En riktig prestation!

Fy fan vilken prestation svenska damlandslaget i handboll stod för ikväll!  Man mötte regerande mästarna och världsettan Norge, ett lag som inntehåller endast världsstjärnor. Trots att laget saknade ett par av de bästa spelarna så var Sveriges chanser minimala. Men svenskorna körde över alla tvivel och överraskade både tittar och främst det norska laget. I halvlek stod det obegripligt nog 13-6 till Sverige. Sverige spelade ett fantastiskt aggressivt försvarsspel och även anfallsspelet fungerade bra.

I andra halvlek fortsatte Sverige med det spelet och utökade ledningen till åtta bollar. Men i mitten av halvleken hamnade svenskorna i en riktig svacka i anfallet och norskorna tog in boll efter boll och det började bli ruskigt spännande med tanke på vilket lag det var dom mötte. Att leda med åtta bollar betyder inte alls seger då det kommer till att möta Norge. Men svenskorna bet ihop och lyckades hålla avståndet och vann helt otroligt med 24-19!

Jag och säkert många andra var väldigt tveksam till att ställa Grubbström i målet efter Gabriella Kains grymma spel hittills men hon visade sig vara hur bra som helst och stängde helt igen målet bakom sig. Sen spelade även Linnea Torstensson riktigt riktigt bra och likaså Annika Wiel Fridén.

Helt enkelt en skitbra match och nu hoppas vi självklart på likabra spel mot Frankrike och Ungern!

En glad Fridén efter matchen. Bild: Aftonbladet.

Sen kan jag ju nämna det så där i förbifarten att det varit en bra idrottsdag i svenska ögon sett. Helena Ekholm tog säsongens första förstaplats i jaktstarten. Emil Jönsson vann stafetten och Zlaten ägde i Milan.