Historiska fransoser

Jäklar vilken EM-final det blev! Frankrike mot Kroatien. Båda lagen är så grymt bra men Frankrike hade ändå favoritstämpeln på sig. Men det var Kroatien som började bäst och stod emot riktigt bra. Målvakterna i båda lagen var sjukt bra och det blev många spektakulära räddningar. Många snygga mål blev det också och resultatet i halvtid var 12-12. I början av andra ryckte Frankrike som väntat ifrån lite men Kroatien kom ikapp och matchen var olidligt spännande från början till slut. Och det var också i slutet som Frankrike drog det längsta strået och vann med 25-21 efter att kroaterna blev allt tröttare och slarvade i anfallspelet. Frankrike blev därmed historiska med att vinna både OS-, VM- och EM-guld, på raken! Dom har ju helt fantastiska spelare och är nästan oslagbara när dom spelar som bäst. Riktigt roligt var det också att Island tog bronset efter att ha vunnit mot Polen.

                                   
                                                         Glada fransmän som återigen tog guld.

Men Karabatić, Abalo och Narcisse i all ära, Ivano Balić är något alldeles extra. Jag har alltid diggat han och under hela turneringen har han visat vilket jäkla handbollsgeni han är. Att han sen surar på bänken när han blir utbytt och skäller ut sin tränare när han inte får som han vill kan ses som som barnsligt men jag skrattar bara. Röker ett paket cigg om dagen gör han också men det verkar då inte påverka hans spel nämvärt. Att han är en av världens allra bästa spelare är det ingen frågan om och det var en fröjd att se han spela ikväll.

                                             
                                                   Suveräna Balić fick nöja sig med silver - igen.

Om ett år är det VM i Sverige och jag ber till gudarna att det går bättre för vårt landslag då än vad det gjorde under detta mästerskap. Förhoppningsvis har dom lyckats få lite mer rutin och har spelat ihop sig mer som ett lag. Att hoppas på medalj är kanske att ta i med tanke på att vi då ska vinna mot sådana grymma lag som just Kroatien och Frankrike, men att det ska gå bättre än vad det gjorde nu kräver jag. Förmodligen kan jag också bidra lite från läktaren med ett par norrländska hejarramsor. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0