Dan före dan

Och så var det bara typ tolv minuter kvar till julafton. Funderar på om jag ska vara vaken i natt och se om tomten kommer med några paket till strumpan! :p

Dagen har jag spenderat genom att handla dom sista juklapparna, sen satt jag på golvet i mitt rum i jag vet inte hur lång tid för och slog in dom. Det är alltid ganska kul i början och paketen blir så fina men efter ett tag blir det tråkigare och tråkigare och paketen blir bara fulare samtidigt som högen inte minskar ett dugg. Men nu är det i alla fall gjort och jag börjar ana lite julefrid i alla fall.

Julen kommer ändå bli väldigt annorlunda i år och det är väl inte en förändring jag tycker är så jättebra. Vanligtvis brukar vi ha massvis med släkt hemma men i år blir det annat då de inte kommer förrän på annandag jul. I stället blir det att fira julafton först hos mormor och morfar och sen lite grann hemma hos pappa, men det ska nog gå bra det också.

Nu är det bara tre minuter kvar och jag vill önska de människor som läser detta en riktigt god jul! :)

Superstressigt

Idag har jag haft fullt upp hela dagen för att det även ska bli en någorlunda jul även i år.
Började dagen med att åka in till Härnösand och gå på ett möte. Jag behöver verkligen ett jobb men har varken lust eller möjlighet att sitta och åka in till stan flera kvällar i veckan för att sen sitta där och tråka innan jag väldigt sent kan åka hem igen. Nä, jag behöver nåt roligare och fram för allt ett jobb som inte är så himla enformigt. Nu idag har jag snackat med Yippie, en liten tidning här i stan som söker efter folk som är intresserade av att skriva för dom, alltså då frilansare. Eftersom jag tycker det är väldigt roligt med just skrivning så passade jag på att slänga iväg en intresseanmälan. Jobbet verkar helt okej och nu måste jag bara komma på nåt bra att skriva om så att jag även får det. Förslag någon?

Efter mötet sprang jag runt på stan för att försöka hitta några julklappar (3 dagar till julafton och jag har lyckats köpt EN julklapp), men det enda jag lyckades hitta var en halsduk och mössa till mig själv. I morgon ska jag åka ner till Birsta och jag hoppas verkligen jag lyckas hitta allt som behövs där. Annars har jag ju onsdagen på mig också men jag hoppas jag slipper springa runt i affärer då. Jag tror faktiskt aldrig jag har varit så här sen med julklappsköpen, det brukar jag i vanliga fall vara ganska bra på att fixa i god tid innan julen. Men i år känns det som om december har gått i raketfart och vips är det bara ett par dagar kvar till julafton. Nästa år ska jag börja inköpen i augusti så jag kan vara på den säkra sidan!

Men det är ju inte bara julklapparna som ska fixas, i åtskilliga timmar har jag även städa vårt enorma hus idag. Fötterna värker, fingrarna är som russin och ändå är det ganska mycket som ännu inte är fixat och som måste göras i morgon och på onsdag. Hujedamej!

Luftslottet som sprängdes

Just ja! Igår var jag och Jessica äntligen och såg Luftslottet som sprängdes, den tredje och sista filmen i Stieg Larssons trilogi. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen. Jag hade väldigt höga förväntningar när jag satt mig i biofotöljen men tyvärr blev jag lite besviken. Självfallet var filmen väldigt bra men inte alls lika bra som de två andra. Så mycket från boken var borttaget och man får inte lika bra känsla av det som sker i filmen som när man läser boken.  Lite synd var det med tanke på att dom lyckats bra med ettan och tvåan. Nä, min åsikt är att böckerna nästan ALLTID är bättre än filmerna och det gäller verkligen här. Men Noomie RApace är verkligen sjukt bra som Lisbeth och hon äger verkligen filmerna. =)


Softy sunday

Söndag idag och förmiddagen spenderade jag i Öbacka där det var handbollsmatch. 93:ornas distriktslag mot 94:ornas distriktslag. Pappa mot lillebror. Det blev en tippad vinst för 93:orna men matchen var ändå ganska jämn, i alla fall i början när 94:orna kämpade på bra. Roligt var det i alla fall, men det är det ju alltid när det är handboll med i bilden.
När jag kom hem passade jag på att baka lite mer julgodis så nu är i alla fall det avklarat, ska bara se till att fixa det där med julklappar och julpyntning och sånt också...

I morgon ska jag in till stan för ett möte som kan komma att leda till ett litet jobb längre fram. Håller tummarna!

Äntligen jullov!

Äntligen är det jullov och i morse tog jag en rejäl och välbehövlig sovmorgon. Behövde inte åka till skolan idag eftersom vi hade vår julavslutning igårkväll. Vår språkklass var hemma hos vår mentor och där fixade vi först en god middag och sen blev det pepparkaksbak och papparkaksprovning för hela slanten. Vi prövade tre olika degar och förde protokoll och allt. :p Mysigt var det i alla fall.

Nu måste jag börja ta i tu med alla julförberedelser som ska göras, bakning, julklappsköp, godisbak och städning. Känner på mig att det kommer bli riktigt stressig men det hör väl julen till antar jag.
En vit jul ser det ju i alla fall ut att bli och är det samma väder som nu blir den jävligt kall också! 25 minusgrader är sjukt kallt och inte ett jävla dugg roligt, går man utanför dörren kan man ju knappt andas. Nä, vitt får det gärna vara över jul men kylan kan väderfixaren stoppa upp nånstans! Brrr!

Hej mitt vinterland

Shit! Vintern kom verkligen helt plötsligt! När jag vaknade i morse var det minst sagt väldigt vitt ute och sen har snön vräkt ner hela dagen och nu kan man inte längre klaga på att det inte är någon julstämning. Hoppas det håller i sig till jul och nyår, sen får det gärna försvinna.
Apropå jul. Är det nio dagar kvar nu till julafton? Och jag har så mycket att göra. Baka julgodis och julkakor, julpynta och inte minst köpa julklappar. Hittills har jag inte köpt en enda och jag känner hur paniken kommer krypande. Måste försöka komma ner till Birsta nån dag och leta reda på nåt bra att köpa till alla. Kanske hittar jag nåt åt mig själv också, jag har ju faktiskt varit en ganska snäll flicka i år.

Annars då? Det är ganska slött på skolan nu eftersom vi har fått så mycket uppgifter att skriva hemma och därmed behöver vi inte gå på alla lektioner. På torsdag är det julavslutning hemma hos vår mentor. Där blir det mat, pepparkaksbak och julklappar. Ska bli ganska mysigt faktiskt. :)



Vi hörs!

Revolutionerande teknik

Medans jag tar en kort paus skidskyttet tänker jag bara nämna en rolig grej som skedde i förrgår. I matchen mellan H43 och Sävehof hade för första gången en spelare på sig en mikrofon medan han spelade. Och vem var då den utvalde? Tomas Axnér förstås! Handbollsspelaren och experten för tv4 tejpade fast en mic på bröstet för att låta oss höra vad som egentligen rör sig i hans huvud på planen. Axnér är ju inte den som är rädd att säga vad han tycker och ganska ofta slänger han ur sig inte allt för fina ord, men till kvällens ära skulle han försöka undvika alla könsord. Hur gick det då? Tyvärr pratade kommentatorerna så mycket att det var svårt att höra vad herr Axnér sa där nere på planen och ljudet var kanske inte det allra bästa. Under andra halvlek hamnade olyckligtvis micken nere i byxorna på Axnér och vi fick inte höra hans röst längre. Det var något jag tycker tv4 borde han tänkt på innan både att kommentatorerna överröstade honom och att se till att micken verkligen satt dör den skulle, när det nu var sådan uppmärksamhet kring detta borde man väl låta tittarna få höra honom. Axnér själv sa att det inte var något fel på idén och han var villig att testa den fler gånger, vilket jag hoppas dom gör för det lilla man hörde från honom var roligt. ;)

Erik is flying higher

En riktigt rockfinal blev det minsann, härligt! Det blev till slut Erik som vann och han är helt klart en värdig vinnare som nästan varit självklar från allra första början av programmet. Jag slår vad om att Calle kommer lyckas riktigt bra han också. Vinnarlåten då? Jo, den var bra, kanske passade den Erik lite bättre men Calle gjorde även han ett suveränt jobb och hur fint var det inte då han fick sjunga den samtidigt som han höll om sin flickvän. :)

Idolfinal

Ikväll smäller det! Final i Idol och jag måste säga att det är två väldigt värdiga finalister. Erik har väl avrit klar redan från början men att min personliga favorit skulle ta sig dit var det nog fler som inte riktigt trodde på. Det har varit många riktigt bra personer med i år och vem som vinner ikväll spelar faktiskt mindre roll. Jag tvekar inte på att det kommer gå riktigt bra för båda, oavsett vem som vinner. Har man det som krävs så fixar man ett skivkontrakt så småning om då man lämnat programmet. För övrigt ser jag fram emot en spännande kväll med bra låtar, jag är nyfiken på att få höra vinnarlåten "Higher" i sin helhelt för det lilla man fått höra låter väldigt bra faktiskt. :)



Nu ska jag ta och fixa lite gott att äta och krypa ner i soffan och invänta en härlig musikfest. :)

Ses!

Butter

Jag hatar att vara sjuk.
Jag hatar att det är sjukt mycket att göra i skolan.
Jag hatar att jag inte köpt en enda julklapp och att jag heller inte vet vad jag ska köpa till nån.
Jag hatar att det knappt är någon julstämning.
Jag hatar att inga bra band vill komma och spela i Sverige.
Jag hatar att det är bajsväder 24 timmar om dygnet.
Jag hatar att det finns så många jobbiga männsikor som inte tänker på nåt annat än sig själva.
Jag hatar att jag typ är fattig just nu.
Jag hatar att jag inte har något godis.
Jag hatar att sommaren är fett långt borta.
Jag hatar att studenten är långt borta.
Jag hatar att studenten snart är här.
Jag hatar att inte julen är som då man var liten.
Jag hatar att jag inte är liten.
Jag hatar att jag inte kommer på nåt bättre att göra än att skriva en hat-lista.

Fasligt mycket sport

Det bästa/värsta med vinterhelger är att det visas så himla mycket sport på tv:n. Jättebra och mysigt om man inte har nåt annat att göra men har man däremot en massa läxor är det inte lika bra. I helgen blev det så att läxorna fick vänta medan jag agerade svensk supporter i soffan. Inte det smartaste kanske men jag kan faktiskt också skylla på att jag blivit förkyld (IGEN!) och inte orkade vara så intellektuell.

Här är ett litet referat av allt jag tittat på i helgen:

Handbolls-VM Sverige-Kongo
Sverige har hamnat i Dödens Grupp i detta VM och första motståndarna Kongo skulle vara det enklaste, men efter en bedrövlig start var bara lika i halvlek. Premiärnerver måntro? I andra halvlek spelade tjejerna ett helt annat spel och kunde till slut enkelt vinna med 28-19.

Handbolls-VM Sverige-Brasilien
Sveriges andra match skulle bli ett betydligt tuffare, särskilt då Brasilien oväntat vunnit mot Frankrike. Sverige började bättre än matchen mot Kongo och i halvlek skiljde det sex bollar. En bit in i andra halvlek hade Sverige utökat den ledningen till åtta bollar. Då började Brasilien upphämtningen, samtidigt som Sverige inte riktigt fick till det. Ett inte lika bra försvarsspel och mycket slarv ledde till att det bara skiljde en boll i slutminuten. Sverige höll turligt nog undan och kunde vinna med 26-23.

Handboll U21 Ramvik-Östersund
I lördags spelade Ramvik hemmamatch mot Östersund och det blev en riktigt rysare. Tyvärr förlorade Ramvik till slut med 30-33 efter en ganska ful match. Det är bara att ta nya tag!

Handboll Elitserien Guif-Sävehof
När SVT äntligen visar Guif på tv:n så var det självklart att jag skulle missa matchen, igår pga av att Ramvik spelade samtidigt. Hann i alla fall se slutet av första och hela andra halvlek. Tyvärr är det inte riktigt samma Guif i år som ifjol. Bla så stämmer inte försvarsspelet till hundra procent och laget kan då inte spela deras snabba kontringsspel som är deras farligaste vapen. Sävehof vann ganska enkelt igår och slutresultatet blev 32-26. Nu gäller det att Guif hittar tillbaka till det som gjorde dom till finalister ifjol.

Hockey Elitserien Modo-Färjestad
När det är så här mycket sport som det är på vinterhelgerna måste man prioritera vad som ska ses och eftersom Guif spelade samtidigt som Modo igår så hann jag bara se sista perioden i hockeyn. Men vilken period! Efter att ha legat under med 3-1 så reducerade Modo först till 3-2 genom Skröder och sen när laget spelade boxplay så lobbpassade (!) Näslund till Svartvadet som var alldeles fri mot målvakten och kunde då kvittera. Det blev inget mål i förlängningen men Modo fick i alla fall med sig ett poäng.

Skidskytte
Det har även varit massor med skidskytte i helgen men eftersom det varit mycket annat också så har jag inte kunnat se på allt. Nu när jag sitter här kommer jag knappt ihåg vad jag sett men det har ju gått både bra och mindre bra för Sverige. Idag var det stafetter som stod på schemat och herrarna lyckades ta en sjätte plats i ett lopp där junioren Fredrik Lindström imponerade. 
Damerna lyckades ytterligare lite bättre och kammade hem en fjärde plats. Sverige låg riktigt bra till inför andra sträckan med då strulade ACO till det i det liggande skyttet och Sverige hamnade efter.

Skidor Sprint
Det har inte bara varit skidåkning med vapen utan även vanlig skidåkning med då i sprintform. Igår gjorde Hanna Falk en riktigt bragd då hon lyckades vinna i blott sin andra VC-start. Idag då det även var stafetter här så lyckades Falk och Ida Ingemarsdotter följa upp gårdagens succé och slutade på andra palts. Herrarna med Robin Bryntesson och Björn Lind hamnade även dom på pallen då två åkare föll på sista sträckan och Sverige kunde avancera. 

Tror det var all sport den här helgen men det skulle inte förvåna mig om det är nåt jag glömt. :p
Konsekvenserna av allt detta tv-tittande är att det blir en väldig massa läxläsning för mig de närmaste dagarna. Men det är det värt! Hoppas bara jag hinner göra undan det inför nästa helg för då är det dags igen! Nästa helg ska jag faktiskt också försöka klämma in bion också för det blev tyvärr inte av den här helgen som planerat.


Johanna Alm var en av Sveriges bästa spelare mot Brasilien.


Vi hörs!


I väntan på vintern

Torsdag och snart är ännu en skolvecka avklarad och nu är det bara två kvar till jullovet. Riktigt skönt och morgondagen innehåller bara en lektion så ännu en helg är alldeles strax här. I helgen tänkte jag och Jessica se på Luftslottet som sprängdes, den hade ju premiär för en vecka sen och jag har fortfarande inte sett den! Skämmigt... Innan bion är det återigen lite handboll som står på schema. Söndagen kommer förmodligen spenderas med näsan i skolböckerna. Har sjukt mycket att göra och vet inte alls vad jag ska börja med. Psykologi? Svenska? Religion? Eller kanske filosofi? Svårt val...

Idag har jag mest suttit i gympasalen och tittat på fotboll. Skolans två lag spelade och det gick riktigt bra. Alla matcher vunna och dom gick båda vidare. Kul. :)

Har ni förresten märkt att vintern verkar ha börjat komma nu. 10 jävla minusgrader ute. Men ingen snö än men antar att den kommer när som helst. Det blir ju faktiskt lite mer julkänsla med snön men samtidigt innebär det också att vintern verkligen är här och jag måste stå ut med kylan och slasken i flera månader innan marken bli bar igen. Deprimerande.

Måste bota min depression med lite mandariner tror jag. Börjar nästan bli beroende...

Hejs!


RSS 2.0