50-årsfest, populär Saade och ännu ett silver

Det är ganska otroligt att förstå att tiden gått så fort och han redan fyllt gubbe. Igår fyllde pappa hela femtio år men redan på lördagen hade vi en ordentlig fest för honom. Hel tjocka släkten plus en massa tokiga vänner till pappa dök upp och det blev en riktigt trevlig dag och kväll. Efter åtta timmar fick det dock räcka för mig, Magnus och Anna och vi tackade för oss och överlät festandet till de äldre medan vi återvände hem. Anna stannade kvar hos mig och tittade på Eurovision Song Contest. Som vanligt var jag usel på att fota men nån bild blev det men då har jag såklart inte sladden hemma att föra över bilder med så det kanske kommer senare om ni har tur.

Väl hemma dreglade vi över heta Eric Saade och till vår stora lycka så gick det bra för honom också. Dock känns det som att en förstaplats är det enda som räknas i den här tävlingen och det är obegripligt att det ska vara så svårt att vinna varje år. Europa har bra konstig musiksmak och när alla länder röstar på sina grannar så kommer det nog dröja innan Sverige tar hem segern. Men en tredje plats är ju ändå väldigt bra med tanke på de senaste årens fiaskon när det kommer till denna tävling.

Igår, på pappas riktigt födelsedag, så blev det ännu lite mer firande med släkten men dagens höjdpunkt för självklart hockeyfinalen för vår sporttokiga familj. Kunde det bli mer nervkittlande med en VM-final mellan Sverige och Finland? Sverige med alla unga talangfulla spelare som spelat överraskande bra och Finland som varit bra under hela turneringen. Första perioden var ganska trevande och händelselös. I andra såg det bättre ut och Sverige tog ledningen efter ett riktigt snyggt skott av Pääjärvi. Finnarna kvitterade dock och tog också olyckligt över ledningen med sju sekunder kvar av andra perioden. I tredje så föll svenskarna ihop totalt i slutet av perioden och det kändes som om varenda skott gick in. Fasth går dock inte att skylla på när backarna inte lyfte ett finger för att hjälpa honom. Jäkligt otacksamt att vara målvakt då. Finland vann tredje perioden med 4-0 och matchen slutade med otroliga 6-1. Riktigt surt när det först sett så bra ut.

Känns som om den senaste tiden varit kantad av missade förstaplatser och det finns väl inget värre än att förlora ett guld. Vad nästa tävling blir för något har jag ingen aning om men då jäklar blir det ett guld alt. en förstaplats!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0