Inte ett moln så långt ögat kan nå...

Igår var jag ledig från skolan eftersom min enda lektion var inställd pga att läraren var sjuk. Jag och Johanna tog då bussen till Sundsvall där det blev lite shopping och en stor mjukglass. :p På kvällen åkte vi in till stan en kortis innan hon skulle till sin pojkvän och jag åkte ännu en gång med bussen hem.

Shit vad varmt det har varit idag! Har suttit i min solstol hela dagen och har lyckats blivit ganska brun. :) Det bästa är att det ska bli ännu varmare i morgon! Kanske det blir årets första dopp?

Nu ska jag och lillasyster förbereda en tårta som mamma ska få imorgon. Undra om jag kan avstå från att smaka jordgubbarna? Skulle inte tro det!

Ses!


Take Me Away

Sommaren är här! Solen skiner och alla människor är glada!
Idag var det mösspåtagning på skolan för alla 3:or och jag är så avundsjuk på dem, vad skönt det ska vara att slippa allt och bara få njuta av livet. Ganska ofattbart att det bara är ett år kvar tills jag självstår där med mössan i handen och räknar ner till noll innan jag trycker fast den på huvudet och skriker av glädje. :)

Trots det fina vädret och det faktum att det bara är två veckor kvar i skolan så kan jag inte låta bli att känna mig deppig. Jag är bara så jävla less på allt och alla just nu. Fan vad härligt det vore att packa en väska och bara dra härifrån ett tag, skita i allt och uppleva nya saker. Det är verkligen något jag skulle behöva nu, se nya platser och träffa nya människor...

Jag hoppas mitt negativa jag är borta tills imorgon. Nu lägger jag mig och sover.
Godnatt


"Aayooh I'm tired of using technology..."

Tänkte bara sticka in med ett tips på en asbra låt som går på repeat om och om och om igen just nu...
Ni kanske känner igen låten då den först gjordes av 50 Cent och Justin Timberlake. En sångare som heter Milow har gjort en grymt bra cover på låten som jag i vanliga fall tycker är ganska dålig... Men som sagt: i den här versionen går den på repeat!


Mr(s) Brightside

Ännu en måndag. Men en solig måndag! Jag vet att jag tjatar om vädret och solen men det är liksom det enda jag ser fram emot under årets andra 6-7 iskalla månader. Värmen gör mig lycklig! Det har varit så härligt de senaste dagarna att bara få sitta ute och njuta.

Idag är det som sagt måndag och största delen av dagen har spenderats på skolan. Det började med en dryg lektion i naturkunskap B och en film som handlade om hur livet på jorden bildades. Visste ni att det finns grodor som typ "ruvar" sina ungar i munnen och sen spottar ut dom levande då dom växt sig tillräckligt stora?! Mysigt värre...
Efter naturkunskapen gick vi till badhuset där det blev stafetter och vattenpolo, särskilt roligt blev det då vi tjejer vann över killarna i det sistnämnda. ;)
Lite käk på Big Boy och sen ett nationellt prov i spanska och sen var skoldagen slut.

Tyvärr betyder det ju inte att bara för att man kommit hem från skolan så slipper man allt arbete. Måste nu ta itu med en uppsats i engelska som ska skickas in i morgon och sedan med mitt fördjupningsarbete i Socialkunskap B.

Höres!

Mr Brightside - The Killers

Eh...

Insåg kanska snart att fixa med kodmallar och allt vad det heter kanske är lite svårt för mig just nu, sen har jag inga snygga bilder och sånt heller så det måste jag greja först innan jag ger mig på att försöka liva upp min blogg. :P

Light Up The Sky

Då var det lördag igen då och jag insåg nyss att jag varit usel på att blogga den senaste tiden...
Har varit ledig sedan onsdag och det har varit otroligt skönt, synd bara att vädret inte har varit det bästa. Men i morgon och några dagar ska solen tydligen vara framme och jag hoppas verkligen det stämmer. Jag längtar så efter att bara få sitta ute i värmen, lyssna på bra musik och göra absolut ingenting.

Igår var jag otroligt duktig och städade hela huset, någon pappa blev riktigt glad över då han kom hem. Kände mig som en duktig dotter i det ögonblicket. :) Senare på kvällen kom mina tjejkusiner och vi såg lite film och käkade massor med popcorn. Tyvärr slutade kvällen ganska tidigt...

Idag har jag bara latat mig och njutit av att vara ledig från skolan, imorgon blir det annat då jag har massor av plugg att göra. Men som sagt, förhoppningsvis skiner solen och jag kan sitta ute och göra det.

Nu ska jag försöka piffa upp bloggen lite, har hittat en bra blogg http://ww w.designadinblogg.se/ som ger tips på hur man kan göra. Tur för mig som inte är så himla duktigt på sånt här!

Light Up The Sky - Yellowcard

Måndag

Sitter på skolan och väntar på bussen så tänkte att jag kunde skriva ett litet inlägg. Helgen som varit blev kul med fest på lördagen för Jessica. Söndagen var mindre rolig då det var dags att städa efter alla på Västgården där festen hade varit. Men fint väder har det i alla fall varit, solen sken under hela helgen och det har faktiskt varit ganska varmt! :)

Idag har det varit skola som vanlig, tråkigt, tråkigt. Men som tur var börjar kurserna att komma till ett slut och fick nyss reda på att vi slipper gå på socialkunskapen de sista veckorna, förutom den dagen vi ska redovisa vårt fördjupningsarbete.

Nu måste jag springa till bussen! Ses!


Saturday

Då var det lördag då. Skönt! Det är så mycket under veckorna så veckans två lediga dagar är VÄLDIGT härliga. Tog en rejäl sovmorgon idag och nu sitter jag och ser fram emot kvällen. Vi ska fira min kusin Jessica ikväll så först väntas god mat med härliga kompisar innan det förmodligen blir dansgolvet hela natten. :)

Saturday - Fall Out Boy

Skola...

Sitter på skolan nu och väntar på sista lektionen. Älskar fredagar - bara två lektioner! :D
Har nyss gjort muntliga nationella prov i engelska och det gick nog ganska okej ändå. Det känns som om mitt betyg hänger ganska mycket på det här provet. Jag skrev fel igår förresten, det var inte IT och technology utan Integrity och tehnology som var ämnena, vilket var tur för mig. 

Nu ska jag gå ut och sätta mig en stund i solen innan jag går på tyskan. Det är faktiskt fint väder idag, helt otroligt

It's my choice

Idag gick vi bara ett par timmar i skolan eftersom vi under dagen har fått besök av representanter från de olika partierna, och dom har pratat om valet till EU-parlamentet. Innan den här dagen har jag egentligen inte tänkt så mycket över valet, knappt vetat vad det har handlat om. Men efter dagens olika samtal har jag insett att jag nog måste gå och rösta ändå. Jag har fått en mycket bättre inblick i vad EU handlar om, även om det fortfarande är ganska luddigt och förvirrande vad de alla partierna tycker om det. Jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska rösta utan måste göra lite mer research och se vad som passar mig. Egentligen vill jag bara plocka ut tankar och åsikter från var och ett av partierna och göra mitt egna lilla parti, men jag har inga planer på en karriär som politiker så det blir nog inget av med det. :p

Men ärligt talat, det är faktiskt viktigt att rösta. När vi väl har en möjlighet att påverka så är det klart att man ska ta den chansen, även om man liksom mig inte är så jätteintresserad av politik. Det finns så många länder där rösträtt är något man dagligen kämpar för. Vi är lyckligt lottad här i Sverige. Jag måste också säga att det känns väldigt vuxet att ens sitta här och skriva om politik och rösträtt. Att rösta i EU-valet är den första riktigt "vuxna" grejen jag gör som 18-åring och jag känner mig plötsligt otroligt gammal!
 
För övrigt har det inte hänt så mycket idag. JAg har nån liten huvudvärks-djävul som sitter på min axel och ger mig huvudvärk med jämna mellanrum, något som håll på i flera dagar nu och det är jävligt tröttsamt.
I morgon har jag sista nationella provet i engelska, den muntliga delen. Jag är i vanliga fall bra på att snacka engelska men så fort det är en lärare i närheten blir jag skitnervös och får knappt fram ett ord, något jag har fått diskuterat MASSVIS med gånger med min engelskalärare. Förhoppningsvis går det okej i morgon men jag oroar mig inför ämnena som vi ska prata om - IT & Technology. Kom igen! Jag är tjej! Jag kan ingenting om sånt! Aja, håll tummarna för mig. :)

Nu ska jag sätta mig och titta på andra semifinalen i Eurovisionsfestivalen.
See ya!

Härlig helg

Jag vet inte hur ni har haft det men jag har i alla fall haft en riktigt bra helg. Det började med att jag i fredags åkte ner till mina kära släktingar i Gnesta. Där nere var det så gott som sommar och det var så skönt att få se lite sol. Sedan på lördag var det äntligen dags för vad jag gått och väntat på så länge - SM-finalerna i handboll! :D
Först ut var damernas final mellan Sävehof - Skövde. Det var en match som kanske inte var så jättespännande då Sävehof var väldig överlägsna och till slut vann med 32-19. Men kul var det i alla fall att få se Johanna Alm spela, en riktigt bra spelare! I pausen som var efteråt så började Globen fyllas ordentligt och lagens respektive klackar började värma upp. Själv satt jag ganska högt upp med en bra blick över planen och massor med Guifare runt omkring. Sen var det då äntligen dags för kvällens höjdpunkt! GUIF - Alingsås. Shit vilket drag det blev i Globen! 14 000 och säkert 75% hejade på dom rödklädda.
I början halkade Guif efter en aning och Alingsås ledde med några bollar i halvlek. Men efter pausen kom killarna ut och tog ikapp och gick även förbi! Det var verkligen en match som hade allt och spänningen var verkligen olidlig. Tyvärr fick Guif en jäkla taskig utvisning med ungefär tio minuter kvar att spela och Alingsås tog åter ledning och höll den till matchens slut. Resultatet blev 29-26 till Alingsås och grabbarna i Guif fick nöja sig med silvermedaljer. Något dom absolut inte alls ska vara besvikna över! Dom gjorde verkligen en kanonmatch och jag är helt säker på att guldet är ert nästa år!

Resten av helgen spenderades i bilen på väg hem till Härnta igen. Långtråkigt, men efter en sådan härlig kväll som jag hade kvällen innan, så gjorde det inte så mycket.

Nu måste jag nog fortsätta läsa på till nationella provet jag har i matte i morgon. Det är mycket i skolan nu men dagarna till sommarlovet blir färre och färre. Fan vad skönt det ska bli då man äntligen bara kan strunta i allt som har med skolan att göra och bara ligga ute i solen och slappa. Snacka om jag är avundsjuk på alla treor som para har några veckor kvar till studenten!

Ses!

Här kommer lite bilder från lördagen:


Sävehof - Skövde


Glada vinnare i guldhattar!


Alingsås - Guif



GUIF!

Nothing new

Torsdag innebär oftast ganska kort skoldag och så var det även idag. Hade bara två lektioner och tur var det för min förkylning har brutit ut ordentligt nu och jag känner mig inte alls pigg. Och inte blir det bättre att man även är pollenallergiker.
I morgon är det äntligen fredag och då väntar först ett nationellt prov i engelska innan jag ska åka ner till Gnesta. Längtar! Inte till provet då utan att få komma hemifrån några dagar. :p Här öser regnet ner och jag hoppas därför på en massa sol nu när jag ska lite längre söderut.

Nu ska jag återvända till tv:n och hockeyn, heja Sverige!

Ser fram emot lördagen

Idag har varit en helt vanlig, tråkig dag där ingenting roligt alls har hänt. Känner mig ganska stressad över allt skolarbete som måste göras den närmaste tiden. Sommarlovet är bara 6 veckor bort, men den tiden känns så himla lång just nu. Förhoppningsvis kommer det lite sol snart som gör att allt känns lite ljusare.

Och gud vad jag längtar till helgen! På fredag åker jag ner med pappa och lillebror till Gnesta och sen på lördag beger jag mig till Globen där SM-finalerna i handboll väntar. Först damernas final mellan Sävehof-Skövde och sedan herrernas mellan Alingsås och GUIF. Ska bli så otroligt roligt och jag ser fram emot två riktigt spännande matcher. Guif är mina favoriter och jag hoppas verkligen dom tar hem segern. Hela laget är suveränt och förtjänar verkligen att få spela final.  Jag förväntar mig en tuff match med massor av kontringar av Guif's otroligt snabba och duktiga spelare Mathias Tholin och Mathias Zachrisson. Skulle så gärna vilja få tag på en Guif-tröja så jag kan få bli en del av "Röda Havet".
Typiskt nog så börjar jag få ont i halsen så jag hoppas verkligen att jag har någon röst att skrika hejarramsor med på lördag!

Nu väntar en enorm läxhög som jag  verkligen inte har någon lust att ta tag i, men jag har egentligen inget val. Förhoppningsvis går det lite lättare med riktigt bra musik som Coldplay i lurarna. =)

Vart ska detta sluta?

Ja då har jag skaffat en blogg då. Har funderat på det ganska länge utan att det blivit av. Frågor som: Vad ska jag skriva om, kommer någon att läsa, kommer jag bli beroende, kommer jag skriva något alls, har alltid förhindrat mina planer på att börja skriva.

Men nu sitter jag i alla fall här med något jag inte har en aning om hur det kommer sluta. Kanske slutar jag efter ett par dagar, kanske efter ett par år. Förhoppningsvis finns det någon människa där ute som hittar hit och kan roa sig med att kika på mina inlägg. =)

RSS 2.0