Pang pang pang

Först bara: Är det nödvändigt att det är 18 minusgrader utanför dörren? Bara undrar liksom... Stockholmarna får panik över tio minus och ifrågasätter om de ska överleva den kallaste vintern hittills. Själv är jag glad så länge termometern visar på varmare än 15 minus...

Aja, kallt var det minst sagt uppe i Östersund nu på eftermiddagen. Det var herrarnas tur att åka distansloppet och säsongens första tävling för Björn Ferry och gänget. Svensk media hade ju såklart skyhöga förväntningar på Ferry, för han har ju, faktiskt, tagit ett OS-guld. Klart att han i svenska ögon räknas som storfavorit i alla lopp efter det. Björn Ferry är självklart en riktigt bra skidskytt men det verkade helt plötsligt som om Sverige glömt bort män som Ole Einar Björndalen och Emil Hegle Svendsen. Efter idag gör dom förhoppningsvis inte om det misstaget. Ferry började med tre missar i första skyttet och var därmed borta från vinnardiskussionen. Björndalen ångade på som vanligt och jag förstår fortfarande inte förvåningen som kommentatorerna sitter och kommenterar loppet med. Han är ju för fan nästan oslagbar när det kommer till skidskytte! Har dom inte lärt sig det under alla dessa år? Svendsen åkte bra även han men det såg länge ut som om "gamlingen" skulle ta förstaplatsen, men efter två bom i sista skyttet av Björndalen och ett ruskigt sista varv av Svendsen var det ändå Norrmannen den yngre som vann till slut.

Ferry ryckte i alla fall upp sig efter första skyttet och missade "bara" ytterligare ett skott under loppet, men med fyra träff vinner man inte en sådan här tävling. CJ Bergman däremot sköt bra, men var inte lika bra i spåret och slutade på en 13:e plats som bäste svensk samtidigt som Ferry hamnade på en 24:e plats. Norrmännen, inte bara de två som stod på pallen, imponerade och blir nog svåra att slå i år, i och för sig har det bara varit ett lopp så vi får väl se. Kul var det också att se Jonas tv-premiär som tränare.  

Resterande del av kvällen ska jag bara ta det lugnt för ovanlighetens skull. Se på lite tv och så. Imorgon ska jag ta en tur till Birsta för att inhandla lite julklappar. Om jag hittar nåt vill säga, det är ju alltid skitsvårt.

Hejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0