Säger farväl

Ska snart sticka iväg på en fest som inte har samma prägel som fester brukar ha. Idag är det avskedsfest. Två av mina favoritkillar lämnar stan för ett år framöver och slår därför till med en riktig brakfest som äger rum hela dagen och hela natten. Det kommer nog bli sorgligt men jag ska samtidigt försöka roa mig så gott det går och ta vara på det här sista dygnet med ett par riktigt goda vänner.

Kämpen Linus

Ikväll var det dags för Sveriges egentligen enda medaljchans att hoppa höjd. Jag har alltid tyckt att Linus Thörnblad snackat mycket utan att egentligen prestera så himla bra. Idag såg han ändå ut att vara i riktigt bra form och låg bra till fram till 2.29. Då hände det som absolut inte fick hända. Låret gjorde ont och skadan var ett faktum. Jag, och säkert många andra var säker på att det nu var över för Linus och att vi återigen skulle bli utan medalj. Dock visade Linus vilken jäkla kämpe han är och med en otrolig vilja tog han sig över 2.29 och var fortfarande med i matchen och med en riktigt bra medaljchans. Det var nästan rörande att se hur han haltade fram där på arenan, fast besluten att fixa det och tränare Tregaros utrop "Stålmannen" passade väl in i situationen. Och visst var det nära, väldigt nära men det blev en irriterande fjärde plats. Dubbelt ryskt i toppen och engelskt på tredje plats.
I intervjun efteråt kunde man se smärtan både i Linus ögon och kroppsligt då han med stöd av gångens räcken haltade därifrån. Jag tror det var fler än jag som fick en ny respekt för Linus Thörnblad ikväll. Istället för att avbryta som så många andra gjort så kämpade han mot smärtan och visade hela svenska folket hur gärna han ville ta medalj i detta EM. Att komma fyra är alltid surt men ikväll var det nog riktigt hemskt med tanke på att han själv ansågs sig vara i allra bästa form och nog kunnat persa...


Bild: Tv4


...

Tre år utan dig är en obeskrivligt lång tid. Jag saknar dig.


Veckans SYTYCD

Har nyss tittat klart på veckans första av två avsnitt av So You Think You Can Dance. Denna vecka stod två danser var på schemat, en med en all-star och en tillsammans med en annan deltagare från säsong 7. Veckans bästa nummer enligt mig var den med supersöta Lauren och Kent som dansade ett modernt nummer koreograferat av den fantastiske Travis Wall och till en av världens bästa låtar - Collide av Howie Day. Numret var underbart och så himla fint, nästan så att man tror att dansarna verkligen har sådana känslor för varandra på riktigt...

Tydligen verkar det inte gå att bädda in en enda av SYTYCD's videos från Youtube så vill ni se denna fantastiska dans får ni klicka HÄR


Dags för EM

Från fotbolls-VM till friidrotts-EM. Det sistnämnda börjar idag och platsen är Barcelona. Ärligt talat är det inte så superintressant med tanke på att USA och Afrika inte är med och att därmed många av de allra bästa är borta och nivån på tävlingarna sjunker betydligt. I svensk synvinkel kommer det förmodligen också bli ett väldigt medaljfattigt mästerskap. Christian Olsson var den enda jag trodde skulle ha en chans till medalj men nu när han är borta så ser det mörkt ut. Har vi tur kan kanske Linus Thörnblad klara det men han har förr visat sig vara väldigt ostabil i mästerskap och även om han hoppat bra så har jag inte så höga förväntningar på honom, men han får gärna överraska mig. Först är det ett kval ikväll han måste fixa. En annan som har kvalat idag är Carolina Klüft och det var med nöd och näppe hon tog sig vidare till final. Efter usla resultat tidigare i år och utan att klara kvalgränsen in till EM så fick hon ändå åka och idag hoppade hon betydligt bättre och lyckades ta sig vidare som 12:e och sista kvinna. Självklart kul men jag tror hon får det svårt i finalen, men hon har i alla fall motbevisat kritiken om att hon inte har något att göra i ett EM. 

För övrigt tror jag också att Michel Tornéus kan överraska i längdhoppet.
När inte amerikanerna och afrikanerna är med är det ganska ointressantt att titta på de normalt roligaste grenarna, löpgrenarna (möjligtvis med undantag för 200 m där Wissman springer) så nu ser jag mest fram emot herrarnas spjut och den nordiska kampen mellan Thorkildsen och Pitkämäki. Är dock väldigt säker på att norrmannen enkelt kommer vinna och även briljera. 

Till sist tycker jag att TV4 borde förbjudas att sända sportevenemang. Det var en katastrof under fotbolls-VM med reklampauser i stort sett hela tiden och med ett mellansnack man var tvungen att följa på webben. Nu i friidrotts-EM är reklamen lika irriterande som vanligt men jag stör mig också något så oerhört på kommentatorerna och "experterna". Att som "experten" Mattias Sunneborn säga att svenska folkets kritik mot Carro beror på avundsjuka tycker jag bara är idiotiskt... Nä, ge mig Jacob Hård istället, den mannen vet vad han pratar om!

 

Min nya älskling

Lyssna och njut av en fantastisk man.










För tillfället finns det inget vackrare än hans musik...

Stadsfest á la Härnta

Söndageftermiddag och helgens festligheter gör sig påmind genom en ilande huvudvärk. Men fy fan vad kul jag haft! Tvådagars i Härnösand med både gamla och nya härliga människor. I år var det dock inte musiken som lockade på stadsfesten och det var kanske därför det inte blev så mycket sett av den heller. På fredagen hann vi bara se Smalare Än Thord innan festen där var slut. Som tur var hade vi haft en riktig fest innan med Tusse och gänget så vi grämde oss inte så himla mycket över det, men visst hade det varit lite kul att se Ola ändå... Igår blev det återigen party. Först med ett skönt gäng 30-åringar innan vi gick vidare till vår käre vän Alexander där vi hade det grymt roligt. När klockan närmade sig elva åkte vi ner till stadsfesten där vi hann se Andreas Johnson. En bra entertainer men tyvärr med bara ett fåtal låtar som man känner igen. Men med superlåten Glorious så blev det ändå riktigt bra. Shit vad bra den låten är! Galet. Efteråt betalade vi in oss på evenemangshallen där det självklara stadsfestbandet Smalare Än Thord återigen spelade. Vi trängde oss till platser längst fram och där blev vi kvar under hela spelningen. Det var ett jäkla ös, en massa svett, söndertrampade tår och så jävla roligt! Det spelar ingen roll hur många gånger man hört dom spela, lika grymma varje gång.
När Thord och bandet klivit av scenen blev det mer dans till alla möjliga låtar och jag, Jennie och Maria kunde återigen visa upp vår spektakulära dans...

Idag öser regnet ner och jag behöver därför inte ha dåligt samvete för att bara ligga inomhus och göra absolut ingenting.  

Flykten från Alcatraz

I dagens Aftonbladet följde det med en liten bilaga som handlade om superfängelset Alcatraz och den spektakulära rymningen som ägde rum där 1962 där tre män faktiskt lyckades fly. Denna historia har alltid fascinerat mig så jäkla mycket och jag tycker det är ruskigt intressant. Jag har sett ett par dokumentärer om det och även läst liknande reportage som det i Aftonbladet.
För er som inte vet vad jag pratar om så var det tre män (egentligen fyra, men den fjärde övergavs alldeles innan flykten eftersom han inte lyckades kommar ur sitt ventelationsgaller i cellen) som på ett spektakulärt sätt planerade och lyckades genomföra en flykt från världens hårdaste fängelse, Alcatraz. Genom att planera flykten under en lång lång tid lyckades det med det omöjliga som ingen annan tidigare lyckats med. För att kunna genomföra flykten gjorde de bla dockhuvuden av tvål, papper, cement och färg som de la i sina sängar och lurade vakterna med medans de själva arbetade med att bla bygga en flotte av flytvästar och fila ner muttrar i trumman de skulle fly igenom. De lyckades med allt och klarade sig förmodligen med livet i behåll till friheten. 2/3 av de som drunknade i vattnet utanför fängelset hittades och om dessa fångar nu drunknade borde åtminstone någon rimligtvis ha hittats. Än idag letar USA efter rymlingarna som idag skulle vara runt 80 år gamla och tips väller in från hela världen men man har ännu inte hittat dem. Kort efter flykten lades Alcatraz ner.

Trots att de var/är kriminella fångar tycker jag det är en sån jäkla häftig historia och visst skulle det vara ganska coolt om de fortfarande var i livet?

Det finns ju en film om detta som heter just Flykten från Alcatraz med Clint Eastwood i en av rollerna och jag har ännu inte sett den men hoppas få göra det snart!


Outta your mind

Som ni alla vet älskar jag programmet So You Think You Can Dance. I tisdags bjöds det på ett riktigt bra nummer med Alex och all star-Twitch. Publiken har aldrig låtit högre än vad den gjorde efter deras hip-hip som fenomenala Napoleon och Tabitha koreograferat. Jag får inte till det med youtubeklippet men för er som är intresserade kan ni se det HÄR. Helt sjukt bra med tanke på att Alex är en balettdansare!

Bloggtorka

Ja här var det ju ganska dött. Bloggtorkan beror till största del på att det inte hänt mycket alls av värde att skriva om. Sen så är det också så att datorn inte fungerat på grund av något mystiskt som jag inte kom på vad det var förrän igår då jag stod och borstade tänderna. Det visade sig att den internetvägrade på grund av att jag inte satt tillbaka en viss sladd efter att ha dragit ut telefonen i rädsla för att åskan skulle slå ner. Och här satt jag i flera dagar och trodde att åskan kanske hade tagit tv:n och internet trots allt...

Hur som helst. Här händer det inte så mycket. Dagarna passerar förbi och jag trivs med ledigheten men börjar ändå fundera över att ta tag i min arbetslöshetssituation lite mer nu, pengarna börjar sina. Men innan dess blir det förmodligen stadsfesten i Härnösand i helgen först. Usla artister och band men förmodligen roligt folk.

Det soliga vädret har tagit en paus och idag regnar det ordenligt ute och torkan verkar vara över. Likaså denna bloggtorka. 

Grabbkväll

Det tåls att upprepas: Jag älskar mina vänner. Medans vissa arbetar och sliter passar vi på att njuta av sommaren med trevligt sällskap. Igår blev det fest, det var jag och tio grabbar. Inga problem alls då dessa killar är helt underbara. Det blev en härlig sväng ner på stan och i slutet av kvällen önskade jag nästan att jag var fem år äldre... 

Idag är det inte ett moln på himlen så därför tänker jag spendera de närmaste timmarna på Snibben.

Ses!

En blixtrande VM-final

JAAA!!! SPANIEN VANN!!! Tyvärr fick jag inte se mycket av finalen... Åskan slog till ordentligt och feg som jag är och självklart rädd om mina prylar så vågade jag inte slå på någon tv förrän åskan var en bit ifrån. Missade de första tio minuterna av första halvlek, en halvlek som slutade mållös. Halvvägs in i andra bestämde sig vädergudarna för att återigen jävlas med mig och Jessica på värsta tänkbara sätt och drog igång blixtar och dunder igen. Och inte nog med det, det blev strömavbrott också. Utan el hade vi varken tv eller radio och katastrofen var ett faktum. Jag ringde förtvivlat till min far som befinner sig i Dalarna för att få en uppdatering om matchen. 0-0 och förlängning på gång. Tiden gick och strömmen vägrade komma tillbaka. Spänningen var olidlig! Till slut lystes huset upp igen, lagom till att åskan hade försvunnit en bit bort och genast slog vi på tv:n för att se att det fortfarande stod 0-0 med bara några minuter kvar och jag började oroa mig för straffar. Men vi hade knappt hunnit sätta oss till rätt i soffan innan Andres Iniesta, den vite spanjoren frälste både mig och Spanien med ett efterlängtat mål och herregud vilken känsla! Bara några minuter återstod av matchen och det kändes verkligen som om det var klart. Casillas grät av lycka i Spaniens mål och fick till slut lyfta VM-pokalen ovanför de spanska laget! Vilken glädje! Helt underbart att få se!

Även om Spanien inte spelat glänsade fotboll hela tiden under detta VM så har dom spelat upp sig mot slutet och var väl värda att vinna denna tuffa final. Viva España!

Och hur gulligt är inte detta?! (För er som inte vet är reportern Casillas flickvän ;) )

Galen natt

Jag älskar mina vänner. När man hänger med dessa människor är inget tråkigt. Gårdagen spenderades i Olles stuga och det var ett glatt återseende med klasskamrater och några andra. Det badades, bastades och dracks. Eftersom jag är en nattuggla som har svårt att somna innan ett, speciellt på fest, så valde jag att hänga med tillkommna grabbar. Jag briljerade med mina sportkunskaper, ölade och trivdes. Vid fyratiden eldade vi igång bastun igen och sen blev det bad i solskenet. Efter mycket snack, mys och skratt så somnade jag någon gång vid halv sju, ungefär då resten av gänget började vakna till.

Blev därmed inte så många timmars sömn och är rätt sliten idag med andra ord. Återvände till Härnösand mitt på dagen, blev ett besök på Donken och efter lite häng i solen tog jag bussen hem för att vila upp mig inför kvällens grej - VM-FINAL!!! Förväntar mig en oerhört spännande och jämn match och hoppas och tror att Spanien till slut vinner med det klassiska resultatet 2-1.

Nu ska jag försöka få i mig nåt i matväg och kanske sova ytterligare nån timme innan jag bänkar mig framför tv:n.

Höres

Slappardag

Idag har det varit en riktigt slö dag för min del. Klev upp riktigt sent (fastän jag ställt klockan tidigt). Suttit ute i solen och solat. Läst en bok. Titta på lottningen inför handbolls-VM i januari där Sverige som värdland fick förmånen att välja grupp och i grupp D, som Staffan och Ola valde, finns Chile, Argentina, Slovakien, Sydkorea och Polen som motståndare. Har även tittat på en av mina favoritfilmer för femtioelfte gången, Walk the Line. Good stuff.

Imorgon bär det av till Härnösand för lite fest tillsammans med gamla klasskamrater. =)

Godnatt!

Superspanien!

Yeeeeeees! Spanien spelade upp sig och spelade bort Tyskland ur detta VM och tog sig för första gången till VM-final! Fatta hur glad jag är. Jag trodde det skulle bli svårt för Spanien med tanke på att Tyskland har visat upp ett grymt bra spel samtidigt som Spanien inte riktigt spelat på den nivå vi är vana att se dom på. Men i den här matchen var det gamla glänsande spelet tillbaka och även om Tyskland inte var dåliga så var bollen mestadels hos spanjorernas fötter och det var även dom som hade de bästa målchanserna. Vid en hörna 73 minuter in i matchen så nickade Carles Puyol in matchens första och enda mål. Tyskland hade ett par chanser att kvittera med Casillas höll nollan och Spanien är som sagt nu i final! Där är motståndet ytterligare ett europeiskt lag, Holland, och med tanke på hur de har spelat lär även det bli en riktig supermatch. Hoppas och tror dock att Spanien även vinner den matchen och står som slutsegrare i VM i Sydafrika 2010.

                          
                                   Spaniens glädje efter Puyols mål. Bild från svt.se

Övrigt idag: Hängde ett par timmar på Ramviks Riviera - Snibben, med kusinerna. Vädret var inte helt på vår sidan och ett antal jättemoln dök upp med jämna mellanrum så det blev inget bad. Får hoppas på nån av de närmaste dagarna istället. Har sedan varit duktig och städat upp här hemma innan det blev dags för fotbollen. Även den med kusinerna. Och pappa som kom hem en dag tidigare än väntat från jobbet i Dalarna. Sen blev det lite mer slötittande på tv och nu sitter jag här med tankar om att gå och lägga mig så jag kommer upp i någorlunda tid imorgon bitti.
Lika förhoppningsfull varje kväll och lika besviken varje morgon då klockan visar 12:00 istället för 09:00...


Ny sång från Simple Plan!

Åh vad jag älskar att mina två absoluta favoritband är på gång med att släppa nya album!!! Good Charlotte och Simple Plan. Hoppas verkligen att de kommer hit under nästkommande turné så jag kan få se dom live igen. Det finns inget bättre än en konsert med världens bästa band! Världens bästa känsla! Hatar att ingen vill följa med mig och se på GC när de kommer till Stockholm om ett par veckor!!! Får väl åka själv i värsta fall.

Simple Plans nya låt You Suck At Love är i alla fall grymt härlig och deras nya album kommer tveklöst vara super!

Måndag

Idag visade sig faktiskt solen och jag har spenderat ett par timmar ute på balkongen. Eftersom semifinalerna i VM inte börjar förrän imorgon så får jag väl nöja mig med matchen mellan Ramvik och Resele. Ska dit med Anna och Jessica för lite kvällsunderhållning.
Nu ska jag ta och göra lite middag till mig själv. Vad har jag inte bestämt än, får se vad som finns i kylskåpet.

Bjuder på en grymt bra låt gör jag också:

Plågsamt varmt

Jag hatar när det är sånt här väder. Typ 30 grader varmt ute och hela himlen är täckt av moln. Meninglöst med denna värme om inte solen skiner. Det blir bara jobbigt varmt och kvavt då. Funderar på om jag ska ta och städa ur garderoben eller något sådant tråkigt men ack så nödvändigt...

Ses!

¡Loco!

Mina nerver klarar inte av sådana här matcher!

Paraguay visade sig vara ett tuffare motstånd än vad som förväntades och Spanien fick det svårt. Efter en lång tid utan något mål och speciellt spännande match hände plötsligt allt.

Paraguya tilldelades straff. Casillas räddade.
I nästa anfall tilldelas Spanien straff.
Alonso sätter den. Domaren blåser i pipan och straffen måste slås om.
Alonso missar.
Aloso fälls då han springer på returen men nekas en ny solklar straff.
Några minuter senare ett mönsteranfall av Spanien och Pedro skjuter. I stolpen.
David Villa tar returen som också går i stolpen. TVÅ GÅNGER OM! Men efter tre stolpträffar så ligger bolljäveln till slut där i målet och Spanien leder med 1-0. Målskytt David Villa. Vem annars.
Slutresultatet: 1-0.
Pust!

               

Ingen vidare bra match av spanjorerna men nu är dom i semifinal i alla fall. Ska de lyckas slå superlaget Tyskland måste de spela mycket bättre än vad de har gjort hittills.

Casillas kommentar efter matchen: ¡Loco!
Kan inte instämma mer!

Nu ska jag ta något lugnare (läs en kopp te) och titta på lite friidrott. Förhoppningsvis inte lika gastkramande. 


Sommarnöjen

Åh vilken underbart varm dag det har varit idag! Har stekt ute i solen med "Den du inte ser" av Marie Jungstedt och iskall Trocadero. Hoppas nu detta väder håller i sig ett tag och inte övergår i regn och rusk som den annars vanliga svenska sommaren.

Har givetvis också hunnit med att titta på en grym fotbollsmatch där Tyskland lekte hem segern mot Argentina. 4-0! Och därmed är inte bara storfavoriterna Brasilien borta ur VM utan även Argentina. Om ca en timme är det dags för Torres och hans Spanien att spela kvartsfinal. Spanjorerna möter Paraguay och jag hoppas självklart på spansk vinst. Till detta serveras kött och pommes. Mums!
Såg ni matchen Ghana-Uruguay igår? Killen som räddade bollen med handen på mållinjen i slutminuten och fick ett rött kort räddade ju faktiskt Uruguay även om det först såg ut som motsatsen. Ett annars självklart mål räddades med hans hand och Ghana missade därefter straffen de blev tilldelade och på den avslutanden straffläggningen lyckades ju Uruguay vinna matchen. Sjukt.

Återkommer med resultat senare. Förlorar Spanien kan det dock dröja.

Eclipse

Efter att ha legat i den stekheta solen hela dagen begav jag mig tidigare ikväll in till Härnösand med Anna och Jessica för att se Eclipse. Äntligen! Vågade inte ha för höga förhoppningar på filmen med tanke på att de aldrig kan jämföras och leva upp till böckerna. Men oj så bra den var! Självklart inte lika bra som boken men de hade lyckats gjort en riktigt bra filmatisering. De mesta var medtaget även om allt kanske inte var i exakt rätt ordning eller på exakt samma sätt som i boken men det är ju ganska omöjligt med tanke på hur innehållsrika böckerna är. Gillar dock hur man använder ännu mer humor i filmerna än i böckerna. Emmetts repliker är ju störtsköna! Ytterligare något som var bra med filmen var att skådespelarna enligt mig spelade ännu lite bättre än vad de tidigare gjort. Robert Pattinson är en bra skådespelare, det går inte att förneka. Något dåligt med Eclipse? Kanske lite kort och det var inte så himla många scener med en tröjlös Taylor Lautner. ;)
Betyg? 5/5 såklart!
Synd att det ska dröja så lång tid innan första delen av Breaking Dawn kommer!




RSS 2.0