Fasa!

NEJ! Läste på Sportbladet nyss att svenske handbollsstjärnan Jonas Källman funderar på att sluta i landslaget efter VM i januari. Han anser att det inte har fungerat lika bra i landslaget som i klubblaget och om det går dåligt i VM kommer han förmodligen lägga av med landslagsspel.

Jag hoppas verkligen att han tar sig ännu en funderare. Jonas Källman är en av Sveriges absolut bästa handbollsspelare, och även om han inte tycker att det funkar till 100 procent med hans spel så är han ändå bland dom bästa i landslaget. Han har en lägstanivå som i många fall är lika stor som andra spelares högstanivå. Sen är det väldigt stor skillnad med att spela i ett klubblag och landslag. I klubblaget spelar du matcher flera gånger i veckan, med landslaget några gånger om året. I en sport som handboll sedan, där bra lagarbete och samspel mellan spelare är en nyckel för att vinna matcher, är det ju inte så konstigt att det blir skillnad på spelet. 

I ett landslag som Sveriges är Jonas ovärderlig och vi har inte riktigt någon vänstersexa som kan fylla hans plats helt och hållet. Petersén är bra, men inte i klass med Källman ännu. Han har bidragit med mycket hittills Jonas Källman och jag hoppas verkligen han stannar kvar i landslaget ytterligare några år för vi har inte råd att förlora honom redan. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0