Skitmatch

Nej det där blev ju ingen rolig historia... Vi är förvisso redan klara för spel i andra rundan men Sverige hade ett ypperligt läge att gå dit med ett flertal poäng. En seger mot Tyskland var vad som behövdes. Ett Tyskland som alls imponerat än så länge i detta mästerskap. Dom behövde en seger ikväll för att gå vidare överhuvudtaget och medan Sverige stod och sov på planen så visade tyskarna kämparglöd. Dom krossade svenskarna i första halvlek, mycket tack vare den fantastiske Uwe Genshemimer, och såklart Sveriges urusla försvarsspel. Målvaktspelet var inte heller mycket att hurra för. Palicka började, men utan någon vidare framgång. Andersson, som kommit in istället för magsjuke Sjöstrand var lite bättre men långt ifrån så bra som behövdes. Anfallsspelet var inte heller något vidare förutom Kim EDR som gjorde åtta mål, men var dålig bakåt och gjorde några felaktiga beslut under viktiga tillfällen i andra halvlek. 20-15 stod det efter en halvtimma och även om Sverige spelade upp sig lite i andra halvlek så var segern aldrig nära. Nu får man dessutom sota för sitt dåliga spel mot Makedonien då dom fortsatte vinna ikväll, denna gång mot Tjeckien, och Sverige får bara med sig en ynka poäng till nästa omgång. Ska det svenska laget fortsätta spela såhär så ser vi knappast någon medalj i sikte. Allt måste vara på topp och så är det verkligen inte i nuläget.

För att avsluta detta inlägg på ett mer positivt sätt så sätter jag in en bild på det snyggaste som går att hitta i handbollsvärlden just nu: Adrian Pfahl, Tyskland.