Gamer

Har nyss sett klart filmen Gamer med en av mina favoriter Gerard Butler i huvudrollen. En actionspäckad, blodig och... ganska konstig film faktiskt. Kan vara skönt att se en sån film också, blir lite jobbigt med alla dessa puttinuttgulliga tårskvättare till romantiska komedier hela tiden.
Hursomhelst, filmen utspelar sig inom en relativt snar framtid. Något som heter "Society" har skapats, ett verkligt The Sims typ där man kan spela med riktiga människor. Cellerna har förändrats i hjärnan så att människor kan styras av spelare. Detta har skaparen Castle utvecklat vidare till något som heter "Slayer". Här är det dock dödsdömda fångar på ett fängelse som man spelar med, dock inte i ett vardagligt spel utan i ett spel mer likt CS oc alla dessa skjutspel. Den som överlever 30 spelomgångar friges. Allt detta har blivit ett riktigt världsfenomen som varenda människa följer. John Tillman aka Kable, och hans spelare, 17-åriga Simon, har klarat sig till nivå 27 och har bara tre omgångar kvar innan Tillman friges och Simon vinner spelet och hela världen hejar på. Detta är dock inget som tillverkaren Castle vill se bli verklighet, dessutom har han större planer med Nanox, som cell-förändringen kallas...

En lite knepig film, som jag först bara ville se för att Gerard Butler hade huvudrollen. Men den är ändå intressant och väldigt spännande. En rå film med en udda handling som alla kanske inte gillar, särskilt tjejer, men jag gillade den! Helt klart sevärd. 3/5!

                   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0