikväll på en cider. Annars ska jag nog bara vila fötterna som värker lite och slappa framför någon film på tv:n. Kanske lägga upp det tredje inlägget i musiklistan.

Hörs!

Monkey Business

Ska strax ta och krypa ner i sängen. Är sjukt trött och har ändå sovit nån timme efter att jag kom hem från jobbet. Där har jag kämpat hela dagen med att hålla ögonen öppna och nog vore det skönt med lite ledigt imorgon...

Men innan jag sussar måste jag bara lägga upp detta. Jag älskar verkligen Bruno Mars. Han är kärlek helt enkelt. Men jag kan inte låta bli att tycka att videon till "The Lazy Song" är bland det fulast jag sett. Ja, skratt-fult då. 



Skratt och godnatt!


Day 02 - Your least favorite song

Dålig musik finns det gott om och då det kommer till mig så finns det mycket jag inte gillar. Jag är inte ett speciellt stort fan av svenska låtar till exempel. Likaså har jag på något underligt sätt svårt med kvinnlig musik. Visst lyssnar jag på musik som Lady Gaga, Rihanna, Pink och liknande men mitt musikbibliotek består till 99% av musik gjord av det motsatta könet. Jag lyssnar helt enkelt helst på en manlig röst.

Men värst av all musik är nog ändå den utan text som går på i samma takt och utan variation i all evighet. Totalt meningslöst om du frågar mig.

Här är ett par låtar som jag har väldigt svårt för, men som i det tidigare inlägget kan listan göras väldigt lång.

Kent - Dom andra
Ja, jag vet att Kent är kultförklarat i Sverige men jag tycker helt enkelt att deras musik är skit.



Snoop Dogg - Sensual Seduction
Nej tack.



Sen har vi den här godingen...


Day 01 - Your favorite song

Att endast välja en favoritlåt är i princip omöjligt. Hur mycket jag än försöker kan jag inte bestämma mig för vilken låt jag älskar allra mest. Så därför kommer här ett urval av mina favoritlåtar.

Simple Plan - Save You



Good Charlotte - The Young & The Hopeless



Coldplay - Fix You



Bruce Springsteen - Dancing in the Dark



Andreas Johnson - Glorious



Michael Jackson - They Don't Care About Us



Simple Plan - What If
Good Charlotte - S.O.S.
John Mayer - Waiting For The World To Change
Oasis - Don't Look Back In Anger
Oskar Linnros - Genom Eld
Foo Fighters - Times Like These
Sum 41 - Pieces
Sting - Fields of Gold

Plus en si sådär hundra låtar till... 


Sommarkänslor

God kväll.
Jag kom hem från jobbet för en liten stund sedan och sitter nu här framför datorn och skrapar rent skålen från chokladmuffinssmet. Sötsuget var oemotståndligt denna kväll så därför står det nu en plåt med muffins i ugnen.  Så är det ibland.

Jag tog en promenad hem idag från jobbet och det var nästan en religiös upplevelse. Snacka om sommarkänslor! Det var ljus ute trots att klockan var halv tio, asfalten luktade regn, gräset luktade gräs, Håkan Hellström hördes i lurarna och de rosa och lila molnen speglade sig i vattnet. Nästan så att ögonen tårades lite där.


Tidigare idag tittade ju även solen fram ett tag och det blev stekhett ute på balkongen. Jag hann bara sitta i fyrtio minuter innan jag skulle göra mig klar för jobbet men jag hann bli överraskat mycket brun på den korta stunden. Härligt!

Nu tjöt äggklockan så det är dags att kolla till muffinsen. Lägger upp låtar i den första kategorin på min musiklista när jag tittat till dom!


A song

Det här med listor är ju ganska kul, i alla fall att fylla i. Denna lista är speciellt rolig eftersom den handlar om musik och den stal jag från My. Ska försöka lägga upp minst en låt på varje rubrik men känner på mig att det kan bli fler än en på någon också.

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that descibes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you're angry
day 21 - a song that you listen to when you're happy
day 22 - a song that you listen to when you're sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

50-årsfest, populär Saade och ännu ett silver

Det är ganska otroligt att förstå att tiden gått så fort och han redan fyllt gubbe. Igår fyllde pappa hela femtio år men redan på lördagen hade vi en ordentlig fest för honom. Hel tjocka släkten plus en massa tokiga vänner till pappa dök upp och det blev en riktigt trevlig dag och kväll. Efter åtta timmar fick det dock räcka för mig, Magnus och Anna och vi tackade för oss och överlät festandet till de äldre medan vi återvände hem. Anna stannade kvar hos mig och tittade på Eurovision Song Contest. Som vanligt var jag usel på att fota men nån bild blev det men då har jag såklart inte sladden hemma att föra över bilder med så det kanske kommer senare om ni har tur.

Väl hemma dreglade vi över heta Eric Saade och till vår stora lycka så gick det bra för honom också. Dock känns det som att en förstaplats är det enda som räknas i den här tävlingen och det är obegripligt att det ska vara så svårt att vinna varje år. Europa har bra konstig musiksmak och när alla länder röstar på sina grannar så kommer det nog dröja innan Sverige tar hem segern. Men en tredje plats är ju ändå väldigt bra med tanke på de senaste årens fiaskon när det kommer till denna tävling.

Igår, på pappas riktigt födelsedag, så blev det ännu lite mer firande med släkten men dagens höjdpunkt för självklart hockeyfinalen för vår sporttokiga familj. Kunde det bli mer nervkittlande med en VM-final mellan Sverige och Finland? Sverige med alla unga talangfulla spelare som spelat överraskande bra och Finland som varit bra under hela turneringen. Första perioden var ganska trevande och händelselös. I andra såg det bättre ut och Sverige tog ledningen efter ett riktigt snyggt skott av Pääjärvi. Finnarna kvitterade dock och tog också olyckligt över ledningen med sju sekunder kvar av andra perioden. I tredje så föll svenskarna ihop totalt i slutet av perioden och det kändes som om varenda skott gick in. Fasth går dock inte att skylla på när backarna inte lyfte ett finger för att hjälpa honom. Jäkligt otacksamt att vara målvakt då. Finland vann tredje perioden med 4-0 och matchen slutade med otroliga 6-1. Riktigt surt när det först sett så bra ut.

Känns som om den senaste tiden varit kantad av missade förstaplatser och det finns väl inget värre än att förlora ett guld. Vad nästa tävling blir för något har jag ingen aning om men då jäklar blir det ett guld alt. en förstaplats!

The Bitter End

Så. Nu ska jag ta tag i allt som hänt den senaste tiden. Tror jag skriver fler än ett inlägg och vi börjar såklart med Göteborg. Jäklar vad jag trivs i den staden!

Nu kantades dock resan av en stor dos nervositet eftersom huvudmålet med resan var Guifs SM-final. Efter att ha varit nervös ända sedan laget blev klara för final så var det svårt att tänka på något annat när vi väl kom till Göteborg. Det blev lördageftermiddag väldigt snabbt och helt plötsligt satt jag och Anna där på Scandinavium tillsammans med tusentals andra guifsupportrar och ett par sävehofare. Stämningen var på topp och efter damernas final som slutade med en inte så oväntad seger för Sävehof så kunde jag knappt sitta stilla på stolen. Känslan i Scandinavium var riktigt mäktig och det kändes verkligen som att detta skulle gå vägen. Guif skulle ta hem guldet.

Istället blev matchen en riktig mardröm. Det var inte Guif som spelade nere på planen. Vilka det var vet jag inte men det var inte Guif. Laget som skriker av energi och som käpar till sista sekund var bortblåst och istället stod där killar som såg väldigt tagna ut av stundens allvar. Slutresultatet behöver jag inte nämna men Sävehof krossade verkligen eskilstunagrabbarna. Det är svårt att beskriva hur jäkla besviken jag och resten av supportrarna och självklart laget var. Hela andra halvlek så var det med tårar i ögonen och gråt i halsen jag bevittnade vad som hände på planen. När slutsignalen till slut ljöd och kameran zoomade in kapten Jansson som gjorde sin sista match, och hur han grät, så fick jag bita mig ordentligt i läppen för att inte börja toktjuta jag med. Fan också! Jag blir tårögd bara nu när jag tänker på det. 

Efter en sådan otroligt bra säsong där man slutade tvåa, på samma poäng som Sävehof så kändes det verkligen som om guldet skulle hamna i Eskilstuna. Man hade siktat på guld hela säsongen och om det var nåt lag som skulle slå Sävehof så var det Guif. Man hade ju slagit dom under den gågna säsongen! När det istället inte alls blev som man tänkt sig och när det slutade så förnedrande som det gjorde så är det nog bara tomhet och ilska som kan beskriva känslorna som dök upp.

En efterfest och då förhoppningsvis också guldfest var ju planerad på lördagskväll, men det var minst sagt inget jag kände för just då. Jag och Anna gick och tröståt och tog oss ändå till Gamle Port där festen skulle hållas. Men istället för att gå in tog vi en två timmars promenad i centrala Göteborg. Vandrade bort den största smärtan så att säga. När klockan närmade sig elva gick vi ändå till slut till puben och där blev vi kvar under kvällen. Vid midnatt dök laget upp och vid 01:00 nån gång tog jag och Anna spårvagnen tillbaka till vandrarhemmet. Jag kan inte påstå att det var så lätt att somna den kvällen.

Under söndagen och måndagen hann vi med lite allt möjligt. Vädret var ju gudomligt så det var riktigt underbart att vistas i Göteborg under dessa dagar. Vi hann med att titta på gymnasie-SM där Magnus var med och spelade, shoppa lite, äta glass i parker och bara njuta. Dock satt förlusten sen i lördags som en liten klump i magen hela tiden och det tar nog ett tag innan den försvinner helt.

Trots förlusten i finalen så har laget gjort en fantastisk säsong och ett silver är inte dåligt alls nu såhär i efterhand. Förhoppningsvis blir det final igen nästa år och förhoppningsvis blir det tredje gången gillt då och att guldet äntligen hamnar i rätt händer!



Till sist kan jag ju tillägga att SJ hör väl inte direkt till mina och Annas bästa vänner efter den här resan. Hade det inte varit så himla långt med att åka buss så hade jag aldrig satt min fot på ett tåg igen...

Jet Lag - The Video

It's Here!


I'll be back!

Lite stressigt just nu med morgondagens 50-årspartaj och allt men jag återkommer med en resumé av resan till Göteborg och sånt när jag får tid. Promise.

Gött med Götet

Jag skriver ett inlägg nu för jag kommer inte ha tid för det varken senare ikväll eller imorgon bitti.
Imorgon åker alltså jag och Anna till Göteborg igen, den här gången för att titta på SM-finalerna i handboll. Guif är som sagt ett av finallagen och jag ska göra allt jag kan för att heja fram dom till ett så jäkla efterlängtat guld. Jag har varit nervös sedan laget blev klara för final och på lördag kommer jag förmodligen vara nära ett nervöst samanbrott. Blir det guld kommer jag förmodligen svimma av glädje. Sävehof som står för motståndet är favoriter till segern men Guif har verkligen goda chanser att ta guldet i år. Usch, jag blir nervös bara jag tänker på det! Efter matchen blir det sen förhoppningsvis efterfest med både supportrar och laget. Släpper dom inte in mig så får jag väl kasta mig in genom nåt fönster eller så.

Förutom SM-finalerna ska vi även försöka titta på gymnasie-SM där lillebror är med och spelar. Ta en tur på stan och glassa i solen om den visar sig ska vi nog också försöka hinna med.

Nu ska jag stryka lite kläder, packa klart och göra tidig kväll så jag orkar med alla äventyr som helgen förhoppningsvis bjuder på.

Ses!

Glöm vad jag sa

Sverige vann med 6-2 efter en riktigt bra match. Trodde faktiskt att dom skulle ha svårt med USA efter hur det har sett ut dom två senaste matcherna men ikväll spelade man riktigt bra, samtidigt som USAs målvakt var ganska dålig. Nu blev man gruppetta och allt. Najs.

Det är alltid svårast att komma på rubriker till onsdagar

Ja, av nån konstig anledning så är det så.

Har nyss kommit hem från en snabb sväng hemma hos mor min. Har spelat kort med Ida, käkat glass och målat naglarna. Systersysslor med andra ord.
Jobbade några timmar idag och det var jag glad över för det har varit lite dåligt med jobb på sistone. Åker ju bort nu på fredag också så det blir ju inget jobb då heller på några dagar. Blev lite pengar idag i alla fall.

Kvällens planer består av att se på hockey och därmed förmodligen se amerikanerna mosa svenskarna. Kan ju alltid hoppas på det motsatta men det är nog inte så troligt att det inträffar.

Hörs!

That's the Truth

Dagen idag har inte varit någon bra dag.
Känns som att jag sprungit ett maraton men sanningen är den att jag inte tagit ett steg.
Jag saknar människor så det gör ont i kroppen.
Det har varit gråare än blyerts utomhus och kallt som i oktober.
En säkring gick just när jag lagade mat och det tog en evighet innan jag lyckades byta rätt.
Och som kaffe på moset så har det snöat idag. Den andra maj och marken är vit.

Sköna maj, välkommen!

Valborg igår. Hade det trevligt i stan med härliga tjejer. Det blev en massa grillat, dricka, spel och sång. Gick vidare till krogen där det var ganska dött. Vi träffade dock fler underbara vänner. Blev en ganska tidig kväll och somnade så fort jag la huvudet på kudden och sov sedan i elva timmar.

Första maj idag. Grattis farfar.
Spenderade dagen med bakishäng i soffan med One Tree Hill, basket, Mästarnas Mästare och hockey. Tillsammans med cola och chips blev det en oslagbar kombo.

RSS 2.0